بیانیه ۱۲۸ تن از فعالان فعلی و سابق جنبش دانشجوئی ایران در داخل کشور درباره حمایت از دانشجویان دانشگاه اصفهان و دفاع از حریم دانشگاه:
روز اول خرداد ماه بود که خبر بازداشت ناگهانی دوستانمان در دانشگاه اصفهان ما را بهت زده کرد. اکنون یک ماه از این بازداشت غیر قانونی می گذرد، و هیچ یک از پیگیری ها برای یافتن اطلاعی از سرنوشت این دانشجویان به پاسخی شایسته دست نیافته است. به همین دلیل تصمیم گرفته ایم که به وظیفه ی اجتماعی و انسانی خود در زمینه این هجمه آشکار به مبانی اولیه یک جامعه دموکراتیک از سوی نهادهای قدرت عمل کنیم، و نظرات و خواسته های خود را در این رابطه صریح و روشن اعلام کنیم.
بعد از بازداشت سه تن از فعالان دانشجویی اصفهان در ابتدا مسئولان دانشگاه اصفهان اظهار داشتند که بازداشت این سه فعال دانشجوئی به علت پخش نشریه دانشجوئی کبریت صورت گرفته است. این اظهار نظر مسئولان انتصابی دانشگاه اصفهان خود به روشنی گویای نبود یک دستگاه منطقی در تمامی سطوح تصمیم گیرندگان بر ساختارهای اجتماعی است.
نخست اینکه نشریه دانشجوئی کبریت نشریه ای قانونی در دانشگاه اصفهان بوده و تنها اختلافی که بین مسئولین این نشریه و مسئولان دانشگاه وجود داشته مبنی بر پایان یافتن و یا عدم پایان یافتنِ مدت محرومیت نشریه بوده است و نه هیچ مسئله دیگری.
دوم اینکه بر فرض درستی حرف مسئولین دانشگاه مبنی بر تمام نشدن مدت توقیف این نشریه، این اختلافی درون دانشگاهی است و ورود نیروهای امنیتی به مسئله ای درون دانشگاه و اختلاف بر سر نشریه ای علنی و دارای مجوز که در سطح دانشگاه پخش «نشده» است ،غیر عقلانی و غیر قانونی است.
سوم اینکه حتی صرف نظر از کلیه حقوق اجتماعی بازداشت شدگان، ـ حتی در چهارچوب نظریات ِ جزم گرایانه ی دارندگان حق تصمیم گیری درباره دانشگاه ـ از سه دانشجوی بازداشت شده تنها یک نفر مدیر مسئول نشریه کبریت بوده است و بازداشت دو نفر دیگر، هیچ توجیهی ندارد.
بازداشت این سه دوست که از یاران ما در جنبش دانشجویی ایران هستند نقض فاحش جایگاه دانشجو و دانشگاه است. البته این جایگاه، جایگاهی است که در روند تکامل نظریات اجتماعی در این نقطه از تاریخ برای دانشجو و دانشگاه از نظر عقلی تصور می شود و ما هیچ ارزش مطلقی را برای فرآورده های ذهن انسان قائل نیستیم. دو نفر از این دانشجویان با همکاری حراست دانشگاه اصفهان بازداشت شده اند و عرفان محمدی هم در محل خوابگاه و با همکاری انتظامات خوابگاه بازداشت شده است و نیروهای امنیتی اجازه یافته اند با ورود به محوطه خوابگاه و اتاق شخصی این فعال دانشجویی، وسایل و لپ تاپ شخصی او را هم با خود ببرند.
با گذشت حدودا یک ماه از بازداشت عرفان محمدی و مجتبی کریمی و همچنین شروع شدن امتحانات پایان ترم دانشگاه اصفهان، در حالی که نهاد بازداشت کننده به خانواده و دوستانمان در قبال سکوتشان وعده ی آزادی آن ها برای شروع امتحانات را داده بودند ، نه تنها به وعده خود عمل نکردند، بلکه زمزه هائی مبنی بر اضافه شدن اتهاماتی بی پایه و اساس به پرونده دوستانمان به گوش می رسد که این سناریو سازی برای فعالان سیاسی-اجتماعی در ایران هم مایه نگرانی و هم عامل تاسف نسبت به این نوع دیدگاه مقامات دولتی به عمل و نظر کسانی است که دغدغه ای جز سرنوشت مردم کشور خود ندارند.
ما جمعی از فعالین دانشجوئی سابق و فعلی دانشگاه های ایران بنا به وظیفه صنفی، انسانی و اجتماعی خود ضمن اعلام حمایت از دانشجویان بازداشت شده دانشگاه اصفهان خواهان پایان یافتن فوری بازداشت موقت این فعالان دانشجویی و رهایی آنها از سلول انفرادی و بسته شدن این پرونده هستیم. اعلام می کنیم این یک مسئله درون دانشگاهی و غیر مرتبط با نیروهای امنیتی است و به مسئولین این پرونده هشدار می دهیم هرگونه برخورد با این دانشجویان و تحت فشار قرار گرفتن دوستانمان برای قبول اتهاماتی که معمولا بر مبنای تخیلات و توهمات مرسوم در بین تیمهای بازجویی زاده می شوند با واکنش لازم از سوی نیروهای اجتماعی مدافع حریم دانشگاه مواجه خواهد شد.
همچنین به مقامات مسئول امنیتی و قضایی توصیه می کنیم به جای صرف کردن بودجه کشور و وقت خود برای برخود با فعالان دانشجویی، امکانات خود را صرف مبارزه با مسئله اتهامات جدی فساد مالی برخی از مسئولین، نظیر رشوه یک و نیم میلیارد تومانی یکی از مهره های اصلی دولت، نقش داشتن برخی مسئولین در پرونده بزرگترین اختلاس تاریخ ایران و مسائلی اینچنین کند. در شرایطی که اکثریت جامعه ایران با بحران در وضعیت معیشت خود روبه رو است این به مراتب عملی عقلانی تر و ضروری تر است . تجربه نشان داده است اهالی دانشگاه خود به خوبی قادر به رفع مشکلات درون دانشگاه هستند و اگر آنان را به خود واگذارند می توانند نقش موثرتری در پیشبرد منافع جمعی مردم ایران داشته باشند.
دانشجویان دانشگاه اصفهان تنها نخواهند بود و هیچ گونه بی حرمتی به دانشجو تحمل نخواهد شد.
امین احمدیان
سپیده احمدی
آرمان احمدی فر
آلاله اردلان
سعیده اسلامی
محمدرضا اسماعلی طبا
بهرام اسماعیل بیگی
امیر عباس آذرم وند
محمد لیاس آزرمی
شایان اصانلو
مصطفی امینی نسب
مهسا امینی
الاهه امینی
امیر امیر قلی
میلاد ایران نژاد
علی بابائی
مجتبی بایرامی
یاشار باریکانی
نگین باقری
زهره بقائی
سعید بهجو
مهرداد بهروزی نژاد
میلاد پناهی پور
زهره پور ابراهیم
ناصر پویافر
بهرنگ تاجبخش
عزت تربتی
عابد توانچه
محسن ثقفی
فاطمه جزایری
ثمین چراغی
مسعود چناسی
حسین حبیبی
محمد حبیبی
مهران حبیبی
اوختای حسینی
سید محمد حسینی
آیدین حلال زاده
پیمان حکمت پور
محمد رضا حمیدی
نوید خانجانی
مهران خانی
زهرا خندان
حمید خوانین
سروش دهقان سلماسی
فریبا راد
حبیب رستمی
سالومه رضازاده
علی رضائی
کاوه رضائی
سیاوش رضائیان
صادق رضائی گیگلو
فاطمه رفیعی
فربد رهنما
پیام زاد توت آغاج
سمانه زرکوب
زینب زنگنه
جعفر زیاری
مصطفی سحری
فرانک سعیدی
حسین سلطانی
سارا سودانی
سیما سیاوشی
فهیمه شایسته
خورشید شاه ابراهیمی
حمیدرضا شاهرخ شاهی
سامان شاه محمدی
غزل شتابی
حامد شجاعی
آرمین شریفی
محمد شوراب
شاهین شیرازی
سعید شیرزاد
اصلان شیعتی
سپهر صاحبان
مهسا صباغی
فرشته ضیائی
مرتضی طاهر
هومن طاهری
شقایق طباطبایی
فرشته طوسی
مهرداد عابدی نژاد
فرشته عادلی
پیمان عارف
نیما عبدالله زاده
محسن عبدی
یاسر عزیزی
تایماز عظیمی سجادی
فرید عموزاده خلیلی
عماد عیسی زاده
مصطفی غلام نژاد
میلاد فدائی اصل
پریسا فرخی
پریا فرهادی
آکوقادریان
عرفان قادرنژاد
سینا قاسمی
شاهین قائمی نژاد
راشد قانع
مریم کاویانی
کیانا کریم پور
نجمه کشتکار
امیر کلهر
فرناز کمالی
علی گنجی
میثم گودرزی
رضا لشکر بلوکی
محمد محمد پور
کوروش محمد کلایه
محسن محبوبیان
مهسا محصصی
پیمان مسکین فدا
اشکان مسیبیان
حمیدرضا مسیبیان
طیبه مرادی
عاطفه مرادی
علی مرادی
امیر مهرزاد
سجاد مومنی
احمدرضا میرناصری
مژده مهدیفر
مهدی میثاقی
شایان وحدتی
الهه وفائی
احمد هاشمی
عنایت همائی راد
احسان یوسفی