سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ شهریور, ۱۴۰۵ ۱۲:۲۸

یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۸

جولیان آسانژ بنیانگذار ویکی لیکس، در یک قدمی انتقال به آمریکا

آیا او باید به آمریکا فرستاده شود، وزیر کشور محافظه کار بریتانیا، می تواند از جانب همه مردم در مورد سرنوشت جولیان آسانژ، روزنامه نگار استرالیایی تصمیم گیری کند؟ وزیر کشور بریتانیا در حال حاضر پریتی پاتل محافظه کار هندی الاصل تندرو است که نیازی به توضیح ندارد، برای او این امر، حتی مهمتر از برگزیت * است. برای انگلیسی ها حفظ "روابط ویژه" نزدیک با ایالات متحده، اصل و مقدم است. شواهد محکمی وجود دارد مبنی بر اینکه پریتی پاتل دستور استرداد آسانژ را صادر خواهد کرد که در ایالات متحده با حداکثر ۱۷۵ سال زندان مواجه است. البته قبل از آن، وکلای آسانژ چهار هفته فرصت دارند تا بیانیه ای را برای وزیر کشور ارسال کنند. سپس پاتل می تواند تصمیم خود را اعلام نماید.

Getting your Trinity Audio player ready...

 

۲۰ آوریل روز خوبی برای جولیان آسانژ، روزنامه‌نگار استرالیایی که بیش از سه سال است در زندانی با تدابیر شدید امنیتی  در لندن نگهداری می‌شود، نبود، زیرا دولت ایالات متحده قصد دارد مؤسس پلاتفرم افشاگر ویکی لیکس را به اتهام جاسوسی متهم کند. قاضی پل گلد اسپرینگ از دادگاه ناحیه وست مینستر یک جلسه هفت دقیقه ای را با نتیجه مورد انتظار آغاز کرد. او به وکلای آسانژ گفت: اکنون وظیفه من است که پرونده شما را برای تصمیم گیری به وزیر کشور بسپارم”.

وزیر کشور بریتانیا در حال حاضر پریتی پاتل محافظه کار هندی الاصل تندرو است که نیازی به توضیح برای او نیست که پس از برگزیت حتی مهمتر از هر چیز, برای انگلیسی ها حفظ “روابط ویژه” نزدیک با ایالات متحده است. شواهد محکمی وجود دارد مبنی بر اینکه پاتل دستور استرداد آسانژ را صادر خواهد کرد که در ایالات متحده با حداکثر ۱۷۵ سال زندان مواجه است. البته قبل از آن، وکلای آسانژ چهار هفته فرصت دارند تا بیانیه ای را برای وزیر کشور ارسال کنند. سپس پاتل می تواند تصمیم خود را اعلام کند.

برای سازمان های حقوق بشر و روزنامه نگاری، پرونده آسانژ در حال حاضر مهمترین بحث در مورد آزادی مطبوعات در سراسر جهان است. این روزنامه نگار استرالیایی، ویکی لیکس را در سال ۲۰۰۶ تاسیس کرد و در سال ۲۰۱۰، این پلتفرم افشاگری، شواهدی از جنایات جنگی ایالات متحده در افغانستان و عراق را منتشر کرد. آسانژ در ژوئن ۲۰۱۲ برای جلوگیری از دستگیری در بریتانیا و استرداد به سوئد و از آنجا به ایالات متحده، از سفارت اکوادور در لندن درخواست پناهندگی کرد. دولت اکوادور ابتدا به او اعطا کرد، اما در آوریل ۲۰۱۹ پس از فشار گسترده ایالات متحده آن را پس گرفت.

اسکاتلند یارد و سیا بیش از سه سال پیش آسانژ را از سفارت اکوادور بیرون کشیدند. سازمان اطلاعات خارجی آمریکا سیا که در زمان دونالد ترامپ عملیات بزرگی را علیه ویکی لیکس انجام داد، توانست پیروزی مهمی را در برابر دشمن خود آسانژ به دست آورد.با این حال، در ژانویه ۲۰۲۱، یک قاضی منطقه درخواست استرداد دولت ایالات متحده را رد کرد. این خطر وجود داشت که آسانژ، که در نتیجه آزار و اذیتش، مشکلات روحی روانی پیدا کرده بود، در شرایط زندان های بد و شدیدا امنیتی ایالات متحده دست به خودکشی بزند.

 جرمی کوربین، رهبر سابق حزب کارگر، خارج از دادگاه لندن گفت: امیدوار است وزیر کشور «مسئولیت عظیم» خود را برای دفاع از آزادی بیان، روزنامه‌نگاری و دموکراسی و آزادی آسانژ به رسمیت بشناسد. تنها کاری که او انجام داد این بود که جهان را در مورد نقشه های نظامی و وحشت جنگ های افغانستان و عراق آگاه کرده است. او به خاطر آن سزاوار تشکر ماست.» علاوه بر درخواست تجدیدنظر، وکلای آسانژ همچنین در حال کار بر روی پرونده دوم، یک شکایت برای دادگاه اروپایی حقوق بشر هستند.

زیرنویس:

*- برگزیت “Brexit”، در ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶، شهروندان بریتانیا به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای مثبت دادند. به اصطلاح برگزیت پیامدهای گسترده ای برای بریتانیا و کل اروپا در پی داشت. آمریکایی ها, از جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا استقبال کردند.در واقع اتحادیه اروپا را در جهت استقلال اروپا و در نهایت,در تضعیف اقتصاد آمریکا ارزیابی می کنند. بسیاری از سیاستمداران انگلیسی هم, این جدایی را نوعی استقلال از مجموعه اتحادیه اروپا تعبیر کردند. از طرفی, بخش های وسیعی از اقشار مردم این کشور, به شدت مخالف جدایی بریتانیا هستند.

نوشته مایکل سونتیمر” Von Michael Sontheimer “

پنجشنبه یکم اردیبهشت ۱۴۰۱- ۲۱ آوریل ۲۰۲۲

 

تاریخ انتشار : ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۱ ۱۰:۱۱ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

شهناز قراگزلو: قوه قضائیه جمهوری اسلامی نمی‌تواند از یک سو خود را مدافع حقوق بشر معرفی کند و از سوی دیگر، در داخل کشور حقوق بنیادین شهروندان را نادیده بگیرد. اگر دفاع از حقوق بشر یک وظیفه انسانی و اخلاقی است، همان‌گونه که سخنگوی قوه قضائیه درباره مستندسازی جنایات میناب می‌گوید، این وظیفه پیش از هر چیز باید در برابر حقوق شهروندان ایران نیز به رسمیت شناخته شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه سازمان پزشکان و پیراپزشکان جبهه ملی ایران به مناسبت روز پزشک

کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی مصدق و قانون اساسی مشروطه بود

“پیمان مکه ونظامات خاورمیانه ای”

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

گزارش ماهانه؛ نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر – تیر ماه ۱۴۰۵

انقلاب ۱۳۵۷؛ خیزش میلیونی مردم ایران بود، نه حرکت چند گروه کوچک