پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۷

پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۷

بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی
بی‌تردید تعرض و بی‌حرمتی به مزار هر انسانی عملی نکوهیده و زشت است و ما قاطعانه عمل نابخردانه فردی مجهول الهویه ولی ناقص عقل و احتمالا مزدور، در اهانت به...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
چگونه دفن یک ملت ممکن است؟
أردوغان هم مثل بقیه دیکتاتورها بعنوان یک جنایتکار در ذهنها باقی خواهد ماند. کُردهای سوریه و ترکیه با حق انتخاب و تعیین سرنوشت رویاهای خود را باز تعریف و بازتوليد...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!
فروغ در دنیایی به دنیا آمد که به او تعلق نداشت و به دلیل ناسازگاری با فرهنگ و هنجارهای رایج، از معیارهای خوشبختی متداول فاصله داشت و بیشتر عمر کوتاه...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
بیانیه  ۲۴۰ تن: يک گام مثبت...
اقدام اوباشانه این جماعت فقط اهانت به یک شخصیت ادبی و یک چهره فرهنگی نیست. این اقدام بازتاب یک نظام فکری و یک اندیشه سیاسی ارتجاعی و فاشیستی است که...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟
شاید سقوط دیکتاتوری ۵۰ ساله رژیم اسد، آغازگر دور سوم از بهار عربی باشد، به‌ویژه اگر نتیجه خوبی حاصل شود. این موضوع می‌تواند در آن کشورهایی اتفاق بیفتد که خیزش‌های...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
چه بر سر زنان سوریه خواهد آمد؟
رؤیا‌پردازی‌های انقلابی تقریباً همیشه پشتِ درِ خانه‌ها متوقف می‌شود، و این باید ما را فوق‌العاده خشمگین کند. لولا ایتوربه، آنارشیست و مبارز اسپانیایی، در سال ۱۹۳۵ نوشت: «به نظر می‌رسد که...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مونا طحاوی
نویسنده: مونا طحاوی
قمارباز
در آن سال‌های دور، بودن در پایتخت، برایم جذابیتی دو چندان داشت. هم فیلم و سینما بود و کوه و هم سرکشی مدام به کتابخانه اخوی‌ها... اخوی بزرگ، کتابخانه‌اش یک...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

حیات ٢۷ ساله “کار”

انتخاب نام "کار" براى ارگان سازمان از سمتگيرى اجتماعى سازمان برخاسته بود. در سرمقاله اولين شماره کار آمده است: "اينک که خلق ما متحد و يکپارچه پس از نبردى خونين رژيم سلطنتى را واژگون کرده......اينک که وظيفه همه نيروهاى انقلابى است که دستآوردهاى انقلاب را حفظ کنند...ما وظيفه خود ميدانيم که با انتشار يک نشريه ويژه کارگرى قدمى ديگر در جهت ارتقاء جنبش کارگرى برداريم."

“کار” امسال وارد ٢٨ امین سال حیات خود میشود. حدود یک ماه بعد از انقلاب بهمن و آغاز فعالیت علنى سازمان، اولین شماره کار روز شنبه ١۹ اسفند ماه سال ١٣۵۷ برپیشخوان روزنامه فروشها قرار گرفت. گذر از مبارزه مسلحانه به مبارزه سیاسى، در انتشار “کار” تجلى یافت. 
انتخاب نام “کار” براى ارگان سازمان از سمتگیرى اجتماعى سازمان برخاسته بود. در سرمقاله اولین شماره کار که به ضرورت انتشار نشریه اختصاص یافته بود، به همین موضوع پرداخته شده است: “اینک که خلق ما متحد و یکپارچه پس از نبردى خونین رژیم سلطنتى را واژگون کرده……اینک که وظیفه همه نیروهاى انقلابى است که دستآوردهاى انقلاب را حفظ کنند…ما وظیفه خود میدانیم که با انتشار یک نشریه ویژه کارگرى قدمى دیگر در جهت ارتقاء جنبش کارگرى برداریم.” و به دنبال آن آمده بود: “آیا کسى میتواند ادعا کند که سرنگونى رژیم بدون شرکت کارگران در جنبش اخیر ممکن بود؟ مسلما، خیر”. مطالب شماره اول “کار” عمدتا به مسائل کارگرى اختصاص یافته و برپیشانى صفحه شعار “کارگران و زحمتکشان متحد شود” نقش بسته بود.
“کار” که در سالهاى بعد از انقلاب بطور مرتب و به صورت هفتگى منتشر میشد، به تدریج از نشریه ویژه کارگرى فاصله گرفت و به نشریه سیاسى تبدیل شد. اما همچنان مسائل کارگرى در آن جاى ویژه اى را داشت. 
نشریه کار در زمان انتشار علنى آن در کشور جاى خود را در بین فعالین سیاسى، کارگران و زحمتکشان باز کرده بود. آنها تحلیلهاى سیاسى، مواضع سازمان و اخبار کارگرى را در نشریه کار تعقیب میکردند و خواستها و مطالبات خود را در آن مى یافتند. 
نشریه کار عمدتا از کانال تشکیلات سازمان توزیع میشد. گستردگى تشکیلات سازمان موجب شده بود نشریه کار به کارخانه ها، روستاها، دانشگاه ها و محافل سیاسى راه یابد. در آن سالها به تدریج هم بر تیراژ نشریه افزوده میشد و هم کیفیت کار بالا میرفت. زمامداران کشور که از گسترش فعالیت سازمان و از نفوذ نشریه کار آگاه شده بودند، جلوی انتشار علنى کار را گرفتند. نشریه کار اجبارا مدتى تعطیل گشت و بولتن خبرى ـ سیاسى که در تیراژ محدود چاپ میشد، جاى آن را گرفت. بدین ترتیب اولین دوره “کار” که انتشار علنى و گسترده اى داشت، متوقف گردید.

“کار” در دوره مهاجرت
اما در اولین فرصتى که در مهاجرت فراهم آمد، انتشار دومین دوره “کار” در سال ١٣۶٢آغاز گردید. این بار “کار” از نشریه هفتگى به نشریه ماهانه تبدیل شد. در این دوره، “کار” مشخصات نشریه مخفى را داشت. چرا که در آن سالها “کار” به داخل کشور ارسال میشد و در داخل کشور تکثیر و توزیع میگردید. انتشار دومین دوره “کار” تا زمان تعطیل نشریه هفتگى “اکثریت” ادامه یافت و بعد از آن انتشار دوره سوم آغاز گردید. در این دوره “کار” با مختصات نشریه سازمان در مهاجرت منتشر گردید. لذا قطع نشریه، آرایش و صفحه بندى آن تغییر یافت. در دور سوم نشریه “کار” بصورت دوهفتگى و بطور منظم منتشر گردید. در این دوره نشریه بتدریج از وضعیت نشریه حزبى با مشخصات شناخته شده در آمد و به نشریه باز تبدیل گردید. دیدگاههاى موجود در سازمان امکان یافتند که در نشریه نظرات خود را منتشر سازند، صفحات کار برروى صاحب نظران باز شد و اکثر مطالب با نام نویسنده آن همراه شد. در ادامه سردبیر و شوراى سردبیرى که مسئولیت نشریه را بعهده داشتند، به خوانندگان معرفى گردیدند. 
در دوره سوم، “کار” همچنان به عنوان ارگان سازمان ماند، ولى الگوى جدیدى از ارگان حزبى ارائه داد. الگوئى که در آن دیدگاههاى ارگانهاى هدایت کننده سازمان در اعلامیه ها و بیانیه ها و در سرمقاله و یادداشت بازتاب مییافت، ولى در صفحه دیدگاهها امکان بازتاب نظرات مختلف فراهم میشد. این امر موجب شد که تا حدودى نشریه کار از سیماى معمول نشریات حزبى فاصله گیرد، همکارانى از بیرون از سازمان پیدا کند و با مطالب متنوعترى انتشار یابد. در این دوره نشریه کار توانست خوانندگان ثابت قدمى پیدا کند که علاقمند به مطالعه آن بودند.

کارآنلاین
اما با فراهم آمدن امکان انتشار نشریه در اینترنت ، ضرورت گذر از نشریه چاپى به کارآنلاین مطرح گردید. کنگره هفتم سازمان بر طرح ارائه شده از جانب شوراى سردبیرى وقت صحه گذاشت و مسئله انتشار کارآنلاین در دستور کار شوراى مرکزى قرار گرفت. علیرغم مشکلات موجود برسرعملى کردن تصمیم کنگره هفتم، سرانجام کارآنلاین به جریان افتاد و بدین ترتیب دوره جدیدى از حیات “کار” آغاز گردید. 
کارآنلاین محدودیتهائى که در کار انتشار چاپى وجود داشت، تا حدودى توانست پشت سربگذارد و امکان آن را فراهم آورد که مواضع ارگانهاى مرکزى و مطالب تحریر شده و دریافتى در فاصله زمانى اندک در دسترس خوانندگان قرار گیرد. اکنون میزان و طیف مراجعه کنندگان به کارآنلاین به مراتب بیشتر از سابق است و دیدگاهها و مواضع سازمان در بین نیروهاى گسترده ترى بازتاب پیدا میکند.

حیات ٢۷ ساله “کار”
کار در ٢۷ سال گذشته به غیر از وقفه اى که جمهورى اسلامى برآن تحمیل کرد، به طور مرتب انتشار یافته و حیات و سرزندگى سازمان ما را بازتاب داده است. کار علیرغم تمام افت و خیزهاى سال های اخیر در حیات سازمان که طبعاً در آن بازتاب یافته است، بر همان اهدافى که در زمان انتشارش مطرح بود، پایبند مانده است. کار همواره از هویت چپ سازمان و از سمتگیرى آن دفاع کرده و خواستها و مطالبات آزادى خواهانه و عدالت طلبانه مردم ما را منعکس کرده است. 

تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند, ۱۳۸۴ ۲:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی

چگونه دفن یک ملت ممکن است؟

به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!

بیانیه  ۲۴۰ تن: یک گام مثبت…

آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟

چه بر سر زنان سوریه خواهد آمد؟