جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۵

جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۵

سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) یک سازمان باورمند به سوسیالیسم دموکراتیک است که برای گذار از جمهوری اسلامی به جمهوری مبتنی بر دموکراسی، جدایی دین از حکومت، عدالت اجتماعی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
پایان کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) روز چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳ (۱۸ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی) به پایان رسید. مشارکت وسیع و تأثیرگذار اعضای سازمان در روند کنگرهٔ بیستم سازمان،...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!
در قرن حاضر، رسانه‌ها بخش عمده‌ای از مدیریت افکار عمومی را عهده‌دار هستند و قدرت و توانمندی آن را با هر عامل و ابزار محرک دیگری نمی‌توان مقایسه کرد اما...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین مهراندیش
نویسنده: حسین مهراندیش
اعلامیه حزب دموکراتیک مردم ایران درباره "قانون" حجاب و عفاف!
ما ضمن استقبال از خودداری رئیس جمهور از امضای قانون ضدِ مردمی "حجاب و عفاف"، مخالفت خود را با هر قانونی برای تحمیل حجاب اجباری به زنان ایران و تبدیل...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی...
در شرایطی که ایران به‌شدت زیر فشارهای خارجی، به‌ویژه از جانب آمریکا و اروپا، قرار گرفته است، و از سوی دیگر با پیامدهای سقوط متحدان منطقه‌ای همچون بشار اسد و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد...
سوسیالیست ها فلسفه کانت را ایده آلیستی، ذهنی،و آگنوستیکی-لاادری می نامند. کانت مدعی بود که مقوله های زمان و مکان، اشکال واقعیت عینی نیستند بلکه نظر و بینش فردی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
ادای احترام به غلامحسین ساعدی-۲۹ دسامبر پرلاشز پاریس!
اخیرا ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که در آن یکی از عناصر سلطنت طلب به مقبره شخصیت برجسته ادبی و سیاسی ایران غلامحسین ساعدی در پرلاشز پاریس...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه

جنگ و گلهای یاس مادر (۴۸)

پدر چند روزیست، بر خلاف روحیە بشدت شادش، ریشش را نمی تراشد. موههای سفید بیرون می زنند و با در کنار هم قرارگرفتن چین و چروکهای میان سالی در کنار موههای ریز سفیدش، او مسن تر از هر زمان دیگری جلوە می کند. و من ناگهان ترس برم می دارد. چهرە پدر، و حس گذشت سالها بە من می گویند کە پدر زیاد هم آنی نیست کە اصرار دارد بنماید. انگار سیمای جدید شهر از همان ابتدا در وجود او هم لانە کردەبود. پدر و شهر داشتند مثل همدیگر می شدند. دلم گرفت و تصمیم گرفتم کە کاری کنم زندگی آنها آسانتر شود. اما چە جوری؟ واقعیت این بود کە هیچ کاری از دستم بر نمی آمد.

مدتیست رادیوی پدر از جنگی دیگر می گوید. جنگی در یک کشور آمریکای لاتین. رادیو درست با همان آب و تاب کە جنگ ما را بازتاب می دهد، در مورد آن جنگ دوردست هم می گوید. اما انگار آنچە بیشتر توجەاش را جلب می کند، همین جنگ خودمان است! مسئلەای کە با اینکە بنوعی نظر مرا بخودش جلب می کند، ولی در موردش زیاد اندیشە نمی کنم. و درست سالهای بعد است کە باز بە این موضوع برمی گردم، و می فهمم کە آنها درست بە این علت این کار را می کنند کە زبان رادیو فارسی است و بنابراین تمرکزش بیشتر روی مسائلی است کە با زندگی کشور ما پیوند برقرار می کند.

جنگ دوردست، بر خلاف جنگ ما یک جنگ داخلیست. بە نظر می رسد از بمبارانها و هواپیماهای آنچنانی خبری نباشد، اما بە هر حال جنگ است و در آن مردم تلف می شوند. پدر کە برای از میان برداشتن پارازتیها، کە در این مدت وجودشان زیاد شدەاست و برای خلاصی از آنها هی پیچ رادیو را می چرخاند، با حرارت و علاقە خاصی بە اخبار این جنگ هم توجە نشان می دهد و سعی می کند هیچ نکتەای را از دست ندهد. بە نظر می رسد می خواهد بفهمد کە میان دو جنگ متفاوت در دو قارە جدا تا چە اندازە تفاوت وجود دارد. اما گویا تنها اسامی فرق دارند.

و اسامی یک کشور آمریکای لاتینی بە نظر هم عجیب و هم خوش آهنگ بە گوش می آیند. و ناگهان شبی رو بە من می کند، و می گوید “بدترین چیز ممکن جنگ داخلیست!” و بعد با همان نگاە خیرەشدە بە من ادامە می دهد کە “در جنگ داخلی هر کسی می تونە دشمن باشە،… و یا دوست،… و برای همین تشخیص بسیار دشوار می شە و بنابراین حفظ جان بسیار مشکل تر!” و انگار پدر از اینکە در یک جنگ داخلی زندگی نمی کند، رضایت دارد! و من یاد حرفهای سعید می افتم کە می گفت کە اگر حاکمان جنگ را تمام نکنند، و بر ادامە آن اصرار داشتەباشند تنها راە رهائی قیام و جنگ داخلیست.

