فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ یکشنبه ۲۹ خرداد موضوع: روند اعتلای جنبش مطالباتی کارگران و تشدید پیگرد ، بازگشت و پرونده سازی به قصد سرکوب آن میهمان: حسین اکبری ، پژوهشگر و فعال کارگری لینک گروه: https://t.me/+rC-StPOeVZ84N2Ix
سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی با حسین اکبری
- · با درود، لطفا دلایل لغو مصوبه مزدی را پس از تصویب در شورای عالی کار درچه می بینید؟
- · به نظر می رسد یک هماهنگی بین حاکمان ضد مردمی داخلی و مدعیان خارجی وجود دارد که داخل کشوری ها فعالان عدالتخواه و مردمی بخصوص فعالان چپ را دستگیر و محدود کنند و خارج کشوری ها تبلیغات برای رهبر تراشی را افزایش داده و از حس استیصال مردم سوء استفاده کنند. شما در این مورد چه نظری دارید؟
- · یکی از عوامل بسیار موثر برای تقویت جنبش مطالباتی ایجاد امید در بین مردم است – آیا مردم میتوانند امیدی داشته باشند که با این همه سرکوب بتوانند در این شرایط به حداقل خواسته های خود دست یابند؟
- · شما از دادگاه یا بیداد گاهی که زنده یادان خسرو گلسرخی و کرامت دانشیان در آن به مرگ محکوم شدند یاد کردید – در آن زمان نیروهای عدالتخواه کمونیست و مذهبی علیرغم اختلافات تئوریک با تکیه به عناصر عدالتخواهی در اندیشه هر دو گروه با هم به یک همصدایی رسیدند و توانستند در سرنگونی یک رژیم استبدادی سرمایه داری نقش بسیار مهمی داشته باشند – گلسرخی و کاظم ذولانوار با وجود اینکه پایه های نظری متفاوتی داشتند ولی هر دو به مبارزه با سرمایه داری معتقد بودند و این نقطه اشتراک را برجسته می دیدند – اما در حال حاضر چون یک رژیم مذهبی یک خوانش ضد مردمی از مذهب را الگوی خود کرده و چون در جهان هم نیروهای امپریالیستی سیاست “اسلامفوبیا” را دامن میزنند – حتی نیروهایی که خود را چپ معرفی میکنند، به نظر می رسد که مبارزه با سرمایه اولویتشان نیست و بلکه مبارزه با مذهب برایشان عمده است و به جای نقد سیستم سرمایه داری حاکم فقط نفرت از رژیم مذهبی را عمده می کنند – شما فکر نمی کنید یکی از مشکلات هم همین مساله است؟
- · با توجه به عدم هماهنگی بین گروهای مختلف معترض مثل معلمان با بازنشستگان و کارگران قسمتهای مختلف، آیا می توان انتظار داشت که حقی بر آورده بشود؟
- · میشه لطفا در مورد ابطال این افزایش دستمزد ۱۰ درصدی کارگران بخش دولتی توضیح بفرمایید
- · بادرود رفیق اکبری عزیز، باتوجه به جنبش های اعتراضی کارگران،معلمان،وسایراقشارزحمتکش وبازاریان،آیا صرفاََ مطلبات صنفی باید شعار معترضین باشد ویاباید درکنارآن باید نظام حاکم که عامل اصلی شرایط فلاکت بار حاکم است نیز باید مورد اعتراض قرار گیرد؟ وشعارهای سیاسی هم داده شود؟ هرچند که خود حاکمیت بادست زدن به سرکوب متعرضین را بیشتر بسمت این شعارها سوق میدهد؟
- · بادرود رفیق اکبری عزیز،باتوجه به جنبش های اعتراضی کارگران،معلمان،وسایراقشارزحمتکش وبازاریان،آیا صرفاَ مطلبات صنفی باید شعار معترضین باشد ویاباید درکنارآن باید نظام حاکم که عامل اصلی شرایط فلاکت بار حاکم است نیز باید مورد اعتراض قرار گیرد؟ وشعارهای سیاسی هم داده شود؟هرچند که خود حاکمیت بادست زدن به سرکوب متعرضین را بیشتر بسمت این شعار ها سوق میدهد؟
- · دولت با دست یازی به صندوق سازمان تامین اجتماعی و به یغما بردن موجودی صندوق و نابودسازی منابع در آمدی سازمان، و عدم پرداخت بدهی خود به سازمان، عملاً سازمان را به ورطه ورشکستگی سوق داده است!
به نظر شما با توجه به کمبود منابع، دولت چگونه می تواند پاسخگوی خیزش های مطالبه گر کارگری و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی باشد
- · استاد بزرگ تحلیل به اندازه کافی موجود است. برنامه ریزی و راهکار ارائه دهید . آباد نمیتوان کلیه تشکلها را در تشکیلاتی واحد منسجم کرد
- · بادرود مجدد باتوجه به ماده ۴۱ قانون کار ، آیا واقعا” تفکیک مستمری بگیران تامین اجتماعی به دو گروه “حداقل بگیران”و”سایر سطوح،که از دوراول ریاست روحانی اجرا شد،قانونی است؟ آیا این شیوه تبعیض وظلم به بازنشستگانی نیست که درزمان اشتغال حق بیمه حد اکثر پرداخته اندچرا نباید ازدرصد واحدافزایش برخوردارشوند؟ وبهترنیست که دستمزد حداقل بگیران بااجرای درصد واحد، باید تارسیدن به حداقل معیشت واقعی ترمیم شود؟
- · با درود اخیرا” افرادی همچون آقای زدا از مدیران سابق سازمان تامین اجتماعی زمزمه هایی مبنی بر دولتی کردن سازمان را مطرح می کنند . ایا چنین اقدامی به معنای نابودی این سازمان بین نسلی نیست؟
- · آیا خیزش های مطالبه گری اعم از معلمان، بازنشستگان و کارگران و …منجر به تغییر بنیادی خواهد شد؟ بنظر میرسد بعلت عدم لیدری خیزش ها، آلترناتیو مناسبی مد نظر نیست، نظر شما در این باره چیست؟
- · آیا موافق هستید که گسترش سیاست سرکوب و پرونده سازی فعالان جنبش کارگری و عقب نشینی کارگران ،معلمان و بازنشستگان از خیابان ،فضا به نفع اپوزیسیون راست تغییر می یابد؟
- · به نظر شما که یک فعال کارگری هستید – مهمترین شعار کارگران این روزها چیست؟