Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۵

شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۵

بر باد رفته
مارگارت میچل خود در مورد این رمان گفته بود: «چه چیزی باعث می‌شود برخی از مردم از بلایا جان سالم به در ببرند و برخی دیگر که به همان اندازه...
۳ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
وحدت دمكراتيك يا انحصار قدرت!
حالا با این همه تنوع، اگر یک جریان سیاسی مثل سلطنت‌طلبان یا مجاهدین به خود حق بدهند که پیشاپیش و جدا از این نیروها و به‌قول معروف با دور زدن...
۳ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
گزارش سالانه اعدام در ایران؛ ۲۰۲۴
افزایش شدید اعدام‌ها در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی بیش از پیش به مجازات اعدام متوسل شده تا مخالفان را خاموش و کنترل خود را حفظ کند. از...
۳ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
شب و ترانه های عاشقانه
لباس گرم پوشیدم، از خانه زدم بیرون و یک راست پیچیدم به سمت پارکی که نزدیک منزل ما بود. پارک خلوت بود و از هیاهوی روز خبری نبود. در تاریکی...
۲ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
۲۰ فوریه روز جهانی عدالت اجتماعی!
در روز جهانی عدالت اجتماعی در سال ۲۰۲۵، ما مجبور هستیم همان شعارها و مطالبات دو قرن اخیر را فریاد بزنیم چون که در جوامع مدرن سرمایه‌داری نابرابری و ناعدالتی...
۲ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی
نامه‌ی کانون نویسندگان ایران
نامه‌ی کانون نشریه‌ای با محوریت ادبیات و فرهنگ است. انتشار دوره‌ی اول آن در سال ۱۳۵۸ آغاز و در سال ۱۳۶۰ با شدت یافتن سرکوب‌ها متوقف شد. در سال‌های ۱۳۸۰...
۲ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
مهدی نصیری و ادعای «حمایت ۸۰ درصدی بلوچ‌ها از پادشاهی»
چگونه در منطقه‌ای که حتی آب آشامیدنی ندارد، نظرسنجیِ «نظام سیاسی» به دقت ۸۰ درصدی می‌رسد؟ این دقتِ غیرقابل‌باور،  خود گواهِ  غیرعلمی بودن این ادعا است.  نظرسنجی موسسه «گمان» در...
۱ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی

تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند

یک مطالعه و نظر سنجی جدید, تأثیر روانی عظیم جنگ بر کودکان و جوانان در نوار غزه را این گونه بر آورد کرده است:  ۴۴ درصد از کشته شدگان کودک بودند و بازماندگان از علائم شدید روحی روانی  رنج می بردند. در این گزارش آمده است: بسیاری از کودکان, بمباران خانه ها و مدارس خود یا از دست دادن عزیزان خود را تجربه کرده اند.

بر اساس یک مطالعه جدید در مورد وضعیت کودکانی که جنگ غزه را تجربه می کنند، ۹۶ درصد از آنها احساس می کنند که مرگ آنها نزدیک است. در همان زمان، یک نظرسنجی از سرپرستان آن ها نشان داد که حدود نیمی از کودکان به دلیل آسیب‌هایی که متحمل شده‌اند آرزو می‌کردند بمیرند. تجزیه و تحلیل و  پاسخ هایی گروهی که  توسط یک سازمان غیردولتی مستقر در غزه که توسط سازمان کمک رسانی War Child Alliance تامین می شود, همچنین نشان داد که ۹۲ درصد از کودکان واقعیت را نمی پذیرند، ۷۹ درصد از کابوس های شبانه رنج می برند و ۷۳ درصد علائم پرخاشگری از خود بروز می دهند.

هلن پتینسون، مدیر اجرایی شعبه بریتانیا سازمان امدادی War Child، اظهار داشت: «این گزارش نشان می‌دهد که غزه یکی از وحشتناک‌ترین مکان‌های جهان برای کودکی است». در کنار تخریب بیمارستان‌ها، مدارس، خانه‌ها و آپارتمان‌ها، ردپایی از تخریب‌های روانی بر کودکانی که هیچ مسئولیتی در قبال این جنگ ندارند، زخم‌های نامرئی اما نه کمتر ویرانگر بر جای می‌گذارد

۴۴ درصد از قربانیان جنگ غزه کودکان بودند

برای مطالعه، والدین و مراقبان ۵۰۴ کودک از خانواده‌هایی که حداقل یک کودک در آنها معلول، مجروح یا بدون همراه است، یعنی. جدا از والدین خود، مصاحبه شدند. نمونه بین جنوب و شمال نوار غزه تقسیم شد و با پرسش گری های دقیقتر,این مصاحبه ها بیشتراز پیش تکمیل شد. این نظرسنجی در ماه ژوئن انجام شد، بنابراین نتایج نشان می‌دهد که تأثیر روانی فعلی بر کودکان غزه پس از بیش از ۱۴ ماه حمله اسرائیل به غزهدست کم گرفته می‌شود.