و من پیش خودم فکر می کردم کە چە جوری می شود یک کشور، هم در جنگ با دشمن خارج از مرز خود باشد و هم در جنگ داخلی. اما سعید معتقد بود کە این امکان دارد، و برای آن از روسیە جنگ اول جهانی مثال می آورد. جنگی داخلی کە سربازان خستە و بیزار از جنگ برپا می کردند، و با برگرداندن سرنیزەها بە طرف نیروهای خودی خواستار خاتمە جنگی بی معنا می شدند. و من سربازان را در شهرمان دیدەبودم. سعی کردم چهرە و رفتار آنان را بخوانم، تا بتوانم بە نوعی بە نتیجەگیری های سعید برسم. و ظاهرا از چنین مسئلەای نە تنها خبری نبود، بلکە جنگ با شدت و حدت هر چە بیشتری ادامە داشت و انگار کسی در فکر پایان آن نبود. و اعلامیەهای ما هم انگار همانطور بر روی دیوارها و پشت درهای منازل مردم می ماندند،… و یا آنهائی هم کە آن را می خواندند، زیاد جدی نمی گرفتند. بخودم گفتم “شاید در آیندە چیزی اتفاق بیفتد!” و چیزی در درون بە من می گفت کە علیرغم هر چیزی سخنان سعید بە حقیقت نزدیکتراند.

و درست در اثنای همین خبر تازە رادیو بود کە یک گلدان دیگر از گل یاس بە گلدانهای مادر اضافەشد! انگار مادر می خواست با حضور آن، بلای ناگهانی دیگری را کە بر فرق زمین فرود آمدەبود، رفع کند. گلدان از جنس حلبی زنگ زدەای بود کە هنوز سوراخ نشدەبود، و می توانست آب را در خود نگەدارد. و من روزی یک قوطی رنگ قدیمی را کە هنوز کاملا خشک نشدەبود، پیداکردم و با آن گلدان تازە مادر را قهوەای کردم. باز بە خودم گفتم “جنگ شاید تمام شود!” و این تصور قاطع در من بوجود آمد کە زمین دو جنگ را با هم تحمل نمی کند.
و روحیە پدر این روزها بهتر از هر زمان دیگری بود. او مطمئن شدەبود کە با این حساب اگر امکان برافروختن جنگ در هر لحظەای در هر نقطەای از کرە زمین وجود داشتەباشد، دیگر فرار واقعا بی معنیست. فرار بە کجا؟ بە جائی کە امکان دارد آنجا هم جنگی صورت گیرد! و این چنین بیش از پیش از تصمیم خودش در ماندن خانە مصرتر شد. و من تعجب می کنم کە چرا پدر، با وجود گذشت سالها باز اصرار در اثبات رفتار خودش داشت!

پدر چند روزیست، بر خلاف روحیە بشدت شادش، ریشش را نمی تراشد. موههای سفید بیرون می زنند و با در کنار هم قرارگرفتن چین و چروکهای میان سالی در کنار موههای ریز سفیدش، او مسن تر از هر زمان دیگری جلوە می کند. و من ناگهان ترس برم می دارد. چهرە پدر، و حس گذشت سالها بە من می گویند کە پدر زیاد هم آنی نیست کە اصرار دارد بنماید. انگار سیمای جدید شهر از همان ابتدا در وجود او هم لانە کردەبود. پدر و شهر داشتند مثل همدیگر می شدند. دلم گرفت و تصمیم گرفتم کە کاری کنم زندگی آنها آسانتر شود. اما چە جوری؟ واقعیت این بود کە هیچ کاری از دستم بر نمی آمد.

جنگ ما را تنها بە این عادت دادەبود کە در کنار هم باشیم و از سلامتی همدیگر مطمئن. ما بیشتر از این از زندگی چیزی نمی خواستیم. و خوشبختانە تا این لحظە در کارمان موفق بودیم. و البتە بخش مهمی از آن هم بە شانس و حسن نیت حوادث بر می گشت. و شاید قرار نیست کە همە، حتی در سخت ترین شرایط هم بمیرند. موجوداتی هستند کە باقی می مانند. آهن و دود بە همە جا سر نمی کشند. زمان و مکان آنچنان گشاد و برین اند کە بتوان خلاء را تصور کرد. من جسم خودم را کە روزبروز قویتر و بزرگتر می شد، نظارە می کردم، و بە محیطی کە چیزی برای انجام دادن بە من نمی داد با خشم و تعجب بسیار نگاە می کردم. گاهی وقتها دوبارە و چند بارە باز بە این فکر می افتادم کە من هم باید بە جنگ بروم، اما چیزی در درون ندایم می داد کە نە، دست نگە دار!

گل یاس جدید مادر، قد می کشد و بزرگ می شود. آن هم کم کم در کنار گلدانهای دیگر بە یک موجود عادی، اما مهم در خانە ما تبدیل می شود. مگسها بر روی شیشە کنار آن دیوانەوار می لغزند و وزوز می کنند. و گاهی هم بر گلبرگها می نشینند. و این زشتترین منظرە عالم است،… بویژە در سالهای جنگ. و گلبرگها را نمی شود با دستمالی پاک کرد، زیرا کە می ریزند و یا پارە می شوند.و گلدان یاس جدید، در شب درست مانند هم ولایتی هایش رنگهایش را از دست می دهد و من بە ناچار باید مثل همیشە در یاد و ذهن خودم، آن را زندە نگەدارم.


ادامه دارد…

تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن, ۱۴۰۱ ۸:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی، جامعه درگیر حوادث و اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد. با این چشم‌انداز از تحولات پیش رو ضروری است تا سازمان‌ها، احزاب، نهادهای مدنی و تشکل های صنفی- سیاسی، با ارزیابی از تحولات ناشی ازحوادث و اتفاقات احتمالی، برای ایفای رسالت تاریخی خود همراه و همسو شوند.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

پایان کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!

اعلامیه حزب دموکراتیک مردم ایران درباره “قانون” حجاب و عفاف!

خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد…