در حمله روز چهارشنبه هفتم ژانویه دوهزار و پانزده، تروریستهای مسلح به «کلاشنیکف» و «آرپیجی ۷» به دفتر هفتهنامه «شارلی هبدوCharlie Hebdo » در پاریس، دستکم دوازده تن جان باختند و شماری نیز، زخمی شدند.
پلیس فرانسه میگوید؛ مهاجمان، جلسه شورای سردبیری شارلی ابدو را هدف قرار دادند و هنگام خروج فریاد میزدند: «الله اکبر.» و شعار می دادند که «انتقام پیامبر» را گرفتهاند.
استفان شاربونیه، دبیر مجله و سه نفر از سرشناسترین کاریکاتوریستهای فرانسه از جمله قربانیان این حمله تروریستی هستند. خبرگزاری فرانسه گزارش داد؛ نام چهار تن از کاریکاتوریستهای فعال در این هفته نامه، «کابو»، «شارب»، «تینیوس» و «ولینسکی» در میان کشتهشدگان این حادثه اعلام شده است. دو تن از قربانیان این حمله تروریستی از نیروهای پلیس فرانسه بودند. حال چهار تن از زخمیان وخیم گزارش شده است و چهل تن دیگر از دفتر این مجله، نجات پیدا کردهاند.
تروریستهای اسلامی، پس از حمله به دفتر این نشریه، با یک خودروی سیاه رنگ از محل حادثه فرار کردهاند. آنان هنگام فرار به سوی پلیس نیز، تیراندازی کردهاند و دو تن از قربانیان از افراد پلیس هستند. مهاجمان هنوز دستگیر نشدهاند.
این نشریه، طرحهای طنزآمیز منتشر میکند. آخرین کاریکاتور این هفته نامه از ابوبکر البغدادی خلیفه داعش(خلافت اسلامی) است.
هفتهنامه «شارلی هبدو» در سال ۲۰۰۶، بر روی جلد یک ویژهنامه، اقدام به چاپ کاریکاتور «محمد»، پیامبر مسلمانان کرد که کاری از کاریکاتوریست دانمارکی بود.
دفتر هفتهنامه شارلی هبدو، در سال ۲۰۱۱، پس از آن که عکس روی جلد این هفتهنامه را به چاپ کاریکاتوری از «محمد» اختصاص داد، مورد حمله قرار گرفت و به آتش کشیده شد. این حمله پس از آن صورت گرفت که این هفتهنامه نوشت که سردبیر شماره آینده این مجله «حضرت محمد» خواهد بود و همراه با این خبر کاریکاتوری از وی را در صفحه اول خود منتشر کرد. این مجله در سال ۲۰۱۳، یک شماره ۶۴ صفحهای زندگی محمد را به شکل کاریکاتور انتشار داده بود.
بدون شک، پدیده خشونت و تروریسم اسلامی در اروپا و لشکرکشی حکومتهای پیشرفته غربی به کشورهایی در شاخ آفریقا و خاورمیانه و به قدرت رساندن نیروهای ارتجاعی دینی در این منطقه پرتلاطم، وحشیگریهای گروههای نژادپرست و نازیسم علیه خارجیان و پناهندگان در اروپا، حلقههای زنجیر به هم پیوستهای هستند که در جهان با راهانداختن عملیاتهای تروریستی و جنگ روانی، روزنامهنگاران و مردم عادی، به خصوص آزادی بیان و قلم و اندیشه را مورد هدف قرار دادهاند.
انجمن قلم ایران در تبعید، در چارچوب اهداف و منشور خود در دفاع از گوهر آزادی بیان و اندیشه برای همگان، هرگونه خشونت و اقدامهای تروریستی جریانهای جهادی و گرایشهای راست و نژادپرستانه و جنگ و لشکرکشی در جهان را محکوم میکند و از همبستگی و برابری و آزادی پشتیبانی میکند.
همچنین انجمن قلم ایران در تبعید، از همه انسانهای آزاده و نهادها و تشکلهای دموکراتیک نویسندگان، روزنامهنگاران و هنرمندان میخواهد که از هر راه ممکن، این اعمال تررویستی و ضدانسانی را محکوم کنند.
انجمن قلم ایران در تبعید
هفتم ژانویه ۲۰۱۵