جمعه ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۱

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

جمعه ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۱

نگاهی به اوضاع ایران و جهان و وظایف ما

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

 جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی یکشنبه   ۲۳ بهمن  ساعت ۹  شب ایران

موضوع:  نگاهی به اوضاع ایران و جهان و وظایف ما 

میهمان: رفیق رقیه دانشگری(فران) ، از پیشکسوتان جنبش فدایی 

لینک:

https://t.me/+YNxze2Z5-E05NWFh

 

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی  با رفیق رقیه دانشگری (فران)

 

  •  از نتایج جهان چند قطبی در نظام سرمایه داری، جنگهای خانمانسوز جهانی و یا منطقه ای است که در یک قرن اخیر بارها اتفاق افتاده و حتی آلان نیز در اوکراین شاهدش هستیم، که حاصلش غیر از ویرانی، کشتار، آوارگی و از دست رفتن سرمایه ها و نابودی زیر ساخت‌های ملی و به خطر افتادن تمامیت ارصی و تجزیه، چیز دیگری نبوده است.
  • جنگهای جهانی و نزاع بین المللی و منطقه‌ای که نتیجه   چند قطبی شدن قدرت‌های  جهانی است  چه سودی به نفع  طبقه کارگران و اقشار فرودست دارد در حالیکه  که تضاد کار و سرمایه همچنان بر جا می‌ماند و در زندگی مردم عادی تاثیر مثبتی  ندارد؟
  • برخی فکر میکنند که شما و برخی از رفقایی که مساله “ایران در حوزه اوراسیایی یا در حوزه آتلانتیک” را مطرح می کنید طرفدار روسیه و چین هستید و فکر میکنید این کشورها چون کشورهای کمونیستی هستند شما از آنها دفاع می کنید – تصور من این است که این یک سوء تفاهم است و شما  چین و روسیه را کمونیستی نمی دانید و از زاویه طرفداری از روسیه و چین نه ، بلکه از زاویه منافع ملی به این مسائل می پردازید – درست فکر میکنم ؟
  • محور صحبت‌های شما بر اساس خطرات  عوامل خارجی و امپریالیسم  است که منافع ملی و تمامیت ارضی را تهدید می‌کند. در حالیکه بسیاری از صاحب‌نظران، سیاست‌های حکومت اسلامی را عامل دخالت‌های قدرت‌های خارجی می‌دانند. علت اینکه در  صحبت‌های شما  نقش حکومت و عوامل داخلی  بسیار کمرنگ است را لطفا بیان کنید.
  • در کنفرانس دانشگاه جورج تاون واشنگتن با شرکت هشت شخصیتی که مدعی آغاز سرنگونی رژیم با کمک کشورهای غربی با تنظیم منشوری واحد برای اپوزیسیون هستند، ادعا شد که این منشور با هماهنگی با داخل کشور و منشورهای پیشنهادی دریافتی تنظیم می‌شود. ضمنا آنها گفتند که از تجربیات ونزوئلا، اوکراین، رواندا، زیمبابوه و غیره هم استفاده خواهند کرد. آنها صریحا معتقدند که باید از همه امکانات کشورهای غربی برای اجرای تحریم‌ها و قطع ارتباط کامل شان با حکومت کمک استفاده و حمایت کرد. حتی مسیح علینژاد و رضا پهلوی به کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت شده اند.  ارزیابی شما از این «اپوزیسیون» برای تغییر رژیم چیست؟
  • آقای فرخ نگهدار در جلسه کلاب هاوس دیروز  صریحا گفتند که با آنها نباید برخورد کرد و همه باید بر علیه رژیم اقدام کنیم. نظر شما چیست؟
  • کاملا مشخص است که بیانیه آقای موسوی در راستای هماهنگی با همین «اپوزیسیون» است و درست قبل از آن انتشار یافته و هماهنگی برخی از اصلاح طلبان با آنها در جریان بوده و در کنفرانس هم به هم به موسوی و هم به همکاری اصلاح‌طلبانی که از نظام عبور کرده‌اند اشاره شد. ارزیابی شما چیست؟
  • فدایی در زمانی که جامعه انگار به خواب رفته بود با صدایی رسا  با مقابله با استبداد برخواست – امروز مردم خواب نیستند ولی به نظر می رسد که  تحت تاثیر تبلیغات هیپنوتیزم  شده اند و سخن گفتن با کسانی که هیپنوتیزم شده اند آسان نیست -چطور می شود اول توجه مخاطب را جلب کرد مطمئن شد که آماده شنیدن است و بعد با او سخن اصلی را مطرح کرد ؟  نیروهای چپ چقدر به این مساله که چطور میتوان فضای گفتگوی دمکرتیک ایجاد کرد و بعد نظرات جدی را مطرح کرد توجه دارند ؟
  • در جنگ اوکراین و روسیه، تقریباً تمام بلوک غرب امریکا، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، سوئد و … درکنار اوکراین هستند و هم از نظر ارسال سلاح و هم مالی و حتی نیروی انسانی در حال اهرم کردن این کشور در مقابل روسیه می باشند.آیا بنظر شما کشور روسیه قادر خواهد بود یک تنه در این جنگ ایستادگی کند؟ اگر روسیه احساس کند ، در حال شکست خوردن است، آیا امکان دارد از سلاح های استفاده کند که منجر به جنگ جهانی شود؟ شکست نخوردن و پیروزی در این جنگ چقدر برای روسیه حائز اهمیت است؟
  • اینک «چپ‌ستیزی»  به جای باریک‌تری رسیده است (۵۷‌ستیزی)… این روند از «اکثریت‌ستیزی» شروع شد و به «فدایی‌ستیزی» رسیده بود… ریشه یابی وتحلیل شما از این همه کینه توزی چیست؟ تحلیل تان از روند جنبش زن زندگی آزادی چیست؟ چگونگی تعمیق آن و نحوه رهبری
  • بادرود رفیق فران عزیز،با افتخار باید اذعاان کنم که سازمان چریک های فدائی خلق درسکوت مرگبار وامنیتی ترین شرایط حاکم بر میهن ،بخشی ازفداکارترین قهرمانان از نیروهای مبارز وازجان گذشته، بویژه جوانان فرهیخته  را جهت مبارزه با خفقان ودیکتاتورحاکم وابسته به امپریالیزم، را متشکل نمودودرنبردی نابرابراما با اندیشه انسانی (آرمان سوسیالیسم)  بمیدان مبا رزه آورد تاسکوت  وخفقان پس‌از کوتای مرداد ۳۲ را درهم شکند  که شکست  ، وپس از انقلاب۵۷ به بزرگترین نیروی چپ منطقه تبدیل شد،  یار ونام تمام ستارگان بخون خفته فدایی گرامی وجاودان باد .
  • اما چند سئوال در مورد علل تفرقه وبنوعی شکست این سازمانی که حاصل خون های گرنبهای نوابغی چون رفقای کبیر بیژن جزنی تا رفیق کبیر حمید اشرف  وتمام همراهان فداکارشان دارم:
  • -رفیق بیژن بر درمورد توصیه اکید داشت : الف، سازمان دهی شاخه سیاسی بدون ارتباط سازمان باشاخه نظامی تاازضربات همزمان هردو پیشگیری شود  چراعمل نشد؟
  • ۲- خروج رفیق حمید اشرف ازکشور بمنظور حفط رهبری سازمان چرا اجرا نشد؟
  • ۳-،باکدام تحلیل پس از پیروزی انقلاب بخشی از رهبری سازمان بویژه رفقای همراه جناب فرخ نگهدار،شخص خمینی وگروهش را ضدامپریالیست ارزیابی نمودند؟، درحالیکه هرشاگرد مدرسه  علوم سیاسی بدرستی می‌دانست که او شناختی ازامپریالیزم نداشتتاضد آن باشد؟، واین خطا یکی از مهلک ترین تصمیمات آن زمان بودهم به سازمان وهم به انحراف انقلاب انجامید.
  • رفیق فران عزیز – رژیم حاکم بر ایران حکومت سرمایه دآران  رانتخوار و فاسد است – آیا به این حکومت سرمایه داری می توان امیدی داشت ؟ امید به اینکه این حکومت گامی در جهت منافع مردم بردارد . امیدی واهی نیست ؟
  • آنچه که تا به حال از «برخورد دیالکتیکی»یاد گرفته ایم، بررسی پدیده ها، در یک حرکت  متناوب دیالکتیکی، از کل به جزء و البته از جزء به کل ، و مثال معروف چون «لایه های پیاز» میباشد.
  • و اسلوب کلی مبتنی بر«دینامیسیم»پدیده ها میباشد، شما  اساس را در بررسی، صرفا مبتنی بر حرکت از کل(روندها و تغییرات جهانی ، که البته مهم هست)،برای بررسی اوضاع جزء(ایران)،میبینید ، فکر نمیکنید این روش برخوردتان،غیر دیالکتیکی، و در واقع مبتنی بر همان سیاست تاسف بار «شکوفایی ج.ا»بوده و اصلا با آنچه که مردمان کشورمان، با آن دست و پنجه میکنند، نزدیکی ندارد.و شاید همین یکی از «دلایل  روانی »دوری مردم از رهرروان و مبارزین چپ میباشد؟
