سحام نیوز: عماد حسینی در گفتگو با مهر با اشاره به جلسه شب گذشته اعضای کمیسیون تلفیق مجلس با احمدی نژاد درباره بحث تعیین درآمد دولت از هدفمندی یارانهها در سال ۹۱ و اجرای فاز دوم این طرح اظهار داشته است: بنابر آنچه در جلسه دیشب گذشت مجلس و دولت نظرات خود را در خصوص چگونگی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و آثار آن بیان کردند.
وی گفت: از فحوای سخنان رئیس جمهور چنین بر میآید که دولت همچنان تلاش دارد تا هدفمندی را با برداشتن گامهای بلند و محکم اجرا کند در حالی که مجلس نظر مخالف دارد زیرا معتقد است با برداشتن گامهای محکم این اقشار مختلف مردم هستند که تحت فشار قرار میگیرند و تحمل آن را نخواهند داشت.
حسینی ادامه داد: نظر دولت در برداشتن گامهای محکم در این مسیر بر این اساس است که معتقد است آثار تورمی این طرح هرچه باشد به یک باره بروز پیدا میکند و نهایتاً هم در جایی متوقف میشود.
این عضو کمیسیون تلفیق خاطرنشان کرد: این در حالی است که مجلس نمیتواند چنین نظری را بپذیرد و همچنان معتقد است نظر قانون گذار برای اجرای ۵ ساله این قانون باید رعایت شود.
وی با بیان اینکه حاصل جلسه شب گذشته کمیسیون تلفیق با احمدی نژاد تفاهم یا عدم تفاهم نبود گفت: جلسه شب گذشته صرفاً جلسهای برای بیان نظرات مجلس و دریافت نظرات رئیس جمهور بود. در این جلسه نمایندگان دغدغههای خود را نسبت به افزایش تبعات اجرای نادرست قانون بیان کردند. همچنین نقاط ضعف و نقاط قوت مرحله اول نیز بیان شد و از دولت خواسته شد تا مرحله دوم را با طمانینه بیشتری اجرا کند در غیر این صورت اگر بخواهد گام های خود را در اجرای این قانون محکم بردارد باید بتواند آثار و تبعات آن را نیز کنترل کند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس افزود: پیشنهاد نمایندگان تکرار جلسات گفتگو و بحث درباره چگونگی اجرای این قانون بود تا کمیسیون تلفیق در تصویب بند مربوط به هدفمندی یارانهها در بودجه ۹۱ بتواند با لحاظ نظرات دولت و البته کار کارشناسی تصمیم گیری کند.
وی ادامه داد: مجری این قانون دولت است و ما قصد داریم قانون به نحوی تصویب شود که مجری آن را به درستی اجرا کند و این تنها با تعامل مثبت مجلس و دولت امکان پذیر خواهد شد. مجلس تمایل ندارد مصوبهای بگذراند که در اجرا با مشکل مواجه شود.
حسینی افزود: تصمیم گیری کمیسیون تلفیق درباره هدفمندی یارانهها به جلسات بعدی موکول شد و بعید است در جلسه شنبه نیز به طور کامل درباره چگونگی تصویب آن به نتیجه برسیم.
وی گفت: در اجرای گام اول این قانون همه مردم از یارانه نقدی استفاده کردند این در حالی است که قرار است در گامهای بعدی تعدادی از خانوارها از دریافت یارانه نقدی حذف شوند قاعدتاً حذف این خانوارها نارضایتی و اثرات تورمی را افزایش خواهد داد. هرچند که دولت نظرش این است که ۷ دهک اول جامعه از عدم دریافت یارانه نقدی متضرر نخواهند شد زیرا شرایط درآمدی آنها به گونهای است خسارت نمیبینند.
حسینی ادامه داد: آنچه ما در مجلس به تصویب رساندیم با آنچه که هم اکنون اجرا میشود خیلی متفاوت است و به گونهای است که پروسه ۵ ساله را دولت طی دو یا سه سال میخواهد به اجرا برساند بنابراین آنچه اجرا میشود متفاوت از مصوبه مجلس است.
به گزارش مهر، کمیسیون تلفیق جلسه بعدی خود را صبح شنبه برگزار خواهد کرد. در این جلسه درآمد دولت از هدفمندی یارانهها در مرحله دوم در سال ۹۱ تعیین تکلیف خواهد شد. پیشنهاد دولت به کمیسیون تلفیق کسب درآمد ۱۳۵ هزار میلیارد تومانی و یا ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی است که این موضوع پیش از این در جلسه کمیسیون تلفیق مطرح شده اما با مخالفت شدید نمایندگان مواجه شده است زیرا آنان معتقدند علاوه بر اینکه کسب چنین درآمدی تورم را در جامعه به شدت افزایش خواهد داد، موضوع دیگر این است که دولت امکان کسب چنین درآمدی را ندارد و با مشکل مواجه خواهد شد.