شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۷

شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۷

باور، و یا انتخاب
صلاح جنگ ویرانی‌ست، نه آبادی میراثش نابودی خاطره‌اش اندوه و درد نوزادش کوچ و دربه‌دری ... دل‌دادهٔ صلح باشیم از صلح در آید پیروزی
۲۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
L'expulsion des demandeurs d'asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.
L'Organisation des Fedaians du Peuple d’Iran  (Majoritaire) insiste sur le respect des droits humains universels et met en garde contre la politique décrite et actuellement mise en œuvre d'expulsion de...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟
مرزی روشن میان وطن‌دوستی جمهوری‌خواهانه و ملی‌گرایی وجود دارد. تجربۀ تاریخی منطقه نشان داده است که بسیاری از کسانی که با شعار استقلال و رهایی ملی به قدرت رسیده‌اند در...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار "وطن‌پرستی" می‌شود
آهای تو، ای "وطن‌پرستِ" نوکیسه! و موافق اخراج افغان‌ها از ایران! وقتی جمهوری اسلامی با لگد نیم میلیون آدم فقیر و زحمتکش رو از خونه و زندگی‌شون پرت می‌کنه بیرون،...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!
البته با تمام‌ نقدهایی که می‌توان به مسئلۀ رفراندم در شرایط کنونی داشت، باید گفت طرح آن توسط کسی چون‌ موسوی که سال‌ها خود جزیی از سیستم بوده است می‌تواند...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا
تحلیل هفته همراه با فرخ نگهدار و گودرز اقتداری؛ در این هفته سه موضوع اصلی بررسی می‌شود: ۱. بیانیه مهندس موسوی درباره ضرورت تغییر رویکرد حاکمیت، آزادی زندانیان سیاسی و...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!
در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

از تلگراف تا تلگرام

بنابر این عجیب نیست که بیشترین سرمایه جمهوري اسلامی در انهدام و مبارزه با فعالین فرهنگی است. عجیب نیست که اتهام جاسوس و نفوذی و عوامل دشمن را به نویسندگان می زنند و با انگ زدن به نویسندگان بعنوان خائن و جاسوس، سعی در بازگشت نگاهها بسوی جمهوری اسلامی دارند.

روزنامه هاو مطبوعات، رادیو و تلویزیون، تلگراف، تلفن و تلگرام، و شبکه های اجتماعی امروزه در هر دوره و زمان خود چشم و گوش و فکر مردم را نسبت به جهان و مسائل روز آگاهتر و باز کرده است. این وسایل از یک جهت برای مسؤلین زمان گذشته خوب بود و از جهاتی موجب برهم ریختن آرامش آنها در امورات فرمانروایی خود می شد. از این رو تا زمانی که خطری برای تاج وتخت خود مشاهده نمی کردن به کسی کاری نداشتند، و پا بر جا بود و اگر زمانی که احساس می کردند، پا را فراتر گذاشته، مجوز انتشار آن باطل و یا فیلتر می کردن. حال با ما همراه باشید و ادامه این مقاله را بخوانید تا بیشتر متوجه شوم ازتلگراف تا تلگرام چه اتفاقات ناخوشایندی برای دیکتاتوران از جمله سران جمهوری اسلامی پدید آورد.

تلگراف

مسلماً اگر در مورد تلگراف بخواهیم بنویسیم، خود نیاز به چاپ یک کتاب صد صفحه ایی می باشد، حال ما مختصر توضیح می دهیم. در سال ۱۲۷۴ قمری اولین خط تلگراف از کاخ گلستان یا دارالفنون به باغ لاله زار کشیده شد و یکسال بعد اولین خط بین شهری از تهران به سلطانیه و سپس به تبریز کشیده شد. ناصر الدین شاه قاجار مقدمات ایجاد تلگراف را به اعتضاد السلطنه دستور داد تا توسط کریشش معلم اتریشی دارالفنون به اجرا در بیاید. در روزنامه وقایع اتفاقیه، در پنجشنبه ۱۳ رجب ۱۲۷۵ قمری، خبر کشیدن اولین خط بین شهری تلگراف در ایران منعکس شد.