تخمین زده می شود که تعداد کشته شدگان غزه بیش از ۴۴ هزار نفر است و بر اساس نظرسنجی اخیر دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، ۴۴ درصد از کشته شدگان را کودکان تشکیل می دهند.

این مطالعه روان‌شناختی که روز چهارشنبه منتشر شد، توسط سازمان مرکز آموزش اجتماعی برای مدیریت بحران در غزه با حمایت اتحاد امداد هلند و اتحاد کودکان جنگ انجام شد. در این گزارش آمده است: بار روانی بر روی کودکان شدید است و سطوح بالایی از استرس با علائمی مانند ترس، اضطراب، اختلالات خواب، جویدن ناخن، مشکل در تمرکز و کناره گیری اجتماعی ظاهر می شود. “بسیاری از کودکان بمباران خانه ها و مدارس خود یا از دست دادن عزیزان خود را تجربه کرده اند. آنها آواره شده اند یا از خانواده های خود جدا شده اند که برای جستجوی سرپناه در مکانی امن فرار کرده اند.”

اضطراب، کابوس، اختلال در خواب و خوردن: پیامدهای آشکار ناشی از جنگ می باشند

حدود ۱.۹ میلیون فلسطینی در غزه، حدود ۹۰ درصد از کل جمعیت منطقه، اکنون آواره شده اند که بسیاری از آنها برای چندین بار آواره شده اند. نیمی از آوارگان کودکانی هستند که خانه های خود را از دست داده و مجبور به ترک محله های خود شده اند. بیش از ۶۰ درصد از کودکان شرکت کننده در این مطالعه گزارش دادند که در طول جنگ دچار بحران روحی شده اند. برخی نیز چندین بار در معرض حوادث آسیب زا قرار گرفتند.

تخمین زده می شود که ۱۷ هزار کودک در غزه بدون همراه هستند، اگرچه این مطالعه نشان می دهد که تعداد واقعی می تواند به طور قابل توجهی بیشتر باشد. این گزارش ادامه می‌دهد: «جدایی از خانواده‌ها، کودکان را در معرض خطر افزایش بهره‌کشی، سوء استفاده یا سایر نقض‌های جدی حقوقشان قرار می‌دهد». قرار گرفتن در معرض چنین تجربیاتی باعث می شود که کودکان واکنش هایی ایجاد کنند که می تواند پس از پایان جنگ ادامه داشته باشد و زندگی روزمره آنها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.واکنش‌های ضربه‌ای می‌توانند خود را به روش‌های مختلفی نشان دهند، از جمله پریشانی عاطفی مداوم، اضطراب، تغییرات رفتاری، مشکلات روابط، پسرفت، کابوس‌های شبانه، اختلال در  خواب، مشکلات خوردن و علائم فیزیکی مانند درد.

۴۹ درصد مایل به مردن هستند پسرها بیشتر از دختران آسیب دیده اند

همزمان با بمباران وحشیانه غزه که همچنان ادامه دارد, تقریباً همه کودکان (۹۶ درصد) بلافاصله احساس خطر مرگ کرده اند  و ۴۹ درصد واقعاً آرزو داشتند که بمیرند، احساسی که در بین پسران (۷۲ درصد) بسیار گسترده تر از دختران بود. اما تقریبا   ۲۶ درصد از دختران  چنین احساسی را اعلام داشتند.

به گفته War Child، این سازمان کمک رسانی و شرکای آن تاکنون توانسته اند با حمایت روانی به ۱۷ هزار کودک در غزه دسترسی پیدا کنند. اما هدف این است که از یک میلیون کودک حمایت های روانی اجتماعی و غیره ارائه شود. این بزرگترین عملیات بشردوستانه در تاریخ ۳۰ ساله این سازمان خواهد بود.

پتینسون گفت: «جامعه بین‌المللی باید هم‌اکنون وارد عمل شود، قبل از اینکه بحران سلامت روان کودکان که اکنون شاهد آن هستیم، به یک آسیب بین نسلی تبدیل شود که منطقه باید ده‌ها سال با پیامدهای آن دست‌وپنجه نرم کند.

منبع: نشریه گاردین

https://archive.ph/۲۰۲۴۱۲۳۰۱۳۰۷۴۳/https://www.freitag.de/autoren/the-guardian/kriegstrauma-die-haelfte-der-kinder-in-gaza-wuenscht-sich-den-tod

تاریخ انتشار : ۱۷ دی, ۱۴۰۳ ۴:۴۴ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر باد رفته

وحدت دمکراتیک یا انحصار قدرت!

گزارش سالانه اعدام در ایران؛ ۲۰۲۴

شب و ترانه های عاشقانه

۲۰ فوریه روز جهانی عدالت اجتماعی!

نامه‌ی کانون نویسندگان ایران

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!