جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۶

جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۶

حقوق ما: سال هشتم، شماره ۲۳۰
در این شماره: مجازات‌های جایگزین حبس، خدمات عامالمنفعه در مجازاتهای جایگزین حبس و امکان استثمار زندانیان، کاهش جمعیت کیفری زندان در پرتو مجازاتهای جایگزین حبس، تاثیر اجتماعی مجازات جایگزین حبس...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
روزای خونین: میان نامه های زندان و تئوری انقلاب
روزا رویزیونیسم را اندیشه ای مکانیکی و غیردیالکتیکی میدانست...او در کنار کارل لیبکنشت پایه گذار سازمان اسپارتاکوس بود که نطفه اصلی تشکیل حزب کمونیست آلمان در سال 1918 میلادی گردید....
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
یگانه چارهٔ ما
در جهان مدرنی که به جای نزدیکی، دیوارهایی بلندتر میان انسان‌ها ساخته‌اند، چگونه می‌توان به آینده امید داشت؟
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا
کارگر یک ماه کار می‌کند اما کل حقوقی که می‌گیرد، کمی بیشتر از قیمت یک گرم طلا در بازار و کمتر از ۱۵۰ دلار آمریکاست؛ حال قدرت خرید چنین دستمزدی...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
در چشم انداز سبزِ نگاه تو
می دانم، چه بیهوده می گذرد، روزگار سخت و دلگیر، در دالانی تنگ و سیاه، اما امید در شریانهای زندگی جاریست
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دوستان و رفقای گرامی مطالبی که در این دفتر ملاحظه میکنید، بخشی از اسناد مصوب کنگره بیستم سازمان، به اضافه پیام ها و سخنرانی های مهمانان آن است که آماده...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو

انتخابات ترکیه، رسانه های غرب، و اپوزیسیون ترکیه!

با نزدیک شدن انتخابات ۱۴ مه، اظهارنظرها در مورد سیاست خارجی ترکیه پس از انتخابات، در رسانه های غرب افزایش چشم گیری یافت.  در رسانه های غربی چنین ارزیابی می شود که در صورت پیروزی ائتلاف ششگانه ، سیاست خارجی ترکیه به “مسیر عادی” خود باز می گردد.  ولی، در کلیه این ارزیابی ها، نه واقعیات ترکیه، بلکه، خواسته های غرب از ترکیه  فهرست می شود، و پاسخ‌های ائتلاف ششگانه  نیز در قالب “اطمینان دادن به غرب” است.  قبلا در اظهاراتی که کمال قلیچدار اوغلو ، مرال آکشنر، علی باباجان و احمد داوود اوغلو، کرده بودند، از سیاست هایی سخن رفته بود که علناً غرب را راضی می کرد.  و آخرین آنها، مصاحبه”اونال چئویک اؤز” (Ünal Çeviköz) مشاور ارشد سیاست خارجی کمال قلیچ دار اوغلو است، او در مورد اینکه، در صورت پیروزی ائتلاف ششگانه چه چیزهایی در سیاست خارجی تغییر خواهد کرد گفتگو کرده است.  البته، اظهارات وی در مجله نیوزویک چیزی نیست جز، خلاصه ای از تعهدات انجام شده اپوزیسیون ترکیه در قبال غرب.

خطوط اصلی تعهدات ائتلاف ششگانه در قبال آمریکا و اتحادیه اروپا را می توان به شرح زیر بیان کرد:   