” در ماه رجب سال ۱۲۷۵ ق حکم شد سیم تلگراف از دارالخلافه ی باهره (تهران) الی عمارت سلطانیه (عمارتی که در عهد قاجاریه در سلطانیه ی زنجان نزدیک به مسجد تاریخی سلطانیه ساخته شده بود) و از آنجا تا تبریز (محل استقرار ولیعهد) بکشند. نواب والا اعتضاد السلطنه (پسر ۵۴ ام فتحعلی شاه قاجار و چهارمین رئیس مدرسه دارالفنون و اولین وزیر علوم ایران) که مدرسه ی مبارکه دارالفنون سپرده به ایشان است، مشغول انجام این خدمت می باشند و این اول تلگرافی است که در ایران کشیده می شود و به مرور به همه ی سرحدات (شهر های مرزی) خواهند کشید.”

مردم در آن زمان با فرستادن هر تلگراف مطالبات خود را طلب می کردند و اخبار شهر ها را به سایرین می رساندند. شهری خبر حرکت قشونی را برای فتح تهران می فرستاد، تلگرافی از حرکات مخالفانه و تعطیلی دکان ها و بازار می گفت، شهری از مبارزات و جان فدائی هایی خبر می داد و در تلگرافی مجلس افتتاح نخستین جلسه شورای ملی را خبر می داد و حرکت سریع نمایندگان شهرستانها را تقاضا می کرد و در پیامی دیگر خبر به توپ بستن مجلس و شهادت مبارزان را….

و این همان چیزی بود که عین الدوله صدر اعظم ناصرالدین شاه از آن بسیار می ترسید و با آمدن تلگراف بسیار مخالف بود. وی معتقد بود: اگر رعایا دارای تلگراف شدند در ولایات و ایالات مملکت محروسه ایران، در جلوی تلگرافخانه تجمع می کنند و از احوال یک دیگر با خبر می شوند و علیه سلطنت آشوب می کنند. اما میرزا ملکم خان برای آوردن تلگراف به ایران بسیار با وی جنگید و در آخر موفق شد.

تلگرام

و اما تلگرام در سال ۲۰۱۲ توسط دو برادر به نام‌های پاول دورف و نیکلای دورف به بازار آمد. تلگرام توسط یک سازمان غیرانتفاعی آلمانی متعلق به کارآفرین و نیکوکار روس، اداره و پشتیبان مالی می‌شود.

در اکتبر ۲۰۱۳، ۵ میلیون عضو این کاربر بودن ولی در سال ۲۰۱۸  این رقم به ۲۰۰ میلیون نَفَر رسید، که نزدیک بر ۴۳ میلیون نَفَر آن را ایرانیان تشکیل می دهند. و طبق نظر سنجی انجام‌شده از طرفِ ایسپا، تلگرام محبوب‌ترین پیام‌رسان است به‌طوری‌که در سالِ ۹۶، ۶۲٫۲ درصدِ ایرانیان عضوِ آن بوده‌اند.

یکی از مشکلاتی که در تلگرام برای کاربران ایرانی احساس می شد، نبود زبان فارسی در این اپلیکیشن بود. به همین خاطر از سوی سازندگان تلگرام برای کاربران ارسال شد که به کاربران امکان انتخاب زبان فارسی را به عنوان زبان رسمی اپلیکیشن می دهد.

 موضوع  و سؤال  مهم این می باشد که چرا جمهوری اسلامی ایران از شبکه های اجتماعی وحشت دارد؟ 

نظام جمهوری اسلامی از روزی که سر کار آمد از آگاهی مردم ترس داشته است و با قاچاق اعلام کردن ویدیو تا ماهواره ها و بیشتر در ده سال گذشته با ورود شبکه های اجتماعی متعدد  ، روز به روز در اثر آگاهی های مردم، سقوط حکومت اسلامی خود را پیش بینی می کنند 

مسلماً یکی از رسانه های خیلی مهم که باعث شد صدای ملت ایران به جهان رسانیده شود، وجود شبکه های اجتماعی از جمله تلگرام بود که باعث شد هر شخصی با دروبین موبایل از حوادث واتفاقات دی ماه ۹۶ ، صحنه ایی تاریخی إیجاد کند.

آنچه جمهوری اسلامی امروزه از آن می ترسد، از اصلاح طلب تا اصول گر ، افشای تمامی این دو گروه در فضای مجازی می باشد، که دست همه آنها برای مردم آشکار شده است، ملتی که شجاعت خود را از  انقلاب و خیزش  ۸۸  تا ۹ دی ماه ۹۶ که جامعه ی ایران دیگر سنت شکن شده است و قداستهای دروغین انقلاب و جمهوری اسلامی  را هرگز نمی خواهد و نمی پذیرد.

