پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۵

پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۵

بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی
بی‌تردید تعرض و بی‌حرمتی به مزار هر انسانی عملی نکوهیده و زشت است و ما قاطعانه عمل نابخردانه فردی مجهول الهویه ولی ناقص عقل و احتمالا مزدور، در اهانت به...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
چگونه دفن یک ملت ممکن است؟
أردوغان هم مثل بقیه دیکتاتورها بعنوان یک جنایتکار در ذهنها باقی خواهد ماند. کُردهای سوریه و ترکیه با حق انتخاب و تعیین سرنوشت رویاهای خود را باز تعریف و بازتوليد...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!
فروغ در دنیایی به دنیا آمد که به او تعلق نداشت و به دلیل ناسازگاری با فرهنگ و هنجارهای رایج، از معیارهای خوشبختی متداول فاصله داشت و بیشتر عمر کوتاه...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
بیانیه  ۲۴۰ تن: يک گام مثبت...
اقدام اوباشانه این جماعت فقط اهانت به یک شخصیت ادبی و یک چهره فرهنگی نیست. این اقدام بازتاب یک نظام فکری و یک اندیشه سیاسی ارتجاعی و فاشیستی است که...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟
شاید سقوط دیکتاتوری ۵۰ ساله رژیم اسد، آغازگر دور سوم از بهار عربی باشد، به‌ویژه اگر نتیجه خوبی حاصل شود. این موضوع می‌تواند در آن کشورهایی اتفاق بیفتد که خیزش‌های...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
چه بر سر زنان سوریه خواهد آمد؟
رؤیا‌پردازی‌های انقلابی تقریباً همیشه پشتِ درِ خانه‌ها متوقف می‌شود، و این باید ما را فوق‌العاده خشمگین کند. لولا ایتوربه، آنارشیست و مبارز اسپانیایی، در سال ۱۹۳۵ نوشت: «به نظر می‌رسد که...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مونا طحاوی
نویسنده: مونا طحاوی
قمارباز
در آن سال‌های دور، بودن در پایتخت، برایم جذابیتی دو چندان داشت. هم فیلم و سینما بود و کوه و هم سرکشی مدام به کتابخانه اخوی‌ها... اخوی بزرگ، کتابخانه‌اش یک...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

بنیادگرایان کشور ما را بسوی فاجعه سوق میدهند!

آنچه مسلم است غرب به جمهوری اسلامی اجازه نخواهد داد به تکنولوژی هسته ای که امکان تهيه سلاح اتمی را فراهم ميآورد، دست يابد. جمهوری اسلامی هم مصر است که به تکنولوژی هسته ای مجهز شود. تداوم اين روند، خطر رودرروئی بين ايران و غرب را افزايش ميدهد

جمهوری اسلامی از روز دوشنبه فعالیتهای تحقیقات هسته ای را از سر گرفت. بنا به اظهار معاون بین الملل سازمان انرژی اتمی، همه مراکز تحقیقاتی که مدنظر ایران بود، کار خود را آغاز کرده اند. بگفته وی این اقدام صرفا در زمینه تحقیقات بوده و تولید سوخت هسته ای همچنان در تعلیق است.
از سرگیری تحقیقات هسته ای توسط جمهوری اسلامی به معنای آن است که همه فعالیتهای هسته ای ایران، به جز غنی سازی اورانیوم از تعلیق درآمده و احیا شده اند. 
اقدام جدید ایران نگرانی جامعه بین المللی را برانگیخته و با واکنش دولت بوش و اتحادیه اروپا مواجه شده است. پنج کشور عضو دایم شورای امنیـت با ارسال پیامی از جمهوری اسلامی خواسته اند تصمیم به از سرگیری تحقیقات در زمینه سوخت هسته ای را مورد بازنگری قرار دهد. آغاز فعالیت تحقیقات هسته ای، البرادعی را هم به صف مخالفان علنی سیاست های هسته ای جمهوری اسلامی کشانده است. او از تمام شدن کاسه صبرش خبر می دهد و میگوید:” من صبرم رو به پایان است، صبر جامعه بین المللی هم رو به پایان است”.
راه اندازی فعالیت پردازش اورانیوم در اصفهان در چند ماه قبل، موجب شد که مذاکرات ایران با سه کشور اروپا متوقف گردد. طبعا اقدام جدید جمهوری اسلامی با واکنش تندتر جامعه جهانی روبرو خواهد شد. دولت بوش در تدارک ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل است تا در آنجا تصمیات جدی علیه ایران اتخاذ گردد. دولت بوش امیدوار است با اجماعی که در سطح جهان علیه جمهوری اسلامی شکل گرفته است، بتواند نظر مساعد روسیه و چین را برای تحریم اقتصادی ایران جلب نماید.
جمهوری اسلامی با آگاهی از اقدامات دولت بوش و اتحادیه اروپا، در صدد برآمده است با روسیه پیرامون طرح پیشنهادی این کشور بمذاکره به نشیند و مقامات کشور چین را قانع سازد که به تحریم ایران در شورای امنیت رای منفی دهد. معاون وزیر امور خارجه ایران به همین منظور به چین سفر کرده است. چین طی ماههای گذشته در مورد پروژه هسته ای ایران سکوت اختیار نموده است. 
تجربه نشان داده است که دو کشور روسیه و چین با وجود روابط نزدیک با جمهوری اسلامی، آنجا که پای منافعشان در میان باشد و دولت بوش به آنها امتیازهای کلانی را واگذار نماید، بنفع امریکا و علیه جمهوری اسلامی اتخاذ سیاست خواهند کرد. همچنانکه چین در سال ١٣٧۶ پروژه UCF یعنی کارخانه فرآوری اورانیوم اصفهان را رها کرد و عملا از ادامه قرارداد سرباز زد و علیرغم تلاشهای جمهوری اسلامی، به همکاری مجدد با ایران تن نداد و حاضر شد غرامت ایران را پرداخت نماید. این اقدام موجب شد که دولت کلینتون با استناد به کناره گیری چین از همکاری هسته ای با ایران، تحریمهای اقتصادی چین را لغو و با موافقت کنگره بازار چند صد میلیارد دلاری امریکا را به روی چین باز کند. بازاری که در سال ٢٠٠۴ بیش از ١۴٠ میلیارد مازاد تجاری چین را به ارمغان آورد. 

وضعیت جدید
راه اندازی کارخانه فرآوری اورانیوم اصفهان و آغاز فعالیتهای تحقیقات هسته ای از یکسو و از سوی دیگر موضع گیریهای احمدی نژاد علیه اسرائیل وضعیت جدیدی را در مناسبات جمهوری اسلامی با جهانیان بوجود آورده و موضوع تحریم اقتصادی و اقدامات نظامی را بمیان آورده است.
دولت اسرائیل میکوشد که به جهانیان بقبولاند که با تداوم حیات جمهوری اسلامی، موجودیت اسرائیل در خطر است. وزرای این کشور بطور روزمره از خطر تجهیز جمهوری اسلامی به بمب اتمی سخن میگویند و اروپائیان را بمسامحه در قبال ایران متهم میسازند.
دولت بوش تا کنون خواهان ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت برای اعمال تحریم اقتصادی بود. اما در وضعیت جدید تز حمله پیشگیرانه جای بیشتری را در دولت امریکا باز کرده است و برخی نمایندگان کنگره و سنا بر فشار خود به دولت بوش برای تصمیم گیری قاطع علیه ایران افزوده اند. تندروهای امریکائی مدعی اند که مذاکرات ایران و تروییکای اروپا در پرونده هسته ای، فرصت ساخت سلاح هسته ای را در اختیار ایران قرار میدهد و کار بجائی میرسد که دیگر حمله پیشگیرانه نیز علیه ایران جواب نخواهد داد.
با این وجود جمهوری اسلامی بدون توجه به خطری که کشور ما با آن روبرو است، بر دستیابی به تکنولوژی غنی سازی اورانیوم پای میفشارد، علیه غرب و اسرائیل موضع میگیرد و به خواست جهانیان مبنی بر اعتماد سازی پیرامون پروژه هسته ای وقعی نمیگذارد. گردانندگان حکومت بر این تصورند که مقاومت و ایستادگی در مقابل غرب موجب خواهد شد که غرب سرانجام کوتاه بیآید و به خواست جمهوری اسلامی برای دسترسی به تکنولوژی هسته ای تن دهد. 

سیاست تقابل
دولت احمدی نژاد سیاست تعامل با غرب را کنار گذاشته و به سیاست تقابل و مقاومت روی آورده است. بنظر طراحان سیاست خارجی، دولت خاتمی پس از ١١ سپتامبر و طرح دکترین خاورمیانه بزرگ، مرعوب شد و به خواسته های غرب تن داد. سردار حاجی نجار، جانشین اداره سیاسی ستاد مشترک سپاه پاسداران درهمایش ” فناوری هسته ای؛ چالشها و فرصتها” در نقد دولت خاتمی میگوید: “پس از ١١ سپتامبر، آمریکا دکترین خاورمیانه بزرگ را مطرح کرد. آن روزها تحلیل این بود که ایران به عنوان محور شرارت، پس از افغانستان مورد حمله نظامی قرار خواهد گرفت.
همین باعث شد خیلی ها در ایران از ترس، دستشان را بالا ببرند و مرعوب شوند. ما در این سال ها از دست کسانی که عرضه و شهامت حضور در حاکمیت نظام جمهوری اسلامی را نداشتند بسیار مرارت ها کشیدیم.” و اضافه میکند: “اما رهبری نظام مقتدرانه جلوی اینها ایستاد و یکی از فرماندهان نظامی طی مصاحبه ای اعلام کرد که بلافاصله پس از حمله به ایران تنگه هرمز مسدود خواهد شد. این اقدام به سرعت قیمت نفت را افزایش داد”. او در این سمینار “از آمادگی نظامی و ذخیره سازی در کشور برای مقابله با خطرات احتمالی” خبر داد.
سخنان سردار حاجی نجار و اقدامات دولت بوش و اسرائیل نشان میدهد که هر دو طرف پروسه تدارک را طی و خود را برای رویدادهای آتی آماده میکنند.

افزایش خطر 
آنچه مسلم است غرب به جمهوری اسلامی اجازه نخواهد داد به تکنولوژی هسته ای که امکان تهیه سلاح اتمی را فراهم میآورد، دست یابد. جمهوری اسلامی هم مصر است که به تکنولوژی هسته ای مجهز شود. تداوم این روند، خطر رودرروئی بین ایران و غرب را افزایش میدهد. تصمیم غرب برای تحریم اقتصادی ایران و یا حمله نظامی محدود، برای کشور ما فاجعه عظیمی خواهد آفرید. خطر آنچنان جدی است که حتی برخی مقامات جمهوری اسلامی آن را دریافته اند. هاشمی رفسنجانی دردیداربا فرماندهان سپاه گفت: “ایران در وضعیت بسیار خطرناکی به سر می برد. دشمن دندان تیز کرده تا با سوءاستفاده از شرایط داخلی کشور شرارت دیگری را علیه ایران آغاز کند و ما نمی دانیم که این شرارت از کجا آغاز خواهد شد. فقط می دانیم که آن ها بر این تصمیم شان بسیار جدی هستند که نگذارند جمهوری اسلامی با دانش خود به فن آوری روز دست یابد.”
سخنان هاشمی نشان می دهد که حتی برخی از گردانندگان جمهوری اسلامی دریافته اند که اصرار غرب بر جلوگیری از دستیابی تهران به تکنولوژی غنی سازی اورانیوم بسیار جدی است. اما خامنه ای و جریان راست افراطی همچنان بر پیشبرد پروژه هسته ای اصرار دارد. آنها کشور ما را بسوی فاجعه سوق میدهند.

تاریخ انتشار : ۳۰ آذر, ۱۳۸۴ ۲:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی

چگونه دفن یک ملت ممکن است؟

به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!

بیانیه  ۲۴۰ تن: یک گام مثبت…

آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟

چه بر سر زنان سوریه خواهد آمد؟