پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۰۷:۱۲

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۰۷:۱۲

سازمان یابی واقعی و مستقل و فراگیر ، پایدار و کارآمد کارگران ضرورت هر گونه تغییرات اساسی و بنیادین در جامعه

جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی یکشنبه ۷ اسفند   ساعت ۹  شب ایران

موضوع:  سازمان یابی واقعی و مستقل و فراگیر ، پایدار و کارآمد کارگران ضرورت هر گونه تغییرات اساسی و بنیادین در جامعه "

میهمان:حسین اکبری ، پژوهشگر و فعال کارگری 

لینک:

https://t.me/+YNxze2Z5-E05NWFh

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی با حسین اکبری

جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی یکشنبه ۷ اسفند   ساعت ۹  شب ایران

موضوع:  سازمان یابی واقعی و مستقل و فراگیر ، پایدار و کارآمد کارگران ضرورت هر گونه تغییرات اساسی و بنیادین در جامعه “

میهمان:حسین اکبری ، پژوهشگر و فعال کارگری 

لینک:

https://t.me/+YNxze2Z5-E05NWFh

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی با حسین اکبری

  •  صرفنظر از فرایند شکل گیری و کمیت تشکل‌هایی که منشور حداقلی را نوشته اند چه نقدی به محتوای منشور حداقلی دارید؟
  • به نظر شما  تلاش برای سازمان یابی واقعی و مستقل و فراگیر ، پایدار و کار آمد کارگران میتواند به این کمک کند که نیروی راست از کارگران استفاده ابزاری نکند ؟ لطفا  توضیح دهید
  • اگر اینهمه گروهای. چپ از این منشور حمایت کردند ، چرا خود این جریانات ، بعنوان به اصطلاح پیشروان، در طی این مدت  نتوانستند ،لااقل روی چنین منشوری(حالا با جرح و تعدیلهای متن)-به توافقی رسیده و انتشار دهند. هر جند بنا بر نوشته شهاب برهان ، از جنبه امنیتی چه بهتر که از داخل و نیروهایی منتشر شد که برچسب «ضد انقلابّ…» ،نمیتوانند بزنند.
  • منشور اخیر ۲۰ تشکل صنفی‌را چگونه ارزیابی می کنید و چه دورنمایی برای تبدیل شدن آن به کارپایه ای قوی و واقعی برای قدم های بعدی  جنبش می دانید؟
  • بادرود، چه راهکارهای عملی برای ایجاد تشکل های واقعی کارگری در شرایط فعلی پیشنهاد می کنید؟
  • با ‌توجه‌ به‌ ویژگیهایی ‌که‌ بر‌شمردید‌ موقعیت کمی‌ و‌کیفی‌‌ سازمانهای ‌کارگری‌ ایران ‌را چگونه ‌ارزیابی ‌می‌کنید؟
  • ایا امکانش هست درسال جدید۱۱اردیبهشت روزجهانی کارگران. باهدایت نیروهای چپ تمامی کارگران ایران متشکل به زیرپرچم چپ تظاهرات میلیونی ایجاد کند وقدرت خودرا به نمایش بگذارد
  • با مشاهدات واقعی چه نیرویی: چپ، راست، میانه-  از لحاظ جهت گیری سیاسی و پیگیری خواسته های طبقه، – در رهبری تشکل های کارگری موجود دست بالا را دارد؟
  • در بند ۱۲  منشور ۲۰ تشکل ، اشاره به عادی سازی روابط خارجی در بالاترین سطح با همه ی کشورهای جهان بر مبنای روابطی عادلانه و احترام متقابل شده است ،  آیا در عصر انحصار و سلطه ی جهان سرمایه روابط با کشورهای جهان و  امپریالیستی میتواند بر اساس احترام متقابل و عادلانه باشد ؟
  • از بین گروهها ، سازمانها و احزاب چپ ایرانی خارج از کشور، فعالیت سیاسی کدام یک در راستای منافع و
  • حقوق کارگران و زحمتکشان ایران است؟
  • تدوین کنندگان برنامه حداقلی در منشور در کدام مرحله و در چه نظامی خواهان اجرایی شدن برنامه ی حداقلی هستند ؟ در نظام اسلامی حاکم  یا در مرحله ی دمکراتیک ، بورژوا دمکراتیک ، و یا چشم انداز دورتری نظیر سوسیالیسم مد نظر است؟
