دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۰۶:۵۱

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۰۶:۵۱

جلسه تلگرامی: چالشها و بحران مدیریت اعتراضات اجتماعی

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

جلسه پرسش و پاسخ یکشنبه ۲۲ خرداد موضوع: چالشها و بحران مدیریت اعتراضات اجتماعی میهمان: رفیق رضا فانی یزدی ، پژوهشگر و فعال سیاسی لینک گروه: https://t.me/+rC-StPOeVZ84N2Ix

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی  با ر. رضا فانی یزدی   

·      با درود و خوشامد به شما _ وقتی اهالی یک جنبش می توانند روزی درهفته را به خود و گردهمایی خود اختصاص دهد معنا و مفهومش آنست که حدی از سازماندهی پذیرفته شده به آن جنبش راه  یافته است . جنبش بازنشستگان و یکشنبه های اعتراضی  به اعتبار همین موضوع و باز هم به اعتبار نوع شعار هایش نشان داده است که اولا صنفی و طبقاتی است و رهبری خود را در بین روشنفکران سرمایه داری ایران جستجو نمی کند و دوم اینکه به نیروی و توان خود متکی است . بنظر شما چرا جریانات راست سیاسی به ویژه طرفداران ارتجاع مغلوب انقلاب سال ۱۳۵۷  نمی توانند این واقعیت را درک کنند که شعار های پوپولیستی آنها  از جانب جنبش های اجتماعی به مثابه آن ضرب المثل زیره ی تقلبی به کرمان بردن است ؟
·      به نظر شما سازمان ها و احزاب چپ چگونه می توانند  خود را با این جنبش های اعتراضی هماهنگ کنند که تاثیر متقابل و منطقی بین مبارزات توده ای و ایده های مترقیانه و رهایی بخش موجبات پیشرفت مردمی این اعتراضات برای رسیدن به اهداف مردمی آن ترا فراهم سازد؟
·      “مدیریت اعتراضات اجتماعی باید فقط به منظور تغییر رژیم سیاسی باشد  یا باید رسیدن به یک شرایط عادلانه و انسانی در کشور را هم مد نظر داشته باشد ؟  این درست است که ما نیازمند یک تغییر اساسی و بنیادی در میهن مان هستیم ولی برخی فکر میکنند این حتما در نتیجه سرنگونی رژیم حاصل خواهد شد . یعنی تغییر سیستم اقتصادی مد نظرشان نیست و فقط بر اندازی سیستم سیاسی مد نظرشان است – البته روشن است است که بافت اقتصادی سیاسی در هم تنیده هستند ،اما آیا میتوان مطمئن بود که اگر رژیم سیاسی تغییر کند حتما شرایط اقتصادی هم تغییر اساسی خواهد کرد؟
·      عده ای مثل آقای ایرج مصداقی بارها  اعلام کرده اند که علیرغم اینکه سلطنت طلب نیستند ولی رضا پهلوی را بهترین گزینه برای رهبری جنبش می دانند –  با این نوع نگرش که نشانه  اعتقاد عمیق به نیاز به اقتدار فردی است چه باید کرد؟
·      با درود بر شما رفیق گرامی.به نظر شما آیا شرکت کردن در تظاهرات اصناف مختلف که بصورت تخصصی  تجمع برگزار میکنند مثل معلمان یا پرستاران یا کارگران یا بازنشستگان  درسته یا از نظر امنیتی ویا طرح شعارهای مشخص وتخصصی تر درست نیست و بهتره تجمع ها تخصصی برگزار بشن؟
·      وقتی شعارهای مطالباتی اعتراض کنندگان تغییری در اراده حاکمیت ایجاد نمی‌کند، لاجرم  مشروعیت سیاسی نظام زیر سوال می‌رود و شعارهای معیشتی تبدیل به شعارهای سیاسی می‌شود و خواستهای مردم رادیکالتر.در چنین شرایطی حکومت به سرکوب خشن روی می‌آورد و مانع گستردگی اعتراضات. این وضعیت را چگونه می‌توان کنترل و مدیریت کرد؟ و وظیفه فعالین سیاسی و اجتماعی در چنین حالتی چیست؟
·      فکر می‌کنم شما هیچگونه تفاوتی بین مدیریت یک بحران اقتصادی و اجتماعی و  رهبریت یک حرکت سیاسی اجتماعی قائل نیستید. بدون داشتن رهبریت سیاسی یک بحران سیاسی  اجتماعی ، شما قادر به تصمیم گیری در مورد  حل بحران اقتصادی و اجتماعی آن جامعه نخواهید بود . لطفا این دو را تفکیکها توضیح دهید
·      با تمام تلاش حکومت وسرکوب شدید  و حذف و اعدام کاراترین انسانهای آزادیخواه و عدالت طلب و سعی وتلاش سایر نیروهای اجتماعی که خواهان تغییرات بنیادی در روابط اجتماعی ایران نیستند جنبش احتماعی نه تنها فروکش نکرده بلکه به شکل های مختلف و به خصوص با تقاضاهای رادیکال به سمت سراسری شدن و شکل گیری التر ناتیو تعین کننده پیش می‌رود این جنبش از جنبه حضورچپ از دوجنبه امیدوار کننده و نامید کننده برخوردار است خوشحالی از این جهت که فرهنگ و سازماندهی ریشه گرفته ازچپ به شکل انسانهای مستقل وجوددارد و ناامید کننده اختلافات سازمانهای مدعی چپ و نقش کم آنها در این رون می باشد
·      که از نظرمن این شرایط علاوه برسرکوب شدید از نگاه من دارای علل دیگری نیز می باشد و آن هم دور شدن ازسنت های چپ بخصوص بنیانگذاران اولیه سازمان فدایی می باشد فدائیانی چون جزنی پویان حمید اشرف صمد مرضیه اسکویی و……. نشان دادن همراه مردم بودن شوریده بودن جانفشانی ایستادگی براصول توانایی این را دارد که با وجود ازبین رفتن فیزیکی شدید حیات معنوی آنها انچنان حضوری داشت که نیرویی ازچپ بعداز انقلاب ۵۷حول این آرمان‌ها فراهم آورد که تا اشتباهات مهلک رهبران بعد از ۵۷پوپولیستی ترین و سرکوب گرترین حکومت تاریخ ایران از برخورد با آن به دلیل داشتن مشروعیت مردمی و آرمانی پرهیز میکرد و درواقع از  چنین رویا رویی ترس داشت از نگاه من هم اکنون نیز توان طیف های  فدایی و  طیف های مجاهدین نیرویی قابل توجه هستن اولین قدم در بخش چپ وحدت فدائیان حول یک برنامه حداقل مورد قبول می باشد و هرچه این وحدت طیف بیشتری از فدائیان رو در خود داشته باشد تاثیر گذاری عددهای براتحاد سایر نورهای چپ خواهد داشت چپی که بتواند حول این برنامه حداقل و با برگشت به سنت های انسانی فدائیان توان تاثیر گذاری و تاثیر پذیری بیشتری از جنبش های روبه رشد داخل کشو ر می باشد این نیرو می تواند دامنه وحدت را به طیف نیروهای متاثر ازمجاهدین اولیه نیروهای جمهوری خواه ملی گرا وبحشی از سلطنت طلب ها برای تغییرات مناسب آینده گسترش دهد آیا شما بااین نظر موافقید؟
·      به نظر شما چرا گروههای سیاسی و حتی گروههای سیاسی چپ به انحلال جمعیت امام علی که یک نهادی بود که حداقل ۶۰ هزار کودک را حمایت می کرد،  اعتراض نمی کنند؟

تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد, ۱۴۰۱ ۰:۱۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

چگونه رسانه های بریتانیا و ایالات متحده فلسطینیان را انسان زدایی می کنند؟

رسانه‌های بریتانیایی-آمریکایی مرگ فلسطینی‌ها را منفعلانه گزارش می‌کنند، گویی از طریق سوانح طبیعی مرده اند، اغلب مرگ‌ها را به زبانی بیان می‌کنند که نشان می‌دهد آنها عمدتاً حماس یا در مجاورت حماس هستند، یا حداقل به‌طور نامناسبی در مقابل موشک‌ها قرار گرفته اند.

مطالعه »
یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
آخرین مطالب

باد پیچنده

خوی ویرانگر باران چو رها گشت به دشت؛
هر چه مزرع، ز کران تا به کران برد که برد؛

دست توده چو به هم وصل شد و جلوه نمود؛

این تغابن ز سراپای جهان برد که برد

فقر گفتمان و سلاح تخریب

گویا سریال پرویز ثابتی ادامه دار است. این بار شاهین نجفی و کسی که او را «شاعر و نویسنده و فلسفه دان» خوانده، مدعی هستند که ادعای شکنجه ساواک توسط جریان‌های چپ روایت سازی دروغ و غیرواقعی است و مطلقا چنین چیزی حداقل اثبات نشده است …

 ۱۹ بهمن و ۷ اکتبر: تفاوت ها و شباهت ها

اختلاف نظر بین ما بر سر تفاوت های ماهوی میان حماس و فدایی نیست. اختلاف بر سر این است که آیا ۷ اکتبر یک نقطه چرخش حیاتی در مبارزه فلسطین علیه اشغالگران هست یا نیست؟

یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
بیانیه ها

امریکا با وتوی خود شریک جرم کشتار مردم فلسطین و مسئول تهدید صلح و امنیت جهانی است!

سازمان ما نه تنها امریکا را از این پس شریک جرم اسراییل در نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در غزه می‌داند، بلکه مسئول خطر گسترش جنگ و تهدید صلح جهانی می‌شمارد.

مطالعه »
پيام ها

پیام نرگس محمدی در مورد اعدام میلاد زهره وند، هشتمین معترض جنبش زن زندگی آزادی

حکومت دینی استبدادی، فریبکارانه و حیله‌گرانه قواعد کشتار بی‌رحمانه را به جای میدان جنگ در دالانهای دادگاه انقلاب و به جای فرماندهان، با قضات دست‌نشانده نهادهای امنیتی_نظامی پیش می‌برد. صحنه جنایت قتل و کشتار حکومتی هم با تشریفات مبتذل، “سکوی اجرای قانون” نامیده می‌شود.

مطالعه »
بیانیه ها

امریکا با وتوی خود شریک جرم کشتار مردم فلسطین و مسئول تهدید صلح و امنیت جهانی است!

سازمان ما نه تنها امریکا را از این پس شریک جرم اسراییل در نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در غزه می‌داند، بلکه مسئول خطر گسترش جنگ و تهدید صلح جهانی می‌شمارد.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

پادکست تصویری: “چپ از نگاه امروز”، با حضور بهتویی و نیکفر

به مناسبت ۱۰ دسامبر، روز جهانی حقوق بشر

باد پیچنده

فقر گفتمان و سلاح تخریب

 ۱۹ بهمن و ۷ اکتبر: تفاوت ها و شباهت ها

حتی اگر دستمزد ها ۲۰۰ درصد افزایش بیابند، مستمری کارگران در سال ۱۴۰۳ هنوز به خط فقرِ امسال نمی‌رسد!