Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۶

پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۶

موج دستگیری های جدید در ترکیه
عایشه بریم در پشت صحنه دنیای سینما و تلویزیون ترکیه تلاش می کند تا نا شناخته ها  و مسائل پشت پرده را به جامعه نشان دهد. می شود گفت که او...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی
اصولاً تشکل‌یافتن لازمه‌ی یک جامعه‌ی مدنی پیشرفته و قوی است. جامعه‌ی مدنی اساساً با تشکل‌یابی تعریف می‌شود. در ادبیات سیاسی، جامعه‌ی مدنی را به‌طور عام انجمن و متشکل‌شدن زندگی افراد...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!
روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
"انقلاب 57 بن بست ، يا استمرار انقلاب مشروطه"
...تجلیل ما از انقلاب57 در واقع تجلیل از تلاش آن بخش از نیروهای اجتماعی و سیاسی است که با هدف تکمیل مدرنیته و استقرار یک نظام دموکراتیک به پا خاستند...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
سوگنامه سکوت
به کجا داریم می‌رویم؟ \ تا وقتی که دادگاه‌ها، دست‌های خون‌آلود را به نام پدر و برادر تبرئه کنند،\ تا وقتی که مرگِ یک زن، حلِ اختلاف خانوادگی نام بگیرد،\ تا وقتی که...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
جنایتکاری در لباس وکالت
صدور پروانه وکالت به جنایتکاران، نقض آشکار مصوبه استقلال کانون و لکه ننگی بر پیشانی جامعه وکلاست. "این تنها یک نمایش شرم‌آور دیگر از فساد سیستماتیک در دستگاه قضایی  اسلامی...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین
بخش عمده‌ای از فعالیت‌های خالده جرار به دفاع از زندانیان سیاسی فلسطینی و ترویج حقوق زنان اختصاص داشت. او در کنفرانس‌ها و رویدادهای بین‌المللی بسیاری شرکت کرده و صدای زندانیان...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)

بعد از یورش به مطبوعات، سایتها و وبلاگها نوبت به سازمانهای غیردولتی رسیده است!

محافظه کاران در برخورد با سازمانهای غيردولتی نه با فعالين سياسی، بلکه با نيروی گسترده گروههای مختلف اجتماعی مواجه هستند، نيروئی که سالها برای شکل دادن اين نهادها جانفشانی کرده است. يورش عليه سازمانهای غيردولتی، يورش به دستآوردهای مردم است و بالطبع با ايستادگی آنها روبرو خواهد شد. سازمانهای غيردولتی از حيات خود دفاع خواهند کرد.

دستآوردهای جنبش اصلاحات یک بیک مورد تهاجم قرار میگیرند. محافظه کاران، آنچه را که مردم ما در پرتو جنبش اصلاحات بدست آورده بودند، مصادره میکنند. مطبوعات منتقد و مستقل دستآورد ارزنده جنبش اصلاحات بود. محافظه کاران که مرگ سیاسی خود را در حیات مطبوعات آزاد می دیدند، قوه قضائیه را به ارگان سرکوب تبدیل کردند و بوسیله آن تیشه به ریشه مطبوعات منتقد و مستقل زدند. نسل کشی مطبوعات براه افتاد و به نسل کشی روزنامه نگاران رسید. محافظه کاران بعد از مطبوعات، بجنگ دنیای مجازی رفتند. سایتها و وبلاگها که به وسعیترین صورت گسترش یافته و با کار اطلاع رسانی و اشاعه آگاهی، خلا ناشی از فقدان مطبوعات آزاد را پر میکردند، مورد تهاجم قرار گرفتند. بودجه قابل توجهی برای فیلترینگ اختصاص یافت و سایتهای خبری ـ سیاسی فیلتر شد و دست اندرکاران برخی سایتها و بلاگها دستگیر و روانه زندانها گشتند. 
بعد از یورش به مطبوعات، سایتها و وبلاگها، نوبت به سازمانهای غیردولتی رسیده است. سایت امروز خبر داده است که محافظه کاران برای حمله به سازمانهای غیردولتی و ایجاد محدودیت برای آنها زمینه ساز ی میکنند. بنوشته این سایت، محافظه کاران معتقدند که سازمانهای غیردولتی برای سرنگونی جمهوری اسلامی تشکیل شده اند.
نگاه محافظه کاران، اساسا با فلسفه وجودی این نهادها مغایرت دارد. سازمانهای غیردولتی عملکردی بالکل متفاوت با احزاب سیاسی دارند. هدف آنها ناظر بر امر قدرت نیست، بلکه سازمانهای غیردولتی از یکسو خواسته های مردم را به ساخت قدرت منتقل میکنند و از سوی دیگر بعنوان ابزار مشارکت مردم، دولت را در اجرای امور یاری مینمایند. 
سازمانهای غیردولتی در حیات همین نظام ایجاد شده اند. این نهادها از سال ۷۶ ببعد بر بستر جنبش اصلاح طلبانه در حوزه های مختلف شکوفا گشته و به ثمر نشسته اند. بگونه ای که هم اکنون سازمانهای غیردولتی در شهرهای کوچک و برخی روستاها هم پاگرفته اند. آمارهای ارائه شده حاکی از وجود حدود ۲۵۰۰ سازمان غیردولتی در کشور ما دارد.
سازمانهای غیردولتی عملکردهای مختلف دارند: آنها زمینه را برای سازمانیابی گروههای مختلف اجتماعی فراهم میکنند، فرهنگ مشارکت و احساس مسئولیت اجتماعی را ارتقا می بخشند، مطالبات مردم را به ساخت قدرت منتقل میسازند، در حل معضلات کشور سهیم می شوند، از نظرات، دانش و تخصص کارشناسان بهره میگیرند و سرانجام اینکه مبازه مدنی مردم را برای احقاق حقوق شهروندی سازمان میدهند.
کشور ما در حال گذر از یک جامعه توده ای به یک جامعه مدنی است. سازمانهای غیردولتی یکی از محملهای این گذر است. 
نیروهای دلسوز کشور با شکل گیری فضای جدید بعد از سال ۷۶، گام در راه ایجاد سازمانهای غیر دولتی گذاشتند، مشکلات عدیده را بجان خریدند، فشارها را تحمل نمودند و توانستند سازمانهای غیردولتی را بمثابه نهادهای مدنی در جامعه ما تثبیت کنند. هم اکنون سازمانهای غیردولتی در حوزه های محیط زیست، جوانان، کودکان، زنان، خیریه، امداد و بهداشت، حقوق بشر و آسیبهای اجتماعی فعالند.
اما محافظه کاران که با نهادهای مدنی بیگانه هستند و در فرهنگ آنها چنین مقولاتی جای ندارد، از مدتی پیش حملات خود را متوجه این نهادها و بویژه سازمانهای غیردولتی جوانان نموده اند. جواد آرین منش نماینده مشهد در مصاحبه با “ایسنا” میگوید: “مسئله اینجاست که در یکى دو سال اخیر تعدادى جوان در قالب اساسنامه اى دور هم جمع مى شوند و اسم آن را سازمان غیردولتی مى گذارند و بعضاً به فعالیت هایى دست مى زنند که رنگ و بوى اسلامى ندارند.” و اضافه میکند که: ” ما نیازی به ایجاد اینگونه مراکز نداریم”. در حالیکه امروز بالاترین رقم سازمانهای غیردولتی به جوانان تعلق دارد و جوانان در این سازمانها وسیعا مشارکت میکنند.
آمارها حاکی از وجود ۱۱۰۰ سازمان غیردولتی جوانان دارد. در سال ۸۱ شبکه ملی تشکلهای غیردولتی جوانان توسط سازمانهای غیردولتی بوجود آمد که پیش از ۱۰۰۰ سازمان غیردولتی جوانان را دربر میگیرد و فراگیرترین شبکه سازمانهای غیردولتی است. 
محافظه کاران آنچه را بعنوان نهاد مدنی می شناسند نه سازمانهای غیردولتی متداول در سطح جهانی، بلکه هیاتهای مذهبی و انجمنهای اسلامی هستند. نماینده مشهد در همان مصاحبه میگوید: ” دولت به جاى حمایت از نهادهاى غیردولتى از هیات هاى مذهبى و انجمن هاى دینى و فرهنگى حمایت کند.”
محافظه کاران بر تبلیغات خود علیه این نهادها افزود ه و زمینه را برای محدود و تضعیف کردن و سرانجام برچیدن آنها فراهم میکنند. آنها به دولت فشار نی آورند که حمایت خود را از سازمانهای غیردولتی قطع کند. 
محافظه کاران در برخورد با سازمانهای غیردولتی نه با فعالین سیاسی، بلکه با نیروی گسترده گروههای مختلف اجتماعی مواجه هستند، نیروئی که سالها برای شکل دادن این نهادها جانفشانی کرده است. یورش علیه سازمانهای غیردولتی، یورش به دستآوردهای مردم است و بالطبع با ایستادگی آنها روبرو خواهد شد. سازمانهای غیردولتی از حیات خود دفاع خواهند کرد. 

تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد, ۱۳۸۵ ۳:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

موج دستگیری های جدید در ترکیه

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

“انقلاب ۵۷ بن بست ، یا استمرار انقلاب مشروطه”

سوگنامه سکوت

جنایتکاری در لباس وکالت

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!