دویست تن از سینماگران کشورمان که در میان آنها عموم سینماگران سرشناس وجود دارند، طی یک بیانیه ده ماده ای در دفاع از آزادی بیان و اندیشه، اعتراض خود را نسبت به سیاست های تفتیش گرایانه حکومت اعلام داشته اند. این سینماگران که از دخالت آشکار و پنهان دولت و دیگر نهادهای وابسته به جناح های قدرت به ستوه آمده اند در بیانیه خود، به مجموعه ای از دخالت های رژیم اشاره کرده و اعلام داشته اند که: «ما سینماگران، گروهی نویسنده، کارگردان، تهیهکننده، بازیگر و طیفی از نیروی انسانی با تخصصهای گوناگون و دستاندرکار هنر و صنعت سینما هستیم که برای آفریدن یک اثر در قالب فیلم مستند، داستانی یا انیمیشن فعالیت میکنیم. اما سالهای سال است موقعیت حرفهای ما مورد هجوم و آسیب قرار گرفته است.»
سینماگران به نداشتن امنیت شغلی، سانسور و ممیزی ها، نداشتن آزادی بیان و دستگیری به خاطر ساختن اثری انتقادی، تبعیضهای آشکار در توزیع فرصتها و امکانات، توقیف برخی آثار با وجود داشتن پروانه ساخت و حتی پروانه نمایش، اعتراض کرده اند. همچنین انتقاد و نارضایتی خود را از سانسور و توقیف فیلم ها از طرف قوای مجریه، مقننه و قضائیه و نیز نهادهای صاحب نفوذ و جریانها و افراد به اصطلاح خودسر، سرازیر نمودن سرمایههای مشکوک از طریق اشخاص و گاه با حمایت برخی نهادها برای از میدان بدر کردن فیلم سازان مردمی و … بیان داشته اند.
جمهوری اسلامی از همان نخستین روزهای به قدرت رسیدنش نه تنها جریانات سیاسی چپ و دموکراتیک کشور و نهادها و نشکل های صنفی را زیر ضرب برده و کوشیده است هر گونه فعالیت آن ها را سرکوب کند، بلکه میدان عمل برای هنرمندان غیر وابسته به قدرت را نیز به شدت محدود کرده و مقابله و حذف هنرمندان مردمی را در دستور قرار داده است. سینماگران مستقل در تمام این چهل سال زیر فشارهای کمر شکن قرار گرفته و از امکانات عمومی محروم شده اند. طی این مدت امکانات گسترده ای در اختیار فیلمسازانی که به قدرت نزدیک هستند قرار گرفته تا برنامه ها و تمایلات جمهوری اسلامی را جایگزین ارزش های انسانی کنند. نویسندگان، کارگردانان، تهیه کنندگان، بازیگران مردمی و نام آشنای این عرصه چهار دهه است که تحت فشار، دستگیری و زندان و حذف قرار دارند.
حزب چپ ایران (فدائیان خلق) ضمن پشتیبانی کامل از بیانیه ده ماده ای سینماگران متعهد کشورمان، سیاست حذف و فشار به آنان را محکوم کرده، از تشکل های مدنی، هنرمندان، فعالان و احزاب و سازمان های سیاسی تقاضا دارد که به هر شکل که می توانند صدای اعتراض و دادخواهی سینماگران کشور را پر طنین نمایند.
هیئت سیاسی- اجرائی حزب چپ ایران(فدائیان خلق)
شنیه ۱۱ آبان ۱۳۹ꓥ – ۳ نوامبر ۲۰۱۹