سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۸ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۲:۱۵

پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۱۵

نخستین جایزه نوبل برای شعر نو

شعر مدرن، زیباگرا یا اجتماعی؟

مهمترین شاگرد ژیمنس، گارسیا لورکای معروف می باشد. افکار روشنفکرانه ژیمنس زیر تاثیر والری و ییت هستند. او می گفت که شعر خالق واقعیات، و واقعیات خالق شعر است. شعر نو او تاثیر مهمی روی اشعار آلبرتی و لورکا بجا گذاشت. لورکا با اشاره به آثار بیشمار ژیمنس، به او لقب فرمانده کل قوا داده بود.

Getting your Trinity Audio player ready...

ژوان دامون ژیمنس، شاعره اسپانیایی، برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۱۹۵۶ و نماینده مدرنیسم ادبی و شعر مطلق و معلم یک نسل از شاعران جوان کشورش، کوشید از پرداختن به تضادهای اجتماعی خودداری کند.

او می گفت که بجای زیبایی ظاهری، ساده گی مطلق شعر مهم است. شعر عریان او را شعر مدرن لخت نامیده اند . منقدین ادبی مینویسند اگر شعر لورکا در رابطه با واقعیات اجتماعی سروده شده است، شعر رامون ژیمنس حاوی استتیک صوری است. کمیته نوبل دلیل اعطای آن جایزه به وی را تفکرات عالی، جلا و پاکیزه گی هنری، در شعر اعلان نمود.

رامون ژیمنس در شسال ۱۸۸۱ در ایالت اندلس در جنوب اسپانیا بدنیا آمد و در سال ۱۹۵۸ در کشور اسپانیایی زبان پورترکو در آمریکای جنوبی در مهاجرت درگذشت. پدرش تاجر فروش شراب بود. او در جوانی به تحصیل حقوق در دانشگاه پرداخته بود. در سالهای کودکی، وی در مدرسه شبانه روزی احساس تنهایی و دوری از ولایت می نمود. بعدها او به دلیل افسرده گی، مدتی ساکن بیمارستان روانی شد. او غیر از شعر، مترجم و ناشر مجلات ادبی نیز بود. ژیمنس در جوانی دلخواهانه به آمریکای شمالی مهاجرت نمود و در آنجا با یک زن مترجم معروف ازدواج کرد. وچون در زمان اعطای جایزه نوبل، همسرش در بستر مرگ بود، او از رفتن به شهر اسلو خود داری کرد و نوشت که جایزه نوبل حق همسر او است که ۴۰ سال مشوق، پشتیبان و یار وی بوده است.

مهمترین اثر ژوان رامون ژیمنس رمان “من و الاغم پلاترو” است. از جمله دیگر آثار او ابدیت ها، ستاره و آسمان ، ماهیت عمیق، بمیر قلب ولی بخوان! سرودهای غمگین، یادداشتهای روزانه یک شاعر، اقلیت قدرتمند، اسپانیایی ها در سه جهان، آهنگ و قافیه در شعر، ناله های پاک، تنهایی خوش آیند، اشعار زیبا، و اشعار مثبت هستند. رمان “من و الاغم” بر اثر ترجمه های زیاد، کتاب درسی، خلقی و هنرمندانه ای در کشورهای اسپانیایی زبان شد. آثار بی شمار او غالبا کتاب شعر هستند، آنان مهمترین بخش زبان اسپانیایی می باشند. در آثار شاعر، غم و ماتم اندلسی مشاهده می گردد. در کتب درسی مدارس اسپانیا ، ۱۳۸ داستان از وی درج شده است.

ژیمنس یکی از مهمترین شاعران قرن ۲۰ و نماینده مدرن ادبیات اسپانیایی، زیر تاثیر شعر روبین داریو بود. مهمترین شاگرد ژیمنس، گارسیا لورکای معروف می باشد. افکار روشنفکرانه ژیمنس زیر تاثیر والری و ییت هستند. او می گفت که شعر، خالق واقعیات، و واقعیات خالق شعر است. شعر نو او تاثیر مهمی روی اشعار آلبرتی و لورکا بجا گذاشت. لورکا با اشاره به آثار بیشمار ژیمنس، به او لقب فرمانده کل قوا داده بود. ژیمنس تاثیر مهمی نیز روی گروه ادبی “نسل ۲۷ ” گذاشت. وی در شعر، رهبر و سازمانده مدرنیسم و مثالی عالی برای شعر کشورهای اسپانیایی زبان قاره آمریکای لاتین بود. کمیته نوبل با اعطای جایزه نوبل به ژیمنس، احترامی به اعدام و مرگ زودرس لورکا و ماخادو نیز نمود. پانته ایسم و خیالپردازی ژیمنس زیر تاثیر مطالعه آثار فلسفی اسپینوزا است . امروزه اشاره میشود زمانیکه ژیمنس آغاز به سرودن شعر نو نمود، ادبیات اسپانیایی زبان کشورهای آمریکای لاتین از شعر کلاسیک فاصله گرفته بود.

دراشعر رامون ژیمنس غیر از مناظر زیبای طبیعت اندلس، صدای غمگین و لطافت عارفانه نیز مشاهده می شود. وی در اسپانی، معروف به این است که با حداقل تعداد واژهها، تاثیری حداکثر در کیفیت شعری بجا می گذارد. منقدین چپ اشاره می کنند که رنج و احساس از خود بیگانگی او نشان از نارضایی خرده بورژوازی در جامعه کاپیتالیستی است. در شعر ژوان رامون ژیمنس گاهی روح تبدیل به شناخت عرفانی جهان مطلق می گردد. از جمله موضوعات مرحله سوم شعر او، خدا و ماهیت عمیق روان، و خلسه شاعرانه است.

تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند, ۱۳۸۸ ۹:۱۲ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): بدون اصلاحات ساختاری در نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بدون توانمندسازی جامعه مدنی، تقویت انسجام ملی ممکن نخواهد بود؛ آن هم در جهانی که معادلات قدرت، امنیت و توسعه با شتابی بی‌سابقه در حال تغییر است. در چنین شرایطی، راه دیگری برای بقا نیست

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

از سفره تا سرپناه؛ چگونه تورم کالاها و بحران مسکن فشار بر زحمتکشان را تشدید کرده‌اند؟

شهناز قراگزلو: هزینه این بحران برای همه یکسان نیست. همانند بسیاری از دوره‌های بی‌ثباتی اقتصادی، بیشترین فشار بر دوش کسانی قرار گرفته که کمترین حاشیه امنیت مالی را دارند. کارگران، بازنشستگان حداقل‌بگیر، زنان سرپرست خانوار و خانواده‌هایی که فاقد پس‌انداز و دارایی‌اند، نخستین قربانیان تورم سه‌رقمی کالاها محسوب می‌شوند.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه حزب دمکراتیک مردم ایران: توافق میان ایران و آمریکا، گشایشی در چشم انداز خروج ایران از بن بست

تنگۀ هرمز تنها باید گذرگاه صلح باشد!

از سفره تا سرپناه؛ چگونه تورم کالاها و بحران مسکن فشار بر زحمتکشان را تشدید کرده‌اند؟

جنگ، آزمون واقعی چپ ایران بود

بازتولید خشونت و رویکرد حذفی در سپهر سیاسی ایران

بیانیه حزب اتحاد ملت در استقبال از تفاهم و پایان جنگ: توفیق در میدان، مسئولیت در حکمرانی