شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۴

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۴

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی
شوخیِ تلخِ تاریخ!
اگر به‌فرض در جهان وارونۀ کنونی شانسی هم برای ربودن جایزۀ صلح نوبل برای یک صلح‌طلب قلابی چون ترامپ و به قول خود وی استقرار صلح از موضع اقتدار وجود...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه

اینترنت اشیاء، فرصتها و چالش ها

با ایجاد امکان ارتباط گسترده تر و قابلیت بالاتراز طریق شبکه اینترنت، اینترنت اشیاء روند زندگی‌ انسانها را دستخوش تغییرات می‌کند، تغییر کیفی که با ادغام دنیای مادی و مجازی به تجربه‌ای شخصی‌ و غالباً پیشگو کننده و آینده نگر منجر میشود.علی‌‌رغم پتانسیل و امکاناتی که استفاده از این فنّ آوری به همراه دارد، سه چالش عمده وجود دارند که اینترنت اشیاء باید قادر به پاسخگویی به آنها باشد، این موارد عبارتند از ایجاد استاندارد واحد و همگانی، حفظ حریم خصوصی کاربران و امنیت سیستم.بدون وجود امنیت قابل اتکا‌ در تمام نقاط اتصالی اینترنت اشیاء ، مواردی چون پرونده های قضایی و مقاومت اجتماعی به مانعی در راه رشد این امکان تبدیل خواهند شد. گسترش اینترنت اشیاء بدون وجود استاندارد مشترک برای دستگاه‌ها یا سنسورها مورد استفاده بسیار کم شتاب خواهد بود.


اینترنت اشیاء (Internet of Things (IoT))، فرصتها و چالش ها 

 

به هم پیوستگی روز افزون شبکه ارتباطی‌ انسانها، اشیا، اطلاعات و پروسه‌ها، همه جنبه‌های زندگی‌ انسان از جمله اقتصاد و دیگر موارد را دستخوش تغییرات چشم گیری کرده است.

اینترنت اشیاء (Internet of Things (IoT)) مفهومی جدید در دنیای فنّ آوری و ارتباطات است. به طور خلاصه “اینترنت اشیاء” فناوری مدرنی‌ است که در آن برای هر موجودی(حیوان، انسان یا اشیا) قابلیت ارسال داده از طریق شبکه ارتباطی‌ فراهم میگردد. تکنولوژی تعبیه شده در داخل اشیاء این امکان را فراهم می‌کند تا اشیاء ذکر شده در اینترنت اشیاء با دیگر دستگاه‌های محیط پیرامونی ارتباط بر قرار کنند.

به یک اعتبار زمانی‌ که شیئی بتواند وجود شیئی دیگری را تشخیص دهد و ارتباط برقرار کند، کیفیت تصمیم گیری در قالب مکان و زمان تصمیم گیری و فرد تصمیم گیرنده دستخوش تغییر میشود.

اینترنت اشیاء در قالب موج سوم از پیشرفت اینترنت در حال رشد است. در دهه ۱۹۹۰ موج اینترنت منجر به ارتباط گیری ۱ بیلیارد  کاربر شد، در ادامه و در دهه ۲۰۰۰ موج استفاده از موبایل این تعداد را به ۲ میلیارد رساند. اینترنت اشیاء پتانسیل اینکه تا سال ۲۰۲۰ امکان ارتباط گیری بیش از ۱۰ برابر این تعداد “شی‌” ( ۲۸ میلیارد) به اینترنت را فراهم آورد، داراست، گستره متنوعی از اشیاء از دستبند گرفته تا ماشین.

تغییرات چشمگیر در هزینه ساخت سنسورها، پیشرفت قابل توجه در بالا بردن قدرت پردازش و پهنای باند به منظور اتصال دستگاهها، امکان ارتباط گیری همه جانبه امروزی را ممکن ساخته است. از جمله در قالب محصولات هوشمندی چون ساعتهای هوشمند، و ترمو استات‌های مدرن (Nest) که روز به روز مورد توجه بیشتر کاربران قرار میگیرند.

تغییرات تکنولوژیکی مهمی‌ در کنار هم قرار گرفتند تا زمینه ترقی‌ اینترنت اشیاء را فراهم سازند، که مهمترین آنها عبارتند از:

  • سنسورهای ارزان: قیمت سنسورها در طول ۱۰ سال گذشته از میانگین ۱.۳۰ سنت به ۶۰ سنت کاهش پیدا کرده است.
     
  • پهنای باند ارزان: هزینه پهنای باند بطور پر شتابی کاهش یافته، تا نزدیک به ۴۰ برابر در طول ۱۰ ساله گذشته.
     
  • قدرت پردازش ارزان: که در این مورد نیز هزینه تولید  در طی‌ ۱۰ سال گذشته تا حدود ۶۰ برابر کاهش داشته، و این تغییر نه تنها ارتباط گیری دستگاه ها را ممکن می‌سازد، که از چنان اندازه کافی‌ از هوشمندی بر خورداراست که بداند با این همه اطلاعاتی‌ که تولید و دریافت میشود، چه باید کرد.
     
  • تلفنهای هوشمند:  در حال تبدیل به دروازه‌ای هستند به اینترنت اشیاء، از جمله در قالب سرویس هایی چون دستگاه کنترل از راه دور یا یک هاب (دستگاه هایی برای اتصال دستگاه های شبکه به یکدیگر) برای خانه ای متصل، ماشینی متصل، و یا دستگاه‌های کنترل سلامت یا تناسب اندام که بطور روز افزونی مورد استفاده کاربران بیشتری قرار می‌گیرد.
      
