شبکه یک صدا و سیمای جمهوری اسلامی در چهلمین سالگرد انقلاب بهمن سریالی با عنوان “خط تماس” در ۱۰ قسمت پخش کرد که به وقایع تاریخی انقلاب از بهمن ۵۷ تا فروردین ۵۸ پرداخته بود. کارگردان و نویسنده آن جواد شمقدری بود. جواد شمقدری جزو کارگردان های سینمائی وابسته به حکومت و تهیه کننده فیلم تبلیغاتی احمدی نژاد در ایام انتخابات ریاست جمهوری نهم است. او مدعی است که نگارش”خط تماس” بر اساس استنادهای تاریخی صورت گرفته است.
این سریال در قسمت هائی از جمله در حمله به کبگان خراسان ـ مرکز جاسوسی امریکا برای رصد کردن فرکانسهای موشکی و ماهوارهای شوروی ـ حمله به سفارت امریکا در ۲۵ بهمن ۱۳۵۷ و وقایع گنبد، پای سازمان چریک های فدائی خلق ایران را به میان می کشد. سریال برخلاف ادعای کارگردان، از شروع تا پایان آن واقعیت های تاریخی را تحریف می کند و نشان می دهد که قصد از تهیه آن نه پرداختن به وقایع تاریخی انقلاب، بلکه تخریب چهره سازمان چریک های فدائی خلق ایران بوده است که بزرگترین سازمان چپ بعد از انقلاب بود. ارائه تصویر شعاری و سطحی از سازمان، ادعای حمله سازمان به سفارت امریکا و کشته شدن دو نفر در این حمله، نفوذ سیا در سازمان و سرمایه گذاری امریکا روی سازمان در واقعه گنبد، مهمترین نشانه این تحریف در تمام طول این سریال است.
ادعای تصرف سفارت امریکا توسط سازمان چریک های فدائی خلق ایران پیش از این نیز توسط رسانه های جمهوری اسلامی و رسانه های دیگر پخش شده است.
ما قبلأ در این مورد اطلاع رسانی کرده ایم. به جهت روشنگری در مورد وقایع تاریخی، لازم است بار دیگر تاکید کنیم:
۱. سازمان چریک های فدائی خلق ایران به هیچ وجه تصمیم نگرفته بود که در ۲۵ بهمن ماه ۱۳۵۷ به سفارت امریکا در تهران حمله کند و چنین اقدامی را سازماندهی نکرده بود. در آنزمان سخنگوی سازمان حمله به سفارت امریکا از جانب سازمان را تکذیب کرد. در مراجعه ای نیز که مدتی قبل به مسئولین وقت سازمان صورت گرفت، آن ها حمله به سفارت امریکا از جانب سازمان را تکذیب نمودند.
۲. این واقعیت است که گروه هائی از مردم در روزهای بعد از ٢٢ بهمن مسلح بودند و به صورت خودجوش به مراکز ساواک، پلیس، پادگان ها و سفارتخانه ها حمله می کردند. این امکان وجود دارد که تعدادی از هواداران جنبش فدائی در اقدام برای اشغال سفارت امریکا در ٢۵ بهمن ١٣۵٧ با مردم مسلح همراه شده باشند. آنزمان هواداران بدون ارتباط با سازمان، فعالیت گسترده ای داشتند و راسأ به این و یا آن اقدام دست می زدند. روزنامه اطلاعات در همان روز نوشت: “گروههای مسلح از مردم، چریکهای مجاهد و افراد نیروی هوایی به چریک ها” پیوستند.
۳. جواد شمقدری در این سریال به شیوه ارگان های اطلاعاتی ـ امنیتی، فردی را به عنوان نفوذی سیا در سازمان علم کرده، مدعی کشته شدن دو نفر در حمله به سفارت امریکا شده و سازمان و واقعه گنبد را به امریکا وصل کرده است. این ها تحریف تاریخی و دروغی بیش نیست.
“سناریونویسان” و “تاریخ نویسان” جمهوری اسلامی به جای پایبند ماندن به واقعیت ها و استنادات تاریخی، عامدانه در تاریخ دست می برند و آن را برپایه نیات سیاسی خود بازنویسی می کنند و کار ارگان های اطلاعاتی ـ امنیتی را انجام می دهند. تعجب آور نیست که در جمهوری اسلامی وزارت اطلاعات موسسه پژوهش های تاریخی راه می اندازد، کادرهای آن سناریونویس و تاریخ نویس می شوند و در مورد جریان های اپوزیسیون از جمله فدائیان خلق ایران، کتاب های حجیمی منتشر می کنند.
جمهوری اسلامی طی چهار دهه برای کوبیدن اپوزیسیون به جعل تاریخ توسل جسته است. ولی با این اقدامات هرچه بیشتر خود را بی آبرو کرده است. امروز که نارضایتی و اعتراضات مردمی سراسر کشور را فرا گرفته است، جمهوری اسلامی با پخش چنین سریال هائی در صدا و سیمای بی اعتبار خود، قادر نخواهد شد به جریان مردمی فدائی که نزدیک به نیم قرن از مبارزه آن علیه دو رژیم مستبد می گذرد، لطمه بزند و برای خود اعتبار بیآفریند.
شورای مرکزی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
۳۰ بهمن ۱۳۹۷ (۱۹ فوریه ۲۰۱۹)