سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۹

سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۹

ترامپیسم ایرانی
پیش از ترامپ، سلطنت‌طلبان در میان گروه‌های مخالف رژیم جمهوری اسلامی چندان به حساب نمی‌آمدند. اکنون ممکن است با نیروگیری دوباره‌ی ترامپ، سلطنت‌طلبان دوباره بیش‌فعال شوند. ایضاً از همین رو...
۲ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: محمدرضا نیکفر
نویسنده: محمدرضا نیکفر
یک دیدار
فریده صلواتی، یکی از دختران جسور و برخوردار از آگاهی سیاسی و اجتماعی، یک انساندوست  و از آسیب‌دیده گان انقلاب زن،زندگی،آزادی است. مزدوران حکومت اسلامی با شلیک بیش از ده...
۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
سهیل نام دیگر تو هست
بر بال خیال تو سر گذاشتم، آسمان و دریا را آبی دیدم، زلال همچون چشمان تو. پاک و روشن مثل سپیدی قلبت. در خود ویران شدم. از بی مهری روزگار...
۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد
مراسم دومین تحلیف ترامپ در واشنگتن
دونالد ترامپ امروز به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده سوگند یاد خواهد کرد. امسال این مراسم به دلیل سرمای شدید و یخبندان در داخل ساختمان کنگره انجام...
۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
آن‌که مرگ می‌کارد، خشم درو می‌کند!
علی رازینی و محمد مقیسه هر دو در صدور احکام امنیتی و سیاسی نقش کلیدی داشتند. رازینی از اعضای کمیته‌ای بود که در اعدام‌های تابستان ۱۳۶۷ حکم اعدام هزاران زندانی سیاسی را صادر...
۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی
کارگران فصلی و رنج برداشت سیب زمینی
استان کردستان، حدود یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد و از قطب‌های اصلی تولید سیب‌زمینی در ایران است... کار برداشت سیب‌زمینی برای کارگران فصلی جزو آن نوع...
۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: فرزانه امجدی
نویسنده: فرزانه امجدی
سپید در زمان
در او نه! گناهی نمی بینم. گناه از شماست آقایان! که در قاب ذهنتان، عبدالمطلب نشسته است و بت هایش، و با افسونی مستتر در کلام یک سویه، پوسیده فرشی...
۳۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مسعود دلیجانی
نویسنده: مسعود دلیجانی

بازگشت, بیم و امید

در نوار غزه، مردم در حال جشن گرفتن هستند, ازطرفی نگران آینده ای مبهم که پیش رو است. مردم در این فکر هستند که چه زمانی می توانند به خانه های خود بازگردند."وقتی جنگ تمام شد، بالاخره می توانیم گریه کنیم." تا به حال, جایی برای این در مبارزه روزانه برای بقا وجود نداشت.

نویسندگان: غاده الکورد Ghada Alkurd و موریل کالیش Muriel Kalisch، غزه و هامبورگ

در خیابان های غزه، شادی مقدم بر هر گونه تصمیمی است. این واقعیت که حماس و اسرائیل با آتش بس موافقت کرده اند هنوز به طور رسمی اعلام نشده است، اما مردم در نوار غزه از هم اکنون فریاد می زنند: “الله اکبر، الله اکبر“. مردان جوان از روی موتورسیکلت به هوا شلیک می کنند. آنها همدیگر را بر روی شانه های خود حمل می کنند و پرچم فلسطین را به اهتزاز در می آورند. تعداد بی‌شماری از این قبیل ویدئوها در آن شب در شبکه‌های اجتماعی پخش شد. شادی در غزه بی اندازه و خارج از توصیف است.

جنگ پس از ۱۵ ماه به زودی تمام خواهد شد،  نوار غزه به ویرانه ای تبدیل شده است. بیش از ۴۵ هزار فلسطینی از جمله بسیاری از غیرنظامیان، زنان و کودکان قربانی این جنگ شدند. اکنون طرف های متخاصم بر سر آتش بس به توافق رسیده اند. و انتظار می رود از روز یکشنبه اجرایی شود.

با این حال، پس از اعلام خبر توافق توسط میانجیگران در بعدازظهر پنج‌شنبه، همچنان اختلافاتی بر سر برخی از نکات این معامله وجود داشت. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و شرکای ائتلاف راست افراطی او مشغول بحث در مورد اینکه آیا اسرائیل می تواند در مقطعی از توافق خارج شود یا خیر می باشند. در همان زمان اسرائیلی ها در حال مذاکره با حماس برای آزادی برخی از اسرای فلسطینی بودند. در اواخر بعد از ظهر، میانجی ها گفتند که می توان بر اختلافات غلبه کرد.

به امید بازگشت به خانه
اولین کاری که فاطمه عبدالمطلب العطار می خواهد در زمان اعلام آتش بس انجام دهد: فریاد زدن. او خدا را شکر خواهد کرد که فرزندانش هنوز با او هستند و او را می بوسند و در آغوش می گیرند. سپس می خواهد چادرش راجمه کند و در نهایت به خانه بازگردد. خانواده فاطمه عبدالمطلب العطار ماه ها در چادری از پلاستیک و نایلون زندگی می کردند. هنگامی که جنگ آغاز شد، این زن ۴۳ ساله به همراه همسر و هفت فرزندش از زادگاهش جبلیه در شمال نوار غزه گریخت. آنها تا ماه می سال گذشته در مدرسه ای در رفح که توسط اسرائیلی ها منطقه امن اعلام شده بود، می خوابیدند. هنگامی که ارتش اسرائیل اعلام کرد که در رفح نیز علیه حماس خواهد جنگید، خانواده به دیرالبلاح در مرکز نوار غزه گریختند. از آن زمان آنها در یک چادر زندگی می کنند. وقتی جنگ تمام می شود، می خواهند به شمال برگردند. عبدالمطلب العطار می گوید: «خانه ما ویران شد، ما همچنان در جبلیه در چادر می خوابیم». اما حداقل آنها خانه هستند.

عبدالمطلب العطار می گوید: «این روز شادی است، اما شادی با هر آنچه که از دست داده اند پوشیده شده است. چندین ماه جنگ و کشتار,از خاطر ما نمی رود. آنها فقط سه تشک در چادر داشتند و بچه ها روی پتوهای روی زمین می خوابیدند. خانواده به کمک های بشردوستانه وابسته بود، اما هنوز برای داشتن یک زندگی مناسب کافی نبود. اخیراً، عبدالمطلب العطار نان پخت می کند و به سایر خانواده های پناهنده می فروشد. وقتی دخترانش بیمار شدند، پول کافی برای خرید دارو برای آنها نداشت. چادر آن ها آنقدر نازک است که می توان از بیرون داخل آن را دید. شب ها سرد است و روزها گرم. و موش ها همیشه در رفت و آمد هستند. برای آنها آتش بس به معنای بازگرداندن زندگی آنهاست.

سه مرحله تا پایان جنگ
توافق آتش بس شامل سه مرحله است که هر مرحله ۴۲ روز طول می کشد. در مرحله اول، حماس می خواهد۳۳ گروگان زنده را آزاد کند: زنان، کودکان و افراد مسن. در مقابل، اسرائیل صدها اسیر فلسطینی را آزاد می کند. قرار است روزانه ۶۰۰ کامیون حامل کالاهای بشردوستانه به نوار غزه وارد شود. اخیراً میانگین آن فقط ۱۰۰ بوده است. ارتش اسرائیل شروع به عقب نشینی کرده است. از روز شانزدهم، مذاکرات در مورد مرحله دوم آغاز می شود که طی آن سربازان مرد و مردان مسن نظامی اسراییلی نیز توسط حماس آزاد می شوند. سپس ارتش به طور کامل از غزه عقب نشینی خواهد کرد. در مرحله سوم، اجساد گروگان های کشته شده تحویل داده می شود. سپس بازسازی نوار غزه آغاز خواهد شد. که البته تا سالها طول خواهد کشید.

جنگ هنوز تمام نشده است. مردم غزه می دانند که فاصله بین توافق بر سر یک توافق و اجرای آن بسیار حساس و خطرناک است. قبل از آتش بس بین اسرائیل و حزب الله، درگیری ها به طرز چشمگیری افزایش یافت. در دیرالبلاح، آنها حملات هوایی به اردوگاه آوارگان مجاور، هواپیماهای بدون سرنشین و توپخانه را در روز پنجشنبه شنیدند. به گفته وزارت بهداشت فلسطین تحت کنترل حماس، ۸۱ نفر در حملات ۲۴ ساعت گذشته در غزه کشته شدند. فروشندگان دوباره قیمت ها را افزایش داده اند. در حالی که قبلا یک کیلو آرد یک دلار قیمت داشت، اکنون دو دلار است. خیابان ها پر از آوارگان است، بیمارستان ها مملو از مجروحان شده است.

هیچ چیز متفاوت نیست، و با این حال به نوعی همه چیز است. امید بازگشته است

مردم در این فکر هستند که چه زمانی می توانند به خانه های خود بازگردند. زمانی که می توانند بهبود یابند و برای مردگان خود عزاداری کنند. خیلی ها می گویند: “وقتی جنگ تمام شد، بالاخره می توانیم گریه کنیم.” تا به حال جایی برای این در مبارزه روزانه برای بقا وجود نداشت.

عبدالمطلب العطار می گوید: «این یک پیروزی برای ما نیست. ما همه چیزمان را از دست داده‌ایم، حیثیت‌مان، خانه‌هایمان، شادی‌هایمان، عزیزانماندر حالی که مردم در خیابان‌ها جشن می‌گرفتند، او در چادرش ماند و به این فکر کرد که چه چیزی می‌تواند با خود به زندگی جدید و قدیمی‌اش ببرد.

منبع: اشپیگل” Spiegel”

https://www.spiegel.de/ausland/waffenstillstand-im-israel-gaza-krieg-die-rueckkehr-der-hoffnung-a-۲d9c4279-6d2b-46a0-aa15-۹۳۱d130b122e

تاریخ انتشار : ۳۰ دی, ۱۴۰۳ ۴:۴۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

به بهانه قتل علی رازینی و محمد مقیسه (ناصریان)، قضات بیدادگاه های جمهوری اسلامی

جنایت کاران و متجاوزان به حقوق اساسی مردم، فارغ از مقام و درجه‌ای که دارند، باید در دادگاه‌های علنی و با رعایت کامل قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی و داخلی محاکمه و پاسخگو شوند. از همین منظر، هرگونه ترور و قتل‌های اراده‌گرایانه نیز باید به‌طور قاطع محکوم شود.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ترامپیسم ایرانی

یک دیدار

سهیل نام دیگر تو هست

مراسم دومین تحلیف ترامپ در واشنگتن

آن‌که مرگ می‌کارد، خشم درو می‌کند!

کارگران فصلی و رنج برداشت سیب زمینی