جرمی کوربین، رهبر اپوزیسیون در بریتانیا، مقامهای دولت محافظهکار این کشور را متهم کرده است که “منتظر دستورات دونالد ترامپ” درباره اقدام نظامی احتمالی در سوریه هستند.
آقای کوربین گفته است: “مداخله نظامی بیشتر بریتانیا در جنگ چندجانبه هولناک سوریه، خطر تشدید بیشتر این درگیری ویرانگر را به دنبال دارد.”
رهبر حزب کارگر بریتانیا گفته است: “به نظر میرسد که دولت منتظر دستورات رئیس جمهور دونالد ترامپ برای برخورد با بحران سوریه است. اما دولت آمریکا هم به شکلی آشفته سیگنالهای متناقضی میفرستد.”
رهبران آمریکا، بریتانیا و فرانسه پیش از این از احتمال اقدام نظامی برای واکنش به حمله شیمیایی ادعایی دولت سوریه در شهر دوما خبر دادند، اما جلسات پنجشنبه کابینههای بریتانیا و آمریکا بدون اعلام جزئیاتی درباره اقدام آنان به پایان رسید.
رهبر چپگرای حزب کارگر بریتانیا سابقه طولانی در جنبش ضدجنگ بریتانیا دارد و از جمله مخالفان اصلی همراهی بریتانیا در حمله آمریکا به عراق بود.
جرمی کوربین در بیانیه خود گفته است: “حتی جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا هم میگوید ما مستندات قطعی نداریم و هشدار میدهد اقدام نظامی ممکن است به شکل غیرقابلکنترلی به تشدید درگیریها بینجامد.”
آقای کوربین گفته است: “بمباران بیشتر، کشتار بیشتر و جنگ بیشتر جان کسی را نجات نمیدهد و تنها جانهای بیشتری را میگیرد و شعله جنگ را در جایی دیگر برمیانگیزد.”
حق نشر عکسAFPImage captionسازمان بهداشت جهانی تایید کرده است که در قربانیان علائمی دیده میشود که حاکی از آن است که در معرض سلاح شیمیایی بودهاند
او خواهان آن شده است که بریتانیا برای انجام تحقیقات مستقل، تحت نظر سازمان ملل، تلاش کند تا ماهیت “حمله شیمیایی وحشتناک” در دوما، در غوطه شرقی روشن شود و عاملان آن پاسخگوی اقداماتشان باشند.
بنا به اعلام سازمان بهداشت جهانی ۷۰ نفر، از جمله چندین کودک، در این حمله کشته شدند و حدود ۵۰۰ نفر از کسانی که پس از آن به بیمارستان منتقل شدند علائم مصدومیت با سلاح شیمیایی را داشتند.
کشورهای غربی و مخالفان بشار اسد دولت او را مسئول این حادثه میدانند.
بشار اسد گفته است با توجه به آن که نیروهای سوریه در حال پیروزی در دوما بودند، دلیلی نداشت که از سلاح شیمیایی استفاده کند.
نیروهای ارتش سوریه و متحدانشان پس از توافق با گروه جیش الاسلام کنترل کامل دوما، در غوطه شرقی را به دست گرفتند. یکی از مقامهای این گروه اسلامگرا به خبرگزاری فرانسه گفت: “حمله شیمیایی چیزی است که ما را مجبور کرد عقبنشینی از دوما را قبول کنیم.”