چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۹

چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۹

بیش از ۱۴۰۰ اعدام در دو سال پس از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»
دو سال از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایران که با قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی آغاز شد، می‌گذرد. طی این اعتراضات دست‌کم ۵۵۱ معترض، ازجمله ۶۸ کودک و ۴۹ زن، به‌دست نیروهای...
۲۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
در حکمت حکم خامنه‌ای پیرامون تأکید برهویت «امت سلامی» و رویکرددولت برگماشته نسبت به آن
تا همین اواخر و حتی هم اکنون هم تاحدی و با شدت و درجه کمتری کار حاکمیت درگیری و جنگ با همین «امت اسلامی» بود که امروز آن را مخاطب...
۲۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!
ما بر این باوریم که جامعۀ مدنی ایران زنده‌تر، پویاتر و فعال‌تر از آن است که سرکوب‌ها و فشارهای امنیتی خللی در عزم مردم ما برای رسیدن به مطالبات برحق‌شان...
۲۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان در سال ۱۴۰۲ با جامعه آماری ۱۵٬۸۷۸ نفر در ۱۵ استان ایران انجام شد و شامل موضوعات متنوعی مانند مسائل اجتماعی، اخلاقی، و امنیتی است.
دولت و نهادهای حکومتی باید از این فرصت بهره بگیرند تا با ایجاد زمینه‌های مناسب برای گفت‌وگوی اجتماعی و افزایش شفافیت، این امید را تقویت کنند. همان‌طور که در نظرسنجی‌ها...
۲۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: مسعود آذری
نویسنده: مسعود آذری
ژاندارک ایران زمین
مهسا ژاندارک ایران‌زمین ، همان طاهره قره‌العین است، قمر وزیری، هما دارابی، زهرا بنی‌یعقوب...، تمام زنانی که هر اذان شلاق می خوردند، او فریاد مادر ستار، پویا، نوید و مادران...
۲۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: ُسوران شمسایی
نویسنده: ُسوران شمسایی
یاد و نام جان باختگان راه آزادی را گرامی می داریم
خیزشی که با کشته شدن مهسا امینی در جامعه ایران به وقوع پیوست، در حقیقت انفجار مطالبات و اعتراضات انباشته شده ملت ایران بود که به طور ناگهانی با آن...
۲۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: جبهه ملی ایران
نویسنده: جبهه ملی ایران
مطالبات بی پاسخ زنان در دومین سالگرد جنبش " زن، زندگی، آزادی"
این جنبش با تمام فراز و نشیب‌هایش، تاثیری بازگشت‌ ناپذیر بر وضعیت امروز مردم ایران گذاشته است و برگشت به گذشته خواب و خیالی بیش نیست. جامعه در واقع با...
۲۵ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)

تبانی دولت و مجلس برای غارت سازمان تامین اجتماعی

این اعتراض ها باید در ابعاد گسترده تر، سازماندهی شود و با هماهنگی بیشتر، بە تشکل های موثر فرابرویند تا کنترل صندوق ها را از دست دولتیان و تشکل های دولتی کارگری خارج کنند. خیزش مردمی دی ماە ٩٦ بە روشنی نشان داد کە کاری را کە ٢٠ سال جریانات سازش کار اصلاح طلب نتوانستند پیش ببرند و سنگر بە سنگر از آن ها عقب نشینی کردند، مردم طی یک هفتە زمینە اش را بوجود آوردند.

علی حیدری، (نائب رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی) در ٢٣ دی ماە در یادداشتی، از نقشە تازە دولت و مجلس برای ملاخور کردن بخشی از بدهی های کلان دولت بە سازمان تامین اجتماعی پردە برداشتە و نسبت بە عواقب چنین کاری هشدار دادە است. از قرار معلوم دولت و مجلس بر سر ندادن سود قانونی بدهی های کلان دولت تبانی کردە و می خواهند بە صورت تدریجی بخشی از دیون خالص دولت بە صندوق تامین اجتماعی را بپردازند.

بنا بە گفتە نایب رئیس هیات مدیرە سازمان تامین اجتماعی،مبنای محاسبە بدهی ها قرار است، از این پس تغییر کند و اگر قرار بر اجرای آن شود، زیان سنگینی را بر سازمان تامین اجتماعی و بیمە شدگان وارد می کند.

بە گفتە حیدری،در اثر اجرای این طرح، “از ارزش بدهی‌های سال های ۹۴ و ۹۵ دولت به ترتیب ۳۸ هزار میلیارد تومان و ۸۴ هزار میلیارد تومان کاسته خواهد شد”. بە عبارتی دولت با این ترفند ١٢٢ هزار میلیارد تومان، از بدهی های سالهای ٩۴ و ٩۵ اش بە صندوق تامین اجتماعی را پرداخت نمی کند (بالا می کشد!) و اگر این طرح عطف بە ماسبق گردد، نظر بە این کە بدهی های گذشته دولت حدودا بە ١۵٠ هزار میلیارد تومان رسیدە، دزدی دولت از صندوق سر بە فلک می زند.

اکبر شوکت دبیر تشکیلات دولتی خانە کارگر قم و یکی از “نمایندە های ” فرمایشی “کارگران در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی کە تا پیش از این، در مقابل چپاول سرمایە های صندوق لب فرو بستە بود، نیز هم زمان با نایب رئیس تامین اجتماعی سکوتش را شکست و نسبت بە این طرح اعتراض کرد و ضمن تائید حرف های حیدری، گفت: “شما فرض کنید دولت بیست سال پیش برای سهم بیمه کارگران به سازمان بدهکار بوده و بدهی خود را نپرداخته؛ ۷ درصدِ بیست سال پیش، امروزه یک درصدِ حق بیمه کارگر هم نیست؛ بنابراین پرداخت اصل بدهی بدون پرداخت فرع و سود آن، کاملا حرف بی‌ربطی است و براساس همه اصول و ضوابط اشتباه است”.

 

 

ادامە غارت اندوختە های کارگران در صندوق تامین اجتماعی در حالی بە شیوە های مختلف هم چنان ادامە دارد کە علاوە بر خود روحانی و وزیرکارش نمایندگان مجلس نیز در چهار پنج سال اخیر، بە کرات در مورد وضعیت مالی بحرانی صندوق های بازنشتگی سخن گفتەاند و از آن به عنوان یکی از ابر چالش های دولت یاد کردە بودند. در یک چنین وضعیتی منطقا انتظار می رود دولت حداقل بدهی هایش را کە از عوامل اصلی بحران مالی در سازمان تامین اجتماعی ست بپردازد، و نە این کە برای پرداخت نکردن شان طرح بدهد و نقشە بکشد. بە این ترتیب وضع بە مراتب بحرانی تر خواهد شد و مغایر با حرف هایی ست کە دولتیان می زنند. وانگهی، سازمان تامین اجتماعی مگر دولتی است کە مجلس و دولت هر از چند گاهی برای ربودن سرمایە هایش نقشە می کشند؟

با این همە بر حسب تجربە، باید گفت بە رغم این گونە اعتراض های حساب شدە ی برخی از مسئولان تامین اجتماعی و نمایندگان فرمایشی کارگری امثال شوکت، باید گفت، تصمیم در این بارە از پیش اخذ و قطعی گردیدە و مخالفت های نایب رئیس و عضو هئیت امنای سازمان تامین اجتماعی حتی اگر واقعی پنداشته شود و برای فریب صاحبان سرمایە های تامین اجتماعی این کار صورت نگرفته باشد، در تغییر نظر دولت و نمایندگان مجلس هیچ اثری ندارد و اگر داشت اساسا نە حیدری و نە شوکت، دارای چنین مسئولیتی هایی در چنین رده کاری نداشتند. خیال مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس هم از این بابت راحت است و مخالفتی با اعتراض هایی از این دست ندارند. اصولا این یکی از شگردهای کار دولتیان و تشکل های وابستە بە قدرت است کە حفظ ظاهر می کنند.

 برخی از این واکنش ها نیز بە رقابت بین جناح ها و وزرا ارتباط دارد و جزو  ابزار این رقابت هاست. به عنوان مثال بین وزیر کار و بهداشت و درمان بر سر کنترل سرمایە های تامین اجتماعی مدتهاست کە رقابت شدید وجود دارد و ربیعی از خانە کارگری ها برای حملە بە وزیر بهداشت استفادە ابزاری می کند. در عوض این خدمت ربیعی با مانع تراشی بر سر راە تشکیل و فعالیت سندیکاهای واقعی کارگری، بە خانە کارگر امکان می دهد کە انحصار و امتیازات منحصر بە فرد ۴٠ سالەاش را در عرصە کارگری حفظ کند. بە دلیل همین وابستگی متقابل است کە در غیاب سندیکاهای مستقل کارگری، سرمایە های صندوق های بازنشستگی و تامین اجتماعی نیز همانند دست آوردهای مبارزاتی کارگران بە یغما بردە می شود و تشکل هایی امثال خانە کارگر طی ۴٠ سال گذشتە نقشی فراتر از جادە صاف کن غارتگران نداشتە و ندارند و نقش روضە خوانان سر قبر را بازی می کنند و بس.

 طی یکی دو سال اخیر تظاهرات و اعتراض های گستردەای نسبت بە غارت و بە افلاس کشاندە شدن صندوق های بازنشستگی و پرداخت نشدن بە موقع مستمری های بازنشتگی توسط شاغلان و بازنشستگان در شهرهای مختلف انجام شد که در نهایت در اثر فشار ناشی از این اعتراض ها، دولت مجبور بە عقب نشینی های معینی گردید. این اعتراض ها باید در ابعاد گسترده تر، سازماندهی شود و با هماهنگی بیشتر، بە تشکل های موثر فرابرویند تا کنترل صندوق ها را از دست دولتیان و تشکل های دولتی کارگری خارج کنند.

خیزش مردمی دی ماە ٩۶ بە روشنی نشان داد کە کاری را کە ٢٠ سال جریانات سازش کار اصلاح طلب نتوانستند پیش ببرند و سنگر بە سنگر از آن ها عقب نشینی کردند، مردم طی یک هفتە زمینە اش را بوجود آوردند. جنبش کارگری در پرتو این جنبش و درس های آن و با در آمیختن هرچە بیشتر در این جنبش کە خود بخش مهمی از آن است، می تواند هم بە مطالبات بر حق خودش برسد و هم بە دیگر نیروهای جنبش در راە رسیدن بە خواستە های دمکراتیک شان یاری رساند. اکثریت بزرگی از شرکت کنندگان در این جنبش جوانان تحصیل کردە و بیکار و نیروی کار آیندە کشورند. کە آیندە جامعە را رقم خواهد زد.  

 

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۲۶ دی, ۱۳۹۶ ۸:۱۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!

ما بر این باوریم که جامعۀ مدنی ایران زنده‌تر، پویاتر و فعال‌تر از آن است که سرکوب‌ها و فشارهای امنیتی خللی در عزم مردم ما برای رسیدن به مطالبات برحق‌شان وارد آورد. درهم‌تنیدگی جنبش‌های مدنی، اجتماعی و صنفی که در جنبش عظیم «زن، زندگی، آزادی» تبلوری خیره‌کننده یافت، هموارکنندۀ راه گذاری خشونت‌پرهیز و مسالمت‌آمیز از جمهوری استبدادی دینی کنونی به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و چشیدن طعم عدالت اجتماعی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت

سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است. عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ایران و امریکا هردو؛ در صحنه سیاسی عراق صاحب نفوذ هستند. عراق میدان مبارزه‌ی نیروهای شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت ایران و نیروهای ارتش امریکا مستقر در عراق هم هست.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!

ما بر این باوریم که جامعۀ مدنی ایران زنده‌تر، پویاتر و فعال‌تر از آن است که سرکوب‌ها و فشارهای امنیتی خللی در عزم مردم ما برای رسیدن به مطالبات برحق‌شان وارد آورد. درهم‌تنیدگی جنبش‌های مدنی، اجتماعی و صنفی که در جنبش عظیم «زن، زندگی، آزادی» تبلوری خیره‌کننده یافت، هموارکنندۀ راه گذاری خشونت‌پرهیز و مسالمت‌آمیز از جمهوری استبدادی دینی کنونی به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و چشیدن طعم عدالت اجتماعی است.

مطالعه »
پيام ها

مطالبات بی پاسخ زنان در دومین سالگرد جنبش ” زن، زندگی، آزادی”

این جنبش با تمام فراز و نشیب‌هایش، تاثیری بازگشت‌ ناپذیر بر وضعیت امروز مردم ایران گذاشته است و برگشت به گذشته خواب و خیالی بیش نیست. جامعه در واقع با مطرح کردن شعار زن، زندگی، آزادی دستورکار آینده‌ی خود را تعریف کرده است. این جنبش زمزمه‌ی آینده‌ای روشن، آزاد، برابر حقوق و بی‌دغدغه در چشم‌انداز زندگی مردم بوجود آورد. جنبش زنان برای دستیابی به تغییرات واقعی و پایدار، باید ساختارهای مردسالارانه، قوانین تبعیض‌آمیز و هنجارهای موجود را به چالش بکشد. این فرآیند به معنای بازنگری قوانین و بازتعریف ارزش‌ها و هنجارهای اجتماعی است که به طور سنتی به نفع مردان بوده‌اند.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیش از ۱۴۰۰ اعدام در دو سال پس از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»

در حکمت حکم خامنه‌ای پیرامون تأکید برهویت «امت سلامی» و رویکرددولت برگماشته نسبت به آن

جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!

پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان در سال ۱۴۰۲ با جامعه آماری ۱۵٬۸۷۸ نفر در ۱۵ استان ایران انجام شد و شامل موضوعات متنوعی مانند مسائل اجتماعی، اخلاقی، و امنیتی است.

ژاندارک ایران زمین

یاد و نام جان باختگان راه آزادی را گرامی می داریم