دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۰

دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۰

من هر روز دارم می‌میرم؛در یک کوره زندانی شده‌ام
به‌رغم این‌که رژیم اسرائیل بارها تلاش کرده خالده جرار را ساکت و منزوی کند و مقاومت او را در هم بشکند، خالده همواره قوی و محکم ایستاده است. او چه...
۱۸ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: سپیده جدیری
نویسنده: برگردان: سپیده جدیری
دوردست!
جوان اما چشم انتظار تابستان بود. رویاهایی که در ذهن داشت، جلوه‌های کوهستان، کوه وخنکای شب‌های مهتابی، تماشای آسمانِ پرستاره و شوقِ ثبت نامِ آخرینِ سالِ دبیرستان در پایتخت... او...
۱۸ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
جمهوری اسلامی و بحران‌ها
تجارت دورزدن تحریم‌ها، دلالی نفت و رانت در میان حکومتیان و حلقه نزدیک به‌آن‌ها، به ظهور و عروج قشری نوکیسه‌ی فاسد انجامیده است. اینان که، تقریبن؛ اقتصاد کلان کشور را...
۱۸ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: بیژن رحمانیان
نویسنده: بیژن رحمانیان
زیستن در دنیای متن!
ما زمانی  با یک متن ارتباط برقرار می‌کنیم که حداقل پرسش مشترکی بین ما وجود داشته باشد. ما در جامعۀ خودمان با ستم و ظلم مواجه‌ایم، در نتیجه، از خواندن...
۱۸ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: عباد عموزاد
نویسنده: عباد عموزاد
بیرق رنگین
پرشور می‌خندند. جوانی که فقط با لبانش نمی‌خندد، با چشمانش هم می‌خندد، با تمام خطوط چهره‌اش هم می‌خندد، انگار گل خندان قصه‌های خانم جان است که در گوشه حیاط زندان...
۱۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: نیلوفر جوان
نویسنده: نیلوفر جوان
پیام فابین گی مدیر روزنامه اومانیته و سناتور شهر سنت‌دنی در حومۀ پاریس
شرایط سیاسی استثنایی کنونی مستلزم آن است که ما امسال جشن اومانیتۀ بزرگی را برگزار کنیم. رئیس‌جمهور مکرون به بهانه «ثبات نهادها» قصد دارد تا گاهنامۀ سیاسی لیبرال ومستبدانه‌ای که...
۱۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: ف.دوردانی و ا.باقری
نویسنده: برگردان: ف.دوردانی و ا.باقری
«وفاق ملی» کابینۀ مسعود پزشکیان یا وصال جناح‌های حکومتی خامنه‌ای.
از معجزات روش های انتخاباتی در نظام جمهوری اسلامی، از یک سو تولید «انتظار» و « خوش‌بین بودن» برای «روزنه‌گشایی» و «راه‌گشایی» در بین جناح موسوم به اصلاح‌طلبان حکومتی و...
۱۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن نادری
نویسنده: حسن نادری

در بابِ علت عدم وجودِ آرامش در ج.ا. و کمی حاشیه

جالب ترین بخشِ سخنان آقای محمدرضا باهنر، مربوط به تعاریفِ ایشان از اپوزیسیون، دولت و نظام در صحبتش با آقای موسوی است:"بعد گفتم هر دولتی نیاز به اپوزیسیون دارد. شما هم اپوزیسیون این دولت شوید اما نظام اپوزیسیون نمی‌خواهد. اساسا هیچ نظامی اپوزیسیون خود را تحمل نمی‌کند به او گفتم اگر اپوزیسیون نظام باشی، خیلی خوش‌شانس باشی٬ نهضت آزادی می‌شوی".

 آقای محمدرضا باهنر در گفت‌و‌گویی با خبرنگار ایلنا در پانزدهم شهریور ماه ۱۳۹۴ ٬ اظهار می دارد، «… اگر جامعه اصولگرایی را، یک طناب ۱۰ متری در نظر بگیریم، یک منتهاالیه آن هیچ ائتلافی را قبول ندارد و زیر همه چیز می‌زند، و طرف مقابل هم با حداقل صدای ممکن می‌گوید ما اصلاح‌طلب نیستیم و اصولگرا هستیم، و کسی که در وسط این طناب قرار گرفته است، اگر قرار باشد دو طرف طناب را نفی کند چیزی از جامعه اصولگرایی برای او باقی نمی‌ماند، و کسی باید در مرکز قرار بگیرد که بتواند هر دو راس طناب را به هم نزدیک کند.»

این همه میتواند نشان از آن باشد، که آقای باهنر تلاش بسیار در نشان دادنِ چهره ای معتدل، معتدلی از نوعِ اصولگرایان، از خود را دارد؛ تا جایی که صراحتاً در جایی دیگر از مصاحبه می گوید:” من به عنوان یک فرد معتدل ، مجلس دهمی که یک ذره بوی مجلس ششمبدهد، را برنمی‌تابم و همه توان خود را به کار می‌گیرم که مجلس ششم تکرار نشود.” به عبارتی دیگر، از دیدگاه ایشان، تفوق جناح مقابل، قابلیتی برای پذیرش ندارد.

 آقای محمدرضا باهنر برای از کار انداختنِ پشتِ جبهه اصلاح طلبانِ حکومتی، سری به موزه جنبش سبز و چهره شاخص آن آقای مهندس میرحسین موسوی زده، و در فراغ بالی، ناشی از عدمِ حضور رقیب می گوید:” ۱۳میلیونی که به مهندس موسوی رای دادند، هیچکدام خطاکار نیستند. حداقل ده میلیون نفر از آنها در راهپیمایی ۹ دی علیه مهندس موسوی شرکت کردند.” و سپس در ادامه، در نقشِ مشاورتِ آقای موسوی، می افزاید: “به او گفتم با این ۱۳ میلیون کار کن قطعا در دوره آینده رئیس‌جمهور خواهی بود”.

 جالب ترین بخشِ سخنان آقای محمدرضا باهنر، مربوط به تعاریفِ ایشان از اپوزیسیون، دولت و نظام در صحبتش با آقای موسوی است:”بعد گفتم هر دولتی نیاز به اپوزیسیون دارد. شما هم اپوزیسیون این دولت شوید اما نظام اپوزیسیون نمی‌خواهد. اساسا هیچ نظامی اپوزیسیون خود را تحمل نمی‌کند به او گفتم اگر اپوزیسیون نظام باشی، خیلی خوش‌شانس باشی٬ نهضت آزادی می‌شوی”.

در اینجا لازم می دانم، که بخاطر آوریم، اگر آقای خمینی بر سر وعدهِ تشکیل مجلس مؤسسان، که در نوفل لوشاتوی فرانسه صحبتش را کرد، پس از ورودش به ایران، پایدار می ماند، و در مجلس مؤسسان، یک قانون اساسی در بر گیرنده همه مردم کشور تنظیم می شد، امروز اپوزیسیون می توانست به مفهوم اپوزیسیون دولت، و نه اپوزیسیونِ نظام باشد.
بنابراین، برخلاف تصور آقای محمدرضا باهنر، ایراد از نیروهای منتقدِ ج.ا. نیست، که به محضِ دهان و قلم به انتقاد گشودن، به ناچار به اپوزیسیون نظام تبدیل می‌شوند؛ بل ایراد از قانون اساسی ج.ا. است، که هیچ نیرو و اندیشه ای را، جز اندیشه و فهم ج.ا. (بخوان ولایتِ مطلقه فقیه)، در سیاستِ کلان و خُرد کشور نمی پذیرد. به عبارتِ دیگر فهم و اندیشه ای به نامِ ج.ا. که اندیشه و فهم بخشی از مردم کشور است، مطابقِ مفاد قانون اساسیِ موجود، به مثابه و هم وزن با منافع ملی کشور برآورد شده است.
و درست به همین جهت است که ج.ا. توان تحملِ هیچ نوعی از انتقاد جدی را نداشته، و در چشمِ باورمندان فهم و اندیشه‌ای به نام ج.ا.، هر منتقد و انتقادی جدی، دشمن کشور و نظام محسوب، و مستحقِ تحمل شدیدترین مجازات‌ها می‌گردد.

 و به جهت کم بضاعت بودن قانون اساسی است که ج.ا. برای تثبیت خود، همواره اجبار در بکارگیری روش‌های خشونت بار دارد. و از این راه، نه خود توانِ یک زندگی در آرامش را دارد، و نه مردمِ متفرقی که بر آنها فرمان می راند. بدین واسطه در این نزدیک به چهار دهه حکمرانی ج.ا.، سیل مهاجرت یا بهتر فرار از کشور همواره سیر صعودی داشته است.

  آقای محمدرضا باهنر در ادامه اظهارداشت:”به او گفتم اگر اپوزیسیون نظام شوی٬ خودت را هم می‌گیرند”. نمی دانم آقای باهنر این همه ظرافت در اندیشه! ؟ را از که به ارث برده است.
آیا ایشان می‌تواند کسی از منتقدین واقعی و جدی را در کشور نام ببرد، که انتقاد کرده، و پس از آن طعمِ دستبند، چشم بند و شلاقِ تعزیر قاضی(بخوان حاکم شرع) را نچشیده باشد؟ لابد و به یقین آقای باهنر در جواب خواهد گفت؛ محمدرضا باهنر! ؟

 البته ناگفته نماند، که ایشان در این مصاحبه بر نظام خُرده گرفته و گفته است: “آقای روحانی هم تا ده روز قبل از انتخابات هیچ امیدی به موفقیت نداشت و البته این اشکال ساختاری کشور است که ناشی از نبود احزاب است”.
کاش خبرنگار ایلنا پی جو شده، و مقصود ایشان از«نبود احزاب» در کشور را، بیشتر پرسان می‌شد.

 ——————- 

۱- http://www.ilna.ir/بخش-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-3/302866-%D8%B9%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AA%DA%A9-%D8%AA%DA%A9-%D8%B7%D8%B1%D9%81%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%88%D8%B3%D9%88%DB%8C-%D9%85%D8%AD%DA%A9%D9%88%D9%85-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%A2%D9%86%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%86%D8%AF

  

  1. ۲- اکثریتِ مجلس ششم با اصلاح طلبان بود.

 

 

تاریخ انتشار : ۱۷ شهریور, ۱۳۹۴ ۲:۱۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفتاد و یک سال پس از روز تاریخی ٢٨ مرداد!

روزی که از آن تاریخ تا پایان حکومت پهلوی اگر بخواهیم در مورد حکومت محمد رضا شاه پهلوی فقط یک عبارت بکار ببریم که دوست و دشمنِ منصف بر آن بیشترین اتفاق نظر را داشته باشند، آن عبارت چنین است:

محمد رضا شاه پهلوی از عصر روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا روزی که بختیار را به نخست‌وزیری گمارد، بطور پی در پی قانون اساسی مشروطیت را زیر پا می‌گذاشت و آن را رعایت نمی کرد.

شاید هیچ واقعه ای در تاریخ معاصر ایران به اندازه واقعه بیست وهشتم مردادماه ۱۳۳۲ مورد …

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

من هر روز دارم می‌میرم؛در یک کوره زندانی شده‌ام

دوردست!

جمهوری اسلامی و بحران‌ها

زیستن در دنیای متن!

بیرق رنگین

پیام فابین گی مدیر روزنامه اومانیته و سناتور شهر سنت‌دنی در حومۀ پاریس