سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۱

سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۱

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی

بعد از یورش به مطبوعات، سایتها و وبلاگها نوبت به سازمانهای غیردولتی رسیده است!

محافظه کاران در برخورد با سازمانهای غيردولتی نه با فعالين سياسی، بلکه با نيروی گسترده گروههای مختلف اجتماعی مواجه هستند، نيروئی که سالها برای شکل دادن اين نهادها جانفشانی کرده است. يورش عليه سازمانهای غيردولتی، يورش به دستآوردهای مردم است و بالطبع با ايستادگی آنها روبرو خواهد شد. سازمانهای غيردولتی از حيات خود دفاع خواهند کرد.

دستآوردهای جنبش اصلاحات یک بیک مورد تهاجم قرار میگیرند. محافظه کاران، آنچه را که مردم ما در پرتو جنبش اصلاحات بدست آورده بودند، مصادره میکنند. مطبوعات منتقد و مستقل دستآورد ارزنده جنبش اصلاحات بود. محافظه کاران که مرگ سیاسی خود را در حیات مطبوعات آزاد می دیدند، قوه قضائیه را به ارگان سرکوب تبدیل کردند و بوسیله آن تیشه به ریشه مطبوعات منتقد و مستقل زدند. نسل کشی مطبوعات براه افتاد و به نسل کشی روزنامه نگاران رسید. محافظه کاران بعد از مطبوعات، بجنگ دنیای مجازی رفتند. سایتها و وبلاگها که به وسعیترین صورت گسترش یافته و با کار اطلاع رسانی و اشاعه آگاهی، خلا ناشی از فقدان مطبوعات آزاد را پر میکردند، مورد تهاجم قرار گرفتند. بودجه قابل توجهی برای فیلترینگ اختصاص یافت و سایتهای خبری ـ سیاسی فیلتر شد و دست اندرکاران برخی سایتها و بلاگها دستگیر و روانه زندانها گشتند. 
بعد از یورش به مطبوعات، سایتها و وبلاگها، نوبت به سازمانهای غیردولتی رسیده است. سایت امروز خبر داده است که محافظه کاران برای حمله به سازمانهای غیردولتی و ایجاد محدودیت برای آنها زمینه ساز ی میکنند. بنوشته این سایت، محافظه کاران معتقدند که سازمانهای غیردولتی برای سرنگونی جمهوری اسلامی تشکیل شده اند.
نگاه محافظه کاران، اساسا با فلسفه وجودی این نهادها مغایرت دارد. سازمانهای غیردولتی عملکردی بالکل متفاوت با احزاب سیاسی دارند. هدف آنها ناظر بر امر قدرت نیست، بلکه سازمانهای غیردولتی از یکسو خواسته های مردم را به ساخت قدرت منتقل میکنند و از سوی دیگر بعنوان ابزار مشارکت مردم، دولت را در اجرای امور یاری مینمایند. 
سازمانهای غیردولتی در حیات همین نظام ایجاد شده اند. این نهادها از سال ۷۶ ببعد بر بستر جنبش اصلاح طلبانه در حوزه های مختلف شکوفا گشته و به ثمر نشسته اند. بگونه ای که هم اکنون سازمانهای غیردولتی در شهرهای کوچک و برخی روستاها هم پاگرفته اند. آمارهای ارائه شده حاکی از وجود حدود ۲۵۰۰ سازمان غیردولتی در کشور ما دارد.
سازمانهای غیردولتی عملکردهای مختلف دارند: آنها زمینه را برای سازمانیابی گروههای مختلف اجتماعی فراهم میکنند، فرهنگ مشارکت و احساس مسئولیت اجتماعی را ارتقا می بخشند، مطالبات مردم را به ساخت قدرت منتقل میسازند، در حل معضلات کشور سهیم می شوند، از نظرات، دانش و تخصص کارشناسان بهره میگیرند و سرانجام اینکه مبازه مدنی مردم را برای احقاق حقوق شهروندی سازمان میدهند.
کشور ما در حال گذر از یک جامعه توده ای به یک جامعه مدنی است. سازمانهای غیردولتی یکی از محملهای این گذر است. 
نیروهای دلسوز کشور با شکل گیری فضای جدید بعد از سال ۷۶، گام در راه ایجاد سازمانهای غیر دولتی گذاشتند، مشکلات عدیده را بجان خریدند، فشارها را تحمل نمودند و توانستند سازمانهای غیردولتی را بمثابه نهادهای مدنی در جامعه ما تثبیت کنند. هم اکنون سازمانهای غیردولتی در حوزه های محیط زیست، جوانان، کودکان، زنان، خیریه، امداد و بهداشت، حقوق بشر و آسیبهای اجتماعی فعالند.
اما محافظه کاران که با نهادهای مدنی بیگانه هستند و در فرهنگ آنها چنین مقولاتی جای ندارد، از مدتی پیش حملات خود را متوجه این نهادها و بویژه سازمانهای غیردولتی جوانان نموده اند. جواد آرین منش نماینده مشهد در مصاحبه با “ایسنا” میگوید: “مسئله اینجاست که در یکى دو سال اخیر تعدادى جوان در قالب اساسنامه اى دور هم جمع مى شوند و اسم آن را سازمان غیردولتی مى گذارند و بعضاً به فعالیت هایى دست مى زنند که رنگ و بوى اسلامى ندارند.” و اضافه میکند که: ” ما نیازی به ایجاد اینگونه مراکز نداریم”. در حالیکه امروز بالاترین رقم سازمانهای غیردولتی به جوانان تعلق دارد و جوانان در این سازمانها وسیعا مشارکت میکنند.
آمارها حاکی از وجود ۱۱۰۰ سازمان غیردولتی جوانان دارد. در سال ۸۱ شبکه ملی تشکلهای غیردولتی جوانان توسط سازمانهای غیردولتی بوجود آمد که پیش از ۱۰۰۰ سازمان غیردولتی جوانان را دربر میگیرد و فراگیرترین شبکه سازمانهای غیردولتی است. 
محافظه کاران آنچه را بعنوان نهاد مدنی می شناسند نه سازمانهای غیردولتی متداول در سطح جهانی، بلکه هیاتهای مذهبی و انجمنهای اسلامی هستند. نماینده مشهد در همان مصاحبه میگوید: ” دولت به جاى حمایت از نهادهاى غیردولتى از هیات هاى مذهبى و انجمن هاى دینى و فرهنگى حمایت کند.”
محافظه کاران بر تبلیغات خود علیه این نهادها افزود ه و زمینه را برای محدود و تضعیف کردن و سرانجام برچیدن آنها فراهم میکنند. آنها به دولت فشار نی آورند که حمایت خود را از سازمانهای غیردولتی قطع کند. 
محافظه کاران در برخورد با سازمانهای غیردولتی نه با فعالین سیاسی، بلکه با نیروی گسترده گروههای مختلف اجتماعی مواجه هستند، نیروئی که سالها برای شکل دادن این نهادها جانفشانی کرده است. یورش علیه سازمانهای غیردولتی، یورش به دستآوردهای مردم است و بالطبع با ایستادگی آنها روبرو خواهد شد. سازمانهای غیردولتی از حیات خود دفاع خواهند کرد. 

تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد, ۱۳۸۵ ۳:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون