جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵

جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵

حقوق ما: سال هشتم، شماره ۲۳۰
در این شماره: مجازات‌های جایگزین حبس، خدمات عامالمنفعه در مجازاتهای جایگزین حبس و امکان استثمار زندانیان، کاهش جمعیت کیفری زندان در پرتو مجازاتهای جایگزین حبس، تاثیر اجتماعی مجازات جایگزین حبس...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
روزای خونین: میان نامه های زندان و تئوری انقلاب
روزا رویزیونیسم را اندیشه ای مکانیکی و غیردیالکتیکی میدانست...او در کنار کارل لیبکنشت پایه گذار سازمان اسپارتاکوس بود که نطفه اصلی تشکیل حزب کمونیست آلمان در سال 1918 میلادی گردید....
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
یگانه چارهٔ ما
در جهان مدرنی که به جای نزدیکی، دیوارهایی بلندتر میان انسان‌ها ساخته‌اند، چگونه می‌توان به آینده امید داشت؟
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا
کارگر یک ماه کار می‌کند اما کل حقوقی که می‌گیرد، کمی بیشتر از قیمت یک گرم طلا در بازار و کمتر از ۱۵۰ دلار آمریکاست؛ حال قدرت خرید چنین دستمزدی...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
در چشم انداز سبزِ نگاه تو
می دانم، چه بیهوده می گذرد، روزگار سخت و دلگیر، در دالانی تنگ و سیاه، اما امید در شریانهای زندگی جاریست
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دوستان و رفقای گرامی مطالبی که در این دفتر ملاحظه میکنید، بخشی از اسناد مصوب کنگره بیستم سازمان، به اضافه پیام ها و سخنرانی های مهمانان آن است که آماده...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو

تعهد به مبانی چپ-رقیه دانشگری(فران)

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

جلسه تلگرامی این یکشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۱ موضوع: تعهد به مبانی چپ میهمان: رفیق رقیه دانشگری (فران) از پیشکسوتان جنبش فدایی لینک گروه : https://t.me/+rC-StPOeVZ84N2Ix

 

سوالات مطرح شده در جلسه “تعهد به مبانی چپ”  

  • با درود بر شما – بسیاری از چپ های با همین دستگاه نظری که توضیح دادید در موقعیت خاص پس از انقلاب از انطباق خلاق این مبانی با شرایط مشخص کشور به نیرویی در خدمت ارتجاع دینی ولایت فقیه قرار گرفتند و از انجام وظایف خود در قبال آزادی های لازم برای طبقه کارگر و زحمتکشان در برابر تقویت بُعد به ظاهر ضد امپریالیستی حکومت ارتجاعی عقب نشستندو رهبری خمینی را در مبارزه ضد امپریالیستی پذیرفتند ودر نهایت هم هدف خود را شکوفایی جمهوری اسلامی قرار دادند ؛ نتیجه آن شد که طبقه کارگر از پیشرفت در راه هژمون شدن و کسب قدرت در مناسبات اجتماعی _ اقتصادی باز ماند به شکلی که امروز از نظر اقتصادی در فلاکت بسر می برد و از نظر اجتماعی هم نیروی سازمان یافته ای که از حداقلی ترین حقوق خود بتواند دفاع کند  عاجز است .بنظر شما چگونه می توان این انطباق خلاق را ایجاد کرد تا راه برای پیشرفت طبقه کارگر در مسیر هژمونیک درمناسبات اجتماعی _ اقتصادی این طبقه فراهم شود ؟
  • اخیراً مطلبى از شما (رقیه دانشگرى ،فران )در فضاى مجازى منتشر شده است که اشاره به کسانى دارید که به پوچگرایى غلطیده و گامهاى تاریخى انقلاب ۵٧ را که استقلال سیاسى و مقاومت در برابر سلطه ى خارجى را به ارمغان آورد و جمهوریت را جایگزین سلطنت کرد فراموش کردند !! لطفاً موئلفه هائ استقلال و جمهوریت در ایران را پس از انقلاب ۵٧  نام ببرید ؟؟؟
  • اگرما ادعامیکنیم که تئوری های ماعلمی است وعلم هم هیچ ایده مطلق را قبول ندارد چگونه ازایده ئولوژی میتوانیم صحبت کنیم. وقتی حتی اصل علیت درعلم کوانتم رد میشود چگونه ما اصرارداریم خودرا درچهارچوب های مطلق نگه داریم. دقت کنید حرفم روی کلمه ایدئولوژی است.
  • با توجه به اینکه  ایدئولوژی مارکسیستی بر اندیشه ماتریالیسم دیالکتیک بنا شده که تاکید بر نسبی بودن و تغییر و تکامل دارد  و هیچ چیز را مطلق نمی داند، چرا عده ای تلاش می کنند که آنرابا این نقد که چون  ایدئولوژی است پس مطلق و ضد علم است ، محکوم کنند ؟
  • رفیق فران گرامی با درود، امروز بعد از ۴۳ سال از انقلاب بهمن با تحلیل تمام آنچه گذشت  فکر می کنید علت ناکامی چپ در جلوگیری از انحصار قدرت سیاسی در چنگ هیات حاکمه فعلی چه بود؟
  • آیا بنظر شما در انقلاب‌ ۵۷ مردم در دام طبقه تجار دلال در مقابل سرمایه داری صنعتی و تولیدی نیفتادند، و برخی نیروهای چپ طرفدار سوسیالیسم هم ساده انگارانه دیدگاههای سوسیالیستی خود را فقط معطوف به سرمایه داری صنعتی ایران نکردند؟
  • جنبش چپ(فدائیان)چگونه می تواند در رهبری خیزش های صنفی در ایران نقش ایفاء نماید؟
  • آیا در صورت امکان برای گذار از جمهوری اسلامی،جنبش چپ(فدائیان) باید با دیگر مدعیان اعتلاف انجام دهد؟
  • اگر مبانی اساسی چپ سوسیالیستی را  مبارزه طبقه کارگر و زحمتکشان در کشوربرای آزادی و عدالت بدانیم و ظایف انترناسیونالیستی را همراهی در مبارزات کارگران و زحمتکشان جهان علیه سرمایه داری جهانی بدانیم این دو نمی تواند یکدیگر را نفی کند هریک در صورت عدم انطباق می تواند به ضد خودش تبدیل شود . بعنوان مثال در نادرستی انطباق وظایف انترناسیونالیستی امروزه در بین بخشی از مدعیان سوسیالیزم وظایف انتر ناسیونالیستی تبدیل شده به دفاع از تجاور روسیه به اوکراین به بهانه حضور نئو نازیست ها در اوکراین با این تجاور هم جنگ و هم ادامه ی آن توجیهه میشود .این درواقع شبیه از همان مواضع ضد امپریالیستی خمینی است این بار در قامت دفاع از روسیه سرمایه داری پوتین که حلقه ای از سرمایه جهانی و عمیقا ضد کارگران و زحمتکشان روسیه و اوکراین و در ادامه علیه صلح جهانی است . سوال اینجاست که چرا این چپ ها قادر نبستند درک کنند در میدان جنگی که ایجاد شده است این کارگران و زحمتکشان هستند که قربانی توسعه طلبی توامان ناتو از یکسو و روسیه الیکارش و در عین حال مونارشی پوتینی متکی به سلاح هسته ای (و نه قدرت کارگران  و زحمتکشان) از سوی دیگر است ؟
  • فرمودید ‌بزرگی ‌سازمان ‌پس ‌از ‌انقلاب نتیجه ‌سیاست ‌اتحاد ‌و انتقاد ‌است. آیا سازمان ‌پس ‌از‌این‌‌ سیاست‌ از‌ رشد نایستاد؟ ‌ودر‌نهایت‌ منجر‌ به‌ دو انشعاب‌ نشد‌؟ آیا ‌نمی‌توانستیم‌ بدون‌ اتحاد ‌با ‌ارتجاع ولایی ‌با ‌امپریالیسم ‌مبارزه‌ کنیم؟ وبدون ‌اتکا‌ به ‌امپریالیسم‌ با‌ ارتجاع ولایی ‌مبارزه‌ کنیم؟
  • با درود بر دست اندر کاران برنامه پرسش و پاسخ و مهمان گرامی. ،فول حکومت اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی چقدر بر کُندی مبارزات چپ(فدائیان) برای پیشبرد اهداف شان تاثیر گذار بوده است؟
  • ضمن تشکر از بحث منسجمی که ارائه کردید، نگاه شما به تحول ملی و دموکراتیک پیش روی جامعه ایران از منظر جهت گیری اجتماعی چیست؟ با توجه به‌ اینکه انقلاب ملی دموکراتیک متفاوت از انقلاب بورژوا دموکراتیک است،  آیا تحول ملی و دموکراتیک پیش روی جامعه ایران می تواند دارای جهت گیری بورژوایی باشد یا به صورت اجتناب ناپذیری دارای جهت گیری سوسیالیستی خواهد بود؟ اگر چنین است، آیا این توجه را در رویکرد نیروهای چپ انقلابی و باورمندان به مارکسیسم و سوسیالیسم علمی می بینید؟
  • با درود رفیق فران عزیز، آیا لزوماَ تعهد به چپ در تعهد به یک ایدئولوژی تجلی میابد؟،مثلاَ  حزب چپ ایران(فدائیان خلق) که خودرا حزبی غیر ایدئولوزیک وبرنامه محور میداند، ازدید شما تعهدی به چپ ندارد؟
  • چرا یک عده فکر میکنند یک نیروی مردمی  باید جلوی مردمی که ۹۸% آنها به جمهوری اسلامی رای داده بودند می ایستاد ؟ مگر ان نیروهایی که این کار را کردند به مردم کمک کردند ؟ به نظر شما این برداشت ذهنی – اراده گرایانه از مسائل یکی از مشکلات اساسی  برخی از  نیروهای چپ نیست؟
  •  
تاریخ انتشار : ۱۳ تیر, ۱۴۰۱ ۷:۳۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حقوق ما: سال هشتم، شماره ۲۳۰

روزای خونین: میان نامه های زندان و تئوری انقلاب

یگانه چارهٔ ما

سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا

در چشم انداز سبزِ نگاه تو

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)