Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۰

پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۰

موج دستگیری های جدید در ترکیه
عایشه بریم در پشت صحنه دنیای سینما و تلویزیون ترکیه تلاش می کند تا نا شناخته ها  و مسائل پشت پرده را به جامعه نشان دهد. می شود گفت که او...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی
اصولاً تشکل‌یافتن لازمه‌ی یک جامعه‌ی مدنی پیشرفته و قوی است. جامعه‌ی مدنی اساساً با تشکل‌یابی تعریف می‌شود. در ادبیات سیاسی، جامعه‌ی مدنی را به‌طور عام انجمن و متشکل‌شدن زندگی افراد...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!
روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
"انقلاب 57 بن بست ، يا استمرار انقلاب مشروطه"
...تجلیل ما از انقلاب57 در واقع تجلیل از تلاش آن بخش از نیروهای اجتماعی و سیاسی است که با هدف تکمیل مدرنیته و استقرار یک نظام دموکراتیک به پا خاستند...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
سوگنامه سکوت
به کجا داریم می‌رویم؟ \ تا وقتی که دادگاه‌ها، دست‌های خون‌آلود را به نام پدر و برادر تبرئه کنند،\ تا وقتی که مرگِ یک زن، حلِ اختلاف خانوادگی نام بگیرد،\ تا وقتی که...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
جنایتکاری در لباس وکالت
صدور پروانه وکالت به جنایتکاران، نقض آشکار مصوبه استقلال کانون و لکه ننگی بر پیشانی جامعه وکلاست. "این تنها یک نمایش شرم‌آور دیگر از فساد سیستماتیک در دستگاه قضایی  اسلامی...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین
بخش عمده‌ای از فعالیت‌های خالده جرار به دفاع از زندانیان سیاسی فلسطینی و ترویج حقوق زنان اختصاص داشت. او در کنفرانس‌ها و رویدادهای بین‌المللی بسیاری شرکت کرده و صدای زندانیان...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)

حضور فزاینده سپاه پاسداران در حیات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور

سپاه پاسداران در طي يک دهه و نيم به حوزه هاي اقتصادي ، رسانه اي، اطلاعاتي ـ امنيتي ، ديپلماسي، فرهنگي و قانون گذاري چنگ انداخته است. سپاه دايره وسيعي از حوزه هاي اقتصادي کشور را که داراي درآمدهاي سرشاري است، در اختيار خود گرفته، رسانه ملي را تحت نفوذ خود درآورده، جاي پاي محکمي در قوه مقننه پيدا کرده، برحوزه اطلاعاتي ـ نظامي تسلط يافته و به سطوح بالاي مديريتي کشور دست انداخته است.

“گروه تلویزیونی سپاه” در صدا و سیما تشکیل شد. این خبر را سایت رویداد اعلام نمود. ضرغامی برای راه‌اندازی این گروه حتی منتظر دریافت حکم ریاستش از جانب ولی فقیه نشد و در هفته اول صدارتش، خواست سپاه را برآوره ساخت.
در هفته های گذشته ما شاهد دو رویداد بودیم که نمود بارزی از شکل‌گری “جامعه پراتوری” است. جامعه ای که نیروهای نظامی در ارگانهای غیر نظامی حضور پررنگ داشته و در اداره کشور نقش ایفا میکنند.
اولین رویداد به فرودگاه امام برمیگردد. فرودگاهی که طراحی و مراحل ساخت آن بیش از سی سال طول کشیده است، روز شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه، در روزافتتاحش تعطیل شد. سپاه پاسداران باند فرودگاه را بست و با به پرواز درآوردن دو فروند جت جنگی، مانع نشستن هواپیمائی شد که از دوبی میآمد. ظاهر قضیه به ناهماهنگی دو ارگان حکومتی (وزارت راه و سپاه) برمیگشت. اما موضوع فراتر از آن بود. آنچه در واقعیت جریان یافت قدرت نمائی سپاه پاسداران در مقابل دولت خاتمی و بدست گرفتن کنترل امنیتی فرودگاه بود. سپاه نشان داد که قادر است برخلاف نظر دولت خاتمی، فرودگاه تازه تاسیس را در روز افتتاح به تعطیلی کشاند، بدون اینکه آب از آب تکان بخورد. و به وزارت راه حالی کرد که اگر برنده مناقصه تامین امنیت فرودگاه نیست، با زور و قلدری میتواند شرکت ترکیه ای را خلع ید و خود جایگزین آن شود. 
رویداد دوم ، انتصاب ضرغامی بجای لاریجانی بود. ولی فقیه ضرغامی را بمدت ۵ سال بعنوان رئیس سازمان صدا و سیما منصوب کرد. انتصاب ضرغامی یک جابجائی ساده نیست. این انتصاب حلقه دیگری از انتقال ارگانها و نهادها به دست نیروهای نظامی است. ضرغامی پیشینه خدمت در سپاه پاسداران را دارد و مدتی مدیریت یک مجموعه صنعتی ـ نظامی را بر عهده داشت. او در دوره وزارت لاریجانی در ارشاد اسلامی به معاونت امور سینمائی در آمد و بعدا به صدا و سیما منتقل شد. اکنون با انتصاب ضرغامی به ریاست صدا و سیما، بزرگترین و گسترده ترین رسانه کشور تحت نفوذ سپاه پاسداران در آمده است.
گسترش نفوذ سپاه در این چند ماه، تنها به صدا و سیما برنمیگردد. در انتخابات دوره هفتم مجلس شورا، سپاه حضور پررنگی داشت. در این انتخابات سپاه در تهیه لیست کاندیدا و در کار تبلیغی و بسیجی(طرحهای تبلیغاتی نظیر “امیرالمومنین” و “معرفت و بصیرت”) نقش موثر ایفا کرد. از این رو عده قابل توجهی از کاندیداهای سپاه و نهادهای اطلاعاتی به مجلس دوره هفتم راه یافتند. نمایندگان وابسته به سپاه همراه با نمایندگانی که سابقه کار در ارگانهای امنیتی ـ اطلاعاتی دارند، وزنه نسبتا سنگینی را در مجلس شورا تشکیل خواهند داد. بعلاوه با کار تبلیغی و ترویجی سپاه بنفع ائتلاف آبادگران، آنها وامدار سپاه پاسداران هستند. حضور سپاه در چنین ابعادی در قوه مقننه در طی بیست وپنج سال اخیر بی سابقه است.

حرکت چند سویه
سپاه پاسداران که در اوایل انقلاب برای حفظ ” انقلاب اسلامی ” پایه گذاری شد و در سرکوب نیروهای اپوزیسیون نقش تعیین کننده داشت. با این وجود، خمینی سپاه پاسداران را از دخالت در سیاست باز میداشت و اجازه نمیداد که وارد حوزه سیاست شود. بعد از مرگ خمینی بتدریج این منع برداشته شد و سپاه به حرکت چند سویه روی آورد:

حضور در نهادهای فرهنگی 
در دوره وزارت علی لاریجانی و میر سلیم در ارشاد اسلامی، پای سپاه به این وزارتخانه باز شد. از جمله ضرغامی بسمت معاونت سینمائی آن منصوب گردید.

حضور در مدیریت برخی نهادها
فرماندهان سپاه در مدیریت برخی نهادها از جمله بنیاد مستضعفان و جانبازان، باشگاه ورزشی پرسپولیس، ستاد رسیدگی به حوادث غیر مترقبه و …. قرار گرفتند.

کارهای امنیتی ـ اطلاعاتی در سطح جامعه
سپاه پاسداران با وجود تشکیل وزارت اطلاعات به کارهای امنیتی ـ اطلاعاتی ادامه داد . سپاه در سالهای اخیر بر دامنه آن افزوده است. بگفته امیر فرشاد ابراهیمی” باز داشت ها و نگهداری غالب متهمان سیاسی و مطبوعاتی از سال ۱۳۷۷ تا به حال توسط حفاظت اطلاعات و معاونت اطلاعات سپاه انجام میگیرد و عمده بازجویان از پرسنل نظامی سپاه هستند. هم چنین وجود باز داشتگاه وصال، ۵۹، ۶۶ و ۱۱۰ که در اختیار سپاه است، گواه این بوده است (مقاله “جمهوری نظامیان”).

فعالیتهای اقتصادی
سپاه پاسداران سالها است که به فعالیت گسترده اقتصادی روی آورده و به برخی حوزه ها اقتصادی چنگ انداخته است. در دو هفته گذشته گوشه ای از فعالیت اقتصادی سپاه برملا گردید. حیدر ابراهیمبای سلامی که مسئول کمیسیون تحقیق و تفحص پیرامون صنعت خودرو سازی در مجلس ششم بود، اعلام کرد که ۶۰درصد سهام خودروسازی “مزدا” متعلق به سپاه پاسداران است. دو تن از نمایندگان مجلس که عضو کمیسیون بودجه بودند، اعلام نمودند که بیش از ۶۰ اسکله غیرمجاز در کشور فعالیت میکنند. این اسکله ها به نهادهای وابسته به ولی فقیه و بویژه به سپاه پاسدارن تعلق دارند.
سپاه پاسداران کالاهای قاچاق را از این اسکله ها وارد کشور میکند. میتوان گفت که سپاه بزرگترین قاچاقچی کالا در کشور ما است. بگفته نماینده مجلس (نماینده اردل، فارسان و کیار در مجلس ششم): “نزدیک به یک سوم واردات کشور از طریق بازارهای غیر قانونی، اقتصاد زیرزمینی و اسکله های غیر مجاز صورت میگیرد. برخی نهادهائی که قدرت در اختیار دارند و عمدتا نظامی هستند، بیشتر به این کار مبادرت میورزند”. بگفته همین نماینده: “یک دستگاه موازی اختیار بخش عمده ای از اقتصاد کشور را بطور غیر رسمی در اختیار دارد و پاسخگوی هیچکس هم نیست”.

حضور در برخی سفارتخانه‌ها
در حال حاضر سفارت ایران در عراق دست سپاه است. سپاه در دو کشور همسایه ( عرق و افغانستان ) حضور فعال دارد.

فعالیت هسته‌ای
نقش سپاه در حوزه فعالیتهای هسته ای چشمگیر است. فعالیتهای هسته ای ایران حساسیت بین المللی را برانگیخته و مشکلات فراوانی برای کشور ما فراهم آورده است.

* * * * * * * *

سپاه پاسداران در طی یک دهه و نیم به حوزه های اقتصادی ، رسانه ای، اطلاعاتی ـ امنیتی ، دیپلماسی، فرهنگی و قانون گذاری چنگ انداخته است. سپاه دایره وسیعی از حوزه های اقتصادی کشور را که دارای درآمدهای سرشاری است، در اختیار خود گرفته، رسانه ملی را تحت نفوذ خود درآورده، جای پای محکمی در قوه مقننه پیدا کرده، برحوزه اطلاعاتی ـ نظامی تسلط یافته و به سطوح بالای مدیریتی کشور دست انداخته است.
فعالیت اقتصادی به سپاه پاسداران اجازه میدهد که تا حدودی بلحاظ درآمد استقلال پیدا کند، قدرت مانور خود را بالا برد و بتدریج پا در جای پای ارتشهای ترکیه و پاکستان بگذارد. امریکه در کشور ما بیسابقه است.
طبعا سپاه پاسداران به این حد از نفوذ خود اکتفا نخواهد کرد و در آینده بر حوزه های دیگر دست انداخته و دامنه نفوذ خود را گسترش خواهد بخشید. شواهد حاکی از آن است که سپاه برای تسخیر قوه مجریه در انتخابات آتی ریاست جمهوری خیز برداشته است.
آنچه مشخص است سپاه پاسداران بعنوان مولفه نظامی وارد ساختار سیاسی کشور شده ، آن را تحت تاثر قرار داده و بتدریج در آن تغییراتی را بوجود می آورد.

بهروز خلیق 

تاریخ انتشار : ۷ تیر, ۱۳۸۳ ۳:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

موج دستگیری های جدید در ترکیه

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

“انقلاب ۵۷ بن بست ، یا استمرار انقلاب مشروطه”

سوگنامه سکوت

جنایتکاری در لباس وکالت

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!