چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۱

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۱

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
تحلیل مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران...
در این مقاله، میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال‌های 1400 و 1403 را مقایسه کرده و همچنین به تحلیل اختلاف بین نتایج نظرسنجی‌ها و نتایج واقعی انتخابات...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: م. آذری
نویسنده: م. آذری

تشکیل جبهه اتحاد ملی (جام) – در همراهی با پیشنهاد کیوان صمیمی

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ یکشنبه ۱۸ دی  ۱۴۰۱   ساعت ۹  شب ایران

موضوع: 

تشکیل جبهه اتحاد ملی (جام) – در همراهی با پیشنهاد کیوان صمیمی 

میهمان: بهزاد کاظمی ، فعال سیاسی سوسیالیست – ساکن ایران  

لینک:

https://t.me/+YNxze2Z5-E05NWFh

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی با بهزاد کاظمی   

  • جبهه اتحاد ملی پیشنهادی دامنه گستردگیش تا کجا خواهد بود؟ آیا فقط گروهای چپ و جمهوری خواه و ملی رو در بر خواهد گرفت یا شورای مقاومت و مجاهدین و مشروطه خواهان و اصلاح طلب های داخل ایران رو هم در بر خواهد داشت؟
  • آیا جبهه اتحاد ملی توان ایجاد و تشکیل دولت گذار رو با حضور شخصیت های ملی و مترقی در داخل و خارج از کشور را خواهد داشت؟ چه گروه ها و شخصیت هایی در این دولت گذار به نظر شما باید حضور داشته باشند؟
  • شما چه نقشی را برای آقای حامد اسماعیلیون در این اتحاد میبینید؟ ایشون در آخرین مصاحبه اشون به صراحت اعلام کردند که جمهوری خواه هستند ایا اکر ایشون به عنوان فعال سیاسی وارد میدان بشوند میشود در این اتحاد از وجودایشون بهره برد؟
  • اتحاد برای هدفهای نهایی مثل گذار از حاکمیت و اینکه بعدش برای روی کار آمدن چه حکومتی تلاش شود کمی غیر عملی به نظر می رسد چون همه که صادق نیستند-  مثلا الان رضا پهلوی هم ادعا میکند که جمهوری خواه است – به نظر من گروهها باید با هم ابتدا کارهای مشترکی ایده های مشترکی را پیش ببرند و در عمل همدیگر را بسنجند – مثلا اگر یک گروه اتحاد ملی برای آزادی زندانیان سیاسی شکل بگیرد یا یک گروه اتحاد ملی علیه حکم اعدام شکل بگیرد یا یک اتحاد ملی علیه حجاب اجباری ابتدا شکل بگیرد می توان در عمل دید هر کسی و هر گروهی واقعا چه روشهایی را در پیش می گیرد چقدر به دمکراسی و خرد جمعی پایبندی دارد – در غیر این صورت امکان اینکه یک اتحاد ملی برای اهداف کلی داشته باشیم بسیار شکننده خواهد بود و غیر قابل اعتماد شما اینطور فکر نمی کنید ؟ فکر نمیکنید که باید ابتدا تجربه مشترکی شکل بگیرد و همه در عمل ارزیابی شوند ؟
  • شما مبنای اتحاد ملی را بر حول منافع ملی قرار می‌دهید. ولی منافع ملی مبحثی است مبهم و با تعاریف و تفاسیر گوناگون.
  • بطور مثال بعضی ها  داشتن انرژی هسته ای و یا حضور و نفوذ  نظامی ایرانی در منطقه را به نفع منافع ملی ایرانیان  می‌دانند ولی خود همین مسئله باعث مناقشات منطقه ای و بین‌المللی  وتحریمهای کمرشکنی شده است که شالوده اقتصاد ایران   و امنیت ملی و اجتماعی     را به مرز نابودی و ویرانی  رسانده و معیشت مردم را تقریبا فلج کرده است.     سوال:
    • ۱- شما منافع ملی را چگونه تعریف میکنید و آزادی های فردی و اجتماعی  و عدالت  چه جایگاهی در تفسیر شما دارند؟
    • ۲_ آیا تعاریف و تعابیر متفاوت از منافع ملی باعث افتراق نمی‌شود؟
    • ۳_چگونه می‌توانیم روشن کنیم که چه کسی یا کسانی منافع ملی را تشخیص داده و تعیین می کنند؟
  • با درود به مهمان محترم و آرزوی سلامتی برای آقای کیوان صمیمی- سوال اول_آیا ایده تشکیل ((جبهه اتحاد ملی)) شباهت به شعار اصلی حزب توده ایران که همانا،ایجاد جبهه متحد از همه نیروهای دموکراتیک برای طرد رژیم ولایت فقیه حول ۳ محور:
    • الف)محو کامل رژیم ولایت فقیه از سپهر سیاسی کشور
    • ب)توقف کامل برنامه های نئولیبرالی از حیات اقتصادی کشور
    • ج)حفظ تمامیت ارضی و مخالفت قاطع با دخالت دول بیگانه در مسائل ایران ندارد؟
  • سوال دوم_ با توجه به توازن قوای موجود در مخالفین ج.ا،در صورت سقوط ج.ا، آیا کشور به دست نیروهای مافوق راست و وابسته به امپریالیسم نمی افتد؟ در این صورت آیا بهتر نیست به جای طرح شعار براندازی به شعارهای مطالبه محور مثلا ،اجرای بلاتنازع قانون اساسی و اجرای بندهای مسکوت آن مثل(( آزادی احزاب و سندیکا ها ))پرداخت و حکومت رو به عقب نشینی واداشت؟
  • در حال حاضر چند جبهه داخل و خارج داریم که هنوز نتوانسته هیچ کاری بکنند
  • هفت شهر عشق را عطار گشت
  • شما هنوز اندر خم یک بیراه هستید – واقعا” بیلان بدهید. چرا اینقدر متفرق هستید؟
  •  هرامتیازی بخواهید بگیرید بدون جبهه واحد ضد دیکتاتوری امکان پذیر نیست.
  • اگر بخواهیم یکی از اعضای تشکیل دهنده‌ی جام را “اتحاد چپ ” بدانیم این اتحاد چپ شامل چه گروه‌هایی خواهد بود؟
  • شما اتحاد ملی را موکول میکنید بر تشخیص منافع ملی  بر اساس انتخاب مردم و یا نمایندگان واقعی آنها.
  • درحالیکه در شرایط کنونی این انتخاب و تشخیص منافع  ملی از سوی مردم سلب شده است.
  • در حال حاضر بفرمایید مردم و نمایندگان آنها در قالب احزاب و وگروهها حول چه محورهایی می‌توانند برای گذار از شرایط کنونی متحدالشکل عمل کنند.
  • در شرایط فعلی کشور چگونه می‌توان نیروهای دموکراتیک و چپ رو در قالب تشکل‌های مستقل و آزاد سازماندهی کرد؟
  • پس ‌از‌سقوط‌ جمهوری‌اسلامی ‌بیشترین‌ احتمال‌ این ‌است ‌‌که ‌حکومت ‌جایگزین ‌ایران‌ از‌دوست‌غرب‌خواهد‌بود. بنابراین ‌غرب خواهان ‌ایران ‌یک ‌پارچه‌ و‌ دوست ‌خود‌ خواهد ‌بود ‌تا‌ علیه ‌قطب ‌چین ‌و‌روسیه‌ به‌کارش‌ آید
  • نظر شما‌ دراین ‌مورد‌ چیست.؟
  • گرچه بسیار دیر بفکر ایجاد اتحاد ملی یا جبهه متحد افتادیم اما در شرایط کنونی ایران تشکیل یک چنین اتحادی بطور علنی ممکن است؟
  • بادرودرفیق بهزادباتوجه به اینکه جبهه ازاتحاد احزاب تشکیل میشود،کدام احزاب وسازمانها (جام)را تشکیل خواهند داد؟
  • آیا بنظر شما اپوزوسیون مترقی و مردمی ج.ا از کنار میرحسین موسوی با بی تفاوتی رد نمیشود؟
  • آیا میتوان بنا به مقاومت جانانه ای که این فرد در مقام یک رجل سیاسی از خود نشان داده به وی به چشم محور شکل گیری جبهه متحدی از همه نیروهای دموکراتیک و مردمی نگریست؟ جبهه متحد که توامان که با استبداد ج.ا مبارزه میکند با اپوزوسیون امپریالیستی نیز مبارزه میکند ؟
  • یک معضل برای اتحاد ها به نظر من این است که بعضی ها یک دیوار چین بین اصلاحات و انقلاب می بینند در صورتی که میشود برای هر دو تلاش کرد و مرز بین رفرم و انقلاب یک مرز تصنعی است و آنچه تعیین میکند کدام نتیجه خواهد داد شرایط عینی جامعه است نه تصمیم گیری نیروهای اپوزیسیون . نظر شما در این مورد چیست ؟ ضمن اینکه ما از اصلاحات دوم خردادی صحبت نمیکنیم و منظورمان اصلاحات به منظور عقب راندن رژیم با نیروی توده های متحد است
  • چطور می شود این جبهه اتحاد ملی را عملی کرد یعنی قدمهای بیشتری برایش برداشت منظورم این است که اگر کسانی علاقمند به پیوستن به این اتحاد باشند چه باید بکنند ؟ و دگر اینکه اگر پذیرفتید که اول باید در یک زمینه های مشخصی مثل آزادی زندانیان سیاسی و … باید همراهی شود قدم اول یا حرکت اول چه خواهد بود ؟
  • طبق نظر مرحوم رئیس دانا نه با ارتجاع داخلی نه ارتجاع خارجی نباید کار کرد پس یک جبهه مردمی باید تشکیل داد نظرشما چیست؟

 

تاریخ انتشار : ۲۰ دی, ۱۴۰۱ ۵:۵۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به یاد هماره‌سبز رفیق حمید اشرف و یکایک فداییان جان‌باختهٔ خلق!

در روز جان‌باختگان فدایی، یاد تمامی دیگر جان‌باختگان راه آزادی، برابری و عدالت را نیز گرامی می‌داریم و باور داریم که دادخواهان کشتارهای خونین این چهاردهه راهی را که تاکنون با پایداری خستگی‌ناپذیری رفته‌اند، تا روشن شدن همۀ حقایق و محاکمه آمرین و عاملین قتل عزیزان‌شان ادامه خواهند داد.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

به یاد هماره‌سبز رفیق حمید اشرف و یکایک فداییان جان‌باختهٔ خلق!

در روز جان‌باختگان فدایی، یاد تمامی دیگر جان‌باختگان راه آزادی، برابری و عدالت را نیز گرامی می‌داریم و باور داریم که دادخواهان کشتارهای خونین این چهاردهه راهی را که تاکنون با پایداری خستگی‌ناپذیری رفته‌اند، تا روشن شدن همۀ حقایق و محاکمه آمرین و عاملین قتل عزیزان‌شان ادامه خواهند داد.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

به یاد هماره‌سبز رفیق حمید اشرف و یکایک فداییان جان‌باختهٔ خلق!

در روز جان‌باختگان فدایی، یاد تمامی دیگر جان‌باختگان راه آزادی، برابری و عدالت را نیز گرامی می‌داریم و باور داریم که دادخواهان کشتارهای خونین این چهاردهه راهی را که تاکنون با پایداری خستگی‌ناپذیری رفته‌اند، تا روشن شدن همۀ حقایق و محاکمه آمرین و عاملین قتل عزیزان‌شان ادامه خواهند داد.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