عضویت سوئد در ناتو

اگر ائتلاف ششگانه در انتخابات پیروز شود، اولین کار اپوزیسیون ترکیه تایید عضویت سوئد در ناتو خواهد بود.  ائتلاف ششگانه در نظر دارد، عضویت سوئد در ناتو را تا اجلاس سران ناتو که در تاریخ ۱۱ تا ۱۲ ژوئیه در لیتوانی برگزار می شود، تائید کند. اونال چئویک اؤز، مشاور ارشد قلیچدار اوغلو، به “دیوید برنان” از روزنامه نیوزویک در خبری که با عنوان، “اپوزیسیون ترکیه: “سوئد می تواند قبل از اجلاس جولای به ناتو بپیوندد” در این مجله منتشر شد، می گوید، در صورت پیروزی اپوزیسیون در انتخابات ۱۴ می، پارلمان جدید عضویت سوئد در ناتو را تایید خواهد کرد.   چئویک اؤز ابراز امیدواری می کند که این روند با نشست سران ناتو که در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی، در ۱۱ تا ۱۲ ژوئیه برگزار خواهد شد، مطابقت داشته باشد.

گسترش روابط ترکیه با آمریکا و اتحادیه اروپا

یکی دیگر از تعهدات سخنگویان ائتلاف ششگانه در قبال غرب، ترمیم روابط “فرسوده” با آمریکا و اتحادیه اروپا است.  تعهدات انجام شده در این زمینه عبارتند از:

آغاز دوره جدیدی از همکاری های دفاعی بین آنکارا و ایالات متحده آمریکا.  نهایی شدن قرارداد ۲۰ میلیارد دلاری   F-16  پیوستن مجدد ترکیه به برنامه جت های جنگنده F-35 که در سال ۲۰۱۹ از آن حذف شد.

چئویک اؤز، در این زمینه اظهار داشت:  “ما معتقدیم که روابط ترکیه و آمریکا با روند دموکراتیزه شدن در سیاست داخلی و چشم انداز جدید سیاست خارجی در دوره حکومت پس از انتخابات، دامنه و افق بیشتری خواهد داشت”.  (۱)

چئویک اؤز در این مصاحبه می گوید، دولت جدید به رهبری قلیچداراوغلو تلاش خواهد کرد تا بخشی از آسیب هایی را که به ویژه در همکاری صنایع دفاعی ترکیه و آمریکا  بوقوع پیوسته، ترمیم کند.   او با اشاره به اینکه،  امیدوار است موافقت آمریکا با بسته نوسازی F-16   به ارزش تقریبی ۲۵۹ میلیون دلار در این هفته، نشانه خوبی برای آینده باشد، او ادامه می دهد، که نگرش آنها نسبت به جت های جنگنده F-35 نیز در “سند موضع مشترک ائتلاف ششگانه” که توسط رهبران ائتلاف ششگانه (اتحاد ملت) امضاء شده ،گنجانده شده است.  (۲)

حمایت از اوکراین

از تعهدات ائتلاف ششگانه، جانبداری از اوکراین در جنگ روسیه و اوکراین است.   قلیچداراوغلو، و مرال آکشنر، رهبر حزب IYI (حزب نیک) در فرصت های  مختلف اعلام کرده اند، که در صورت به قدرت رسیدن، از اوکرائین حمایت خواهند کرد.   چئویک اؤز نیز می گوید:  “ما به روسیه یادآوری می کنیم که ترکیه عضو ناتو است”.  این اظهار نظر، که آشکارا خرابکاری در روابط روسیه – ترکیه است، عکس العمل شدید پایه های ائتلاف ششگانه را نیز سبب شده است.  نمایندگان تولیدات کشاورزی، و بخش توریسم، اعلام کردند:  “اطمینان دادن به غرب توسط ائتلاف ششگانه، به معنای به خطر انداختن بخش کشاورزی و توریسم ترکیه است.  ائتلاف ششگانه با این سیاست های خود، ما را به یاد بحران انرژی و تورم تجربه شده توسط اروپا می اندازند که دنباله روی از سیاست های آمریکا را پیشه کردند”.  (۳)

رهایی از S-400 ها

ناتو خرید S – 400 ترکیه از روسیه را هضم نکرده است.  ائتلاف ششگانه در این زمینه نیز با ناتو همکاری می کند . در حالی که سخنگویان اپوزیسیون در حال برنامه ریزی برای خلاصی از S- 400 بودند، چئویک اؤز، مشاور قدیمی قلیچداراوغلو در ناتو، در بیانیه ای که برای نیوزویک داد، از اظهارات زیر در مورد S- 400  استفاده کرد:

“ما می دانیم که یکی از بزرگترین موانع برای مشارکت مجدد ترکیه در پروژه F-35  و یا توسعه همکاری های صنایع دفاعی این کشور با ایالات متحده، خرید S- 400 از روس ها است.   دولت جدیدی که قرار است تشکیل شود، مایل به همکاری با متحدان ناتو برای از بین بردن خطرات ناشی از S- 400 خواهد بود.   این تفاهمی خواهد بود که هم ترکیه و هم آمریکا را راضی خواهد کرد.  من مطمئن هستم که با رفع مانع S- 400، ترکیه به همکاری در صناع دفاعی خود با ایالات متحده ادامه خواهد داد.  ممکن است مکانیسم‌ها یا گزینه‌های مختلفی وجود داشته باشد که بتواند درک امنیتی متحدان ناتو ما را در مورد حضور S- 400 در خاک ترکیه برآورده کند  .من فکر می کنم امکانات زیادی برای غلبه بر این نگرانی ها وجود خواهد داشت”.

همقدمی با تحریم های روسیه

آمریکا از نقض تحریم های روسیه از طریق ترکیه دل پر خونی دارد.  معاون وزیر خزانه داری آمریکا در سفرهای خود به ترکیه، هم حکومت ترکیه و هم شرکت های تجاری ترکیه را تهدید کرده بود.  در حالی که، ائتلاف ششگانه  به ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای تبعیت از تحریم‌ها علیه روسیه اطمینان می‌دهد:  “دولت جدید کنترل شدیدتری علیه دور زدن روسیه از تحریم‌ها از طریق شرکت‌های ترک، اعمال خواهد کرد.   ما قطعا این موضوع را با دقت بیشتری بررسی خواهیم کرد”.

ما در سوریه چه می کنیم؟

یکی از مسائلی که آمریکا بیشترین حساسیت را در مورد آن دارد، حضور ارتش ترکیه در غرب فرات در سوریه است.  آمریکا ارتش ترکیه را تهدیدی برای “دولت” پ‌ک‌ک در سوریه می‌دانند که قصد تأسیس آن را دارد.  به منظور جلوگیری از عملیات احتمالی ترکیه در شمال سوریه قبل از انتخابات، رئیس ستاد کل ارتش آمریکا به منطقه آمد.   او بدین وسیله به ترکیه پیام هشدار آمیزی داد.

چنانکه دیده می شود، در این مورد نیز توافقی بین ائتلاف ششگانه و آمریکا صورت گرفته است.  عدم معرفی کاندیدای ریاست جمهوری از سوی PKK/HDP، حمایت آنها از قلیچداراوغلو و تصمیم “عدم اقدامات تروریستی” پ ک ک نیز بخشی از این توافقنامه است.   اظهارات “صبری اوک”، یکی از رهبران پ‌ک‌ک، مبنی بر اینکه آنها این تصمیم را “با پیشنهاد قدرت‌ها، دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی” گرفته‌اند (!) نیز نشانه ای از  این یک توافق مخفیانه است.  (۴)

شرکای ائتلاف ششگانه در واکنش خود به حضور ارتش ترکیه در شمال سوریه، می گویند:  “ما در سوریه چه می کنیم؟  چنین موضع گیری هایی به دلیل برنامه آمریکا برای تامین امنیت “دولت پ‌ک‌ک است.   چئویک اؤز،  در بیانیه ای به رسانه های غربی گفته است که آنها وضعیت سربازان ترکیه در سوریه را مورد ارزیابی مجدد قرار خواهند داد.  ولی واقعیت این است که ترس از واکنش مردم، او را مجبور کرد تا از “عادی سازی روابط با دمشق” را نیز مطرح کند.  (۵)

تعریف و تمجید  بی بی سی از قلیچداراوغلو

بی ‌بی‌ سی، که نام خود را به عنوان “بی‌طرف” بر سر زبان‌ها انداخته است، مقاله‌ای در معرفی پر از تعریف و تمجید از کمال قلیچداراوغلو، رهبر CHP و نامزد ریاست‌جمهوری منتشر کرده است.  این متن که یک “آگهی” (در واقع یک آگهی پولی، اما ظاهراً خبری) به زبان انگلیسی است، در روزنامه جمهوریت با تیتر، “مطبوعات انگلیسی قلیچداراوغلو را معرفی کردند” اعلام شد.  در این خبر بی بی سی، از قلیچداراوغلو بعنوان “یک کارمند سابق دولتی با زبان نرم”  تعریف و تمجید شده، که علی رغم اینکه دوبار مشت خورده و گونه و چشم اش کبود شده، از همکارانش خواسته تا آرامش خود را حفظ کنند.  او در مقابل حمله فیزیکی نیز عکس العمل صلح آمیز نشان می دهد”.   این متن شامل جملاتی درباره راهپیمایی عدالت نیز می شود و ادعا می شود که او ۴۵۰ کیلومتر را مانند یک قهرمان پیموده است.

تمام امیدهای غرب، ائتلاف ششگانه است

در گزارش خبری بی بی سی، عنوان شده است که قلیچداراوغلو تاکنون “بزرگترین شانس برای جابجایی اردوغان را دارد”. بی بی سی چنین تصویری از او را ترسیم می کند: ”  او تا کنون بیشترین شانس را برای جایگزینی رجب طیب اردوغان، قدرتمندترین مرد ترکیه در ۲۰ سال از زمان به قدرت رسیدن او، دارد… او به عنوان یک کارمند سابق دولت با زبان نرم، درست بر ضد رئیس جمهور پر زرق و برق و قدرتمند ترکیه است”.

بی‌بی‌سی قلیچداراوغلو را رهبری مظلوم که از هر سو مورد حمله گرفته تصویر کرده و می نویسد،  او در سال ۲۰۱۴ مورد ضرب و شتم قرار گرفت، اما سرسختانه گفت، “راه دموکراسی پر از موانع است”.  این نوشته در معرفی قلیچداراوغلو به این هم بسنده نکرده و نوشت، در سال ۲۰۱۶ توسط پ.ک.ک موشک هایی به کاروان او شلیک شد (؟!) او از بمباران سازماندهی شده توسط داعش در سال ۲۰۱۷ نیز جان سالم به در برد (؟!)

بی بی سی ضمن تمجید از وضعیت فعلی CHP در اخبار خود، در “حمایت” از آتاتورک نیز غفلت نکرده و می نویسد:

“قلیچداراوغلو، “پس از رسوایی نوار “دنیز بایکال” جانشین وی شد، ولی در بسیاری از انتخابات که او رهبر CHP بود، شکست خورد.  این امر جذابیت CHP را که ریشه های آن به کمال آتاتورک، بنیانگذار سکولار و مدرن ترکیه برمی گردد، افزایش داد، زیرا، او همه رنگ های مختلف کشور را در آغوش گرفت”.  (۶)

بی بی سی همچنین، نامزدی قلیچداراوغلو را چنین ارزیابی می کند:  “علیرغم شهرت اش، تصمیم گرفت برای ریاست جمهوری نامزد نشود، و پنج سال دیگر صبر کرد. CHP   بدون شک دارای چهره های برجسته ای است که در رقابت شهرداری های استانبول و آنکارا پیروز شده اند.  ولی دوستان حزبی او معتقد اند که، زمان رهبری انتخابات بوسیله رهبرشان فرارسیده است.”

مجله “اکونومیست” و “تایم” نیز در ردیف رسانه های جریان اصلی، در تعریف و تمجید از قلیچداراوغلو و جا اندختن وی در افکار عمومی غرب، گوی سبقت را از هم ربودند.  قلیچداراوغلو در مصاحبه با تایم، جوهر سیاست های عمومی حزب جمهوری خواه خلق را با این جمله بیان کرد:  “برای تبدیل دوباره ترکیه به بخشی از “مدنیت غرب”، روابط دوباره خود با ناتو، اتحادیه اروپا و آمریکا را عملی خواهیم کرد”.  قلیچداراوغلو قبلا نیز در یکی از مصاحبه هایش ادعا کرده بود که :

“ما تعهداتی در مقابل ناتو داریم.  ناتو نه تنها یک اتحادیه دفاعی است، بلکه ضامن دموکراسی در جهان است”!

با این حساب، آشکار است که انتخابات ترکیه، انتخاب بین ادامه راه پیشرفت و توسعه مستقلانه ترکیه، و یا رفتن دوباره به زیر کنترل آمریکا و ناتو خواهد بود.  از این منظر، نتایج انتخابات ترکیه، تاثیرات بزرگ منطقه ای و حتی جهانی خواهد داشت.

توضیحات:

 (۱)  از منظر طرفداران آمریکا و غرب، دموکراتیزه شدن، یعنی دنباله روی از منافع غرب و تسلیم شدن به طرح ها و برنامه های آمریکا است.  در مورد ترکیه، بعنوان مثال، اجازه دادن به تاسیس “کردستان بزرگ” در منطقه، که مقدمات آن – با اشغال عراق و تاسیس اقلیم کردستان، و آغاز جنگ های نیابتی آمریکا برای سرنگونی دولت سوریه و برپا کردن “اقلیم کردستان سوریه” با دست پرودگان سیا – موساد،  مانند پ-ک-ک و سازمانهای سلفی …. چیده شده است.

(۲)  این گفته، بیانگر سیاستی است که اپوزیسیون ششگانه در مورد صنایع دفاعی ترکیه اتخاذ خواهد کرد.  یعنی دست کشیدن از پروژهای ملی دفاع، که ترکیه بتدریج از سال ۱۹۷۴ (تحریم های آمریکا علیه ترکیه بعد از جنگ قبرس) با فراز و نشیب های بسیاری به آن دست یافته و وابستگی خود به آمریکا و غرب را تا بیش از %۸۰ کاهش داده و در زمینه های بسیاری نیز استقلال کامل خود را کسب کرده است.

سیاست تسلیم در مقابل آمریکا تا آنجا در تارو پود رهبران اپوزیسیون رسوخ کرده است که قلیچداراوغلو رهبر اپوزیسیون ششگانه، درست روزی که  بزرگترین فستیوال هوانوردی و فضا (تکنو اوفست) جهان در فرودگاه آتاترک استامبول برگزار می شد، و بیش از یک میلیون جوان ترک در نوآوری های تکنولوژیک با هم رقابت می کردند،  اظهار داشت که در صورت پیروزی در انتخابات، فرودگاه آتاترک را به شرکت آمریکایی Sierra Nevada Corporation (SNC)   واگذار خواهد کرد.  این شرکت احتیاجات حساس ارتش آمریکا را تامین می کند.  در بسیاری از عملیات نظامی ارتش امریکا در ماورائ دریاها نقش بازی کرده،  فعالیت های جاسوسی را پیش برده و به جهت ارتباطات سیاسی خود بسیاری از مزایده های میلیاردی را بدست آورده است.  نیروهای امنیتی که برای این شرکت در عراق کار می کردند، جنایات بسیاری در حق مردم عراق نیز مرتکب شده است.

 (۳)  از آنجائی که روسیه بخاطر تحریم های غرب نمی تواند محصولات غرب را وارد کند، به نیرومندترین همسایه خود روی آورده است.  ترکیه نیز زیربار فشارها و تهدید های آمریکا برای تحریم روسیه نمی رود.  طبق آمار”مجلس صادر کنندگان ترکیه” (TIM)  در ماه مارس ۲۰۲۳ صادرات ترکیه به روسیه %۲۶۱.۸ نسبت به سال  ۲۰۲۲  افزایش یافته است. (به ارزش ۷۷۴.۳ میلیون دلار).  در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ نیز صادرات ترکیه به روسیه % ۱۳۳.۴ افزایش داشته است. درآمد ترکیه از این طریق ۲ میلیارد و ۴۷۵ میلیون دلار بوده است.  ترکیه در سال ۲۰۲۲، ۹ میلیارد و ۳۴۳ میلیون دلار به روسیه صادرات داشته است.  بزرگترین افزایش درصد صادرات ترکیه  به روسیه در زمینه محصولات صنعتی به ارزش ۱.۹ میلیارد دلار بوده است.  بعلاوه، سالیانه حدود ۵ میلیون توریست از روسیه وارد ترکیه می شوند که بعد از آلمان رتبه دوم را دارند.  متوسط هزینه یک توریست روس ۱۱۰۰ دلاراست.  به نظر می رسد، دشمنی با روسیه، چه نتایجی می تواند برای ترکیه چه به لحاظ اقتصادی، امنیتی …  به بار آورد، مسئله اپوزیسیون ترکیه نیست.

(۴)  سازمان پ-ک-ک از بدو تاسیس خود در سالهای ۸۰ که زیر کنترل سازمان های اطلاعاتی کشورهای منطقه بود (ترکیه، سوریه)، بعد از اشغال عراق نیز تحت حمایت همه جانبه آمریکا و اسرائیل قرار گرفت.  پ-ک-ک تنها در چارچوب طرح های آمریکا و اسرائیل برای تاسیس کردستان بزرگ (اسرائیل دوم) معنی پیدا می کند.  بعد از شکست کودتای آمریکایی ۲۰۱۶ پ-ک-ک بتدریج در ترکیه پاکسازی شد، چنانکه  در چند سال اخیر این سازمان قادر به هیچگونه عمل تروریستی در ترکیه نبوده و کاملا زمین گیر شده و قادر به انجام عملیات تروریستی در داخل ترکیه نیست.  دامنه تعقیب و متلاشی کردن کامل پ-ک-ک به شمال عراق و سوریه نیز کشیده شده است.  رهبران پ-ک-ک زیر چتر امنیتی آمریکا و اسرائیل توانسته اند زنده بمانند.  از این رو، صحبت صبری اوک از:  “عدم اقدامات تروریستی، “با پیشنهاد قدرت‌ها، دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی”  هم عدم توانایی در انجام عملیات تروریستی در داخل ترکیه، و هم آلت دست قدرت ها و دولت ها بودن آن را بوضوح نشان می دهد.

 (۵)  در صورت خروج نیروهای ترکیه از سوریه، آمریکا دست بالا را در تاسیس نیمچه دولتی برای پ-ک-ک در شمال سوریه خواهد داشت.  چنانکه تنها با اشغال نظامی عراق توانست اقلیم کردستان عراق را تاسیس کند.  برنامه آمریکا در ترکیه نیز، تاسیس “خودمختاری برای کردستان ترکیه” از طریق انتخابات یعنی باصطلاح صلح آمیز است.  لذا، اردوغان را مانعی در جهت تحقق برنامه های خود می داند و به هر وسیله ی ممکن، قصد برطرف کردن حکومت اردوغان را دارد.  از این رو، مدت هاست که رسانه های غرب ادعا می کنند که اردوغان در انتخابات تقلب خواهد کرد.  این بدین معنی است که پیروزی اردوغان را علی رغم یک جنگ روانی طولانی و تمام عیار علیه اردوغان را محتمل ارزیابی می کنند.  و یا به زبان دیگر، آمریکا و متحدین اروپایی اش، پیروزی اردوغان را به بهانه تقلب قبول نخواهند کرد.  از نظر آمریکا، انتخابات وقتی مشروع است که احزاب طرفدار آمریکا و غرب پیروز شوند.  آنها افکار عمومی را از هم اکنون آماده می کنند که تقلب (پیروزی) اردوغان، سبب اغتشاش و به هم خوردن نظم اجتماعی خواهد شد.  آنها برای به هم زدن نظم اجتماعی – سیاسی ترکیه در صورت پیروزی اردغان مدت هاست که برنامه ریزی کرده اند.

(۶)  رنگ  روغن زدن چهره قلیچداراوغلو، و حتی استفاده از میراث مترقی آتاترک برای جا انداختن وی بعنوان رهبری لایق برای ترکیه در افکار عمومی، از شگردهای شناخته شده رسانه های غرب است.  قلیچداراوغلو با یک توطئه برنامه ریزی شده سیا و با شیوه های آمریکایی علیه “دنیز بایکال”، بر رهبری حزب جمهوری خواه خلق نشانده شد.  حزب جمهوریخواه خلق در حال حاظر هیچ گونه سنخیتی با آتاترک و میراث مترقی آن ندارد.  آنچه هست استفاده ابزاری از میراث آتاترک، برای فریب افکار عمومی ترکیه است.  قلیچداراوغلو چند روز پیش نیز ادعا کرد که چین و روسیه به نفع اردوغان در انتخابات ترکیه مداخله می کنند.  در حالی که آمریکا با تمام امکانات سایبری خود در خدمت کمپین انتخاباتی اپوزیسیون ترکیه است.

منابع:

https://www.newsweek.com/america-turkey-f16-f35-s400-erdogan-election-klcdaroglu-opposition-unal-cevikoz-1795321

https://www.newsweek.com/sweden-join-nato-july-summit-vilnius-turkey-opposition-unal-cevikoz-kemal-kilicdaroglu-1795579

https://time.com/6274645/exclusive-kemal-kilicdaroglu-turkey-election

https://www.bbc.com/news/world-europe-65309688

https://www.bbc.com/news/world-europe-65309688

https://halktv.com.tr/siyaset/kemal-kilicdaroglu-bbcye-konustu-dis-politika-icin-dikkat-ceken-kremlin-cikisi-736505h

https://www.aydinlik.com.tr/haber/cin-raporu-kanitlari-ortaya-koydu-cia-hukumetleri-boyle-devirmeye-calisiyor-386915

https://www.aydinlik.com.tr/haber/buyulu-bir-festival-teknofest-384970

 

تاریخ انتشار : ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۲ ۲:۴۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

2 Comments

  1. مهرداد دارستانی گفت:

    ترکیه برای بقای خود راهی به جز شرق ندارد و همه احزاب سیاسی ترکیه به این حقیقت آگاهند که غرب قصد تصرف و تجزیه همه متصرفات عثمانی و حتی خود ترکیه را تا به آخر داشته و دارد.

    پس از فروپاشی شوروی و بلوک شرق سیستم سیاسی ترکیه هیچ دلیلی به جز میهن فروشی برای ماندن در ناتو ندارد و در تمام طول تاریخ انتخاباتی ترکیه کاندیداهای سیاسی از پشتیبانی ناتو به عنوان بزرگ‌ترین حربه چاپلوسی و خودنمایی استفاده نموده اند که بیانگر عمق فساد و وطن فروشی سنتی در بین سیاستمداران ترک پس از عثمانی است .

    ناتو هرگز به ترکیه اجازه استقلال نخواهد داد و ترک‌ها گویا هیچ نیازی به استقلال ندارند .

  2. بهمن.آلایی زیولایی گفت:

    مجموعاً،تحلیلِ مناسبی بوده،ست.درود

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حقوق ما: سال هشتم، شماره ۲۳۰

روزای خونین: میان نامه های زندان و تئوری انقلاب

یگانه چارهٔ ما

سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا

در چشم انداز سبزِ نگاه تو

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)