جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۲۰

جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۲۰

روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی
شوخیِ تلخِ تاریخ!
اگر به‌فرض در جهان وارونۀ کنونی شانسی هم برای ربودن جایزۀ صلح نوبل برای یک صلح‌طلب قلابی چون ترامپ و به قول خود وی استقرار صلح از موضع اقتدار وجود...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن
هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.
جبهه اصلاحات ایران با انتشار بیانیه‌ای مصوبه اخير مجلس به منظور تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برخلاف مصالح ملی، امنیت کشور و منافع مردم ایران خواند و...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان در باره دستگیریها، اعدامهای اخیر و برخورد با مهاجران افغانستانی
فرصتی فراهم آمد تا بنا بر حافظه تاریخی، ایرانیان در مقابل تهاجم بیگانه، همبستگی ملی کم نظیری را به نمایش بگذارند که افکار عمومی را درجهان تحت تاثیر قرار داد...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان

هیچکس کلیچکو را جدی نمی گیرد

دو گروه بزرگ در آنجا دیده می شوند: یک گروه احزاب مخالف رژیم اند، و دیگری گروه های مردمی غیروابسته که در آخر با شعار "میدان بدون سیاست" حضور پیدا کردند. در آنجا مردم، احزاب مخالف را همانند حزب فعلی در قدرت فاسد و رشوه بگیر می دانند، که اگر به قدرت برسند، همین راه و روش را ادامه خواهند داد.

خانم ماریا وایسباند ۲۶ ساله، همراه برآمد و پیروزی حزب پیراتها (دزدان دریایی) به شهرت رسید و به عضویت پارلمان آلمان درآمد. او کتابی بنام “ما به این می گوییم سیاست” منتشر کرده است. خانم ماریا وایسباند متولد شهر کیف اوکراین است. او در هفته های گذشته  به دلیل حضورش در اوکراین مورد توجه رسانه ها قرار گرفت. او در مصاحبه ای گزارش داد که چگونه همراهان او که صورتشان را پوشانده و در نقاب گرفته بودند به عنوان نیروی مخالف دولت، با یک صدای واحد صحبت نمی کنند. رسانه های آلمان گزارش و نظر او را تحریف واقعیتها می دانند.

اشپیگل: خانم وایسباند، شما هفته های گذشته مورد توجه رسانه ها قرار گرفتید، فضا را چگونه ارزیابی می کنید؟
وایسباند: در آنجا خیلی از مسائل درهم تنیده اند. ناسیونالیستها، چپهای تندرو و بازنشسته ها را دیدم. در صحن سخنرانی، شعر می خواندند و محافظان سنگرها سرگرم کار خودشان بودند. شرایط تا حدودی آرام بود. اما مردم هدف مشخصی نداشتند.

اشپیگل: بیشتر از هر چیز با صحنه ها و تظاهرات ساختگی مواجه می شویم. تظاهرکنندگان با کلاه های ایمنی، به باتوم و چماق مجهز اند و لباسهای ضد گلوله به تن دارند. 
وایسباند: بله همین طور است. از هر دو نفر، یکی از آنها صورتشان را پوشانده است و آنها مجهز به لباسهای ایمنی اند. آنها خودشان را مجهز کرده اند. زیرا در برابرشان پلیس مجهز و مسلح به کلاشینکف قرار دارد که برای حفظ یک رژیم مستبد کار می کند. من در آن روز اول بطور جدی می ترسیدم که در میدان کیف حضور پیدا کنم. زیرا همه جا مردانی با باتوم و چماق در دست و صورتهای پوشیده نشسته بودند. البته بیشتر آنها برخوردهای دوستانه داشتند. من توسط دو نفر که نقاب بر چهره داشتند همراهی می شدم. همین که  به خیابان گروشوسکی رسیدیم در میان جمع تظاهرکنندگان قرار گرفتیم. همراهان من شاید به سن قانونی هم نرسیده بودند.

اشپیگل: شما در آنجا چه می خواستید؟
وایسباند: من یک هفته در کیف بودم و از طرف تظاهرکنندگان دعوت شده بودم تا در دانشگاه در مورد “دموکراسی جاری” صحبت داشته باشم. مردم حاضر در میدان از گروه های مختلف جمع شده بودند، اما هیچ بحث و گفتگوی دسته جمعی بین آنها و در این باره که چگونه باید ادامه داد، انجام نمی شد. همفکران من در این باره تحقیق می کنند که در شرایطی که زمینۀ توسعه همگرائی ها شکننده و سست است، چگونه می توان به درخواست و نظر واحدی رسید. 

اشپیگل: نیرو های مخالف درخواست روشنی داشتند.
وایسباند: دو گروه بزرگ در آنجا دیده می شوند: یک گروه احزاب مخالف رژیم اند، و دیگری گروه های مردمی غیروابسته که در آخر با شعار “میدان بدون سیاست” حضور پیدا کردند. در آنجا مردم، احزاب مخالف را همانند حزب فعلی در قدرت فاسد و رشوه بگیر می دانند، که اگر به قدرت برسند، همین راه و روش را ادامه خواهند داد.

اشپیگل: نقش و وزن ویتالی کلیچکو* چیست؟
وایسباند: در آلمان نقش ویتالی کلیچکو را خیلی بزرگ می کنند. احزاب مخالف خود بخشی از رسانه های اروپا هستند؛ اما نه برای رهبری مخالفان. کلیچکو در اوکراین خیلی جدی گرفته نمی شود، من خودم با کسی بر خورد نکردم که نسبت به او علاقه ای نشان بدهد. یکی از اعضای حزب مخالف او می گفت که او به سختی به زبان اوکراینی صحبت می کند. او در سخنرانیهایش فقط از چند جمله استفاده می کند. مردم علیه رشوه و فساد به خیابان ها ریخته اند نه برای به قدرت رساندن احزاب فاسد دیگر. اینها حداقل مطالبی اند که من از آنها در آنجا مطلع شده ام.

اشپیگل: شما در اوکراین متولد شده اید، آیا هنوز هم پاسپورت اوکراینی دارید، چه احساسی نسبت به این شرایط دارید؟
وایسباند: طبیعی است که من نگران این شرایط باشم. کسی نمی داند وقتی که شب را تا صبح به سر می رسانی چه اتفاقی برای این کشور خواهد افتاد. شهر کیف در حال حاضر در شرایط اضطراری قرار دارد. من به آشنایانی که در میدان کیف اند و زحمت می کشند فکر می کنم.

اشپیگل: شما تا روز یکشنبه گذشته در آنجا بودید، اما حالا که شرایط تغییر کرده و متحول شده در خانه می نشینید و سرگرم کار با توئیترمی شوید؟
وایسباند: من واقعاً شرم دارم که دو باره در خانه باشم. از گروه من هیچ کس فکر نمی کرد که شرایط به اینجا برسد. 

اشپیگل: شما تصویری را در توئیتر نشان دادید که می شود گفت یک تصویر تبلیغاتی بود. تصویر بزرگی از هیتلر را در میدان کیف آویزان کرده بودند. چه کسانی آن را گذاشته بودند؟
وایسباند: این تصویر از یک صفحه توئیتر روسی بود که یک پرچم کوچک روسی هم به آن وصل شده بود. من آن را یک بخش از تبلیغات روسها می دانم که توسط تلویزیونهای روسی که در بخش شرقی اوکراین دیده می شوند، تهیه شده است و در میدان در برابر ناسیونالیستها که دشمنان ما هستند، آویزان شده است. آنها سعی می کنند اطلاعات نادرستی را القا کنند.

اشپیگل: چیز دیگری برای گفتن مانده است؟
وایسباند: بله، می خواهم بگویم که من حضور گروه های مسلح غیرنظامی را نمی پذیرم. اما تظاهرکنندگان می توانند از خودشان محافظت نمایند.

اشپیگل: کی دوباره به میدان کیف بر می گردید؟ 
وایسباند: امیدوارم در آغاز سالی که می آید. در حال حاضر مسافرت برای من می تواند خطرناک باشد.  من در میدان  آشکارا در کنار نیروهای مخالف شرکت کرده بودم. 

* ویتالی کلیچکو قهرمان سنگین وزن بوکس جهان، اهل اوکراین و ساکن آلمان است و مورد پشتیبانی دولت آلمان نیز قرار دارد.

تاریخ انتشار : ۲ اسفند, ۱۳۹۲ ۹:۲۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند

عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم

شوخیِ تلخِ تاریخ!

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.