شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۵

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۵

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

گزارش ” آگوستین میان” روزنامە نگار اسپانیایی از اجرای نمایش “جغد جنگ” در مادرید

داستان در ایران باستان و افسانه ای اتفاق می فتد. در این فضا و مکان افسانه ای دنیا بدو کشور ایران و توران تقسیم شده است که بهر بهانه ای با یکدیگر می جنگند و دریایی از خون براه میاندازند. داستان مشخصا به شخصیت فرمانده نیروهای توران ارج بسیار میگذارد که تمامی کار و تلاشش را صرف آن میکند که میان دو کشور جنگها از میان برداشته شوند و صلح جایگزین آنها شود و بالاخره جان خود را برای رسیدن به این هدف از دست میدهد.

در روز پانزدهم نوامبر چهار شنبه گذشته نمایشنامه ” جغد جنگ ” برگرفته از میتولوژی ایران باستان، نوشته شده و بکارگردانی رضا علامه زاده و بازیگری حمید عبدالملکی در مادرید بروی صحنه رفت.

 

تهیه کننده گزارش” آگوستین میان.                   ۲۱- ۱۱- ۲۰۱۷

 

در چهارشنبه گذشته نمایشنامه جغد جنگ برگرفته از ” شاهنامه فردوسی ” توسط رضا علامه زاده سینما گر ایرانی و با بازیگری حمید عبدالملکی  در مرکز فرهنگی آرگانزوئلا بروی صحنه رفت.

داستان در ایران باستان و افسانه ای اتفاق می یفتد. در این فضا و مکان افسانه ای دنیا بدو کشور ایران و توران تقسیم شده است که بهر بهانه ای با یکدیگر می جنگند و دریایی از خون براه میاندازند. داستان مشخصا به شخصیت فرمانده نیروهای توران ارج بسیار میگذارد که تمامی کار و تلاشش را صرف آن میکند که میان دو کشور جنگها از میان برداشته شوند و صلح جایگزین آنها شود و بالاخره جان خود را برای رسیدن به این هدف از دست میدهد.

بعد از آنکه نیم بیشتر نمایشنامه پیش رفته بود نقص تکنیکی  مانع از آن شد که حاضران اسپانیایی زبان، ترجمه هم زمان بازیگر را که با زبان پارسی ایفای نقش میکرد دنبال کنند، ولی بازی خیره کننده حمید عبدالملکی همگان را بر صندلیهایشان هیپنوتیزم صحنه نمایش کرده بود. و اینچنین نمایش را تا پایان ادامه دادند بدون آنکه برایشان مهم باشد که نمایش با تکلم پارسی پیش میرود.

تئاتر تک نفره ” جغد جنگ “ با الهام از یکی از قصه های شاهنامه فردوسی که در زمانهای دور در ایران افسانه ای اتفاق میافتد بر حول ارزش گذاری روی حسن همجواری و صلح میان کشورهای همسایه دور میزند.

 

              ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

شاهنامه فردوسی

کتابی نگاشته شده در ابعاد غول آسا بزبان پارسی، بهنگامی  نوشته شد که بیش از سه قرن تحت نفوذ زبانی دیگر و استیلای عرب و فرهنگ اسلامی قرار داشت.

شاهنامه فردوسی یکی از شاهکارهای ادبی  در عرصه جهانی است. در میانه قرنهای ده و یازده یک دهقان زاده ایرانی، پایبند به سنتهای میهنی اش برای مقابله با فرهنگ و زبان تحمیل شده، حماسه ملی ایران و یا پرشیا را پی میافکند.

در این کتاب حماسه های آریایی، بابلی، یونانی و یهود باضافه آنچه از ایران آنروز بیادگار مانده بود  در هم میامیزند و در پهنای خراسان بزرگ آنروز میان دو کشور ایران و توران اتفاق میافتند.

 

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

 

جغد جنگ.

رضا علامه زاده در باره یکی از مهمترین شاخصهای این اثر میگوید: تئاتر تک نفره شاید همیشه ” stand  up  ” یک کمدی را بیاد آورد. در حالیکه تاریخ تئاترهای تک نفره در فرهنگهای مختلف بهمان  اندازه طولانی است که ” stánd up  ” های کمدی. یکی از مشهورترین آنها در سالهای اخیر اثری بنام ” Johan Padan   در کشف قاره آمریکا ” است.

 

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

 

جغد جنگ.

داستان ما در ایران باستان اتفاق میافتد. شاهزاده سیاوش بخاطر توطئه های نامادریش مجبور میشود ایران را ترک کند و بتوران کشور همسایه و دشمن همیشگی سرزمینش ایران پناه برد.

شاهزاده سیاوش با دختر افراسیاب پادشاه توران ازدواج میکند با این امید که نقطه پایانی بگذارد بر جنگهای بی میان دو کشور.

بخاطر حسد برادر پادشاه توران نسبت به سیاوش، در نهایت سیاوش به دستور افراسیاب بقتل  میرسد و دگر بار جنگهای بی پایانی به خون خواهی سیاوش میان دو کشور آغاز میشود.

کیخسرو، فرزند سیاوش بعد از مرگ پدر زاده میشود. افراسیاب در رویا میبیند که فرزند سیاوش بخون خواهی پدر به پادشاهی او پایان میدهد. بدین خاطر به فرمانده سپاهیانش پیران ویسه فرمان میدهد تا کیخسرو را به مقصدی دور برده تا در آنجا بزرگ شده و نتیجتا از نیاکان خود اطلاعی نداشته باشد.

پیران ویسه با آگاهی از کینه و ترس افراسیاب از کیخسرو عزمش را جزم میکند تا کیخسرو را حفاظت کند.

رستم قهرمان ملی ایران و نجات دهنده آن در رزمهای  بیشمار با سپاهی بیشمار برای نجات کیخسرو و بردنش به ایران بسوی توران میاید. پیران ویسه آراسته به خردمندی و اخلاق  برای جلوگیری از جنگها و خون ریزی های بیشتر میان دو کشور تلاش میکند و جانش را بر سر آن میگذارد.

داستان بر این تلاش و کوشش پیران ویسه برای دستیابی به صلح و هم زیستی میان دو کشور ارج والا میگذارد.

حمید عبدالملکی ، استادانه این نمایش تک نفره را به پیش میبرد، بطریقی خیره کننده بر صحنه تسلط دارد و نگاه و حرکاتش بشیوه ای خارق العاده

رساست و با توانایی به تک تک شخصیتهای متفاوت این نمایشنامه زندگی و جان میدهد.

لینک منبع: http://diario16.com/teatro-los-cuervos-la-guerra/

 

 

تاریخ انتشار : ۲ آذر, ۱۳۹۶ ۱۰:۴۳ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک