عدنان حسن پور روزنامه نگار کرد زندانی که از سوی دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شد، محرومترین زندانی سیاسی در زندانهای استان کردستان است.
بنابه گزارشهای دریافتی از زندان مرکزی سنندج و نزدیکان این فعال در بند، نامبرده در مدت ۲ سال گذشته و بویژه در پی صدور حکم اعدام به اتهام محاربه با خدا برای وی، تاکنون با فشار و محدودیتهای فراوانی مواجه بوده است.
گزارشها حاکی از آنند که حسن پور هیچ گاه در زندان حق استفاده از تلفن برای تماس با خانواده خود را، که سلب آن نقض آشکار قوانین زندان می باشد، نداشته است.
همچنین برخلاف تمام زندانیان دیگر، ملاقاتهای وی که فقط بصورت کابینی امکان پذیر است، با سختگیریهای فراوانی همراه میباشند.
نزدیکان این روزنامه نگار در بند، اعلام کرده اند که به علت عدم دسترسی عدنان به تلفن، مادر سالخورده و مریض وی هر هفته برای اطلاع از وضعیت فرزندش ناچار به طی کردن مسیر سنندج- مریوان است که این مسئله بر فشارهای روحی و جسمی عدنان و خانواده افزوده است.
پیشتر نیز در گزارشهایی اعلام شده بود که این روزنامه نگار کرد از محدودیتهای زندان و عدم دسترسی به امکانات اندک از جمله تماس تلفنی با خانواده رنج می برد.
وی همچنین سال گذشته در اعتراض به حکم اعدام خود و نیز شرایط زندان و برخوردهای مغایر با قوانین قضایی کشور، بیش از ۵۰ روز در اعتصاب غذا بسر برد.
لازم به یاد آوری است جمعی از زندانیان سیاسی در زندان مرکزی سنندج چندی پیش در نامه هایی به محمود شاهرودی رئیس قوه قضائیه ایران که در رسانه ها نیز منتشر شد، و عدنان حسن پور نیز یکی از امضا کنندگان آن بود، با اشاره به وضعیت مراکز قضایی و زندانیان سیاسی از برخورد با زندانیان و عدم رعایت حقوق آنها در مراحل مختلف بازجویی، دادگاهی و بازداشت انتقاد کرده و خواستار پیگیری جدی شده بودند.
عدنان حسن پور که بیش از دو سال است در زندان بسر می برد، در مرداد ماه سال گذشته از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب مریوان به اتهام محاربه با خدا به مجازات مرگ محکوم شد و این حکم در دیوان عالی کشور نیز در آبان ماه تائید شد.
وکلای عدنان این حکم را غیرشرعی و مغایر با مجازات اسلامی در قانون قضایی کشور ایران نامبرده و نسبت به آن اعتراض کردند.
محمد صالح نیکبخت یکی از وکلای عدنان، شهریور ماه سال جاری در گفتگو با خبرگزاریها از لغو حکم اعدام موکل خود در دیوان عالی کشور خبر داد.
بدنبال انتشار خبر لغو حکم اعدام حسن پور از سوی وکلا، وی در دو نوبت دیگر، یعنی در روزهای ۱۶ شهریور و ۱۱ بهمن ماه، مجدداً دادگاهی شد که تاکنون نتیجه این دادگاهی و حکم وی اعلام نشده است.
صدور حکم اعدام برای این روزنامه نگار که همزمان با صدور حکم اعدام هیوا بوتیمار، دیگر خبرنگار کرد، همراه بود نگرانیهایی را در سطح بین المللی به وجود آورد و شمار زیادی از سازمانها، شخصیتهای حقیقی و حقوقی جهانی نسبت به آن واکنش نشان داده و ضمن محکم کردن حکم صادره، آزادی فوری وی را خواستار شدند.
عدنان حسن پور که عضو شورای نویسندگان هفته نامه توقیف شده “آسو” در استان کردستان بود، با شماری از نشریات و هفته نامه های کردی و فارسی در کردستان و ایران همکاری می کرد و از فعالین فرهنگی کردستان به شمار می آمد.
وی در دو سال گذشته سه جایزه جهانی – جایزه آزادی مطبوعاتی سال ۲۰۰۷ ایتالیا ویژه خبرنگاران خارجی، جایزه گزارشگران بدون مرز واحد سوئد و جایزه سازمان قلم ایالت باسک در اسپانیا- در سال ۲۰۰۸ را بدون حضور داشتن در مراسم اهدای این جوایز، از آن خود کرده است.