سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۱

سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۱

خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی
مارکوزه ذهنگرایی "فلسفه زتدگی" را فلسفه "مشخص" نامید و از آن طریق به مخالفت و انتقاد از مارکسیسم، پرولتاریا، و حزبش پرداخت، وی بحران کاپیتالیسم را مقوله ای از "هستی"...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت - بخش دوم
در واقع، خشونت اساساً از عنوان این لایحه حذف و دچار تغییر شده است. این‌که حتی خودِ مفهوم خشونت نیز حذف می‌شود، بسیار معنادار است. کلماتی که به عنوان مفاهیم...
۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه علمدار
نویسنده: فاطمه علمدار
آنتروپی
پیرمرد می‌گوید دیگر آن چشمِ نافذِ گذشته، آن شم، آن حساسیت تُند و تیز کودکی را نداریم ولی می‌دانیم که در این زندگی سراسر مصیبت، در عین آن که ضعیف...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دیده در باده نهادم، گفت مستی
باید چشم ها را از نو شست، باید زیر باران رفت، و نترسید از خیسی ... ، باید چشم از پنجره بر گرفت، باید افق را دید...... 
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی - دادگاه بدوی
از همان لحظه بازداشت، رفتار غیرقانونی برخلاف مدلول مواد فوق از طرف به‌اصطلاح "مامورین تحقیق" شروع شد و به‌اصطلاح "اقاریری" که امروز اساس کیفرخواست را تشکیل می‌دهد با اتکاء به...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
در میان ستاره ها
آنان گم نشدند در دقیقه های مرگ، در لحظاتِ بودن یا نبودن!، میان ستاره ها، ریشه دواندند در اعماقِ کهکشانها......
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی

بازیهای پر مخاطره

اخبار و حوادثی که دنیا را احاطه کرده اند. هزینه هایی که لابد به مردم عادی تحمیل می شود بی آن که ما را نصیبی باشد از این منافع. بازار سمینار و کنفرانس و گردهمآیی نیز حسابی داغ است: "فن آوری هسته ای"، "بمب هسته ای"، " سلاح کشتار جمعی"، "پیروزی های ملی" ... دیگر گوشمان از این حرفهای تکراری پر شده است

بازیهای هسته ای قدرتهای برتر دنیا دیگر بیشتر از آستانه ی صبر و حوصله ی مردم کش آمده است. کافی است تا در هر ساعتی از شبانه روز برای اندک زمانی پیچ تلویزیون را باز کنی تا حوصله ات از هر چه هست و نیست سر آید. تلویزیون و دیگر اسباب اطلاع رسانی این روزها بسان سیل اخبار هسته ای شده اند که بی هیچ ملاحظه ای روانهی گوش و ذهن و حافظه ی انسان می شوند. اخبار و حوادثی که دنیا را احاطه کرده اند. هزینه هایی که لابد به مردم عادی تحمیل می شود بی آن که ما را نصیبی باشد از این منافع. بازار سمینار و کنفرانس و گردهم آیی نیز حسابی داغ است: “فن آوری هسته ای”، “بمب هسته ای”، ” سلاح کشتار جمعی”، “پیروزیهای ملی” … دیگر گوشمان از این حرفهای تکراری پر شده است.

ریاست جمهوری ایالات متحده ی آمریکا، همین چندی پیش میزبان مقامات تراز اول چهل و هفت کشور مهم دنیا بود، تا باب امنیت هسته ای جهان مذاکراتی ترتیب داده شود. در مقابل محمود احمدی نژاد نیز با ترتیب دادن سمیناری مشابه از مقامات شصت کشور دنیا دعوت به عمل آورد تا به خیال خود پاسخ دندان شکنی به باراک اوباما داده باشد. اینها همه از برای چه؟ موضوع یارکشی در میان است یا بحث قدرت بیشتر؟ براستی جان انسان و شرافت آدمی چه ارزشی نزد سیاست مداران ایران دارد؟ حکومتی که حتی به مردم خود نیز رحم نمی کند، و معترضین خیابانی را به گلوله می بندد چه جایی برای گفتن از صلح و امنیت بین المللی باقی گذارده است؟

در ادامه همین سمینارها، مجمع سالیانه ی متعهدان به پیمان “ان پی تی” نیز به زودی آغاز به کار می کند تا شاید فرصتی تازه فراهم شود برای قدرتهایی که غیر از تهمت و افترا زدن به یکدیگر مشغله ای در سر ندارند.

مشکل بنیادین در این زمینه، البته همان بحث عدم اطمینان موجود میان ایران و دول غربی است. آنچه باراک اوباما در نشست واشنگتن عنوان کرد از جانب سیاستمداران ایرانی تعبیر به جنگ هسته ای و بازی با آتش شده است، اما آیا ماجرا به راستی این چنین است؟

سیاستمداران ایران آیا هیچ از خود پرسیده اند که این همه حساسیت بر روی فنآوری هسته ای ایران از کجا ناشی شده است؟ عدم همکاری ایران با مسئولان سازمان انرژی اتمی و ادبیات سخیف ایران در گفت و گو با دنیا نه آیا مستوجب این همه شک و تردید و اما و اگر شده است؟ مسئولینی که با قلدری تمام و عدم رعایت نزاکت سیاسی، دم از ساخت سانتریفیوژهای جدید می زنند و تعهدات جهانی را به رسمیت نمی شناسند، نه آیا سبب ساز شک و تردید جامعه ی جهانی می شوند؟

کشوری که هرگز نیروگاهی واقعی برای استفاده از اورانیوم غنی شده ندارد، خبر از حضور سانتریفیوژهای بیشتر و بیشتر می دهد، و برای دنیا خط و نشان می کشد، با دانستن اینها همه، حال شک و تردید آمریکا و دنیای غرب را نه آیا مسبب خود ما و سیاستمداران ناکارآمدمان هستیم؟

جالب تر آن که این ادبیات تهدید آمیز ایران، تنها نگرانی غربیها را سبب نشده، بلکه باقی دنیا نیز از این فعالیتهای مشکوک ایران ابراز نگرانی کرده اند. سعید میشل، وزیردفاع مصر، چند هفته پیش در یک مصاحبه ی تلویزیونی شرکت کرد و در آن سلاحهای دوربرد ایران و مصررا به مقایسه نشست. با توجه به گفته های وی، هر چه مسافت طی شده توسط موشک بیشتر باشد، اندازه و تاثیرگذاری کلاهک سلاح کمتر خواهد بود. مقصود این مقام بلندمرتبه ی مصری، را می توان این گونه نیز تعبیر کرد که هرچه سلاح جنگی دوربردتر باشد، دامنه ی کشورهایی که تهدید می شوند گسترده تر خواهد شد. این گونه است که فعالیتهای زیرزمینی ایران، امنیت مصر را نیز به مخاطره می اندازد و دیگر از این هم ساخت سلاحهایی با برد این چنین، بیدلیل و خارج از عرف عقل جلوه می کند، مگر آن که بنا بر حمل کلاهک هسته ای توسط این موشک ها باشد.

البته درباره ی صحت و سقم ادعاهای آقای میشل، شک و شبهه فراوان است آما آنچه در این باره نمودی مضاعف پیدا می کند همانا شک و تردید جامعه ی جهانی از رفتارهای هسته ای ایران است، و مطرح شدن سوالی که سالهاست بر دوش امنیت منطقه و دنیا سنگینی می کند: “براستی مقصود ایران از اتخاذ این ادبیات سیاسی و رفتار خصمانه با دنیا چیست؟” پرسشی که برای ما ایرانیها نیز بی پاسخ مانده است. شاید یافتن پاسخی مناسب برای این سوال باشد که اندکی بر زخم تنهایی و انزوایمان مرهم بگذارد.

تاریخ انتشار : ۲۹ فروردین, ۱۳۸۹ ۱۱:۱۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خاموش شد آن شمع صبور!

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت – بخش دوم

آنتروپی

دیده در باده نهادم، گفت مستی

دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی – دادگاه بدوی