جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۵۵

جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۵۵

روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی
شوخیِ تلخِ تاریخ!
اگر به‌فرض در جهان وارونۀ کنونی شانسی هم برای ربودن جایزۀ صلح نوبل برای یک صلح‌طلب قلابی چون ترامپ و به قول خود وی استقرار صلح از موضع اقتدار وجود...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن
هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.
جبهه اصلاحات ایران با انتشار بیانیه‌ای مصوبه اخير مجلس به منظور تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برخلاف مصالح ملی، امنیت کشور و منافع مردم ایران خواند و...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان در باره دستگیریها، اعدامهای اخیر و برخورد با مهاجران افغانستانی
فرصتی فراهم آمد تا بنا بر حافظه تاریخی، ایرانیان در مقابل تهاجم بیگانه، همبستگی ملی کم نظیری را به نمایش بگذارند که افکار عمومی را درجهان تحت تاثیر قرار داد...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان

اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی موجب تنش بیشتر و افزایش خطر جنگ در منطقه است!

به باور ما اقدام ترامپ و تهديدهای سران دو کشور با توجه به بحران و تنش در مناطق مختلف خاورميانه، می تواند از حد نمایش‌ها و بلوف‌های سیاسی بگذرد و به درگیری نظامی منجر شود. در عین حال، این اقدام قبل از همه،‌ با توجه به نقش مخرب سپاه پاسداران، در خدمت تشدید فضای امنیتی و تضعیف جنبش های مدنی قرار دارد و به ابعاد فشارهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بر مردم می افزاید.

دونالد ترامپ با یک اقدام بی سابقه سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار داد و اعلام کرد که برقراری هرگونه رابطه اقتصادی و معامله با سپاه پاسداران به معنای حمایت اقتصادی از یک گروه تروریستی است. پیش از این سپاه پاسداران توسط وزارت خزانه داری آمریکا تحریم شده بود. اقدام جنگ طلبانه ترامپ با تشکر بنیامین نتانیاهو، حمایت وزارت خارجه بحرین و استقبال تاسف بار سازمان مجاهدین خلق ایران و حزب دموکرات کردستان ایران روبرو گشت.

جمهوری اسلامی هم بلافاصله عکس العمل نشان داد. مقامات حتی براین واقعیت که فرمان ترامپ یک هفته پس از صدور آن اعتبار اجرائی خواهد یافت و در این فاصله کنگره می تواندآن را بلوکه کند، مکث نکردند و شورای عالی امنیت ملی، فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام ­و همه نیروهای وابسته به آن را گروه تروریستی و دولت آمریکا را دولت حامی تروریسم اعلام کرد، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح تقویت جایگاه سپاه پاسداران در برابر آمریکا را تصویب کردند و سران سیاسی و نظامی رژیم، به صف شدند تا با رجزخوانی ها اوضاع متشنج کنونی را تشدید کنند.

مطابق «قانون ضد تروریسم» امریکا، بعد از این اعضای سپاه، مراکز و تجهیزات آن بالقوه یک هدف مشروع محسوب می‌شوند و این امکان برای رییس جمهوری امریکا فراهم است که بدون نقض مصوبه کنگره در ممنوعیت حمله به ایران، علیه سپاه در خاک ایران و در مناطق دیگر به اقدام نظامی دست بزند.

با اقدام دولت ترامپ و مصوبه شورای عالی امنیت ملی ایران احتمال درگیری نظامی بین جمهوری اسلامی و دولت امریکا در خلیج فارس و مناطق نفوذ جمهوری اسلامی افزایش یافته است. بخش قابل توجهی از انرژی دنیا از تنگه هرمز عبور می کند و امنیت آن  از اواخر دهه ۸۰ به سپاه واگذار شده که کار ثبت عبور و مرور کشتی ها و شناورهای خارجی را برعهده دارد. همه شناورهای عبوری از تنگه هرمز از جمله ناوگروه‌های آمریکایی مثل ناوهای غول پیکر هواپیمابر خود را به نیروهای سپاه معرفی می‌کنند. خلیج فارس و به ویژه تنگه هرمز منطقه بالقوه درگیری نظامی دو دولت است. کشور عراق که یکی از اصلی ترین پایگاه‌های آمریکا در خاورمیانه در آن مستقر است، هم می‌تواند صحنه جنگ ولو محدود بین جمهوری اسلامی و دولت آمریکا باشد.

بعد  از اعلام سپاه به عنوان گروه تروریستی توسط ترامپ، تنش بین دو کشور افزایش یافته و مواضع هر دو دولت تندتر و خطر حمله نظامی افزون تر شده است. مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در برابر کمیته روابط خارجی مجلس سنا، جمهوری اسلامی را به داشتن ارتباط با گروه القاعده متهم کرد و از پاسخ به این سئوال که آیا مجوزی که کنگره بعد از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ برای استفاده از زور علیه سایر کشورها به دولت امریکا داد، اجازه حمله به ایران را می دهد، طفره رفت. 

جمهوری اسلامی چهل سال است که سیاست صدور انقلاب اسلامی را عمدتأ توسط سپاه به شکل آشکار و نهان دنبال کرده، هر کجا که توانسته نیرو در خارج از مرزها مستقر نموده، جریان های شبه تروریستی را تقویت کرده و در امور داخلی  کشورها دخالت نموده است. سپاه پاسداران ارگان مرکزی سرکوب جمهوری اسلامی و ستون اصلی آن برای حفظ نظام است. سازمان اطلاعات سپاه و سپاه قدس تا کنون به جنایات بیشماری در داخل و خارج از کشور دست زده اند. سپاه بر حیات سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی کشور چنگ انداخته و سیاست توسعه طلبانه و ماجراجویانه ای را در منطقه پیش برده است. سپاه مانع جدی توسعه سیاسی و اقتصادی کشور است و تا کنون با اقدامات مخرب خود هزینه های بس سنگینی را برکشور و مردم ما تحمیل کرده است.  

دولت ترامپ با تحریم های گسترده اقتصادی، وضعیت زندگی و ادامۀ حیات مردم کشور ما را بیش از پیش به مخاطره انداخته، به اقتصاد کشور ضربه زده، بیکاری، فقر و فلاکت را گسترش داده و دسترسی به مایحتاج ضرور از قبیل دارو و درمان را دشوارتر کرده است. دولت ترامپ با حمایت از حکومت های فاسد و دیکتاتور در منطقه نشان داده که مسئله اش نه حقوق بشر و صلح در منطقه، بلکه ایجاد و تشدید فضای تنش جهت فروش تسلیحات و تداوم نفوذ خود است.

به باور ما اقدام ترامپ و تهدیدهای سران دو کشور با توجه به بحران و تنش در مناطق مختلف خاورمیانه، می تواند از حد نمایش‌ها و بلوف‌های سیاسی بگذرد و به درگیری نظامی منجر شود. در عین حال، این اقدام قبل از همه،‌ با توجه به نقش مخرب سپاه پاسداران، در خدمت تشدید فضای امنیتی و تضعیف جنبش های مدنی  قرار دارد و به ابعاد فشارهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بر مردم می افزاید.

ما همواره بر بازگشت سپاه به پادگان ها، ادغام آن در ارتش، خلع ید از آن در عرصه‌ اقتصادی، پایان دادن به حضور در حوزه سیاسی، اطلاعاتی ـ امنیتی و فرهنگی و دخالت آن در سیاست خارجی، و خروج آن از سوریه و عراق تاکید کرده‌ایم و خواستار انحلال سپاه قدس و سازمان اطلاعات سپاه بوده‌ایم. اقدام دولت آمریکا علاوه بر تشدید خطر درگیری نظامی و تشنج بیشتر در منطقه، در عرصه‌ی داخلی نیز، موقعیت سپاه را تقویت کرده، مخالفت با اقدامات آن را دشوارتر می کند و دست آن را در همه‌ عرصه ها از جمله تعرض به مخالفان بازتر می نماید.

حزب چپ ایران (فدائیان خلق) قرار دادن سپاه پاسداران در لیست گروه های تروریستی توسط ترامپ را اقدامی آتش افروزانه و مداخله گرانه علیه کشورمان و مغایر حقوق بین الملل می داند و آن را محکوم می کند.

هیئت سیاسی ـ اجرائی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

۲۳ فروردین ۱۳۹۸ (۱۲ آوریل ۲۰۱۹)

تاریخ انتشار : ۲۴ فروردین, ۱۳۹۸ ۹:۱۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند

عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم

شوخیِ تلخِ تاریخ!

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.