سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۵:۵۰

سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۵:۵۰

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی

“بم”، بم نشد!

بر اساس آمار يونيسف صندوق حمايت از كودكان سازمان ملل، 12 هزار كودك ايراني بر اثر زلزله بم كشته شده اند. طبق گزارش اين صندوق، 1800 نفر از كودكان شهر بم پدر و مادر و 5هزار نفر ديگر نيز يكي از والدين خودشان را از دست داده اند.

بر اساس آمار رسمی که سال گذشته از سوی وزارت کشور اعلام شد بیش از۳۰ هزار نفر از جمعیت ۸۸ هزار نفری شهر بم در زلزله پنج دی ماه سال ۸۲ جان خود را از دست دادند، اما از سوی دیگر آمارهای غیر رسمی تلفات ناشی از این زمین لرزه ۳\۶ ریشتری را بالغ بر۴۰ هزار نفر اعلام کرد.
اما موضوعی که در این میان بایستی بدان توجه ویژهیی نشان داد، وضعیتی است که در اثروقوع این قبیل حوادث بر چهره منطقه حادثه دیده مستولی میگردد. در واقع عمق زلزله رودبار، زنجان و اردبیل به هیچ وجه در حد و اندازههای زلزله سال گذشته بم نبود. از این حیث وقتی تصاویر این فاجعه از شبکههای تلویزیونی داخل و خارج از کشور پخش گردید، به یکباره درد و اندوه عمیقی سراسر وجود مردم ایران و جهان را فرا گرفت.

مرگ خاموش ۱۲ هزار کودک
بر اساس آمار یونیسف صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل، ۱۲ هزار کودک ایرانی بر اثر زلزله بم کشته شده اند. طبق گزارش این صندوق، ۱۸۰۰ نفر از کودکان شهر بم پدر و مادر و ۵هزار نفر دیگر نیز یکی از والدین خودشان را از دست داده اند.
شرایط نامناسب اقتصادی اغلب خانوادههای ساکن در شهر بماز یک طرف و تحمل رنج و درد ناشی از بی خانمانی و آوارگی، همه و همه دست به دست هم داده تا شرایط یک زندگی مشقت بار همراه با نابسامانیهای روحی و روانی را برای مردم بم بویژه کودکان این شهر کویری به همراه داشته باشد.
گزارشهای رسیده از وضعیت شهر بم بعد از گذشت یکسال از وقوع زلزله، حاکی از این واقعیت است که شرایط برای ادامه یک زندگی عادی میسر نشده و مردم هنوز در شوک این فاجعه بسر میبرند.
بمیها هنوز که هنوز است نتوانسته اند به شرایط روحی مطلوب برسند و هنوز در کوچه پس کوچههای بم آوارهای به جا مانده از زلزله روی هم انباشته شده است . 
وضعیت بهداشتی منطقه گرچه دارای شرایط بحرانی از نظر شیوع بیماریها نیست، اما در بیشتر نقاط دور افتاده و دور از چشم، مردم همچنان در چادرهایی بدون امکانات زندگی میکنند و حتی سرویس بهداشتی و حمام ندارند .

پیامدهای روانی زلزله بم
وقتی خبر وقوع زلزله بم برایاولین مرتبه از رسانهها به گوش مردم اقصی نقاط کشور رسید، به یکباره وحشت و ترس از عمق فاجعه وجود مردم را فرا گرفت. به گونه ای که در همان روزهای ابتدایی اکثر زنان و کودکان تهرانی دچاربحرانهای روحی و روانی شده بودند و به محص دیدن تصاویری از شهر زلزله زده بم و شنیدن اخبار زلزله،از خود بیخود شده و ترس از وقوع چنین حادثهیی در تهران، خواب راحت را از آنها گرفته بود.
به اعتقاد روانپزشکان و روان شناسان اجتماعی، زلزله یکی ازوحشتناک ترین و دلخراش ترین حوادث غیر مترقبهیی است که انسانها همواره از وقوع آن در بیم و هراس بسر میبرند. تخریب آوار بر روی افراد و ماندن در زیر خروارها خاک و در نهایت عدم امداد رسانی بموقع و مطلوب به افراد مدفون گردیده در زیر آوار، توهمی است که همه ما از وقوع یک زلزله چند ریشتری در وجود خود داریم. بخصوص که شرایط جغرافیایی ایران به گونهیی است که به عنوان یک سرزمین زلزله خیز بر روی گسلهای متعددی قرار گرفته و همین مساله هراس مردم را از چنین حوادث ناگواری دو چندان مینماید.
اما نکته مهم تر اینکه بعد از آنکه مسوولان وعدههایی را در رابطه با آبادانی شهر بم به بازماندگان حادثه داده بودند، هنوز به آنها عمل نکرده و همین مساله باعث رنجش و دلخوری مردم از وعدههای بی سرانجام و بدون نتیجه مسوولان مربوطه گردیده است.
بر اساس آمار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بر اثر وقوع زلزله بم۵۲ هزار و ۷۵۶ واحد مسکونی و تجاری بطور صد درصد تخریب شده بودند که هم اکنون روند بازسازی آنها آغاز شده است. اما اینکه این روند با چه سرعتی پیش برود، نکتهیی است که پاسخ آن را با گذشت زمان میتوان متوجه شد.
همچنین یکی دیگر از مشکلات حاد بعد از وقوع زلزله بم، عدم حمایت از بازماندگان این حادثه است. بطوری که مدیرکل بهزیستی استان کرمان با انتقاد از روند حمایتی دولت میگوید: اگر تا کنون سرپا ایستاده ایم و توانستهایم مددجویان را مورد حمایت قرار دهیم به سبب کمکهای خارجی نهادهای خیریه بوده است.
وی میافزاید : پس از گذشت یک سال از زلزله بم و تحت پوشش قرار گرفتن ۱۷ هزار مددجو، هنوز دولت هیچ گونه بودجهیی را برای تامین مستمری آنها به سازمان بهزیستی پرداخت نکرده است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اعلام این مطلب که این ۱۷ هزار مددجو تحت پوشش هیچ بیمهیی نیستند، میگوید: روند کمکهای دولتی بشدت ضعیف است و اگر کمکهای خارجی نبود قطعا نمی توانستیم این تعداد مددجو را تحت حمایت قرار دهیم.
اینک پس از زلزله هولناک دی ماه ۸۲، با پالایشی که از سوی سازمان ثبت احوال کشور صورت گرفت و بر اساس آخرین فرمهای جمعآوری و تحویل شده توسط هلال احمر در حال حاضر بالغ بر ۱۲۷ هزار و ۴۲۵ تن است که به گفته رفیعزاده، فرماندار بم علیرغم برخی شایعات، این جمعیت هیچ افزایشی نیافته است. 
وی از احداث ۳۸ هزار واحد اسکان موقت در متراژ ۲۰ متر مربع با مجموع ۷۶۰ هزار متر مربع خبر میدهد و اقدامات انجام شده را بزرگ، سنگین و هزینهبر میداند و نسبت به پایان اسکان موقت تمام مردم ابراز خرسندی میکند و معتقد است: بیش از ظرفیت مورد نیاز واحد اسکان موقت در بم احداث شده است و بحث اسکان موقت از نظر او تمام شده است.

مردم زلزله‌زده بم چه میگویند؟ 
دختر جوان ۱۸ ساله ای میگوید: تنها وسیله گرمایشی ما در چادری که ۴ نفر در آن زندگی میکنیم، یک بخاری است و خدا میداند که چگونه شب را به صبح میرسانیم. در تمام طول روز همواره آرزو میکنیم که هیچ گاه روزمان شب نشود چرا که شرایط سختی را در چادر پشت سر میگذاریم. 
فرد دیگری که مربی یک مهد کودک در اردوگاه مرحوم ایرج بسطامی است، با ابراز نارضایتی از وضعیت اسکان موقت در کانکسهای ۱۸ متری میگوید: نمیدانیم وسایلمان را کجا جای دهیم، خودمان که جای مناسبی نداریم اگر مهمانی به دیدنمان بیاید بشدت به مضیقه میافتیم. 
او تاکید میکند که تغییرات در روند بازسازی برای مردم بم محسوس نیست. 
به سراغ ساکنین اردوگاه دیگری رفتیم، این اردوگاه حدود ۱۷۰ نفر جمعیت داشت. 
زن بیسرپرستی که همسرش را در جریان زلزله از دست داده بود، میگفت: در وسط اتاق، چوب پنبهیی تعبیه کرده تا صدای گوش خراش جویده شدن چوبها توسط موشها، فرزندانش را اذیت نکند. 
به گفته وی فرزندانش شبهای سختی را در چادر سر میکنند. 

تاریخ انتشار : ۲۰ مهر, ۱۳۸۳ ۳:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون