چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۹

چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۹

سهیلا درویش کهن همه ما را سوزاند و رفت⁩!
بغضی غریب گلویم را می‌فشارد. آنقدر صمیمی و نازنین بود. حکم من و او با هم تمام می‌شد. یادم نمیره شبی که بهم گفت: من خیلی از شما خجالت می‌کشم....
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌بند زنده‌یاد سهیلا درویش‌کهن
نویسنده: هم‌بند زنده‌یاد سهیلا درویش‌کهن
طلسم سکوت
امروز، / سرایش شعر / پس از آشویتس و غزه، / ناممکن ترین امکان، درجهان واژه هاست. / چکاد سرخ فام تمدن غرب، / و چنگال خون چکان آن، /...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: م ـ نوید
نویسنده: م ـ نوید
The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations
The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations The Women’s...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
IPFOM in the course of history! تاریخچه سازمان به انگلیسی
Iranian People's Fadaian Organization (Majority), is a democratic-socialist political organization defending peace, freedom, democracy, human rights, social justice, and equality. The organization struggles for equal rights for men and women,...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: «گروه کار امور بین‌الملل سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)»
نویسنده: «گروه کار امور بین‌الملل سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)»
مطالبه دانشجویان از وزیر علوم؛ بازگشت اساتید اخراج‌شده به دانشگاه‌ها!
حاصل این روند تهی شدن کشور از متخصصان است. از جنابعالی به عنوان فردی برآمده از دانشگاه که خود را فرزند نهاد علم می‌دانید و بازگشت کرامت به دانشگاه را...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف
نویسنده: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف
‍ مطالبات پرستاران معترض چیست؟
مطالبات ما عبارتند از: ۱-افزایش حقوقها متناسب با میزان واقعی نرخ تورم و رشد روز افزون آن . با توجه به خط فقر سی میلیونی، دریافتی هیچ پرستاری نباید از...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: مطالبات پرستاران
نویسنده: مطالبات پرستاران
سخنرانی تابستانی رهبر حزب چپ سوئد، نوشی دادگستر، در آلمدالن سوئد
حزب چپ در انتخابات بر اساس موضوعات مشخص و پیشنهادی که بهبود زندگی را هدف قرار می‌دادند، به میدان آمد. پیشنهاداتی مانند قیمت‌های ملی برای برق، قراردادهای جمعی برای همه...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: نوشی دادگستر، رهبر حزب چپ سوئد
نویسنده: نوشی دادگستر، رهبر حزب چپ سوئد

بحران اتمی: افسانه و واقعیت

پیرامون بحران اتمی جمهوری اسلامی، افسانه های بسیار پراکنده شده است. حکومت فقها برخی از آنها را سرهم کرده و برخی دیگر، بافته کسانی است که یا بر پایه گزینش آگاهانه سیاسی یا ناآگاهانه درباره این بحران نوشته اند و سخن گفته اند. از آنجا که حکام ایران می کوشند با تکیه بر این افسانه ها، افکار عمومی کشور را به سمتی که می خواهند بکشانند و این بحران را به امری تبدیل کنند که گویا مسئله ملی ایرانیان است، مقابله با افسانه های رایج و نشاندن واقعیات در برابر آنها ضروری است.

افسانه اول: آن گونه تکنولوژی هسته ای که جمهوری اسلامی در پی آنست، نوک پیکان فن آوری است.
واقعیت: نه ساختن نیروگاه هسته ای با تکنولوژی روسی و نه چرخه سوخت هسته ای،  تکنولوژی پیشرفته محسوب نمی شود. نوک پیکان فن آوری در سده بیست و یکم را می توان  در جوایز نوبل سالهای اخیر دید: فن آوری نوری، نانوتکنولوژی، نیمه هادی ها… منشأ تکنولوژیک نیروگاه هسته ای و نیروگاه چرنوبیل یکی است. فن آوری هسته ای روسیه در ردیفهای واپسین تکنولوژی هسته ای است. در پیشرفته ترین کشورها، تقریباٌ دیگر نیروگاه هسته ای جدید ساخته نمی شود. چرخه سوخت هسته ای نیز نه از آن رو که یک فن آوری پیشرفته است، که به علت دو منظوره بودنش و خطر سوء استفاده از آن برای مقاصد نظامی است که از حساسیت برخوردار است. اگر آنچه جمهوری اسلامی به عنوان فن آوری پیشرفته به خلایق قالب می کند نوک پیکان تکنولوژی باشد، پاکستان را باید سرآمد فن آوری در منطقه دانست. آن نوع تکنولوژی هسته ای که حکومت ایران اصرار بر داشتن آن می ورزد، در اساس، هفتاد سال قدمت دارد.
افسانه دوم: ایران با پیروز بیرون آمدن از این بحران، خواهد توانست فن آوری هسته ای  را برای مصارف پزشکی و کشاورزی به کار گیرد.
واقعیت: آنچه موضوع بحران فعلی است، چرخه سوخت هسته ای است که هم می تواند در خدمت  تأمین نیاز نیروگاه ها باشد و هم مواد لازم برای ساختن جنگ افزار اتمی را فراهم  آورد. از پروژه اتمی جمهوری اسلامی، سودی به مصارف پزشکی و کشاورزی که نتوان از منابع دیگر و بسیار ارزانتر تهیه کرد، نمی رسد. برای این پروژه، تا همین امروز میلیاردها دلار هزینه شده است. هیچ کشوری چنین بودجه ای را صرف کاربردهای فن آوری هسته ای در پزشکی و کشاورزی نکرده است. همه کشورهای پیشرفته، از فن آوری هسته ای در عرصه هایی غیر از تولید جنگ افزار و تولید برق استفاده می کنند اما بسیاری از آنان، نیروگاه هسته ای ندارند، اغلب آنان دارای چرخه کامل سوخت اتمی نیستند و تنها شمار قلیلی از آنان، جنگ افزار هسته ای دارند.
افسانه سوم: پروژه هسته ای جمهوری اسلامی به سود اقتصاد کشور است.
واقعیت: کشوری که بر دریایی از نفت و گاز قرار دارد، سرزمینی که صدها هزار کیلومتر  مربع آن، هر روز از آفتابی تابان بهره مند است، ایرانی که از کوههای سر به فلک  کشیده اش صدها رود به دره ها و دشتها می ریزد، و علاوه بر آن از مناطق بادخیز بسیار برخوردار است، هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی را می تواند بسیار باصرفه تر از آنچه با انرژی هسته ای ممکن است، تولید کند. اگر تولید برق از انرژی هسته ای از لحاظ اقتصادی به صرفه بود، کشورهای پیشرفته باید پیوسته نیروگاه های اتمی بیشتری می ساختند. اما چنین نیست. برخی کشورهای پیشرفته مانند آلمان، یکی پس از دیگری نیروگاه های هسته ای خود را خاموش می کنند. تنها خسارات ناشی از فاجعه چرنوبیل که متوجه چندین کشور اروپایی شد، همه محاسبات طرفداران انرژی هسته ای برای اثبات اقتصادی بودن این نوع تولید انرژی را به هم ریخت. این خسارات، سنگین تر از همه سود به دست آمده از فعالیت نیروگاه های هسته ای در این کشورهاست. ریسک انرژی هسته ای به ویژه در کشوری مانند ایران با سطح کنترل کیفیت و ایمنی که می شناسیم، آن قدر بالاست که هرگونه حساب سازی اقتصادی به سود انرژی هسته ای را منتفی می کند. حتی اگر هیچ سانحه ای نیز رخ ندهد، فعالیت نیروگاه هسته ای زباله ای تولید می کند که درد سر نگهداری از آن گریبان نسلهای آینده را خواهد گرفت. با مخفی کاری حکومت جمهوری اسلامی پیرامون برنامه هسته ایش، نمی توان مطمئن بود که سوانح کوچکی که در فعالیت بسیاری از نیروگاه های هسته ای رخ می دهد، به اطلاع افکار عمومی برسد. آسیب های ناشی از برنامه هسته ای جمهوری اسلامی در شرایط دیکتاتوری و سانسور هرگز در معرض قضاوت مستقل افکار عمومی قرار نمی گیرد تا اقتصادی بودن این برنامه ثابت شود.
افسانه چهارم: مقاصد برنامه هسته ای جمهوری اسلامی صرفاٌ صلح آمیز است.
واقعیت: تا زمانی که اخبار سایت های اراک و نطنز به خارج درز نکرده بود، جمهوری  اسلامی حتی وجود چنین تأسیساتی را از افکار عمومی و جامعه جهانی پنهان می کرد.  حکومت تنها زمانی تصمیم به تأیید وجود چنین کارخانه هایی گرفت که گزارشهایی از این مجتمعها در غرب انتشار یافت. حکومت فقها سالها این تأسیسات را در اعماق زمین مخفی کرده بود. عبدالقادرخان که به «پدر» بمب اتمی پاکستان شهرت یافته است، اعتراف کرده است که جهت تأمین تجهیزات لازم برای غنی سازی اورانیوم به حکومت تهران یاری رسانده است. به عبارت دیگر، جمهوری اسلامی سالها پیش به کسی متوسل شده است که «تخصص» او پیشبرد مخفیانه برنامه تسلیحاتی هسته ایست. از سوی دیگر، نهادهای نظامی جمهوری اسلامی در پروژه های اتمی رژیم نقش کلیدی دارند. سایتهای اتمی ایران حکم مراکز نظامی را دارند و مانند حساسترین اماکن سپاه پاسداران از آنها محافظت می شود. در این سایتها از نیروی کار مردم محلی استفاده نمی شود و هاله ای اسرارآمیز از مخفی کاری، این اماکن را در بر گرفته است. این فاکتها و انبوه واقعیات مشابه آن، باور این افسانه را که ریگی به کفش حکومت ایران نیست، غیرممکن می کند.

***

در مقابله با حکومتی که تقریباٌ همه رسانه های گروهی در دسترس ساکنان کشور را در انحصار خود دارد، امکانات روشنگری پیرامون افسانه هایی که حکومت در بحران هسته ای ساخته است، بسیار محدود است. از این رو بسیار اهمیت دارد که اپوزیسیون ایرانی، این امکانات بسیار محدود را با تلاش مضاعف خود برای ترویج حقیقت در بحرانی که حکومت، ایران را بدان کشانده است، جبران کند.

تاریخ انتشار : ۳۰ فروردین, ۱۳۸۴ ۳:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفتاد و یک سال پس از روز تاریخی ٢٨ مرداد!

روزی که از آن تاریخ تا پایان حکومت پهلوی اگر بخواهیم در مورد حکومت محمد رضا شاه پهلوی فقط یک عبارت بکار ببریم که دوست و دشمنِ منصف بر آن بیشترین اتفاق نظر را داشته باشند، آن عبارت چنین است:

محمد رضا شاه پهلوی از عصر روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا روزی که بختیار را به نخست‌وزیری گمارد، بطور پی در پی قانون اساسی مشروطیت را زیر پا می‌گذاشت و آن را رعایت نمی کرد.

شاید هیچ واقعه ای در تاریخ معاصر ایران به اندازه واقعه بیست وهشتم مردادماه ۱۳۳۲ مورد …

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سهیلا درویش کهن همه ما را سوزاند و رفت⁩!

طلسم سکوت

The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations

IPFOM in the course of history! تاریخچه سازمان به انگلیسی

مطالبه دانشجویان از وزیر علوم؛ بازگشت اساتید اخراج‌شده به دانشگاه‌ها!

‍ مطالبات پرستاران معترض چیست؟