پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۷

پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۷

سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا
کارگر یک ماه کار می‌کند اما کل حقوقی که می‌گیرد، کمی بیشتر از قیمت یک گرم طلا در بازار و کمتر از ۱۵۰ دلار آمریکاست؛ حال قدرت خرید چنین دستمزدی...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
در چشم انداز سبزِ نگاه تو
می دانم، چه بیهوده می گذرد، روزگار سخت و دلگیر، در دالانی تنگ و سیاه، اما امید در شریانهای زندگی جاریست
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دوستان و رفقای گرامی مطالبی که در این دفتر ملاحظه میکنید، بخشی از اسناد مصوب کنگره بیستم سازمان، به اضافه پیام ها و سخنرانی های مهمانان آن است که آماده...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک
«وضع خوب نیست، اما ایده‌های خوبی برای مقاومت و مبارزه وجود دارند که آنها را می‌توانیم از تجربه‌های مردم آزادی‌خواه در ایران و جهان بیاموزیم. مجموعه‌ای از اصول ساده و...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: محمدرضا نیکفر
نویسنده: محمدرضا نیکفر
آیه‌های زمینی
چه روزگار تلخ و سیاهی، نان، نیروی شگفت رسالت را، مغلوب کرده بود، پیغمبران گرسنه و مفلوک، از وعده‌گاههای الهی گریختند، و بره‌های گمشدهٔ عیسی، دیگر صدای هی‌هی چوپانی را،...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: فروغ فرخزاد
نویسنده: فروغ فرخزاد
گرامی باد یاد جهان پهلوان تختی
هفدهم دی سالگرد درگذشت شخصیت ملی ما، جهان پهلوان، جوانمرد روزگار، غلامرضا تختی است. سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران-اروپا ضمن گرامیداشت یاد او...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور

ایران در صدر کشورهای مصرف کننده مواد مخدر؛ مصرف مواد در ایران، برابر با مصرف در چین و هند؛ مشکل کجاست؟

این گزارش هنگامی نگران کنندهتر به نظر میرسد که در آن تنها به مواد مخدرهایی چون تریاک و هرویین اشاره شده و در آن به میزان انواع جدید مواد مخدر مانند شیشه اشارهای نشده است، در حالی که این نوع مواد مخدر به اعتراف مقامات رسمی کشورمان، متأسفانه رشد بسیاری به ویژه در میان جوانان داشته است

حتی با قایل شدن خطای حدود ۵۰ درصد، باز هم آمار اعلام شده درباره مصرف مواد مخدر در ایران با کشوری چون هند ـ که حدود ۲۰ برابر ما جمعیت دارد ـ برابری میکند. این مقایسه از آنجا معنای بیشتری پیدا میکند که هند تا اندازهای شرایط نزدیکی به ما از نظر در معرض خطر بودن از سوی تولید کنندگان انبوه مواد مخدر، یعنی افغانستان و راه اصلی ترانزیت آن یعنی پاکستان را دارد.

روز چهارشنبه، سازمان ملل متحد، در گزارشی مبسوط اعلام کرد که در سال ۲۰۰۸ چهارده تن هرویین و چهار صد و پنجاه تن تریاک تولید شده در افغانستان در ایران به مصرف رسیده که این کشور را به همراه روسیه در صدر فهرست بزرگترین مصرف کنندگان مواد مخدر در جهان قرار داده است.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، گزارش تکان دهنده روز پیش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل درباره میزان مصرف مواد مخدر در ایران، شک بزرگی است که تاکنون با سکوت مقامهای مسئول در کشورمان درباره درستی یا اغراق آمیز بودن این گزارش همراه بوده است.

در این گزارش، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در گزارش خود تصریح کرده است: «ایران به یکی از کشورهایی که با جدیترین مشکل اعتیاد در جهان رو به رو هستند، بدل شده، حال آن که تزریق مواد مخدر در آسیای مرکزی، باعث همهگیر شدن بیماری ایدز شده است.»

همچنین در ادامه اشاره دارد که پانزده میلیون نفر در جهان به مواد مخدر معتادند و نیمی از مواد مخدر جهان در ایران، روسیه و اروپا مصرف میشود.

هرچند در این گزارش، اشارهای به نحوه و روشهای محاسبه این آمار نشده است، اما حتی اگر خطایی بین ۲۰ تا ۵۰ درصد برای این گزارش قایل باشیم، به رقمی فاجعهآمیز میرسیم. این نگرانی هنگامی بیشتر میشود که در مقایسهای آماری، میبینیم که در ایران تقریبا به اندازه کل اتحادیه اروپا و یا مجموع دو کشور چین و هند مواد مخدر مصرف میشود. برای اثبات موضوع به این بخش گزارش توجه کنید: طبق این گزارش ، ۱۹ درصد از مواد مخدر جهان در اروپا و در ایران و روسیه هر کدام ۱۵ درصد، چین ۱۲ درصد، هند ۷ درصد، و پاکستان، آفریقا و آمریکا هر کدام شش درصد از مواد مخدر جهان را مصرف میکنند.

همان گونه که پیش از این نیز گفته شد، حتی با قایل شدن خطای حدود ۵۰ درصد، باز هم آمار اعلام شده درباره مصرف مواد مخدر در ایران با کشوری چون هند ـ که حدود ۲۰ برابر ما جمعیت دارد ـ برابری میکند، این مقایسه از آنجا معنای بیشتری پیدا میکند که هند تا اندازهای شرایط نزدیکی به ما از نظر در معرض خطر بودن از سوی تولیدکنندگان انبوه مواد مخدر، یعنی افغانستان و مسیر اصلی ترانزیت آن یعنی پاکستان را دارد.

این گزارش هنگامی نگران کنندهتر به نظر میرسد که در آن تنها به مواد مخدرهایی چون تریاک و هرویین اشاره شده و در آن به میزان انواع جدید مواد مخدر مانند شیشه اشارهای نشده است، در حالی که این نوع مواد مخدر به اعتراف مقامات رسمی کشورمان، متأسفانه رشد بسیاری به ویژه در میان جوانان داشته است.

بر پایه این گزارش، نکته دیگری که جای اندیشه دارد، میزان آسیب پذیری دیگر کشورهایی است که در راه اصلی ترانزیت مواد مخدر از افغانستان به عنوان تولید کننده اصلی ـ با ۹۲ درصد تولید در جهان ـ هستند، برای روشنتر شدن موضوع به این بخش از گزارش توجه کنید؛ «۴۰ درصد هرویین تولید شده از راه پاکستان، ۳۰ درصد از راه ایران و ۲۵ درصد از راه کشورهای آسیانه میانه از افغانستان خارج میشود.»

اما در آمار ارایه شده درباره میزان مصرف نامی از این کشورها به عنوان مصرف کنندههای اصلی نمیبینیم، در صورتی که پاکستان با جمعیتی یک و نیم برابر کشورما و ۵ درصد ترانزیت بیشتر از ایران مصرف مواد مخدر در این کشور، کمتر از نصف مصرف در ایران ـ حدود ۶ درصد ـ است.

این گزارش میافزاید: توجه به آمار ارایه شده و ملاحظات یاد شده، نوعی وضعیت قرمز و نگران کننده را در اعتیاد به مواد مخدر در کشورمان نشان میدهد که به عنوان یک واقعیت باید مورد توجه قرار گیرد. هر چند نمیتوان منکر زحمات نیروهای انتظامی و حتی نظامی کشورمان در جلوگیری از قاچاق این مواد به درون کشور بود و از سویی، زحماتی را که در زمینه اطلاعرسانی و پیشگیری از مصرف مواد مخدر توسط دستگاههای مسئول صورت میگیرد، نادیده گرفت، باید به عنوان یک واقعیت ناظر به نتیجه حاصل از این اقدامات بپذیریم که نیازمند بازنگری جدی در روشها و فرایندی باشیم که در این زمینهها تاکنون اعمال شده است.

تاریخ انتشار : ۳۰ مهر, ۱۳۸۸ ۸:۵۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا

در چشم انداز سبزِ نگاه تو

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها

توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک

آیه‌های زمینی