  • غیر از چالش تامین مالی و وجود صندوق اعتصاب، چه موانع عینی و ذهنی را برای پیوستن وسیع طبقه کارگر به جنبش عمومی ضد رژیم و زدن مهر و نشان خود به آن، وجود دارد؟
  • پروفسور وولف برجسته ترین اقتصاد دان مارکسیست آمریکایی معتقد است که رسیدن به  سوسیالیسم مستلزم سازمان یابی کارگران در واحدهایی دمکراتیک است . یعنی فقط مبارزه مستقیم با بالا یعنی با نیروی حاکم کافی نیست بلکه همزمان کار از پایین برای تغییر شرایط محیط کار ، ایجاد تشکلات دمکراتیک کارگری هم بسیار ضروری است وگرنه نیرویی که حاکم می شود حتی اگر در ابتدا دمکراتیک و مردمی باشد در طولانی مدت به دیکتاتوری تبدیل خواهد شد. به نظر می رسد که گروهی در ایران مدام به کارگران این را تلقین می کنند که مهمترین وظیفه  شان حضور در خیابان ، اعتصاب و مبارزه مستقیم با حاکمیت است. هیچ تاکیدی بر اینکه باید یک نگاه خرد و کلان با هم پیش برود و کارگران باید  در درجه اول برای  دمکراسی در محیط  کار و داشتن یک تشکل قوی دمکراتیک پایدار تلاش کنند وجود ندارد – فکر نمی کنید انتشار چنین منشوری به همان نوع نگاهی مربوط می شود که فقط یک دید کلان دارد که همه فقط با بالا مستقیما درگیر باشند و به براندازی کمک کنند ؟
  • لطفا در رابطه با افزایش دستمزدها برای سال آینده نطرتان را بیان کنید. با توجه به روند پر شتاب افزایش ارز و قیمت کالاها چه میزان افزایش دستمزد  می‌تواند سبد معیشتی مردم را برای یک زندگی معمولی تامین کند؟ و  چه راهکاری  سراغ دارید  با توجه به   تورم موجود در طی سال ( ماه به ماه) ، بتوان حداقل دستمزدها را برای تمام  فصول در نظر گرفت و تعدیل و جاری کرد؟
  • آیا توجه به مطالبات زنان گه سکولاریسم مدرنیسم و مطالبات جوانانه است اولویت دادن به در خواستهای طبقاتی در جنبش زن زندگی آزادی نیروی چپ رو تبدیل به یک نیروی دنباله رو نمی کند ؟آیا چپ که ادعای نیروی پیشرو تاریخ را دارد نباید در این جنبش در گسترش و عمق بخشی به مفاهیم سکولاریسم مدرنیسم حقوق زنان و ……پیشرو بوده و جنبش های طبقاتی و کارگری رو بدین سو و در جهت یک رنسانس فکری اجتماعی رهنمون کند؟
  • اگر نمیشود یک تشکل دمکراتیک کارگری داشت پس چطور میشود یک حکومت دیکتاتوری مافیایی را بر انداخت ؟ دکتر وولف نه با تظاهرات خیابانی مخالفت دارد و نه به مبارزه اجتماعی علیه حاکمیت – نظر او این است که طبقه کارگر همزمان با مبارزه برای تغییر اساسی اجتماعی باید برای تغییر در محیط کارش تلاش کند و این دو تلاش موازی است که زمینه ساز یک سیستم عادلانه خواهد بود – او همه چیز را فقط به براندازی حاکمیت منوط کردن را نادرست می داند و معتقد است تجربه تلاش برای دمکراتیزه کردن محیط کار به تجربه برای تغییر سیستم هم بسیار کمک خواهد کرد – شما چنین نمی اندیشید؟
  • اگر بدون تغییر حاکمیت نمیشود تشکل دمکراتیک کارگری داشت ، پس چاره ای نیست جز تن دادن به همین منشورهای مصنوعی – و بله حاکمیت ها را میتوان بدون تشکلهای کارگری هم تغییر داد ولی آن تغییر تغییر مطلوب دوام داری نخواهد بود نیروی دیگری به قدرت خواهد رسید که دوباره منافع کارگران اولویتش نخواهد بود و دوباره طبقه کارگر با یک دیکتاتوری دیگری مواجه خواهد شد -اگر به تلاش موازی مد نظر دکتر وولف باور نداشته باشیم پس باید به همین منشور قانع باشیم و خوشحال چطور است که شما هم می گویید باید سازماندهی واقعی و مستقل و فراگیر و کارآمد داشت و هم می گویید چنین چیزی در این رژیم ممکن نیست و هم از منشور حداقل استقبال نمی کنید . به نظر شما اینجا تعارضی وجود ندارد؟

