شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۴

شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۴

آریایی بودن: افسانه یا واقعیت؟
مفهوم نژاد آریایی و ادعای برتری نژادی، هیچ‌گونه مبنای علمی ندارد. مطالعات ژنتیکی نشان داده‌اند که همه انسان‌ها از یک نیای مشترک برخوردارند و تفاوت‌های ژنتیکی میان گروه‌های انسانی بسیار...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) یک سازمان باورمند به سوسیالیسم دموکراتیک است که برای گذار از جمهوری اسلامی به جمهوری مبتنی بر دموکراسی، جدایی دین از حکومت، عدالت اجتماعی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
پایان کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) روز چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳ (۱۸ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی) به پایان رسید. مشارکت وسیع و تأثیرگذار اعضای سازمان در روند کنگرهٔ بیستم سازمان،...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!
در قرن حاضر، رسانه‌ها بخش عمده‌ای از مدیریت افکار عمومی را عهده‌دار هستند و قدرت و توانمندی آن را با هر عامل و ابزار محرک دیگری نمی‌توان مقایسه کرد اما...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین مهراندیش
نویسنده: حسین مهراندیش
اعلامیه حزب دموکراتیک مردم ایران درباره "قانون" حجاب و عفاف!
ما ضمن استقبال از خودداری رئیس جمهور از امضای قانون ضدِ مردمی "حجاب و عفاف"، مخالفت خود را با هر قانونی برای تحمیل حجاب اجباری به زنان ایران و تبدیل...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی...
در شرایطی که ایران به‌شدت زیر فشارهای خارجی، به‌ویژه از جانب آمریکا و اروپا، قرار گرفته است، و از سوی دیگر با پیامدهای سقوط متحدان منطقه‌ای همچون بشار اسد و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد...
سوسیالیست ها فلسفه کانت را ایده آلیستی، ذهنی،و آگنوستیکی-لاادری می نامند. کانت مدعی بود که مقوله های زمان و مکان، اشکال واقعیت عینی نیستند بلکه نظر و بینش فردی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری

به بهانۀ ترور کاریکاتوریست‏های شارلی ابدو

تروریسم شوم است، ویرانگر است و مخرب. حتی تروریست‏ها آشکارا از ترور دفاع نمی‏کنند و امروز ترور نوعی جنایت محسوب می‏شود و هیچ جنایتکاری از جنایت محض دفاع نمی‏کند. اما بسیاری از ترورها، با شبه تئوری و شبه ایدئولوژی ایدئولوگ‏های تروریسم توجیه می‏شوند!!؟ و بهتر است بگوئیم جنایتکارانی هستند که اعمال ضد انسانی خود را در پشت نظریات آسمانی و مقدسات دینی پنهان می‏کنند، صرف نظر از اینکه در ورای ترور چه نیت و عقایدی وجود داشته باشد، اصل و جوهر جنایت توجیه‏پذیر نیست و با مقدس‏ترین عقاید دینی و کتب آسمانی نمی‏توان آن را درست پنداشت.


تروریسم شوم است، ویرانگر است و مخرب. حتی تروریست‏ها آشکارا از ترور دفاع نمی‏کنند و امروز ترور نوعی جنایت محسوب می‏شود و هیچ جنایتکاری از جنایت محض دفاع نمی‏کند. اما بسیاری از ترورها، با شبه تئوری و شبه ایدئولوژی ایدئولوگ‏های تروریسم توجیه می‏شوند!!؟ و بهتر است بگوئیم جنایتکارانی هستند که اعمال ضد انسانی خود را در پشت نظریات آسمانی و مقدسات دینی پنهان می‏کنند، صرف نظر از اینکه در ورای ترور چه نیت و عقایدی وجود داشته باشد، اصل و جوهر جنایت توجیه‏پذیر نیست و با مقدس‏ترین عقاید دینی و کتب آسمانی نمی‏توان آن را درست پنداشت.

اما ریشه‏های تروریسم در کجاست؟ آیا می‏توان تنها به دنبال یک دلیل و علت بود و یا مانند هر پدیده‏ای، دلایل بسیاری دارد که در ظهور تروریسم در سالهای اخیر دخیل بوده است؟ اگر بپذیریم شق دوم درست است می‏توان این سوالها را مطرح کرد و به بازکاوی آنها پرداخت.

آیا ریشۀ تروریسم حاصل تناقض‏های نهفته در دمکراسی بورژوایی است؟ حکومت مدرن حامی دموکراسی است؟ در عقب ماندگی کشورهای ماقبل مدرن است؟ در تعصب و تحجر دین مداران است؟ آیا در ساختارهای استبدادی جوامع شرقی است؟ آیا در نهادهای دینی موثر و ریشه دار در نهادهای دولتی است؟

کوتاه، می‏توان گفت، در همۀ اینها است، اما در هیچ کدام به تنهایی نیست. چرا؟ چون پیش زمینه های مادی و پس زمینه های ذهنی ترور هم پیچیده است و هم متعدد و تنها قائم به یک علت نمی‏تواند باشد. اما تمرکز من برروی مولفه نخست است و پرداختن به تناقض های ماهوی دمکراسی بورژوازی است.

به باور من، سرمایه داری جهانی منشاء و مدافع اصلی ترور است، چرا؟ برای پرداختن به چرایی آن، می‏توان قدری به عقب بازگشت و مکانیسم بوژروازی جهانی را بازکاوی و مرور کرد. مسائلی که به هیچ رو تازگی ندارد، اما در ارتباط با موضوع (ترور) لازم است به آن پرداخته شود.

۱- می دانیم، سرمایه داری جهانی از تروریسم مجسم دولتی (اسرائیل)، که خاک فلسطین را شخم زده و غزه را شهر ارواح کرده است حمایت می‏کند. آیا کشتار خونین هزاران کودک فلسطینی به دست جلادان تل آویو، تروریسم عریان دولتی نیست!!؟ مردم فلسطین تاوان باز پس گیری سرزمین خویش را با نسل کشی می‏پردازند. خلقی که تنها خواسته‏اش، بازگشت به سرزمین اجدادی شان است. آیا در این نسل‏کشی، ناتانیاهو و همکارانش و لابی های او در کاخ سفید و.. مانند داعش و ابوبکر البغدادی، جنایتکار جنگی محسوب نمی‏شوند!!؟ اسرائیل حتی حاضر به پذیرش معاهدات و کنوانسیون‏های سازمان ملل نیست و آنها را یک جانبه زیر پا گذاشته است. امریکا و متحدانش هم چنان از این جنایتکاران حمایت و دفاع می‏کند، و این اعمال، دمکراسی غرب و امریکا را مخدوش  نمی‏سازد!!؟

۲- خاورمیانه، مرکز آزمایش‏های سلاح‏های مرگبار سرمایه‏داری جهانی قرار گرفته است و اکنون هویت و ساختار منطقه‏ای آن در معرض تغییر قرار دارد. در پس سیاست‏های نئولیبرالیزه کردن جهان، خاورمیانه از اهمیت استراتژیک برخوردار است و تز خاورمیانه‏ی بزرگ با هدف فرو پاشاندن حکومت های ملی و مستقل و تجزیه بسیاری از این کشورها اهمیت خود را در استراتژی (جهانی شدن) دارد.

آمریکا و متحدانش پس از جنگ افروزی‏های پی در پی در عراق – سوریه – افغانستان – لیبی و … منافع نفتی خاورمیانه را با نازلترین نرخ به غارت برده‏اند و مخالفین را از دم تیع گذارنده است. جنگ‏های سلفی های وابسته به طالبان و داعش که مطابق برنامه‏های کشورهای قدرتمند غرب و با همکاری کشورهای مرتجع منطقه مانند عربستان – عمان – قطر و ترکیه و … راه افتاده است، دقیقا انطباق با استراتژی خاورمیانه بزرگ با هدف تغییر چهره و هویت مردم و دولت های این کشورها دارد.

۳- آیا می‏توان پرسید در پشت  قاچاقچیان جنایتکار سیرالئونی و لیبریایی چه کسانی قرار دارند!؟ دست سرمایه داری جهانی در به کف آوردن معادن و الماس‏های این کشورها به خوبی پیدا است و کشتار مردم بی دفاع این کشورها با حمایت سرمایه داری جهانی در جهان امروز فرو پوشیده نیست.

۴- سرمایه داری جهانی، از زمانی که سیاست‏های نئولیبرالیسم را در پیش گرفت، تعداد بسیاری از رجال سیاسی مخالف غارتگری و اقتداگرایی خویش را به دست عوامل سیا و مزدوران وابسته به غرب از میان برداشت. آنانی که امروز دغدغۀ خدشه‏دار شدن دمکراسی غرب از سوی بنیاد گرایان سلفی را دارند، قاتل مسلم، یاسر عرفات – هوگو چاورز – قذافی – دکتر آلنده – دکتر چه گوارا- دکتر پاتریس لوممبا- جمال عبدالناصر و … هستند و می‏توان پرسید سران کشورهای امریکا و غرب آیا به دمکراسی و آزادی در دیگر کشورها به همان اندازه احترام گذاشته‏اند و به آن اهمیت می‏دهند!!؟ 

سرمایه داری جهانی، کودتای یلستین علیه گورباچف را راه انداخت و به دستور او دوما (مجلس) اتحاد شوروی به توپ بسته شد و اکنون امپریالیسم کفاره گناه کبیره انقلاب اکتبر را از مردم روسیه، باز پس می‏گیرد.

آیا کودتا و به توپ بستن مجلس قانونی، اعمالی تروریستی و جنایتکارانه نیست!!؟

(شاید سرمایه داری جهانی از خواب، ده روزی که دنیا را تکان داد، بیرون نیامده و شبح کمونیسم را بر آسمان تیره و تار غرب پیشگویی می‏کند!!)

۵-  سرمایه داری جهانی، جهان غرب را متمدن و آزاد می‏داند و جوامع در حال توسعه را متوحش و غیر متمدن. نظریه پردازان غرب می‏گویند، در این جوامع خطوط قرمز وجود ندارد و دموکراسی غرب کامل است. این ادعا تا چه میزان صحت دارد؟ دمکراسی غرب در مورد مقدسات کلیسا- مساجد و کنست خط قرمز ندارد، در مورد مقدسات و توهین به پیامبران خط قرمز ندارد و به همین خاطر به خود می‏بالد و آن را آزادی کامل می داند. اما خط قرمز سرمایه‏داری در پاشنۀ آشیل اوست، یعنی در دفاع از بقاء خویش است. در سرکوب خشن و ویرانگر مخالفین خود مانند جنبش‏های کارگری، جنبش‏های چپ و سوسیالیستی، جنبش زنان و… است. خطر قرمز سرمایه داری، در سانسور و ارعاب منتقدین اسرائیل است. بنابر این می‏توان گفت دمکراسی غرب مخدوش و ماهیتاً متناقض و ضد دمکراسی مردمی است و مانند دیگر حکومت‏های استبدادی و توتالیتر خطوط  قرمز دارد.

۶- وقتی بهترین ژورنالیست‏های میهن ما در دهۀ ۶۰ قلع و قمع شدند، غرب سکوت توام  با حمایت را در پیش گرفت، زمانی که ژورنالیست‏های دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ (در زمان اصلاحات) توقیف و حذف و زندانی شدند، غرب اشک تمساح ریخت و دلش برای دمکراسی نسوخت اما مرگ جانگذاز کاریکاتوریست‏های شارلی ابدو، جامعه جهانی را اندوهگین و متاثر ساخت و مردم مترقی و آزادی خواه تمامی کشورها از تروریسم، ابراز انزجار کردند.

دقیقتر می توان گفت دستاوردهای آزادی خواهانه‏ی انقلاب‏های دموکراتیک بورژوایی در سده های گذشته، از طریق نئوگلوبالیسم محدود و بشدت مخدوش شده است.

 

تاریخ انتشار : ۲۲ دی, ۱۳۹۳ ۰:۰۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی، جامعه درگیر حوادث و اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد. با این چشم‌انداز از تحولات پیش رو ضروری است تا سازمان‌ها، احزاب، نهادهای مدنی و تشکل های صنفی- سیاسی، با ارزیابی از تحولات ناشی ازحوادث و اتفاقات احتمالی، برای ایفای رسالت تاریخی خود همراه و همسو شوند.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آریایی بودن: افسانه یا واقعیت؟

سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

پایان کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!

اعلامیه حزب دموکراتیک مردم ایران درباره “قانون” حجاب و عفاف!

خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی…