گروهی از فعالین سیاسی، نویسندگان، هنرمندان و کوشندگان جنبشهای زنان، کارگران و دانشجویان کشور بیانیه ای را تحت عنوان: “انتخابات و گفتمان مطالبه محور” منتشر کردهاند. امضاکنندگان این بیانیه بخشی از نیروهای تحول طلب در داخل کشور هستند که در اقدامی مشترک با رویکرد و سیاست “مطالبه محور” با انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری برخورد کردهاند. در بیانیه آمده است که ما: “برخورد کنشگرانهی مطالبه محور، با فرایند و فضای انتخاباتی خواهیم داشت تا به تدریج “گفتمان مطالبه محور” را (بهجای مشارکت بیقید و شرط و نیز تحریم از ابتدای فرایند انتخابات) مطرح کنیم.”
رویکرد نیروهای تحول طلب داخل کشور نسبت به انتخابات دوره آتی مشابه رویکرد جریانهای تحول طلب خارج از کشور از جمله سازمان ما است. سازمان ما مدتی پیش طی بیانیهای با عنوان: “علیه انتخابات غیردمکراتیک و مدیریت شده و برای برگزاری انتخابات آزاد” از نیروهای دمکرات و سکولار دعوت کرد که در روند انتخابات ریاست جمهوری با برنامه و سیمای مستقل مشارکت کنند. ما در بیانیه رئوس برنامهامان را در رابطه با انتخابات در حوزههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و سیاست خارجی بیان کرده و گفتیم که علیرغم ممنوعیت فعالیت آزادانه مخالفان، غیردمکراتیک بودن انتخابات در جمهوری اسلامی و بسته تر شدن آن در دوره های اخیر، زمان انتخابات فرصتی است برای برآمد فعالتر احزاب و سازمانهای اپوزیسیون در صحنه سیاسی کشور. به نظر ما نیروهای تحولطلب می توانند از این فرصت برای طرح مطالبات گروههای احتماعی و جلب توجه مردم به راه و روشی که برای اداره کشور پیشنهاد میکنند، بهره گیرند.
بر پایه رویکرد و سیاست سازمان ما از موضع اپوزسیون حکومت نسبت به انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری، هیئت سیاسی ـ اجرائی از برخورد کنشگرانه “مطالبه محور” نیروهای تحولطلب داخل کشور استقبال میکند و از نیروها و جریانهای سیاسی آزادیخواه میخواهد که در جهت تقویت این رویکرد حرکت کنند.
هیات سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اول فروردین ۱۳۸۸ (۲۱ مارس ۲۰۰۹)