سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۴:۱۲

سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۴:۱۲

به بهانه هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل
انتشار بیانیه اعتراضی بیش از ۲۰۰ وکیل دادگستری خطاب به رئیس قوه قضائیه، در اعتراض به صدور احکام اعدام برای پخشان عزیزی، وریشه مرادی و شریفه محمدی و درخواست توقف...
۷ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
بررسی پیش‌زمینه‌های انقلاب ۱۳۵۷و تحقق جمهوری اسلامی در ایران
دیدیم که با آغاز تصویب لایحه «انجمن‌های ایالتی و ولایتی» روحانیت مبارزه علیه رژیم شاه را آغاز کرد، زیرا آن مصوبات برخلاف اصول قانون اساسی مشروطه بود که در آن...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: منوچهر صالحی لاهیجی
نویسنده: منوچهر صالحی لاهیجی
مثل یک باد
مثل یک باد وزان شد بر من، همچون رنگین کمان، پس از باران ...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
تایید حکم مصادره اموال مرضیه محبی، وکیل دادگستری، توسط دادگاه تجدیدنظر تهران
استناد این دادگاه به «قاعده استیمان» در حالی است که نه تنها اساسا این قاعده فقهی ناظر به وضعیت این وکیل دادگستری نیست، بلکه سلب حقوق شهروندی حتی در قالب...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: دادبان
نویسنده: دادبان
ولودیمیر ایشچنکو: بار جنگ در اوکراین بر دوش فقرا است!
بسیج جمعیت روستایی و کارگران فقیرتر به خدمت نظامی آسان‌تر است، زیرا پنهان‌شدن آنها دشوارتر و بیشتر در دسترس مقامات هستند. آنها حتی فرصت های کمتری برای اجتناب از استخدام...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: جرکو باکوتین
نویسنده: جرکو باکوتین
سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ "تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!"
تاریخی که با خون دل نوشتیم، اکنون در معرض تهدید جدی قرار دارد. آیا باز هم شاهد تکرار فجایع گذشته خواهیم بود؟ یا اینکه این بار، با آگاهی و مسئولیت‌پذیری...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
فرخنده باد روز زبان مادری؛ روز زبان‌های مردم ایران!
به‌جاست بر این نکته انگشت تاکید بگذاریم که علی‌العموم هیچ زبانی در تضاد و تعارض با زبان عمومی و رسمی یا همان زبان میانجی و مشترک ِ زبان‌های گوناگون در...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران

آیا هدف تنها انحلال سازمان “اکثریت” است؟

گویا بعد از گذشت یک ماه هنوز صحبت ها ادامه دارد و "پیچیدگی" حضور افرادی غیر از "خودی های" سه نیرو، گشایش پیدا نکرده است. اما برای چپی که بر دمکراسی "تاکید وپژه " دارد، و می خواهد "وحدت چپ" را سرمشق جنبش چپ قرار دهد، حضور رفقای " غیر خودی " چه مشکلی را ایجاد می کند؟

آقای اعظمی بعنوان مسئول هیئت برگزاری “کنگره وحدت چپ”، در مصاحبه ای که یکماه پیش با خانم همتی انجام داده است در مورد ماهیت نیروهای شرکت کننده درکنگره از جمله گفتند :” ما بخشی از نیروهای چپ هستیم، آن بخش که به امر دمکراسی تاکید ویژه دارد”! وی همچنین در دقیقه ۶ مصاحبه ویدئویی در پاسخ به این سوال که چه کسانی عضو این کنگره خواهند بود، می گوید :”اعضای سه نیرو همه می توانند عضو کنگره باشند. افراد دیگری هم هستند که درباره این افراد دارند صحبت می کنند. موضوعش یک مقدار پیچیدگی وجود دارد و هنوز صحبت می کنند و من پاسخ جمعی ندارم که به شما بدهم بزودی روشن می شود”.

گویا بعد از گذشت یک ماه هنوز صحبت ها ادامه دارد و “پیچیدگی” حضور افرادی غیر از “خودی های” سه نیرو، گشایش پیدا نکرده است. اما برای چپی که بر دمکراسی “تاکید وپژه ” دارد، و می خواهد “وحدت چپ” را سرمشق جنبش چپ قرار دهد، حضور رفقای ” غیر خودی ” چه مشکلی را ایجاد می کند؟

واقعیت این است که در دور قبلی ” وحدت چپ” که من به اتفاق برخی از دیگر رفقا شرکت داشتیم و حتی منشوری را کتبی و شفاهی و حضوری ارائه دادیم، رفقای تاکید کننده بر دمکراسی را خوش نیآمد تا حدی که حتی حاضر نشدند نامی از منشور ما ببرند و کاملا آن را نادیده گرفتند. از این رو بنظر می رسد که تاکید رفیق اعظمی بر دمکراسی با مضمون ” دمکراسی برای خودی ها” می باشد و بهمین خاطر است که هنوز که مدت کوتاهی به برگزاری کنگره مانده است ما شاهد هیچ نشانه ای نیستیم که رفقا بخواهند درهای کنگره را برای تمام فعالان چپ باز بگذارند تا راهی بسوی “وحدت چپ” باز شود. بلکه “رفقای خودی” که قرار است گردهم آیند، افرادی از فدائیان هستند که در گذشته به دلایل مختلف از هم جدا شده اند و امروز دوباره یکدیگر را حول مضمون جدیدی پیدا کرده اند. این مضمون جدید چیست ؟ همانا نفی آرمان های مارکسیستی و سوسیالیستی بنیان گذاران و مبارزان جانفشان فدائی. نام سازمان فدائیان خلق ایران تبلور این آرمان های مارکسیستی است و دوستانی که “تاکید ویژه بر دمکراسی” دارند، مرتب در اظهاراتشان و مقاله هایشان در نفی مارکسیسم “کهنه شده و عقب مانده ” می نویسند و عضویت و یا جایگاه خود را در سازمانی به اسم اکثریت هر روز بیشتر نامناسب و نچسب می یابند. چطور می شود در سازمان حمید اشرف و صفایی فراهانی و جزنی و … بود و خود را “دمکراسی خواه” خواند؟ باید بالاخره از دست این سازمان خلاص شد!

بی شک اگر سازمان اکثریت به یک حزب مارکسیستی فرا می روئید، روندی تکاملی و مترقی را طی می کرد، اما ما شاهد پدیده دیگری هستیم. این حرکت جدیدی که برای “وحدت” آغاز شده است درست خلاف شکوفائی سازمان به یک حزب چپ سوسیالیستی، مبارزو کارگری بلکه با نگاهی به مضمون مقالات و نظرات مطرح شده، گامی به پس و رویگردانی از سوسیالیسم علمی و دفاع از منافع طبقه کارگر ایران است. باید متوجه تفاوت مابین یک سازمان و یا حزب سوسیالیستی با سازمان و یا حزبی دمکرات که شعبه ای هم در دفاع از حقوق کارگران دارد، بود. هر دو تشکل “چپ” هستند ولی تفاوت ماهوی و اساسی با یکدیگر دارند.

بدین ترتیب وحدتی در کار نیست. حتی در معنی و مفهوم ” دمکراسی” که آقای اعظمی روی آن تاکید می کند. هم اینک منشورهای متعددی برای کنگره منتشر شده اند. البته هیچ کدام به انترناسیونالیسم کارگری و اهمیت حیاتی و اساسی نقش رهبری طبقه کارگر در مبارزه با استبداد حاکم بر ایران با پایگاه اجتماعی فاسد و متحجر و رانت خوار و تبعیض گرای سرمایه بنیان آن اشاره نمی کنند. و باندازه کافی ذهنیت و جهت گیری های طبقاتی مختلف و تفاوت و تناقض در درک صحیح و روشن از جامعه ما در منشورها هست که اگر هم در کنگره همگی به توافقی موقت برسند و یکدیگر را بغل کنند و وحدت را به هم تبریک بگویند، چندی نخواهد گذشت که اختلافات سر بلند خواهند کرد و انگیزه های “وحدت” سرد خواهند شد و بی تفاوتی و بی علاقگی به ادامه کار حزبی رشد خواهند کرد. ما تجربه “واقعا موجود” اتحاد جمهوری خواهان را دردست داریم. حرکتی که با بیش از هزار علاقمند و فعال سیاسی آغاز شد ، نه تنها رشد نکرد بلکه روز بروز آب رفت و به یک جمع کوچک پراکنده تبدیل شده است که بارزترین فعالیتی که در مدت اخیر بغییر از انتشار چند اعلامیه داشته است،رای دادن به حسن روحانی رئیس دولت ضد کارگر و نزول خوار در انتخابات بوده است.

قرار بود طرح اساسنامه تشکل جدید ماه قبل منتشر شود که تا کنون نشده است. اگر هم بزودی منتشر شود باز فرصت کمی مانده است تا مورد بررسی همه جانبه قرار گیرد. چه ویژگی این اساسنامه می تواند داشته باشد که مناسباتی جدید میان ” چپ های با تاکید ویژه بر دمکراسی” را تشکلی مستثنی از دیگر تشکل های چپ نماید؟ اساسنامه ای که حکم دکور برای تشکیلات نباشد و مناسباتی با کیفیت نوین را مابین اعضا و مابین اعضا و رهبری تشکل جدید برقرار سازد. اساسنامه ای که وحدت چپ را تضمین کند و حقوق اعضاء را رعایت و رهبری تشکل را تامین و دمکراسی را در تشکیلات جاری سازد! درهمین اساسنامه جاری، مشکل بزرگ “دو تابعیتی” ها وجود دارد که افراد همزمان در دو تشکیلات هستند که دو سیاست متفاوت و گاه متضاد دارند. تشکلی که بر دمکراسی “تاکید ویژه” دارد با این “دو تشکیلاتی ها” چه می کند؟

خلاصه کنیم با اشاراتی که شد بنظر می رسد که این کنگره “وحدت چپ” ، نه آنقدر از خود ظرفیت نشان می دهد که درهایش را به روی تمامی فعالان چپ باز نماید و به معنای واقعی وحدت چپ را هدف قرار دهد؛ و نه این کنگره خواهد توانست به منشور واحدی برسد که صف سیاسی واحدی را بسازد و نه قادر خواهد بود تشکیلات کم و بیش منظم و با قدرتی را بوجود آورد که هر یک از اعضایش ساز جداگانه ای نزنند. یعنی وضعیتی که هم اینک وجود دارد، یک کمی گسترده تر و آشفته تر.

تنها تفاوت پایان بخشیدن به حضور سازمانی است که چند دهه در صحنه سیاسی کشور حضور دارد و مورد شناخت مردم زحمتکش است. انحلال سازمان بدون اینکه چیزی بیشترو بهتر از آنچه امروز سازمان “اکثریت” هست، بدست آید. عملی شدن طرح انحلال سازمان، بی شک به زیان زحمتکشان و طبقه کارگر ایران است و در مجموع از نیروی رزمنده طبقه کارگر می کاهد.

 

تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند, ۱۳۹۶ ۹:۵۹ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

به بهانه هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل

بررسی پیش‌زمینه‌های انقلاب ۱۳۵۷و تحقق جمهوری اسلامی در ایران

مثل یک باد

تایید حکم مصادره اموال مرضیه محبی، وکیل دادگستری، توسط دادگاه تجدیدنظر تهران

ولودیمیر ایشچنکو: بار جنگ در اوکراین بر دوش فقرا است!

سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ “تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!”