پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۱:۱۰

پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۱:۱۰

در سایه‌ی تهدید نظامی، اولویت با همبستگی ملی است، نه رفراندوم
جامعه‌ی ایران نیازمند اصلاحات ساختاری، گسترش حقوق اساسی، پایان سرکوب و بازسازی مشروعیت است. اما مسیر رسیدن به این اهداف نه از گذرگاه‌های میان‌بر، بلکه از دل گسترش تدریجی آگاهی...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مهرزاد وطن آبادی
نویسنده: مهرزاد وطن آبادی
رجزخوانی‌های جنگ‌طلبانهٔ «مثلث مرگ» ترامپ، خامنه‌ای و نتان‌یاهو ادامه دارد!
تنها راه برون‌رفت مردم ایران از این همه فجایع، خودآگاهی، خودسازمان‌دهی سراسری و تقویت جنبش‌های اجتماعی با هدف سرنگونی جمهوری اسلامی و برپایی یک جامعهٔ آزاد، برابر و عادلانه است....
۲۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی
تحریم «ایران اینترناشنال» و «به بیلد هیچ شانسی نده»!
در این نوشتار سعی خواهم کرد نشان بدهم که تحریم یک نشریه یا شبکه‌ی خبری، یا نظایر آن، لزوما به معنای نفی آزادی بیان و خفه کردنِ صدای مخالف نیست....
۲۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: خسرو باقرپور
نویسنده: خسرو باقرپور
دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

تداوم سیاست های ضدکارگری دولت روحانی و مجلس شورای اسلامی

دولت به جای قطع برداشت از صندوق تامین اجتماعی و پرداختن بدهی خود و چارە جویی برای چالش های جدی کە سازمان تامين اجتماعی با آن مواجە است ومقابلە با تهدید ورشکستگی آن در سال های آتی، باز هزينه های خود را می خواهد همچنان از منابع اين سازمان تامين کند. سازمان تامين اجتماعی هم به نسل  کنونی و هم به نسل آينده تعلق دارد. دولت دست در جيب هم نسل کنونی و هم نسل آينده برده و با اين کار روند ورشکستگی اين سازمان را شتاب می بخشد.

مجلس شورای اسلامی در ۲۹ بهمن ماه بند (ز) تبصره هفت لایحه بودجه ۹۷ را تصویب کرد. براساس این بند منابع درمانی سازمان تامین اجتماعی به خزانه دولت واریز خواهد شد. در حالی که منابع موجود در صندوق درمان سازمان تامین اجتماعی را کارگران از دستمزدشان تامین کرده‌اند. لذا این منابع باید برای کارگران هزینه شود نه اینکه به حساب خزانه‌داری کل کشور و تحت عنوان درآمد عمومی واریز گردد.

دولت روحانی در دوره اول ریاست جمهوری خود طرح تحول نظام سلامت را به اجراء گذاشت. اجرای این طرح نیازمند تامین بودجه بود. دولت کمبود بودجه دارد و نمی تواند هزینه طرح سلامت را تامین کند. در عین حال دولت روحانی طرح تحول نظام سلامت را به عنوان یکی از طرح های موفق خود می داند و می خواهد به هر ترتیبی بودجه آن را تامین کند. اما به جای اینکه از بودجه روحانیون، ارگان های تبلیغاتی و امنیتی بزند، باز می خواهد از جیب کارگران هزینه کند.  

هزینە درمان کارگران از طریق حق بیمەای کە آنها هر ماهە پرداخت می کنند تامین می شود و جزء اموال عمومی کشور نیست. بهمین جهت کارگران تصویب این بند را دست اندازی بە اندوختەهایشان می دانند و نسبت به این مصوبه شدیدأ معترضن و خواستار لغو بند (ز) تبصرە ۷ لایحە دولت هستند. آن ها می گویند نه دولت و نه مجلس بە اعتراض کارگران توجە نکردە و با تصویب این بند حقوق کارگران را پایمال نمودەاند. برخی تشکل های کارگری از کارگران شاغل و بازنشسته و نهادهای صنفی کارگری خواستند که در روز دوم اسفند در مقابل ساختمان قدیمی مجلس گرد بیآیند و اعتراض خود را نسبت به مصوبه مجلس اعلام کنند. اعضای گروه‌ کارگری در شورای عالی کار هم به نشانه اعتراض بە تصویب بند (ز) جلسه شورای عالی کار را ترک نمودند.

سازمان تأمین اجتماعی بزرگ‌ترین صندوق بیمەای و بازنشستگی در کشور است. حداقل ۱۳ میلیون کارگر و بازنشستە تحت پوشش آن قرار دارند و گفتە می شود با افزودن خانوادەهای بیمە شدگان این سازمان نزدیک به ۴۲ میلیون نفر را تحت پوشش خود دارد. بە عبارتی بیش از ۵۰ درصد جمعیت کشور عضو صندوق تامین اجتماعی هستند. این سازمان سالهاست کە با بحران نقدینگی روبرو است. دولت  حدود ۱۵۰  هزار میلیاردتومان به این سازمان بدهی دارد. اگر بدهی دولت پرداخت نشود، سازمان تامین اجتماعی در سال های آتی با خطر ورشکستگی روبرو خواهد شد. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی می گوید احتمال ورشکستگی در یک دهه آتی بسیار بالاست و بحران آن به اندازه ای است که که دولت نیز توان مداخله اقتصادی را نخواهد داشت.  آمار بالای بیکاری و کاهش نرخ تولد از یک ‌سو و افزایش طول عمر افراد از سوی دیگر، منجر به افزایش چشمگیر تعداد جمعیت بازنشستگان و افزایش هزینەهای آن شده است. این امر به عنوان یک چالش جدی در مقابل سازمان تامین اجتماعی قرار دارد. در کنار اینها ضعف و فساد مدیریت دولتی و عدم نظارت و کنترول واقعی کارگری بر امورات این سازمان نیز موجب دست اندازی دولتها بە اموال تامین اجتماعی و عدم سرمایە گذاری جهت افزایش درآمد آن گردیدە.

دولت به جای قطع برداشت از صندوق تامین اجتماعی و پرداختن بدهی خود و چارە جویی برای چالش های جدی کە سازمان تامین اجتماعی با آن مواجە است ومقابلە با تهدید ورشکستگی آن در سال های آتی، باز هزینه های خود را می خواهد همچنان از منابع این سازمان تامین کند. سازمان تامین اجتماعی هم به نسل  کنونی و هم به نسل آینده تعلق دارد. دولت دست در جیب هم نسل کنونی و هم نسل آینده برده  و با این کار روند ورشکستگی این سازمان را شتاب می بخشد.

این اقدام دولت روحانی در تداوم سیاست های ضدکارگری است که در طی چند سال گذشته پیش برده است. سیاست هایی کە موجب شده است دستمزد کارگران زیر خط فقر بماند، تعداد کسانی کە با قراردادهای اسارتبار موقت کار می کنند بە ۹۵ درصد برسد، بر عده کودکان کار و خیابانی افزوده شود و تامین حداقل معیشت برای گروه های وسیعی از کارگران و بازنشستەگان دشوارتر گردد. سیاست های نئولیبرالی دولت روحانی زندگی کارگران را به فلاکت کشانده است. 

حسن روحانی بعد از خیزش اعتراضی می گوید باید صدای مردم را شنید. اما او و مجلس صدای اعتراض کارگران را نمی شنوند و هم چنان سیاست های ضدکارگری را پیش می برند. کارگران دریافته اند که باید صدای خود را آنچنان بلند کنند که مجلس و دولت مجبور شوند همانند”لایحە اصلاح قانون کار”، مصوبه اخیر خود را پس بگیرند.  

 

تاریخ انتشار : ۴ اسفند, ۱۳۹۶ ۱۰:۰۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در سایه‌ی تهدید نظامی، اولویت با همبستگی ملی است، نه رفراندوم

رجزخوانی‌های جنگ‌طلبانهٔ «مثلث مرگ» ترامپ، خامنه‌ای و نتان‌یاهو ادامه دارد!

تحریم «ایران اینترناشنال» و «به بیلد هیچ شانسی نده»!

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین