Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۴

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۴

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی
اصولاً تشکل‌یافتن لازمه‌ی یک جامعه‌ی مدنی پیشرفته و قوی است. جامعه‌ی مدنی اساساً با تشکل‌یابی تعریف می‌شود. در ادبیات سیاسی، جامعه‌ی مدنی را به‌طور عام انجمن و متشکل‌شدن زندگی افراد...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!
روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
"انقلاب 57 بن بست ، يا استمرار انقلاب مشروطه"
...تجلیل ما از انقلاب57 در واقع تجلیل از تلاش آن بخش از نیروهای اجتماعی و سیاسی است که با هدف تکمیل مدرنیته و استقرار یک نظام دموکراتیک به پا خاستند...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
سوگنامه سکوت
به کجا داریم می‌رویم؟ \ تا وقتی که دادگاه‌ها، دست‌های خون‌آلود را به نام پدر و برادر تبرئه کنند،\ تا وقتی که مرگِ یک زن، حلِ اختلاف خانوادگی نام بگیرد،\ تا وقتی که...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
جنایتکاری در لباس وکالت
صدور پروانه وکالت به جنایتکاران، نقض آشکار مصوبه استقلال کانون و لکه ننگی بر پیشانی جامعه وکلاست. "این تنها یک نمایش شرم‌آور دیگر از فساد سیستماتیک در دستگاه قضایی  اسلامی...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین
بخش عمده‌ای از فعالیت‌های خالده جرار به دفاع از زندانیان سیاسی فلسطینی و ترویج حقوق زنان اختصاص داشت. او در کنفرانس‌ها و رویدادهای بین‌المللی بسیاری شرکت کرده و صدای زندانیان...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
با این همه آرزو....
نمی خواهم\ يا غرق در منجلابِ دنیا شوم\ وین شبِ طولانی که تمام شد\ انتظار منهم به آخر می رسد\ با این همه آرزو\ و دلتنگی\ نقاب از رُخسار می...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان - ا
نویسنده: رحمان - ا

زندگى سخت و خطرناک ایرانیان مسیحى‌شده

تغييرمذهب دادگان، با وجود ترسى كه مسلمانان متعصب در آلمان در دل آنان ايجاد مى‌كنند، بر عقيده خود پابرجا مى‌مانند. آنان از مسلمانان مى‌خواهند كه ايمان آنها به دينى ديگر را به عنوان امرى خصوصى به رسميت بشناسند.

آزادى در انتخاب مذهب و عقیده حقى بشرى است. اما ایرانیانى که تغییر مذهب داده و از اسلام به دینى دیگر، براى نمونه به مسیحیت، گرویده‌اند، از این حق محرومند. سازمانهاى مدافع حقوق بشر گزارش مى‌دهند که موارد بسیارى دیده شده که تغییرمذهب دادگان را تهدید، دستگیر و شکنجه کرده یا حتى به قتل رسانده‌اند.

در اجتماعى مسیحى در شهر کلن حدود ۲۵ نفر روى نیمکتها به ردیف نشسته‌اند و دعا مى‌خوانند. این اجتماع اما اجتماعی از مسیحى‌هاى معمولى‌ در آلمان نیست. در اینجا مسیحیان ایرانى‌اى گرد مى‌آیند که مسلمان بوده‌‌اند و به دین مسیح گرویده‌اند. اکثریت آنان دوره‌اى دشوار را پشت سر نهاده‌اند – مبارزه درونى، ترس از سرکوب و از دست دادن پیوند با خانواده را. براى بسیارى از آنان این دوره دیگر جزیى از تاریخ زندگى‌شان است. اکثریت اعضاى این اجتماع سالها این فکر را با خود حمل مى‌کردند که از اسلام خارج شوند و به دین مسیح بگروند.

سازمانهاى حقوق بشر و کلیساها برآورد مى‌کنند که در آلمان حدود ۶۰۰۰ نفر وجود دارند که از اسلام به مسیحیت گرویده‌اند. حدس مى‌زنند که بیش از نیمى از این عده ایرانى باشند. کشیش آلمانى کوتسنر Kutzner سنگ صبور مسیحیان ایرانى در آلمان است. او مى‌داند که براى کسى که ایرانى است تصمیم به تغییر مذهب تصمیم بسیار سختى است. مى‌گوید: ”طبق دیدگاهى که ما در اروپا به آن عادت کرده‌ایم هر فردى مى‌تواند خود تصمیم بگیرد که آیا مى‌خواهد این دین را قبول کند یا دین دیگرى را یا اصلا بى‌دین باشد. طبیعى است که چنین چیزى از دیدگاه اسلام طور دیگرى است، چون از دیدگاه اسلام دین و سیاست، حوزه عمومى و خصوصى بسیار بیش از آنچه ما در اروپا به آن خو گرفته‌ایم در هم ادغام شده است.“

در ایران هم کسانى هستند که از اسلام به دینى دیگر گرویده‌اند. اکثریت این عده مسیحى شده‌اند. کسى نمى‌داند که چه تعداد تغییر مذهب داده در ایران به سر مى‌برند. چون این افراد تغییر مذهب خود را از چشم حکومت جمهورى اسلامى پنهان مى‌کنند. هم در قرآن و هم در قوانین شرع خروج از اسلام و ایمان آوردن به دینى دیگر ممنوع است. کسانى که با وجود این در ایران به دینى دیگر مى‌گروند، در سکوت و خفا با دین خود زندگى‌مى‌کنند. حتى نمى‌توانند به دوستان و خانواده‌شان در این باره چیزى بگویند. بابک حدود ۱۴ سال پیش در ایران مسیحى شد. پس از آن همیشه در ترس به سر مى‌برد. بابک مى‌گوید: ”من تحت نظر بودم، هم در اداره هم بیرون از اداره. روزى که از کلیسا بیرون آمدم، مرا تعقیب کردند. در اداره من تقریبا بایکوت شده بودم. حتى دیگران با من تماس نمى‌گرفتند به خاطر اینکه نکند براى آنها مشکلى پیش بیاید. مشکلى پیدا کردم که دیگر واقعا نمى‌توانستم آنجا بمانم. فکر مى‌کنم اگر مانده بودم، الان اصلا وجود نداشتم.“

کسانى که مسیحى شده‌اند تنها به صورت بسیار محدود مى‌توانند به آداب و مناسک دین جدیدشان عمل کنند. حدود ۳۰۰ هزار مسیحى در ایران زندگى مى‌کنند که کلیساهاى خود را دارند. اما تازه مسیحى شدگان نمى‌توانند به این کلیساها بروند. فقط مى‌توانند در کلیساهاى مخفى زیرزمینى، به اصطلاح اجتماع‌هاى خانگى، جمع شوند که اغلب منزل یکى از مسیحى‌شدگان است. طبق آمار سازمانهاى حقوق بشر در این میان حدود ۱۰۰ اجتماع خانگى مسیحى در ایران وجود دارد. در این اجتماعها در باره انجیل گفتگو مى‌کنند، عبادت مى‌کنند و سرودهاى مذهبى به زبان فارسى مى‌خوانند.

اکثر کسانى که عضو اجتماع مسیحیان کلن هستند، تازه در آلمان غسل تعمید یافته‌ و مسیحى شده‌اند. خانواده‌هاى بسیارى از آنان در ایران از تغییر دین آنان آگاه نیستند. با وجود آنکه وضعیت تغییر مذهب دادگان ایرانى در آلمان بسیار راحت‌تر است تا وضعیت تغییر مذهب دادگان در ایران، آنها هم مجبورند پیش‌داوریها و تهدیدهاى مسلمانان متعصب در آلمان را تحمل کنند.

مردى مى‌گوید: ”مثلا مى‌تواند مرا حرام بداند، مى‌تواند از بالا به من نگاه کند.“ زنى از فشارهایى که متحمل مى‌شود سخن مى‌گوید: ”همیشه مورد سرزنش واقع مى‌شویم که چطورى توانستیم از دین کامل اسلام برگردیم به مسیحیت. با همه افرادى که دور و برمان هستند مشکل پیدا مى‌کنیم. مى‌گویند مى‌دانید که چقدر شما کافر هستید و از دین کامل اسلام برگشتید؟“ مردى دیگر در باره تهدیدهایى که شنیده است تعریف مى‌کند: ”من حتى از طریق تلفن تهدید شدم. از طریق تلفن زنگ مى‌زدند. خیلى فحش مى‌دادند. به این صورت که: تو مرتد هستى. تو مسلمان بودى و مسیحى شدى. دینت را فروختى. عذاب جهنم را دارى، ولى قبل از این عذاب این دنیا را هم ما به تو مى‌چشانیم.“

امروزه در ایران دیگر دادگاهى حکم اعدام براى تغییر مذهب دادگان صادر نمى‌کند. اغلب این مسلمانان متعصب هستند که چنین حکمى را اجرا مى‌کنند. یا پیش مى‌آید که اعضاى خانواده تصمیم به قتل کسى مى‌گیرند که به زعم آنان ننگ خانواده است. در آلمان هم که آزادى مذهب وجود دارد، چنین مواردى پیش آمده است. یکى از اعضاى جامعه بین‌المللى حقوق بشر در فرانکفورت مى‌گوید که دادستانى نمى‌تواند مدارک روشنى براى پیدا کردن قاتل بدست بیاورد. او مى‌افزاید: ”متاسفانه در آلمان موارد قتل کسانى که تغییر مذهب داده‌اند هم وجود دارد، از ایرانیان هم کسانى هستند که به قتل رسیده‌اند. کسى نمى‌داند که چند نفر را کشته‌اند، چون مثل موارد قتلهاى ناموسى این نوع قتلها را هم مخفى مى‌کنند، این طور جلوه مى‌دهند که اینها قتل نبوده‌اند، بلکه مرگ افراد بر اثر تصادف ماشین یا حادثه‌اى در خانه اتفاق افتاده است. کسانى هستند که مى‌گویند در سال حدود پنج قتل از این نوع در آلمان اتفاق مى‌افتند.“

تغییرمذهب دادگان، با وجود ترسى که مسلمانان متعصب در آلمان در دل آنان ایجاد مى‌کنند، بر عقیده خود پابرجا مى‌مانند. آنان از مسلمانان مى‌خواهند که ایمان آنها به دینى دیگر را به عنوان امرى خصوصى به رسمیت بشناسند.

مسلمانان میانه‌رو در اروپا با مجبور کردن اشخاص به اعتقاد به اسلام مخالف‌اند. شوراى مرکزى مسلمانان که مهمترین نماینده مسلمانان در آلمان است، اعلام کرده است که به اصل آزادى مذهب پایبند است. براى منیر عزاوى که عضو این نهاد است مجبور کردن اشخاص به اینکه به اسلام ایمان داشته باشند با روح زمان همخوانى ندارد. عزاوى مى‌گوید: ”در واقع در سنت اسلام به گفته‌ها و نوشته‌هایى برمى‌خوریم که آزادى مذهب را جایز نمى‌دانند. اما این طورى است که آدم باید این همه را در متنش ببیند. در زمان محمد پیامبر اسلام این امکان وجود نداشت که بشود دین خود را عوض کرد. اگر کسى در آن زمان دینش را تغییر مى‌داد به معناى این بود که اصول پایه‌اى جامعه را به طور کامل رد کرده است. اما امروزه این طور نیست. امروز ما در وضعیت کاملا متفاوتى زندگى مى‌کنیم و دیگر باید این امکان وجود داشته باشد که بتوان آزادانه دین اسلام را قبول یا رد کرد.“

اما این طرز فکر را بعضى از مسلمانان در آلمان و بخصوص بسیارى از حکومتهاى اسلامى نمى‌پذیرند. براى اینها کسى که به عنوان مسلمان به دنیا مى‌آید باید تا پایان عمر مسلمان بماند. در ایران از زمان روى کار آمدن دولت محمود احمدى‌نژاد وضعیت براى تغییرمذهب‌دادگان بدتر شده است. به گزارش سازمانهاى مدافع حقوق بشر احمدى‌نژاد به ادارات محلى در سراسر ایران دستور داده است که به شدت علیه اجتماعهاى خانگى مسیحى شدگان عمل کنند. فعالان حقوق بشر مى‌گویند که در ماههاى اخیر بارها تغییرمذهب‌دادگان را آزار داده‌، دستگیر کرده‌ و کتک زده‌اند. زندگى براى این گروه در ایران خطرناکتر شده است.

تاریخ انتشار : ۶ دی, ۱۳۸۵ ۲:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

“انقلاب ۵۷ بن بست ، یا استمرار انقلاب مشروطه”

سوگنامه سکوت

جنایتکاری در لباس وکالت

خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!