 

تاریخ انتشار : ۸ اسفند, ۱۴۰۱ ۶:۲۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

آغاز جنگ و حماسه مقاومت خرمشهر:‌ مصاحبه نشریه کار با اکبر دوستدار

خبر حمله عراق را در واقع ما با مشاهده بمباران اهواز و آبادان دریافت کردیم. هواپیماهای عراقی در همان ساعات اول، بسیاری از شهرهای خوزستان و جمعاً ده شهر کشور را بمباران کردند. البته هدف مقدم و اصلی آنها تسخیر برق آسای خرمشهر توسط نیروی زمینی بود که در نزدیکی مرز عراق قرار داشت. از قرار و طبق نقشه جنگی صدام، آبادان، اهواز، دزفول و سوسنگرد اهداف بعدی آنان بودند. ۱۲ لشکر زرهی عراق با همه تجهیزات بسوی خرمشهر سرازیر شده بودند.

مطالعه »
یادداشت

جنبش زن زندگی آزادی، به مثابه جنبش علیه سلطه و استبداد

یک سال از روزهایی که زنان به اعتراض به قتل حکومتی مهسا “ژینا” روسری های خود را بعنوان نماد و  سمبل اقتدار جمهوری اسلامی به آتش کشیده و با شعار “زن، زندگی، آزادی” همبستگی عمیق جهانیان را بخود جلب کردند،  گذشت. جنبشی که در یک سال گذشته شاهدش بودیم، یکباره آغاز نشده و پیش زمینه های آن به سال های سال قبل به  خصوص بعد از انقلاب ۵۷ بر میگردد.

مطالعه »
آخرین مطالب

آیا تانکهای آبرامز امریکایی می‌توانند وضعیت را در اوکرائین تغییر دهند؟

با احتساب تانکهای فرسوده قدیمی «ت-۷۲» یا «ت-۶۴» که ساخت آن به دوران اتحاد شوروی برمیگردد وبا در نظرگرفتن تانکهای مهدوم شده، مارک شاسیلان اینگونه برآورد میکند که «اوکراین ۶۰۰ تا ۷۰۰ از ۱۰۰۰ فقره تانکهایی که در آغاز شروع جنگ در اختیار داشت را از دست داده است.»

زنی که سپهرش به فراخنای ایران است.

چه شگفت انگیزسرزمینی است! ایران زمین که مهرش و عشق به آزادیش چنان با جان عجین گردیده که استبدادحاکم شده برآن هرگز قادر نیست طولانی مدت دوام بیاورد ودر هراس از خروش و بر آمد مردم نباشد.

پناهندگان افغانستانی؛ غایبان سیاست «ما»

در فضای گشوده برای سخن گفتن از تبعیض اما، کمترین توجه‌ها جلب یکی از عمیق‌ترین اَشکال تبعیض در ایران شد: تبعیض علیه پناهندگان افغانستانی. از قضا همزمانی هجوم دوباره‌ی طالبان به افغانستان پس از توافق با آمریکا، و آوارگی دوباره‌ی آن مردم رنج کشیده با آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی» می‌توانست زمینه‌ای برای همدلی و هم‌صدایی با پناهجویان افغانستانی باشد…

مقوله تفسیر: از دگم های مذهبی تا روشنگری انسانی…

متد و روش های علوم تجربی برای توضیح پدیده هاست، ولی هنر تفسیر در علوم انسانی، شرایط و امکانات و کوشش در راه فهمیدن متون است. هرمنوتیک یا تفسیر به عنوان علم معنی در علوم انسانی خود را با تولیدات فکری انسان مشغول میکند.

آن‌ها هم…(یادی از رفیق غلام‌حسین بیگی)

چشم‌هایش را باز کرد و نگاه کرد به مردم. ذرات آب را که باد با خود از فواره وسط میدان روی صورتش می‌نشاند حس کرد. نمی‌دانست سروصدای آدم‌ها و ماشین از خواب بیدارش کرده است یا دردی که گرسنگی ول کرده بود توی شکمش، اما مطمئن بود که یک کدام از این‌ها بوده.

یادداشت

جنبش زن زندگی آزادی، به مثابه جنبش علیه سلطه و استبداد

یک سال از روزهایی که زنان به اعتراض به قتل حکومتی مهسا “ژینا” روسری های خود را بعنوان نماد و  سمبل اقتدار جمهوری اسلامی به آتش کشیده و با شعار “زن، زندگی، آزادی” همبستگی عمیق جهانیان را بخود جلب کردند،  گذشت. جنبشی که در یک سال گذشته شاهدش بودیم، یکباره آغاز نشده و پیش زمینه های آن به سال های سال قبل به  خصوص بعد از انقلاب ۵۷ بر میگردد.

مطالعه »
بیانیه ها

در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی: ایران به پیش از جنبش تنیده در جان مردم و میهن برنمی‌گردد!

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

مطالعه »
پيام ها

شادباش به‌مناسبت هشتادودومین سالگرد تاسیس حزب تودۀ ایران

پیوند نزدیک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) و حزب تودۀ ایران را آرمان‌های مشترک صلح، آزادی، عدالت اجتماعی، مردم‌سالاری (دمکراسی) و سوسیالیسم برقرار کرده‌است. هم‌سویی در مبارزه برای تحقق این آرمان‌ها و مبارزه برای گذر از شرایط اسف‌بار و بحران‌زدۀ کنونی زیر سیطرۀ حکومت ولایی جمهوری اسلامی و مبارزه برای استقرار حکومتی بر پایۀ مردم‌سالاری (دمکراسی)، آزادی و عدالت اجتماعی در کشور این پیوند را استحکام می‌بخشد.

مطالعه »
بیانیه ها

در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی: ایران به پیش از جنبش تنیده در جان مردم و میهن برنمی‌گردد!

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آیا تانکهای آبرامز امریکایی می‌توانند وضعیت را در اوکرائین تغییر دهند؟

زنی که سپهرش به فراخنای ایران است.

پناهندگان افغانستانی؛ غایبان سیاست «ما»

مقوله تفسیر: از دگم های مذهبی تا روشنگری انسانی…

آن‌ها هم…(یادی از رفیق غلام‌حسین بیگی)

سلحشوری های بی پایان شوالیه ای به نام بیژن اشتری!