  • تحلیل شما دررابطه با آرایش نیرو درسطح جهانی عملیات ویژه روسیه در اوکراین الترناتیو سازی امپریالیستی جنگ شناختی  و دستکاری شعور ونشاندن ایدئولوژی نئولبرالی در مرحله ششم جنگ روانی با فن اوری های فن قابل درک ابزاری است با این توصیف تحولات جامعه و پتانسیل انفجاری توده رنج را چگونه می توان سازمان داد
  • با سلام و خوشامد به مهمان برنامه ، آیا در شرایط فعلی وظیفه‌ی بین المللی نیروهای چپ ایران دفاع از روسیه و عملیات ویژه‌ی آن ( جنگ میهنی دوم) در برابر ناتو است.یا محکوم کردن تجاوز روسیه به اوکراین به عنوان عضو  مستقل سازمان ملل؟
  • ‌نقل قول شما از راهپیمایی مردم و پخش صبحت های آنها  از صدا وسیما به خصوص اینکه تا کنون توی راهپیمایی شرکت نکرده ایم و امسال برای مخالفت با کشورهای خارجی شرکت کرده ایم واقعا این قدر برای شما قابل قبول است ؟ فکر می کنید این نمایش و بزرگ نمایی هایی این چنینی واقعیت داشته باشد ؟ با شیندن این حرف ها وافعا متاسف شدم  در ضمن با عرض پوزش راست ترین نیروهای داخلی که خودشان را وفادار به جمهوری اسلامی  ولی در طیف عدالت خواهان هستند که تعدادشان هم زیاد است تحلیل و نظرات شان از شما نسبت به حاکمیت تندتر می باشد ؟ تحلیل های آنها در مورد  راهپیمایی روز ۲۲ بهمن رو مطالعه کنید
  • جمهوری  اسلامی با به تصویر کشیدن راه پیمائی ۲۲بهمن وانمود می کند ‌که خیزش صورت گرفته در
  • ایران تحریک خارجی داشته و با شکست مواجه شده ظاهراً حکومت در مقابل خواست مردم حاضر به
  • عقب نشینی نیست. راهکار تداوم خیزش و گذاربرای نیل به هدف چیست؟
  • در سالگرد تاسیس سازمان فداییان  ادامه تفکرات مارکسیست لنینیستی موسسین   سازمان را در کدام نحله جدید سازمان می بینید؟ آیا می شود خود را ادامه دهنده راه بنیان گزاران سازمان دید و با اصول لنینی مخالف بود و با نظام نیو لیبرالیسم  مماشات داشت، آیا زمانی نرسیده که پرچم رفقایی چون حمید اشرف و جزنی را راهنمای سازمان قرار داد ؟ بالاخره نبایست با قاطعیت یا خود را کمونیست دانست یا یک سوسیال لیبرال  ؟
  • رفیق دانشگری ؛ پس از پنجاه سال مبارزه ؛ جامعه کنونی ایران به کدامین سوی میرود ؛ آینده را چگونه می‌بینید همچنین نقش قدرتهای غربی و شرقی را ؟
  • به این سوالم در رابطه با ارتباط «اپوزیسیون» واشنگتنی با موسوی و پاسخ داده نشد ضمن آنکه در بیانیه ایشان کلمه‌ای در مخالفت با دخالت قدرت‌های خارجی نیامده:
  • کاملا مشخص است که بیانیه آقای موسوی در راستای هماهنگی با همین «اپوزیسیون» است و درست قبل از آن انتشار یافته و هماهنگی برخی از اصلاح طلبان با آنها در جریان بوده و در کنفرانس هم به هم به موسوی و هم به همکاری اصلاح‌طلبانی که از نظام عبور کرده‌اند اشاره شد. ارزیابی شما چیست؟
  • چراشما بدون اشاره به شعار” زن ،رندگی  آزادی‌”توسط مردم که تودهنی بزرگی هم به جنایتکاران حاکم وهم به نیروی‌های وابسته به امپریالیزم خارجی می‌زنند، شعار چند مزدور حکومتی درراهپیمایی حاکمان رامطرح میکنید ،گویا شما شعار میلیونی و اکثریت مردم را  که خواهان سقوط نظام هستند را قبول ندارید ،ولی شعار چند مزدورحکومتی را ملاک قرار میدهید؟
  • بادرود به همه زحمتکشان برنامه ورفقا وبازمانده مبارزان فدای فران عزیز باتوجه به جنایتها وکشتارها وخیانتها یی که رژیم ضد خلقی انجام داده وهمه ازآن آگاه هستند ودر حال حاضر درساختار جهانی درجبهه مثلا ضدامپریالیستی منظورم قرار گرفتن درکنار  روسیه و چین وکوبا …..وغیره(کشورهای  کمونیستی ) که اکثرا برای نیروی چپ الگوهستند کمی تفصیر وتبین وتجزیه و تحلیل  گردد
  • با توجه به صحبت‌های شما در خصوص انشعاب در سازمان و صرف برداشت ضد امپریالیستی خمینی ؛ در آن برهه زمانی و پس از سرکوب خونبار کوردستان و تمامی ایران ؛ چگونه اصرار بر ضد امپریالیست بودن رژیم بود و بر ماهیت ضد خلقی رژیم توجه نگردید ؟

 

تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن, ۱۴۰۱ ۵:۱۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز
اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران

کارزار علیه انحلال قانونی نهاد وکالت در برنامه هفتم توسعه را امضا کنید!

طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی، کانون وکلا باید صدور و ابطال پروانه وکالت را از طریق درگاه ملی مجوزهای وزارت اقتصاد انجام دهد. به گفته رئیس کانون وکلای گلستان “ماده ۴ لایحه برنامه هفتم توسعه، خسارت‌بارترین مقرره پس از انقلاب و به منزله انحلال قانونی نهاد وکالت است.”
امضا کنید: کارزار اعتراض به طرح‌ها و لوایح ضد استقلال کانون‌های وکلا و امنیت قضائی (karzar.net)

مطالعه »
یادداشت

جنبش زن زندگی آزادی، به مثابه جنبش علیه سلطه و استبداد

یک سال از روزهایی که زنان به اعتراض به قتل حکومتی مهسا “ژینا” روسری های خود را بعنوان نماد و  سمبل اقتدار جمهوری اسلامی به آتش کشیده و با شعار “زن، زندگی، آزادی” همبستگی عمیق جهانیان را بخود جلب کردند،  گذشت. جنبشی که در یک سال گذشته شاهدش بودیم، یکباره آغاز نشده و پیش زمینه های آن به سال های سال قبل به  خصوص بعد از انقلاب ۵۷ بر میگردد.

مطالعه »
آخرین مطالب

جنبش مهسا، زمانه‌ی خستگی از خستگی‌ها

واقعیت هستی‌شناسانه در جنبش «زن، زندگی، آزادی» به ما نشان داد که با ویژگی‌های نسل جدید آشنا نیستیم و حتی محمل‌های نوین جامعه‌ی مدنی را که از سوی آنها خلق می‌شود به رسمیت نمی‌شناسیم.

بیانیه‌ی جمعی در اولین سالگرد جنبش انقلابی «ژن، ژیان، ئازادی»

دفاع از آرمان‌های ظلم‌ستیز و رهایی‌بخش جنبش «زن، زندگی، آزادی» در هر زمان و مکانی قالب خودش را می‌یابد. تحقق این آرمان‌ها، نیازمند تعمیق مشفقانه‌ و سازمان‌یافته‌ی همبستگی‌ها و پیوندهای معطوف به کنش‌های جمعی است. این یعنی ظرفیت‌سازی برای ترسیم چشم‌اندازی بدیل در مبارزات رهایی‌بخش در ایران، خاورمیانه و بطور کلی جنوب‌جهانی.

نامه ناصر زرافشان به زندانیان سیاسی منتقل شده به زندان قزل‌حصار که در اعتصاب غذا به سر می برند

از روزی که این ماراتن مرگ را آغاز کردید، مبارزه و مقاومت شما را در بند دنبال کرده ایم. این را درک می کنیم که وقتی همه راههای مبارزه و مقاومت را بر آدمی بستند و او جز جان و هستی  خود چیز دیگری نداشته باشد، ناگزیر است با همین وسیله ای که در اختیار دارد، به مقاومت ادامه دهد.

تعبیر گویای ویتگنشتاین

قصه‌ی مردی که هرگاه در خلوتِ قبرستان و «اهل قبور» می دیدمش؛ پرسش‌هایم را بی‌پاسخ نمی‌گذاشت…

بزرگ‌داشت سال‌روز جنبش «زن، زندگی، آزادی»: سلامی و کلامی بر آن آبی بیکرانه

یک سال از جنبش «زن، زندگی، آزادی» که با جان باختن خانم مهسا (ژینا) امینی آغاز شد و اوج گرفت، گذشت. جنبشی که سپهر میهن را در نوردید و در گسترهٔ جهانی پژواک یافت. در بزرگداشت سال‌روز این جنبش، بررسی فراز و فرودها و تاثیر و دستاوردهای ماندگار آن، در بستر رخداد یکساله، تجربه‌ای گرانبها برای فعالان مدنی، کنشگران سیاسی، احزاب و سازمان‌های ایرانی است در راستای ترسیم افق آینده و تداوم آن.

یادداشت

جنبش زن زندگی آزادی، به مثابه جنبش علیه سلطه و استبداد

یک سال از روزهایی که زنان به اعتراض به قتل حکومتی مهسا “ژینا” روسری های خود را بعنوان نماد و  سمبل اقتدار جمهوری اسلامی به آتش کشیده و با شعار “زن، زندگی، آزادی” همبستگی عمیق جهانیان را بخود جلب کردند،  گذشت. جنبشی که در یک سال گذشته شاهدش بودیم، یکباره آغاز نشده و پیش زمینه های آن به سال های سال قبل به  خصوص بعد از انقلاب ۵۷ بر میگردد.

مطالعه »
بیانیه ها

در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی: ایران به پیش از جنبش تنیده در جان مردم و میهن برنمی‌گردد!

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

مطالعه »
پيام ها

در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی: ایران به پیش از جنبش تنیده در جان مردم و میهن برنمی‌گردد!

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

مطالعه »
بیانیه ها

در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی: ایران به پیش از جنبش تنیده در جان مردم و میهن برنمی‌گردد!

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جنبش مهسا، زمانه‌ی خستگی از خستگی‌ها

بیانیه‌ی جمعی در اولین سالگرد جنبش انقلابی «ژن، ژیان، ئازادی»

نامه ناصر زرافشان به زندانیان سیاسی منتقل شده به زندان قزل‌حصار که در اعتصاب غذا به سر می برند

تعبیر گویای ویتگنشتاین

بزرگ‌داشت سال‌روز جنبش «زن، زندگی، آزادی»: سلامی و کلامی بر آن آبی بیکرانه

عصای عیسی