  • پوشش گسترده اینترنت بی‌ سیمی:  با پوشش گسترده و همه جانبه اینترنت بی‌ سیمی، امکان ایجاد ارتباط اینترننتی با هزینه پایین و یا بعضاً مجانی‌ فراهم گشته است.
     
  • اطلاعات گسترده: همانگونه که از تعریف اینترنت اشیاء بر میاید این تکنیک موجب ایجاد مقادیر زیادی از اطلاعات پردازش نشده می‌شود، فراهم آوردن امکان تجزیه و تحلیل این داده‌ها منجر به توانمند سازی مضاعف میشود.
     
  • پروتکل اینترنت نسخه۶: عمده تجهیزات امروزی مربوط به شبکه اینترنت امکان کار با پروتکل اینترنت نسخه۶، که جدیدترین پروتکل اینترنتی می‌باشد، را دارا هستند، و بنا است که در آینده نزدیک جایگزین پروتکل فعلی(پروتکل اینترنت نسخه۴) شوند. پروتکل اینترنت نسخه۴ آدرس‌های ۳۲ بیتی را پوشش می‌دهد که با توجه به تعداد بیت ها در نهایت امکان ارتباط دهی‌ ۴.۳ میلیارد آدرس را فراهم می‌کند، گستره یی که با توجه به افزایش تعداد استفاده کنندگان اینترنت، به انتهای راه رسیده است. در مقابل، پروتکل اینترنت نسخه۶ با پوشش آدرس‌های ۱۲۸ بیتی، با گستره ۳.۴ میلیارد ضربدر ۱۰۳۸ آدرس اینترنتی، تعداد تقریبا نامحدودی آدرس اینترنتی برای کاربران یا دستگاه‌های مربوط به اینترنت اشیاء را پوشش می‌دهد. 

بنا به گفته برخی‌ از کارشناسان در سالهای آتی شاهد رشد و چالش اینترنت اشیاء در جنبه‌های مختلفی‌ خواهیم بود، در ادامه بخشی از این جنبه ها`: 

  • اینترنت اشیاء و رایانش ابری: در ظرف پنج سال آینده، بیش از ۹۰ درصد از اطلاعات ایجاد شده توسط اینترنت اشیاءٔ بروی سیستمهای ارائه دهند خدمات اینترنتی هم چون رایانش ابری میزبانی خواهند شد.
     
  • اینترنت اشیاء و امنیت: در عرض ۲ سال، حدود ۹۰ درصد شبکه‌های اینترنتی دارای رخنه‌های امنیتی حاصله از کار با شبکه اشیا خواهند بود.
     
  • اینترنت اشیاء و آگاهی استفاده از آن‌: تا سال ۲۰۱۸ ، ۱۶ درصد جمعیت روی کره زمین به درصد قابل قبولی از آشنایی با اینترنت اشیاء رسیده‌اند و بخاطر حضور محسوس این تکنیک در زندگی‌ روزمره، خود را به آن تطبیق داده‌اند.
     
  • اینترنت اشیاء و دستگاه‌های پوشیدنی: در عرض ۵  سال آینده ، ۴۰ درصد دستگاه‌های پوشیدنی به جایگزین ماندگار گوشیهای هوشمند تبدیل خواهند شد.
     
  • اینترنت اشیاء و شهرهای هوشمند:  تا سال ۲۰۱۸ شاهد اختصاص بیش از ۲۵ درصد از بودجه دولتهای محلی به پروژه‌های راه اندازی شهرهای هوشمند بر اساس نوآوری و سازگاری با محیط زیست خواهیم بود.

    اینترنت اشیاء و رشد عمودی: امروزه نزدیک به ۵۰ درصد موارد استفاده از اینترنت اشیاء در بخش‌های تولید، حمل و نقل، شهرهای هوشمند و نرم افزارهای کاربردی شکل می‌گیرد، اما در عرض ۵ سال آینده، دیگر بخش‌های صنعتی‌ نیز وارد این عرصه خواهند شد. 


با ایجاد امکان ارتباط گسترده تر و قابلیت بالاتراز طریق شبکه اینترنت، اینترنت اشیاء روند زندگی‌ انسانها را دستخوش تغییرات می‌کند، تغییر کیفی که با ادغام دنیای مادی و مجازی به تجربه‌ای شخصی‌ و غالباً پیشگو کننده و آینده نگر منجر میشود.علی‌‌رغم پتانسیل و امکاناتی که استفاده از این فنّ آوری به همراه دارد، سه چالش عمده وجود دارند که اینترنت اشیاء باید قادر به پاسخگویی به آنها باشد، این موارد عبارتند از ایجاد استاندارد واحد و همگانی، حفظ حریم خصوصی کاربران و امنیت سیستم.بدون وجود امنیت قابل اتکا‌ در تمام نقاط اتصالی اینترنت اشیاء ، مواردی چون پرونده های قضایی و مقاومت اجتماعی به مانعی در راه رشد این امکان تبدیل خواهند شد. گسترش اینترنت اشیاء بدون وجود استاندارد مشترک برای دستگاه‌ها یا سنسورها مورد استفاده بسیار کم شتاب خواهد بود


تاریخ انتشار : ۲۹ اردیبهشت, ۱۳۹۴ ۰:۲۵ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند

عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم