سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۵ تیر, ۱۴۰۵ ۱۱:۱۷

جمعه ۵ تیر ۱۴۰۵ - ۱۱:۱۷

توافق ایران و امریکا، روزنه صلح

اوباما دست جناح جنگ طلب را در حنا گذاشته است. او می گويد سالهای دراز ايران را تحت فشار قرار داديم و باز هم موفق به توسعه صنايع اتمی خود شدند. به همين دليل توافق کنونی بهترين آلترناتيو موجود است. او به دست راستی ها می گويد راه بهتری برای جلوگيری از توسعه صنايع اتمی ايران نداريم. يا اين قرارداد را امضا می کنيم و توسعه اتمی ايران را کنترل می کنيم و يا هم بايد با ايران وارد جنگ شويم. اما جنگ، خط قرمزی است که در امريکا طرفدار ندارد. اکثريت امريکائيها مخالف جنگ با ايران هستند.

Getting your Trinity Audio player ready...

بالاخره قرار توافق اصولی بین ایران و امریکا (و گروه۱+۵) بدست آمد. باید همه ما نفس راحتی بکشیم. هنوز خطر رفع نشده است و باید سه ماه چانه زنی و ریسکهای ریز و درشت را پشت سر بگذاریم تا توافق اصولی کنونی به توافقی دائمی تبدیل شود. هنوز نیروهای مختلفی با این قرار موقتی مسئله دارند. در یک طرف این صف کشی اسرائیل، همراه جناح ماجراجو و جنگ طلب امریکا، با جناح راست حاکمیت ایران قرار دارند و در طرف دیگر جناح معتدل امریکا به رهبری اوباما، به همراه جناح اصلاح طلب حاکمیت ایران قرار گرفته اند.

علیرغم مشکلات موجود و تهدیدهای سناتورهای امریکائی و هم صداهای ایرانیشان مثلا در نشریه کیهان، باید گفت که پایه های صلح ایران و امریکا پی ریزی شده است.

اوباما دست جناح جنگ طلب را در حنا گذاشته است. او می گوید سالهای دراز ایران را تحت فشار قرار دادیم و باز هم موفق به توسعه صنایع اتمی خود شدند. به همین دلیل توافق کنونی بهترین آلترناتیو موجود است. او به دست راستی ها می گوید راه بهتری برای جلوگیری از توسعه صنایع اتمی ایران نداریم. یا این قرارداد را امضا می کنیم و توسعه اتمی ایران را کنترل می کنیم و یا هم باید با ایران وارد جنگ شویم. اما جنگ، خط قرمزی است که در امریکا طرفدار ندارد. اکثریت امریکائیها مخالف جنگ با ایران هستند.

برطبق این قرارداد فعالیتهای اتمی ایران محدود می شوند ولی حق ایران در این زمینه به رسمیت شناخته می شود و پس از دوره ده تا پانزده سال، محدودیتهای مورد توافق هم به پایان می رسند. علاوه بر مخارج مستقیم پایه گذاری صنایع اتمی، ایران بیش از صد میلیارد دلارخسارت مناقشه کنونی را تحمل کرده است. امید داشته باشیم که ضرر باز هم بیشتری از این ناحیه دامن ما را نگیرد.

این توافق تنها به وسیله اصلاح طلبان قابل دسترسی بود و امید است که با برداشته شدن تحریمهای کمرشکن اقتصادی وضع زندگی مردم بهتر شود. این موفقیت، دستاورد ریاست جمهوری روحانی است. اگر راستگرایان نتوانند چوب لای چرخ صلح حاصله بگذارند توافق با امریکا بزرگترین و ملموس ترین موفقیت ریاست جمهوری روحانی بشمار خواهد رفت. اصلاح طلبان با کمی جرات بیشتر از دوره خاتمی عمل کردند و دستاورد خوبی هم جایزه گرفتند.

ولی بزرگترو مهمتراز اینها تغییرات مثبتی است که در جو عمومی جامعه به وجود خواهد آمد. لولوی توطئه های شیطان بزرگ براترین حربه و توجیه رژیم در محدود کردن آزادی های مردم بوده است. بدون این حربه فشار مردم برای کسب آزادی های بیشتر شانس بیشتر و بهتری خواهد داشت. نیروهائی که زندگی خود را به شمشیر جنگ مدیون بودند با حربه صلح بی سلاح می شوند.

اما از زاویه بین المللی، مهمترین اثر این توافق در نظام جدیدی است که در خاورمیانه سر بر می آورد. توافق ایران و امریکا مسلما شامل زمینه هائی جدا از مسئله هسته ای است که “به تفاهم” رسیده اند و یا حتی قرار و مدار جدی ای گذاشته اند که فعلا علنی نمی شود. جزئیات این” تفاهمات ” نا گفته باقی می مانند ولی جدا از ابعاد آنها، روشن است که نوعی قبول تحولات در نیروبندی منطقه ای را در بر دارد. نظم موجود خاورمیانه که پس از جنگ اول جهانی برپا شده بود بهم می خورد. شاید بهتر است بگوئیم این توافق شروع برهم خوردن نظم قدیم و جا افتادن نظمی جدید است، فرایندی که مسلما با خون و آتش، درد و رنج فراوان همراه خواهد بود ولی نظم نوینی خواهد بود.

مجید سیادت

۴ آوریل ۲۰۱۵

تاریخ انتشار : ۱۷ فروردین, ۱۳۹۴ ۰:۴۷ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

امضای تفاهم‌نامه پایان جنگ، توافقات ابتدایی و مذاکرات ۶۰ روزه برای تحقق صلح پایدار

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): در شرایط کنونی و در آستانه مذاکرات شصت‌روزه، منافع ملی ایران ایجاب می‌کند که جمهوری اسلامی مذاکرات را با هدف دستیابی به صلحی پایدار، عادی‌سازی روابط با آمریکا و پایان دادن به خصومت ساختاری ادامه دهد و از گرفتار شدن در حاشیه‌ها و تلاش برای راضی کردن مخالفان مذاکرات بپرهیزد.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

از گرانی نان تا فسادهای میلیارددلاری؛ چرا فشار فقط بر دوش مردم است؟

شهناز قراگزلو: کارگرانی که پس از سال‌ها پرداخت حق بیمه بیکار شده‌اند، برای دریافت مقرری ناچیز بیکاری با روندی فرسایشی و بازرسی‌هایی مواجه‌اند که بیشتر شبیه تعقیب یک متهم است تا حمایت از یک بیمه‌شده.
این پرسش جدی مطرح است که چرا برای پرداخت ۱۵ میلیون تومان به یک کارگر چنین سختگیری می‌شود، اما همین دقت در برابر فسادهای کلان اقتصادی دیده نمی‌شود.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

پنجاهمین سالگرد جان‌باختن حمید اشرف و یاران | طهماسب وزیری، محمود سیدی در گفت‌وگوبا مهرزاد وطن‌آبادی

تبارشناسی هویت، جغرافیا و ساختار سیاسی در ایران معاصر

وقتی زمین می‌لرزد و نابرابری می‌کُشد!

از قمرالملوک وزیری تا پرستو احمدی؛ یک قرن مبارزه برای شنیده شدن صدای زن

به مناسبت تفاهم نامه ترک مخاصمه با امپریالیسم آمریکا

«غروب هسته‌ای، طلوع نفتی»؛ تلاشی برای خوانشی دیگر از تفاهم ۱۴ ماده‌ای ایران و امریکا