یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۰

یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۰

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
امروز بیش از هر زمان جامعه ما نیاز به گفت‌وگو دارد؛ o گفت‌وگوی میان خودمان، o گفت‌وگو با دیگرانی که در عرصه هستند، o گفت‌وگو با جهان، o گفت‌وگو با...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌میهن
نویسنده: هم‌میهن
سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه 1403
• درسال ۹۶ حاکمیت یکدست با توهم حل مشکلات کشور شکل گرفت • آنچه ما اصلاح طلبان تحت عنوان راهبرد انتخاباتی خود در انتخابات ۱۴۰۳ اعلام کردیم، تلاش بر تحقق...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آذر منصوری
نویسنده: آذر منصوری
مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش
کیهان از زمانِ مِهبانگ مدام در حال گسترش است. آیا این روند هم‌چنان ادامه خواهد داشت؟ در این‌صورت آیا زمانی خواهد رسید که بخشِ عمدهٔ کیهان برای همیشه غیرقابل مشاهده...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: دکتر حسن بلوری
نویسنده: دکتر حسن بلوری
2025 سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!
سال گذشته سال انتخابات بود. بیش از یک میلیارد بزرگسال در سال ۲۰۲۴ از جمله در ایالات متحده، هند، برزیل، بریتانیا و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به پای صندوق...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آلن فراشون
نویسنده: آلن فراشون
مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی...
سال 2025 امروز در شرایطی آغاز شده است که موضوعات مهم و پیچیده‌ای در حوزه سیاست خارجی پیش روی ایران قرار دارد. پرونده‌های حل نشده قبلی در کنار مسائل جدید...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران...
پویایی درونی دیکتاتوری ها به دلیل ماهیت شدیدا سرکوبگر چنین رژیم هایی اغلب در سیستم های زندان آنها آشکار می شود. به همین دلیل است که ژانر خاطرات زندان برای...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ژان پیر فیلیو
نویسنده: ژان پیر فیلیو
بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ
سخنان الکساندر دوگین، استراتژیست روس، در باره تحولات خاور میانه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه.
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دوگین
نویسنده: الکساندر دوگین

بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ

سخنان الکساندر دوگین، استراتژیست روس، در باره تحولات خاور میانه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه.
مترجم: علی قره جه لو

دوگین، استراتژیست روس، که ارزیابی هایی درباره منطقه، در شبکه تلویزیونی “اولوسال کانال” (شبکه ملی) انجام داده، گفت که در حال مشاهده بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ هستند. دوگین خاطرنشان کرد که عنصر اصلی در این خصوص خطر ایجاد یک دولت مستقل کرد در سوریه است.

الکساندر دوگین، استراتژیست روس در پخش ویژه “شبکه ملی” به سوالات “کیوانچ اؤزدال” پاسخ داد. ترجمه برنامه توسط “ایشیق گون آکفیرات” (Işıkgün Akfırat) انجام شد. دوگین، ارزیابی های مهمی ارائه کرد، از جمله اینکه، پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه، چه اتفاقی در منطقه خواهد افتاد و روسیه در این شرایط چه موضعی اتخاذ خواهد کرد.

دوگین گفت: ما در حال حاضر شاهد بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ هستیم و عنصر اصلی این پروژه ایجاد یک کشور مستقل کرد است. در عین حال، این موضع اسرائیل نیز است. نهادهایی مانند سوروس نیز طرفی از این پروژه هستند. این طرح گلوبالیست هاست. این طرح، علیه پوتین، ترامپ، اردوغان و علیه همه کسانی است که در برابر جهانی شدن مقاومت می کنند. این طرحی است علیه ایران و البته علیه چین و دنیای چندقطبی.

دخالت آمریکا در سرنگونی اسد

اظهارات دوگین به شرح زیر است:

ابتدا، این وقایع را باید یک عملیات ویژه نامید. باید آن را محصول بایدن و سرویس ویژه آمریکایی ارزیابی کرد که در حال آماده شدن برای ترک کاخ سفید هستند. هدف از این عملیات سرنگونی دولت بشار اسد، و نشان دادن ناتوانی و ضعف روسیه است. انگیزه پشت این امر نیز تاثیر گذاری روی روند مذاکرات و گفتگوهای بین واشنگتن و مسکو است. بویژه اصلاح روند مذاکرات بعد از آغاز روی کار آمدن ترامپ. اگر نشان دهید که روسیه نمی‌تواند از شرکای استراتژیک خود دفاع کند – مثل مورد بشار اسد – می توانید اطمینان حاصل کنید که خواسته های مطرح شده علیه روسیه، بیشتر و رادیکال تر خواهد بود.

پروژه اسرائیل بزرگ

با این حال، از سوی دیگر، این عملیات در رابطه با پروژه اسرائیل بزرگ است. سیاستمداران اسرائیلی هدف خود را اشغال دمشق، و تحقق اهداف دینی آخرت شناختی خود را بیان می کنند.

از منظر آمریکا، جنگ در سوریه علیه روسیه است و از منظر اسرائیل، جنگ علیه نیروهای شیعه، ایران و نیروهایی که از آن حمایت می‌کند مانند حزب‌الله است.

استراتژی امنیتی آنکارا

تراژیک ترین بخش این رویدادها دخالت ترکیه در آن است. از یک سو، ما ترکیه را دوست خود می دانیم. ترکیه متعهد شده است که بخشی از مشارکت بریکس باشد. درعین حال، ما روابط زیادی با هم داریم. دخالت ترکیه در این طرح و تحریک در سوریه، در روسیه بعنوان یک “عقب گرد” تلقی شد. این، از نظر استراتژی امنیتی خود آنکارا نیز باید یک اشتباه بزرگ تلقی گردد.

کردها توسط غرب حمایت می شوند

سرزمین هایی که در حال حاضر تحت کنترل گروه های کردی است مورد حمایت غرب است.  آنها اکنون در وضعیت آزاد قرار دارند، زیرا دیگر دولتی به نام سوریه وجود ندارد.  من فکر می کنم که کردها با استفاده از این فرصت می خواهند یک کردستان مستقل ایجاد کنند، و در این مسیر حرکت خواهند کرد.  در همین راستا، گروه‌های اسلام‌گرای رادیکال هستند که دارای ساختار ضد کمالیست و ضد ناسیونالیست هستند. ترکیه با یک اقدام، خود را از پتانسیل استراتژیک همکاری با دو کشور روسیه و ایران محروم کرد. در عین حال، دو دشمن رادیکال را، هم اکنون در مناطقی که آزادند، بدست آورد.

خطای استراتژیک

رئیس جمهور اردوغان به درستی از پروژه اسرائیل بزرگ انتقاد کرده و مخالفت خود با آن را اعلام کرد، اما با این اقدام خود، از این پروژه حمایت کرده است.  واضح است که دشمنان اردوغان و ترکیه در غرب از این وضعیت علیه ترکیه و اردوغان استفاده خواهند کرد.  غرب، خواهان ساقط کردن حکومت خود اردوغان است.  تلاشی هایی از این دست وقتی درگذشته صورت گرفت، روسیه در کنار اردوغان ایستاد و کمک زیادی به حکومت اردوغان کرد.  غرب وقتی دوباره برای ساقط کردن حکومت اردوغان به حرکت درآید، با توجه به این تحولات، از این پس، او نخواهد توانست دوستی پیدا کند. به این دلیل، من مشارکت ترکیه در عملیات سرنگونی بشار اسد را از نظر استراتژی ترکیه اشتباه بزرگی می دانم.

یک جنگ دیگر در سوریه رخ خواهد داد

جنگ دیگری در سوریه رخ خواهد داد.  کشتارهای دسته جمعی، خشونت علیه اقلیت های مذهبی و قومی و مانند آن رخ خواهد داد.  برخلاف تصور ترکیه برای گسترش نفوذ خود در سوریه، نتیجه کلا برعکس خواهد بود.  این طرح، ثبات و امنیت داخلی ترکیه را بهم زده و به عنوان یک نفوذ مخرب باز خواهد گشت و این بسیار خطرناک است.  تهدید علیه ترکیه از طرف روسیه نیست، بلکه از طرف غرب گلوبالیست است. غربی که سیاست های مستقل، و حرکت در مسیر حاکمیت ترکیه اردوغان را بر نمی تابد…. بنابراین، روسیه دشمن ترکیه نیست، اما، ترکیه چنان رفتار می کند که انگار دشمن روسیه است.  این یک وضعیت بسیار تراژیک است.  بنظرم این یک اشتباه استراتزیک و حیاتی است. و این آشکارا، یک گام کاملاً ضد کمالیستی است، و امنیت ملی ترکیه را به خطر می اندازد.  اعراب نیز علیه ترکیه بسیج شده اند.  زیرا، حمایت این کشور از گروه های جهادی در داخل سوریه را بیداری مجدد قدرت عثمانی می دانند.

هدف گسترش مرزهای اسرائیل

ما در سال های گذشته از اردوغان در ترکیه حمایت کرده ایم.  ما برای حل بسیاری از درگیری ها بین خود گام برداشیم. اما حفظ این نگرش سازنده در حال حاضر امکان پذیر نیست. البته ما نسبت به ترکیه نگرش خصمانه نخواهیم داشت. ما از استقلال، حاکمیت و جامعه ترکیه حمایت می کنیم.  اما، این اقدام آنکارا را بسیار اشتباه می دانیم، آنرا حتی اقدامی از جبهه مقابل می بینیم.  اگر از منظر این لحظه صحبت کنیم، برای بهبود وضعیت نمی توانم در مورد هیچ اقدامی در حال حاضر فکر کنم.  با این وضعیت من نمی توانم تصور کنم که  اردوغان به دشمنان مشترک مان کمک کرد تا اسد را سرنگون کنند.  نمی خواهم بگویم که اسد، کاملا خوب بود، اما این لحظه که او سرنگون شد، بسیار اشتباه بود.  شاهد هستیم که اسرائیل همراه با نسل کشی در غزه و مداخله در لبنان، قصد توسعه مرزهای خود را دارد.  نیروهای رادیکال در اسرائیل می خواهند مسجد الاقصی را در اورشلیم منفجر کنند، از هم اکنون نیز، شروع به اشغال بلندی های جولان کرده اند.  به نظر من، این تحولات علیه منافع کل دنیای اسلام و علیه منافع ترکیه است.  سوریه به عنوان یک کشور جدید، تکه تکه و تجزیه شده ظاهر می شود.

روسیه خیلی فعال نخواهد بود

روسیه در حال حاضر روی اوکراین متمرکز است.  اوکراین مهمترین مسئله برای بسیاری از چیزها در روسیه است. اوکراین یک تهدید موجودیتی برای روسیه است. من فکر نمی کنم روسیه در خاورمیانه خیلی فعال شود.  عدم حضور و دخالت آن در خاور میانه وضعیت بسیار بدی را ایجاد می کند.  نفوذ ایران نیز کمتر خواهد بود، و قدرت شیعه در حال حاضر در وضعیت خوبی قرار ندارد.

فضای جدید برای غرب

اکنون فضای جدیدی برای هژمونی غرب باز شده است.  فضای جدیدی برای پروژه اسرائیل بزرگ باز شده است. و فضای جدیدی برای اسلام تندرو سلفی باز شده است. به همین ترتیب فضای جدیدی برای سازمان هایی مانند القاعده و داعش.  فکر می کنم که اکنون کردها شروع به ساختن دولت خود کرده اند، البته این امر با کمک غرب در حال وقوع است. هرج و مرج در خاورمیانه  بزرگتر خواهد شد. فکر می کنم در این موقعیت ترکیه در وضعیت بی دفاعی قرار دارد.  خروج نیروهای روسیه از خاورمیانه برای کشورهای منطقه یک فقدان است. از نظر گلوبالیست ها پس از سقوط اسد، هدف بعدی اردوغان است. من بدی اردوغان محترم را نمی خواهم، فقط آرزوی خوبی او را دارم، ولی در لحظه حاضر او به دام افتاده است.

میراثی که برای ترامپ مانده است

در عین حال، من فکر نمی‌کنم ترامپ نیز در موقعیت خوبی قرار داشته باشد. زیرا ترامپ خواهان صلح است. اما اکنون میراث یک جنگ رو به رشد در خاورمیانه روی دست اش مانده است. بنابراین سقوط بشار اسد از قدرت، نشانه این است که اوضاع به سمت وخامت شدید سیر می کند. در مورد اینکه ترکیه چگونه خواهد توانست از این هرج و مرج رهایی یابد نظری ندارم. فقط آرزوی بازگشت به حاکمیت و بزرگی ترکیه را دارم. علی رغم همه چیز، اکنون هم دوست شما هستم.

جبهه های جدیدی علیه روسیه باز خواهد شد 

ما فکر می کنیم در حال حاضر در روسیه خیلی چیزها امکان پذیر است. ما فکر می کنیم که آنها سازمان های اسلام گرای رادیکال را در اوراسیا احیا خواهند کرد. در داخل روسیه و همچنین در آسیای مرکزی… معتقدم با باز کردن جبهه های جدیدی در قفقاز و اروپای شرقی به محاصره روسیه ادامه خواهند داد. فکر می کنم گلوبالیست ها همچنین نیز می خواهند بی ثباتی های جدیدی در ترکیه ایجاد کنند. البته ایجاد یک دولت کردی در سوریه مستقیماً بر ترکیه و همچنین عراق تأثیر خواهد گذاشت … بنابراین، فکر می کنم روزهای بسیار دشواری در پیش خواهیم داشت. فکر نمی‌کنم ترامپ تمام کارهایی که تا به حال انجام شده است را بتواند خنثی نماید، ترامپ نه یک گلوبالیست، بلکه یک واقع‌گر است … در عین حال همچنین می‌خواهد هژمونی آمریکا را به اشکال مختلف و با ابزارهای مختلف نجات دهد … و اینکه، این کشور بعنوان یک ابرقدرت منحصر به فرد باقی بماند.. در شرایط فعلی، او از آزادی عمل محدودی برخوردار است. گلوبالیست ها برای محدود کردن آزادی عمل ترامپ طرح های مختلفی ریخته و در این امر نیز موفق شدند.

آنهایی که در برابر جهانی شدن مقاومت می کنند

ما در حال حاضر شاهد بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ هستیم. و عنصر اصلی این پروژه ایجاد یک کشور مستقل کردی است. در عین حال، این موضع اسرائیل نیز است.  ساختارهایی مانند سوروس نیز طرفی از این پروژه هستند.  این طرح گلوبالیست هاست. این طرح علیه پوتین، ترامپ، اردوغان و علیه همه کسانی است که در برابر جهانی شدن مقاومت می کنند  این طرحی است علیه ایران و البته علیه چین و علیه دنیای چندقطبی.

 

لینک منبع:

https://www.aydinlik.com.tr/haber/aleksandr-duginden-pkkypg-aciklamasi-kendi-devletlerini-kuruyorlar-498966

تاریخ انتشار : ۱۴ دی, ۱۴۰۳ ۴:۱۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه ۱۴۰۳

مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش

۲۰۲۵ سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!

مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی…

زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران…