چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۹

چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۹

سهیلا درویش کهن همه ما را سوزاند و رفت⁩!
بغضی غریب گلویم را می‌فشارد. آنقدر صمیمی و نازنین بود. حکم من و او با هم تمام می‌شد. یادم نمیره شبی که بهم گفت: من خیلی از شما خجالت می‌کشم....
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌بند زنده‌یاد سهیلا درویش‌کهن
نویسنده: هم‌بند زنده‌یاد سهیلا درویش‌کهن
طلسم سکوت
امروز، / سرایش شعر / پس از آشویتس و غزه، / ناممکن ترین امکان، درجهان واژه هاست. / چکاد سرخ فام تمدن غرب، / و چنگال خون چکان آن، /...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: م ـ نوید
نویسنده: م ـ نوید
The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations
The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations The Women’s...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
IPFOM in the course of history! تاریخچه سازمان به انگلیسی
Iranian People's Fadaian Organization (Majority), is a democratic-socialist political organization defending peace, freedom, democracy, human rights, social justice, and equality. The organization struggles for equal rights for men and women,...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: «گروه کار امور بین‌الملل سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)»
نویسنده: «گروه کار امور بین‌الملل سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)»
مطالبه دانشجویان از وزیر علوم؛ بازگشت اساتید اخراج‌شده به دانشگاه‌ها!
حاصل این روند تهی شدن کشور از متخصصان است. از جنابعالی به عنوان فردی برآمده از دانشگاه که خود را فرزند نهاد علم می‌دانید و بازگشت کرامت به دانشگاه را...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف
نویسنده: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف
‍ مطالبات پرستاران معترض چیست؟
مطالبات ما عبارتند از: ۱-افزایش حقوقها متناسب با میزان واقعی نرخ تورم و رشد روز افزون آن . با توجه به خط فقر سی میلیونی، دریافتی هیچ پرستاری نباید از...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: مطالبات پرستاران
نویسنده: مطالبات پرستاران
سخنرانی تابستانی رهبر حزب چپ سوئد، نوشی دادگستر، در آلمدالن سوئد
حزب چپ در انتخابات بر اساس موضوعات مشخص و پیشنهادی که بهبود زندگی را هدف قرار می‌دادند، به میدان آمد. پیشنهاداتی مانند قیمت‌های ملی برای برق، قراردادهای جمعی برای همه...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: نوشی دادگستر، رهبر حزب چپ سوئد
نویسنده: نوشی دادگستر، رهبر حزب چپ سوئد

تداوم نارسائی‌ها در مدارس، اختناق بیشتر در دانشگاه‌ها

ما همچنين خواهان آنيم که در راستاى اعتلاى هرچه بيشتر آموزش در کشورمان، امکان تحصيل چندزبانه (حداقل دو زبان) به شمول زبان مشترک فارسى و زبان اقوام و مليت‌هاى کشورمان از نخستين سال تحصيل فراهم گردد. همه کودکان ميهن ما حق دارند به زبان مادرى خود که از نخستين سال‌هاى زندگى در خانواده و محيط زندگی‌شان فراگرفته‌اند، آموزش ببينند و آگاهی‌هاى خود را ارتقاء دهند.

فردا اول مهر، میلیون‌ها کودک، نوجوان و جوان ایرانى با شوق و ذوق و آرزوى فراوان به مراکز تحصیلى می‌روند تا با رشد شخصیت و توانائی‌هاى خود به بهترین اشکال، خود را براى یک زندگى فعال و با نشاط در جامعه، بیش از پیش آماده کنند. آنان مطابق مقاوله‌نامه‌هاى بین‌المللى حق دارند علاوه بر آموزش ابتدائى اجبارى و رایگان، از کیفیت آموزشى مطلوب و امکان ادامه تحصیل تا بالاترین مدارج برخوردار باشند. با این حال در کشور ما، هنوز ده‌ها و چه بسا صدها هزار کودک از امکان ورود به مدرسه محروم هستند.
مطابق آمار رسمى حکومت جمهورى اسلامى که به یونیسف ارائه شده است، حدود شش در صد کودکان تحصیلات ابتدائى را به پایان نمی‌رسانند و بیش از ۱۵ درصد مردان و ۳۰ درصد زنان کشور کماکان بیسواد هستند و هنوز هم هر ساله بیسوادان تازه‌اى به جمعشان افزوده می‌شود.
در کشور ما که ملیت‌ها و اقوام مختلفى زندگى می‌کنند. کودکان ملیت‌ها و اقوام غیر فارس، در اول مهر ماه از تحصیل به زبان مادرى خود محروم هستند. کودکانى که از بدو تولد به‌زبان مادرى خود، تکلم کرده‌اند. تا سن قانونى رفتن به مدرسه در محیط زندگى و خانواده به همین زبان صحبت کرده‌اند. این کودکان که مجبور می‌شوند از بدو رفتن به مدرسه فقط به زبانى غیر از زبان مادریشان آموزش ببینند، فشار روانى مضاعفى را متحمل می‌شوند که در پیشرفت تحصیلى آنان و رویگردانى از مدرسه و تحصیل، تاثیر چشمگیرى دارد.
آمارى که از آن یاد شد، متاسفانه با آمار بسیارى از کشورهاى فقیر جهان برابرى می‌کند، در حالی‌که به یمن درآمدهاى حاصل از فروش نفت و دیگر منابع طبیعى کشورمان، با اندکى تدبیر و حداقلى از برنامه‌ریزى می‌شد در مدتى کوتاه، چنین مشکل اجتماعى را از مدت‌ها پیش برطرف کرد، ولیکن بنیادگرایان حاکم بر سرنوشت مردم کشور ما، سوداهاى دیگرى را در سر می‌پرورانند و در راستاى اهداف غیرمردمى و نامتعارفشان، سرمایه‌هاى کشور را به جاى صرف براى حل معضلات دردناک اجتماعى، در راه پروژه‌هاى ماجراجویانه، بلندپروازانه و بدون آینده‌اى چون تولید آب سنگین اراک و امثال آن به هدر می‌دهند.
حکومتگران جمهورى اسلامى با این آرزو که به اهداف تعیین‌کرده‌ى خود برسند، کوچکترین ندا و حتا نجواى نارضایتى را بر نمی‌تابند و از این رو پس از تعطیل تعدادى از نشریات مستقل، دانشگاه‌ها را هدف گرفته‌اند. به دنبال گلایه احمدی‌نژاد از تسلط نیروهاى سکولار در دانشگاه‌ها، موج سرکوب تازه‌اى در دانشگاه‌ها آغاز شده است. علاوه بر تداوم برکنارى و بازنشسته کردن اجبارى و زودرس استادان، حدود ۲۰۰ نفر از دانشجویان به کمیته‌هاى انضباطى معرفى گردیده‌اند، تعدادى از نشریات دانشجوئى توقیف شده‌اند، فعالیت تعدادى از تشکل‌هاى دانشجوئى و کانون‌هاى فرهنگى با ممانعت یا محدودیت روبرو گشته است و مهم‌تر از همه براى تعدادى از دانشجویان احکام محرومیت از تحصیل صادر شده و از ثبت نام ده‌ها تن از فعالان دانشجوئى پذیرفته‌شده در آزمون مقطع فوق لیسانس خوددارى شده است. میزان چنین اقداماتى در حدى است که با تداعى رویدادهاى اردیبهشت ۵۹، می‌توان مشابهت‌هاى فراوانى را در روندهاى کنونى دید.
هیئت سیاسى – اجرایى سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تأکید بر این‌که آزادى عقیده از بنیادی‌ترین اصول حقوق بشر است و همچنین با اشاره به حق برخوردارى از تحصیلات عالى که در ماده ۲۸ پیمان‌نامه جهانى حقوق کودک تصریح شده است و جمهورى اسلامى نیز موظف به اجراى آن است، خواهان لغو کلیه احکام محرومیت از تحصیل دانشجویان دگراندیش و ثبت نام فورى تمامى پذیرفته‌شدگان در آزمون مقطع فوق لیسانس می‌باشد. حق ایجاد تشکل‌های صنفی و سیاسی دانشجوئی و فعالیت در آن نیز از حقوق مسلم دانشجویان است. ما وجود چنین تشکل‌هایی را برای ارتقای کیفی و رشد همه‌جانبه دانشجویان ضروری می‌دانیم و از ابتکارات دانشجویان در ایجاد تشکل‌های جدید و یا بازداری از تعطیل تشکل‌های موجود پشتیبانی می‌کنیم. حضور متشکل دانشجویان در این نهادها، هم برای تأمین حق مشارکت آنان در اداره دانشگاه‌ها ضرورت دارد و هم امکانات ایشان را برای حذف دخالت عوامل غیر دانشگاهی همچون نیروهای نظامی-امنیتی را که جسارت حضور علنی در دانشگاه‌ها را پیدا کرده‌اند، افزایش می‌دهد.
ما همچنین خواهان آنیم که در راستاى اعتلاى هرچه بیشتر آموزش در کشورمان، امکان تحصیل چندزبانه (حداقل دو زبان) به شمول زبان مشترک فارسى و زبان اقوام و ملیت‌هاى کشورمان از نخستین سال تحصیل فراهم گردد. همه کودکان میهن ما حق دارند به زبان مادرى خود که از نخستین سال‌هاى زندگى در خانواده و محیط زندگی‌شان فراگرفته‌اند، آموزش ببینند و آگاهی‌هاى خود را ارتقاء دهند.

امیدواریم سال نو تحصیلى، سال فائق آمدن دانش‌آموزان و دانشجویان بر محدودیت‌هایى باشد که در برابرشان قرار گرفته است تا آنان بتوانند از تمام امکانات و استعدادهاى خویش براى تحصیل دانش بیشتر و کسب بینش عمیق‌تر، به عنوان سازندگان ایران آزاد و آباد فردا بهره‌مند شوند.

هیئت سیاسى – اجرایى سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
۳۱ شهریور ماه ۱۳۸۵ 

تاریخ انتشار : ۳۱ شهریور, ۱۳۸۵ ۹:۱۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفتاد و یک سال پس از روز تاریخی ٢٨ مرداد!

روزی که از آن تاریخ تا پایان حکومت پهلوی اگر بخواهیم در مورد حکومت محمد رضا شاه پهلوی فقط یک عبارت بکار ببریم که دوست و دشمنِ منصف بر آن بیشترین اتفاق نظر را داشته باشند، آن عبارت چنین است:

محمد رضا شاه پهلوی از عصر روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا روزی که بختیار را به نخست‌وزیری گمارد، بطور پی در پی قانون اساسی مشروطیت را زیر پا می‌گذاشت و آن را رعایت نمی کرد.

شاید هیچ واقعه ای در تاریخ معاصر ایران به اندازه واقعه بیست وهشتم مردادماه ۱۳۳۲ مورد …

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سهیلا درویش کهن همه ما را سوزاند و رفت⁩!

طلسم سکوت

The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations

IPFOM in the course of history! تاریخچه سازمان به انگلیسی

مطالبه دانشجویان از وزیر علوم؛ بازگشت اساتید اخراج‌شده به دانشگاه‌ها!

‍ مطالبات پرستاران معترض چیست؟