سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۹ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۵:۳۸

سه شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۵:۳۸

خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین

بخش عمده‌ای از فعالیت‌های خالده جرار به دفاع از زندانیان سیاسی فلسطینی و ترویج حقوق زنان اختصاص داشت. او در کنفرانس‌ها و رویدادهای بین‌المللی بسیاری شرکت کرده و صدای زندانیان فلسطینی در زندان‌های اسرائیل را به گوش جهانیان رسانده است.

روز دوشنبه ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ خالده جرّار فعال حقوق زنان فلسطینی و عضو رهبری جبهه مردمی برای آزادی فلسطین؛ همچنین در چارچوب تبادل گروگان های اسرائیلی و اسرای فلسطینی به همراه ۹۰ زن و کودک از زندان افرای اسرائیل آزاد شد و به مقر عملی دولت فلسطین و مرکز اداری تشکیلات خودگردان فلسطین بازگشت. او از چهره های برجسته فلسطینی و از رهبران جبهه مردمی برا ی آزادی فلسطین (PFLP) به شمار رفته وبه دلیل فعالیتهای سیاسی و حقوق بشری اش، یکی از شناخته شده ترین زندانیان فلسطینی به شمار می آید. در راس این خبر، آزادی این زن مقاوم به همراه عکسهای او قبل وبعد از زندان مردم دنیا را به تجلیل ازاین زن بزرگ واداشت. خالده

جرّار در ۹ فوریه ۱۹۶۴ (برابر با ۲۰ بهمن ۱۳۴۱) در شهر نابلس واقع درکرانه باختری متولد شده است. او تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته حقوق به پایان رساند و به عنوان وکیل حقوق بشر کار خود را آغاز کرد، و همچنین فوق لیسانس خود را در رشته علوم سیاسی دریافت کرد.

بخش عمده‌ای از فعالیت‌های خالده جرار به دفاع از زندانیان سیاسی فلسطینی و ترویج حقوق زنان اختصاص داشت. او در کنفرانس‌ها و رویدادهای بین‌المللی بسیاری شرکت کرده و صدای زندانیان فلسطینی در زندان‌های اسرائیل را به گوش جهانیان رسانده است. او عضو کمیته عالی ملی برای پیگیری پرونده پیوستن فلسطین به دیوان کیفری بین‌المللی بود و از ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۶ ریاست بنیاد الضمیر برای حمایت از زندانیان و حقوق بشر را بر عهده داشت. پس از آن، به عنوان نایب رئیس هیئت‌مدیره این بنیاد منصوب شد و همچنان در مسیر دفاع از حقوق بشر و عدالت اجتماعی فعالیت کرد. او به عنوان یک فمینیست چپ گرا شناخته می شود. خالده جرار در مارس ۱۹۸۹،  یکی از بزرگترین راهپیمایی های زنان در تاریخ فلسطین را رهبری کرد که بیش از ۵هزار زن در آن شرکت کردند و از البیره به سمت رام الله حرکت کردند. دراین روی داد، خالده جرار و تعدادی دیگراز شرکت کنندگان دستگیر شدند می شود.   

وی بارها توسط نیروهای اسرائیلی بازداشت شده است. اولین بار در سال ۲۰۱۵ به اتهام حمایت از فعالیتهای جبهه خلق و تحریک علیه اسرائیل بازداشت شد. او بارها تحت زندان خانگی و بازداشت اداری  قرار گرفت، که نوعی بازداشت بدون محاکمه و بر اساس شواهد محرمانه است. این نوع بازداشت به عنوان نقض حقوق بشر توسط سازمانهای بینالمللی مورد انتقاد قرار گرفته است. او در دستگیری های قبلی اش در زندان به دلیل بی مبالاتی زندانبانان، دچارسکته مغزی می شود، و با این وجود  تا زمان آزادی، به مدت ۱۳ ماه بدون حکم در سلول انفرادی، که بیش از چهار متر مربع نبوده سپری کرده است.  دسامبر سال ۲۰۲۳ از زندان چنین می نویسد: من هر روز در حال مرگم. سلولم بسته است و هیچ هوایی وارد نمی شود. تنها یک شکاف کوچک دارم که به سختی ازآن نفس می کشم. دارم خفه می شوم و تنها امیدم کمی هواست تا زنده بمانم.   

اوهمواره تلاش کرده است تا صدای زنان و زنان زندانی فلسطینی را به گوش جهان برساند. وهمچنین خواستارحقوق برابر برای زنان در جامعه فلسطین بوده است.

زندگی خالده جرّار مانند دیگر فلسطینیان همواره با مشکلات گوناگون مواجه بوده است. او دو دخترداشت که یکی از دخترانش در سال ۲۰۲۱ در حالی که او هنوز درزندان بود درگذشت. درخواست جرّار برای آزادی موقت و یا مرخصی از زندان، جهت شرکت درمراسم تشییع جنازه دخترش توسط مقامات اسرائیلی رد شد، که این موضوع موجب خشم بیشتر مردم فلسطین شد. او نمونه یک زن مبارز می باشد، که برای عدالت تلاش و در مقابل فشارهای سیاسی پایداری و مقاومت می کند.

ما آزادی این زن مبارز را پاس می داریم و به وجود این زن در حلقه زنان و مردان تلاشگر دنیا برای آزادی فلسطین افتخار می کنیم، و با پشتیبانی خود از خواسته های این زن بزرگ خود را در کنار و همراه او می دانیم.

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ ۹:۳۱ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

شلیک موشک‌ها؛ آغاز جنگ یا آخرین فرصت برای مذاکره؟

جنگ که می آید همه شکست می خورند

بیانیه اعتراضی حزب اتحاد ملت نسبت به تداوم روند اعدام‌ها

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

لامرد؛ فاجعه‌ای که در سایه ماند

احمدی‌نژاد، ترامپ و نتانیاهو؛ سه «قهرمان» برای یک سناریو!