مردم ایران در سال ۸۸ و دی ماه ۹۶ نشان دادند که نه تنها حاکمیت مذهبی و جمهوری اسلامی را نمی خواهند بلکه  هدف والای سکولاریسم و آزادی بیان را می شناسند، و آن  را فریاد می زنند. این شعارهای دی ماه ۹۶ بود که می تواند برای جامعه شناسان نوید یک شکاف بزرگ فرهنگی را بدهد. شکافی که نسل آینده دیگر به حقوق انسانی خود واقف است و زیر بار تزویر و فریب حکومت اسلامی نخواهد رفت.

آنچه جمهوری اسلامی از اصلاح طلب تا دلواپس و حجتیّه اش از آن می ترسند همانا مبارزات مجازی در فضای اینترنت است که سخنان حکیمانه بزرگانی چون کسروی و علی دشتی هزاران و بلکه میلیونها بار خوانده می شود.

اینکه نواب صفوی کسروی را کشت، ریشه در همین ترس آخوندها از به لرزه درآمدن پایه های دروغین مذهب و دکان نان آور ایشان است. و یا منتشر شدن عکس ها و فیلم های مختلف از فرزندان نظام و همچنین شغل و زندگی آنها و صدها اختلاسگری آنها که با مدارک معتبر در تلگرام منتشر خواهد شد، باعث می شود جوان ایرانی از خود بپرسد من مرگ بر آمریکا می گوییم تا فرزند فلانی که خود سفارت ایالات متحده آمریکا را تسخیر کرده است در آمریکا زندگی کند.

وهمچنین منتشر نمودن صدها مطالب دیگر از مشکلات وفقر وبیکاری و خودکشی و امام زاده های دروغین و منتشر کردن تظاهرات واعتراضات مردم از دیگر ترس ها و وحشت های نظام اسلامی می باشد. و از آگاهی های مردم نسبت به حقایق پنهان تاریخ بسیار هراسان شده اند .

در ابتدا حسن روحانی رئیس جمهور به مردم قول داد که حقوق شهروندی رعایت شود و وزیر ارتباطات دکمه  فیلترینگ کردن شبکه های اجتماعی را فشار نخواهد داد ، ولی در ۲۹ فروردین آیت الله علی خامنه ایی رهبر جمهوری اسلامی از تلگرام بیرون رفت و حسن روحانی و معاونش إسحاق جهانگیری نوبه به نوبه از تلگرام کوچ کردند و روح تلگرام به فیلتر پیوست !

به همین خاطر بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران اعلام کرد: کلیه ارائه دهندگان خدمات دسترسی به اینترنت کشور خصوصاً شرکت ارتباطات زیر ساخت و اپراتور‌های تلفن و دارندگان پروانه ارائه خدمات ارتباطات ثابت مکلف­ هستند از تاریخ ۹۷/۰۲/۱۰ نسبت به اعمال مسدودسازی کامل وب سایت و اپلیکیشن شبکه اجتماعی تلگرام اقدام نمایند.

بنابر این عجیب نیست که بیشترین سرمایه جمهوری  اسلامی در انهدام و مبارزه با فعالین فرهنگی است. عجیب نیست که اتهام جاسوس و نفوذی و عوامل دشمن را به نویسندگان می زنند و با انگ زدن به نویسندگان بعنوان خائن و جاسوس، سعی در بازگشت نگاهها بسوی جمهوری اسلامی دارند. اینکه فضای اینترنت بعنوان رسانه ای پویا و آزاد بزرگترین دغدغه سران حکومت  اسلامی است  از اینجاست که نگاه نسلهای آینده انقلاب وسیله این رسانه تغییر کرده است و جامعه ای که قرار بود محبوس افکار پوسیده آیت الله خمینی باشد، امروز بجای سخنان خمینی از علی دشتی و کسروی و حتی بابک خرمدین سخن می گویند. گویی که آیت الله خمینی وجود خارجی هم نداشته است و از او تنها بعنوان یک عزرائیل و خونخوار یاد می شود. بنابراین رژیم اسلامی متوجه خطر آگاهی فرهنگی نسلها شده است و بیشترین فشار و تخریب و زندان و حق کشی را در قبال اهالی فرهنگ انجام می دهد. کاری که البته را بجایی نداشته است و  عطش آگاهی یافتن ایرانیان را دوچندان نموده است.

منابع:

باشگاه خبرنگاران جوان

ویکی پدیا 

فضوله محله 

تاریخ انتشار : ۱۰ اردیبهشت, ۱۳۹۷ ۶:۱۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

باور، و یا انتخاب

L’expulsion des demandeurs d’asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.

میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟

وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار “وطن‌پرستی” می‌شود

هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!

تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا