جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۰۱:۳۸

جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۰۱:۳۸

گزارش یک جنایت!
پس از آغاز جنگ، همسرم نسرین ستوده متنی را در اختیارم گذاشت که حاوی مصوبه ای بود که در سال 1365 ، شورای عالی قضایی با هدف تامین امنیت زندانیان،...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا خندان
نویسنده: رضا خندان
پیرامون تراژدی اخراج صدها هزار افغان‌ از ایران به انتظار داوری سخت فردا ننشینیم، در عمل به وظیفه‌ی امروزین بپاخیزیم!
اخراج‌های سازمانیافته گرچه همچون تندآبی از چند هفته پیش بر بستر افغان‌ستیزی نابکار در کشور جریان دارد، این روزها اما با برچسب خوردن اتهام «جاسوسی» برای مهاجرینی از افغان‌ها به...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران
آزادی از میان اجساد مردم، آوار خانه‌ها و بمباران کشور زاده نمی‌شود. دموکراسی را نه با موشک، بلکه با اراده و فداکاری خودمان می‌سازیم؛ نه با همدستی با دشمن، بلکه...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی
نهضت آزادی ایران در راستای راهبرد تقویت همبستگی ملی که آثار برجسته آن را در جریان جنگ تحمیلی اخیر شاهد بودیم، بازگشت حاکمیت به مردم و تحقق مطالبات ملی از...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی
اکنون بیش از هر زمان، نیاز حیاتی جامعۀ ایران بازیابی و تقویت «استقلال اندیشه» و «سازمان‌دهی مستقل سیاسی» است. ما باید بتوانیم در دل بحران، بدون اتکا به حاکمیت یا...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مقیسەای
نویسنده: سعید مقیسەای
اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید
حمله به زندان اوین، چه از منظر حقوق بین‌الملل، چه از دیدگاه وجدان انسانی، یک جنایت محض بوده و از مصادیق روشن جنایت علیه بشریت است. همزمان، آن‌چه جنبه‌ای دیگر...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!
کارگران و زحمتکشان نیک می‌دانند که راه رفع ستم‌های نزدیک به نیم قرن جمهوری اسلامی نه با جنگ و تجاوز علیه میهن هموار شدنی است و نه با تکیه به...
۱۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: راهکار سوسیالیستی
نویسنده: راهکار سوسیالیستی

تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند

یک مطالعه و نظر سنجی جدید, تأثیر روانی عظیم جنگ بر کودکان و جوانان در نوار غزه را این گونه بر آورد کرده است:  ۴۴ درصد از کشته شدگان کودک بودند و بازماندگان از علائم شدید روحی روانی  رنج می بردند. در این گزارش آمده است: بسیاری از کودکان, بمباران خانه ها و مدارس خود یا از دست دادن عزیزان خود را تجربه کرده اند.

بر اساس یک مطالعه جدید در مورد وضعیت کودکانی که جنگ غزه را تجربه می کنند، ۹۶ درصد از آنها احساس می کنند که مرگ آنها نزدیک است. در همان زمان، یک نظرسنجی از سرپرستان آن ها نشان داد که حدود نیمی از کودکان به دلیل آسیب‌هایی که متحمل شده‌اند آرزو می‌کردند بمیرند. تجزیه و تحلیل و  پاسخ هایی گروهی که  توسط یک سازمان غیردولتی مستقر در غزه که توسط سازمان کمک رسانی War Child Alliance تامین می شود, همچنین نشان داد که ۹۲ درصد از کودکان واقعیت را نمی پذیرند، ۷۹ درصد از کابوس های شبانه رنج می برند و ۷۳ درصد علائم پرخاشگری از خود بروز می دهند.

هلن پتینسون، مدیر اجرایی شعبه بریتانیا سازمان امدادی War Child، اظهار داشت: «این گزارش نشان می‌دهد که غزه یکی از وحشتناک‌ترین مکان‌های جهان برای کودکی است». در کنار تخریب بیمارستان‌ها، مدارس، خانه‌ها و آپارتمان‌ها، ردپایی از تخریب‌های روانی بر کودکانی که هیچ مسئولیتی در قبال این جنگ ندارند، زخم‌های نامرئی اما نه کمتر ویرانگر بر جای می‌گذارد

۴۴ درصد از قربانیان جنگ غزه کودکان بودند

برای مطالعه، والدین و مراقبان ۵۰۴ کودک از خانواده‌هایی که حداقل یک کودک در آنها معلول، مجروح یا بدون همراه است، یعنی. جدا از والدین خود، مصاحبه شدند. نمونه بین جنوب و شمال نوار غزه تقسیم شد و با پرسش گری های دقیقتر,این مصاحبه ها بیشتراز پیش تکمیل شد. این نظرسنجی در ماه ژوئن انجام شد، بنابراین نتایج نشان می‌دهد که تأثیر روانی فعلی بر کودکان غزه پس از بیش از ۱۴ ماه حمله اسرائیل به غزهدست کم گرفته می‌شود.

تخمین زده می شود که تعداد کشته شدگان غزه بیش از ۴۴ هزار نفر است و بر اساس نظرسنجی اخیر دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، ۴۴ درصد از کشته شدگان را کودکان تشکیل می دهند.

این مطالعه روان‌شناختی که روز چهارشنبه منتشر شد، توسط سازمان مرکز آموزش اجتماعی برای مدیریت بحران در غزه با حمایت اتحاد امداد هلند و اتحاد کودکان جنگ انجام شد. در این گزارش آمده است: بار روانی بر روی کودکان شدید است و سطوح بالایی از استرس با علائمی مانند ترس، اضطراب، اختلالات خواب، جویدن ناخن، مشکل در تمرکز و کناره گیری اجتماعی ظاهر می شود. “بسیاری از کودکان بمباران خانه ها و مدارس خود یا از دست دادن عزیزان خود را تجربه کرده اند. آنها آواره شده اند یا از خانواده های خود جدا شده اند که برای جستجوی سرپناه در مکانی امن فرار کرده اند.”

اضطراب، کابوس، اختلال در خواب و خوردن: پیامدهای آشکار ناشی از جنگ می باشند

حدود ۱.۹ میلیون فلسطینی در غزه، حدود ۹۰ درصد از کل جمعیت منطقه، اکنون آواره شده اند که بسیاری از آنها برای چندین بار آواره شده اند. نیمی از آوارگان کودکانی هستند که خانه های خود را از دست داده و مجبور به ترک محله های خود شده اند. بیش از ۶۰ درصد از کودکان شرکت کننده در این مطالعه گزارش دادند که در طول جنگ دچار بحران روحی شده اند. برخی نیز چندین بار در معرض حوادث آسیب زا قرار گرفتند.

تخمین زده می شود که ۱۷ هزار کودک در غزه بدون همراه هستند، اگرچه این مطالعه نشان می دهد که تعداد واقعی می تواند به طور قابل توجهی بیشتر باشد. این گزارش ادامه می‌دهد: «جدایی از خانواده‌ها، کودکان را در معرض خطر افزایش بهره‌کشی، سوء استفاده یا سایر نقض‌های جدی حقوقشان قرار می‌دهد». قرار گرفتن در معرض چنین تجربیاتی باعث می شود که کودکان واکنش هایی ایجاد کنند که می تواند پس از پایان جنگ ادامه داشته باشد و زندگی روزمره آنها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.واکنش‌های ضربه‌ای می‌توانند خود را به روش‌های مختلفی نشان دهند، از جمله پریشانی عاطفی مداوم، اضطراب، تغییرات رفتاری، مشکلات روابط، پسرفت، کابوس‌های شبانه، اختلال در  خواب، مشکلات خوردن و علائم فیزیکی مانند درد.

۴۹ درصد مایل به مردن هستند پسرها بیشتر از دختران آسیب دیده اند

همزمان با بمباران وحشیانه غزه که همچنان ادامه دارد, تقریباً همه کودکان (۹۶ درصد) بلافاصله احساس خطر مرگ کرده اند  و ۴۹ درصد واقعاً آرزو داشتند که بمیرند، احساسی که در بین پسران (۷۲ درصد) بسیار گسترده تر از دختران بود. اما تقریبا   ۲۶ درصد از دختران  چنین احساسی را اعلام داشتند.

به گفته War Child، این سازمان کمک رسانی و شرکای آن تاکنون توانسته اند با حمایت روانی به ۱۷ هزار کودک در غزه دسترسی پیدا کنند. اما هدف این است که از یک میلیون کودک حمایت های روانی اجتماعی و غیره ارائه شود. این بزرگترین عملیات بشردوستانه در تاریخ ۳۰ ساله این سازمان خواهد بود.

پتینسون گفت: «جامعه بین‌المللی باید هم‌اکنون وارد عمل شود، قبل از اینکه بحران سلامت روان کودکان که اکنون شاهد آن هستیم، به یک آسیب بین نسلی تبدیل شود که منطقه باید ده‌ها سال با پیامدهای آن دست‌وپنجه نرم کند.

منبع: نشریه گاردین

https://archive.ph/۲۰۲۴۱۲۳۰۱۳۰۷۴۳/https://www.freitag.de/autoren/the-guardian/kriegstrauma-die-haelfte-der-kinder-in-gaza-wuenscht-sich-den-tod

تاریخ انتشار : ۱۷ دی, ۱۴۰۳ ۴:۴۴ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گزارش یک جنایت!

پیرامون تراژدی اخراج صدها هزار افغان‌ از ایران به انتظار داوری سخت فردا ننشینیم، در عمل به وظیفه‌ی امروزین بپاخیزیم!

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران

محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی

نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی

اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید