جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۴

جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۴

و همچنان تمام‌قد علیه افغانستانی‌ستیزی در ایران
ظاهراً دست‌کم ۷۰۰ نفر در روزهای اخیر به جرم جاسوسی برای اسرائیل بازداشت شده‌اند. در میان آنها ۵ یا ۱۰ یا ۲۰ افغانستانی هم هست یا شاید هست. از اتهامات...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی
حکایت  دارابی براساس رخدادهای نهضت جنگل و تدوین ان بصورت رمان  چنان پرشور است:  وقتی شاهد کج روی میرزاکوچک خان برگرفته از جهان بینی  و افق محدود  دید  وی می...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: صادق شکیب
نویسنده: صادق شکیب
Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!
“I dodici giorni di guerra hanno portato risultati inaspettati. La coesione interna dell'Iran è stata preservata, nonostante le croniche crisi economiche e le divisioni sociali. Non vi era alcun segno...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
گزارش یک جنایت!
پس از آغاز جنگ، همسرم نسرین ستوده متنی را در اختیارم گذاشت که حاوی مصوبه ای بود که در سال 1365 ، شورای عالی قضایی با هدف تامین امنیت زندانیان،...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا خندان
نویسنده: رضا خندان
پیرامون تراژدی اخراج صدها هزار افغان‌ از ایران به انتظار داوری سخت فردا ننشینیم، در عمل به وظیفه‌ی امروزین بپاخیزیم!
اخراج‌های سازمانیافته گرچه همچون تندآبی از چند هفته پیش بر بستر افغان‌ستیزی نابکار در کشور جریان دارد، این روزها اما با برچسب خوردن اتهام «جاسوسی» برای مهاجرینی از افغان‌ها به...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران
آزادی از میان اجساد مردم، آوار خانه‌ها و بمباران کشور زاده نمی‌شود. دموکراسی را نه با موشک، بلکه با اراده و فداکاری خودمان می‌سازیم؛ نه با همدستی با دشمن، بلکه...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی
نهضت آزادی ایران در راستای راهبرد تقویت همبستگی ملی که آثار برجسته آن را در جریان جنگ تحمیلی اخیر شاهد بودیم، بازگشت حاکمیت به مردم و تحقق مطالبات ملی از...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران

حیات ۲۷ ساله “کار”

انتخاب نام "کار" براى ارگان سازمان از سمتگيرى اجتماعى سازمان برخاسته بود. در سرمقاله اولين شماره کار آمده است: "اينک که خلق ما متحد و يکپارچه پس از نبردى خونين رژيم سلطنتى را واژگون کرده......اينک که وظيفه همه نيروهاى انقلابى است که دستآوردهاى انقلاب را حفظ کنند...ما وظيفه خود ميدانيم که با انتشار يک نشريه ويژه کارگرى قدمى ديگر در جهت ارتقاء جنبش کارگرى برداريم."

“کار” امسال وارد ۲۸ امین سال حیات خود میشود. حدود یک ماه بعد از انقلاب بهمن و آغاز فعالیت علنى سازمان، اولین شماره کار روز شنبه ۱۹ اسفند ماه سال ۱۳۵۷ برپیشخوان روزنامه فروشها قرار گرفت. گذر از مبارزه مسلحانه به مبارزه سیاسى، در انتشار “کار” تجلى یافت. 
انتخاب نام “کار” براى ارگان سازمان از سمتگیرى اجتماعى سازمان برخاسته بود. در سرمقاله اولین شماره کار که به ضرورت انتشار نشریه اختصاص یافته بود، به همین موضوع پرداخته شده است: “اینک که خلق ما متحد و یکپارچه پس از نبردى خونین رژیم سلطنتى را واژگون کرده……اینک که وظیفه همه نیروهاى انقلابى است که دستآوردهاى انقلاب را حفظ کنند…ما وظیفه خود میدانیم که با انتشار یک نشریه ویژه کارگرى قدمى دیگر در جهت ارتقاء جنبش کارگرى برداریم.” و به دنبال آن آمده بود: “آیا کسى میتواند ادعا کند که سرنگونى رژیم بدون شرکت کارگران در جنبش اخیر ممکن بود؟ مسلما، خیر”. مطالب شماره اول “کار” عمدتا به مسائل کارگرى اختصاص یافته و برپیشانى صفحه شعار “کارگران و زحمتکشان متحد شود” نقش بسته بود.
“کار” که در سالهاى بعد از انقلاب بطور مرتب و به صورت هفتگى منتشر میشد، به تدریج از نشریه ویژه کارگرى فاصله گرفت و به نشریه سیاسى تبدیل شد. اما همچنان مسائل کارگرى در آن جاى ویژه اى را داشت. 
نشریه کار در زمان انتشار علنى آن در کشور جاى خود را در بین فعالین سیاسى، کارگران و زحمتکشان باز کرده بود. آنها تحلیلهاى سیاسى، مواضع سازمان و اخبار کارگرى را در نشریه کار تعقیب میکردند و خواستها و مطالبات خود را در آن مى یافتند. 
نشریه کار عمدتا از کانال تشکیلات سازمان توزیع میشد. گستردگى تشکیلات سازمان موجب شده بود نشریه کار به کارخانه ها، روستاها، دانشگاه ها و محافل سیاسى راه یابد. در آن سالها به تدریج هم بر تیراژ نشریه افزوده میشد و هم کیفیت کار بالا میرفت. زمامداران کشور که از گسترش فعالیت سازمان و از نفوذ نشریه کار آگاه شده بودند، جلوی انتشار علنى کار را گرفتند. نشریه کار اجبارا مدتى تعطیل گشت و بولتن خبرى ـ سیاسى که در تیراژ محدود چاپ میشد، جاى آن را گرفت. بدین ترتیب اولین دوره “کار” که انتشار علنى و گسترده اى داشت، متوقف گردید.

“کار” در دوره مهاجرت
اما در اولین فرصتى که در مهاجرت فراهم آمد، انتشار دومین دوره “کار” در سال ۱۳۶۲آغاز گردید. این بار “کار” از نشریه هفتگى به نشریه ماهانه تبدیل شد. در این دوره، “کار” مشخصات نشریه مخفى را داشت. چرا که در آن سالها “کار” به داخل کشور ارسال میشد و در داخل کشور تکثیر و توزیع میگردید. انتشار دومین دوره “کار” تا زمان تعطیل نشریه هفتگى “اکثریت” ادامه یافت و بعد از آن انتشار دوره سوم آغاز گردید. در این دوره “کار” با مختصات نشریه سازمان در مهاجرت منتشر گردید. لذا قطع نشریه، آرایش و صفحه بندى آن تغییر یافت. در دور سوم نشریه “کار” بصورت دوهفتگى و بطور منظم منتشر گردید. در این دوره نشریه بتدریج از وضعیت نشریه حزبى با مشخصات شناخته شده در آمد و به نشریه باز تبدیل گردید. دیدگاههاى موجود در سازمان امکان یافتند که در نشریه نظرات خود را منتشر سازند، صفحات کار برروى صاحب نظران باز شد و اکثر مطالب با نام نویسنده آن همراه شد. در ادامه سردبیر و شوراى سردبیرى که مسئولیت نشریه را بعهده داشتند، به خوانندگان معرفى گردیدند. 
در دوره سوم، “کار” همچنان به عنوان ارگان سازمان ماند، ولى الگوى جدیدى از ارگان حزبى ارائه داد. الگوئى که در آن دیدگاههاى ارگانهاى هدایت کننده سازمان در اعلامیه ها و بیانیه ها و در سرمقاله و یادداشت بازتاب مییافت، ولى در صفحه دیدگاهها امکان بازتاب نظرات مختلف فراهم میشد. این امر موجب شد که تا حدودى نشریه کار از سیماى معمول نشریات حزبى فاصله گیرد، همکارانى از بیرون از سازمان پیدا کند و با مطالب متنوعترى انتشار یابد. در این دوره نشریه کار توانست خوانندگان ثابت قدمى پیدا کند که علاقمند به مطالعه آن بودند.

کارآنلاین
اما با فراهم آمدن امکان انتشار نشریه در اینترنت ، ضرورت گذر از نشریه چاپى به کارآنلاین مطرح گردید. کنگره هفتم سازمان بر طرح ارائه شده از جانب شوراى سردبیرى وقت صحه گذاشت و مسئله انتشار کارآنلاین در دستور کار شوراى مرکزى قرار گرفت. علیرغم مشکلات موجود برسرعملى کردن تصمیم کنگره هفتم، سرانجام کارآنلاین به جریان افتاد و بدین ترتیب دوره جدیدى از حیات “کار” آغاز گردید. 
کارآنلاین محدودیتهائى که در کار انتشار چاپى وجود داشت، تا حدودى توانست پشت سربگذارد و امکان آن را فراهم آورد که مواضع ارگانهاى مرکزى و مطالب تحریر شده و دریافتى در فاصله زمانى اندک در دسترس خوانندگان قرار گیرد. اکنون میزان و طیف مراجعه کنندگان به کارآنلاین به مراتب بیشتر از سابق است و دیدگاهها و مواضع سازمان در بین نیروهاى گسترده ترى بازتاب پیدا میکند.

حیات ۲۷ ساله “کار”
کار در ۲۷ سال گذشته به غیر از وقفه اى که جمهورى اسلامى برآن تحمیل کرد، به طور مرتب انتشار یافته و حیات و سرزندگى سازمان ما را بازتاب داده است. کار علیرغم تمام افت و خیزهاى سال های اخیر در حیات سازمان که طبعاً در آن بازتاب یافته است، بر همان اهدافى که در زمان انتشارش مطرح بود، پایبند مانده است. کار همواره از هویت چپ سازمان و از سمتگیرى آن دفاع کرده و خواستها و مطالبات آزادى خواهانه و عدالت طلبانه مردم ما را منعکس کرده است. 

تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند, ۱۳۸۴ ۲:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

و همچنان تمام‌قد علیه افغانستانی‌ستیزی در ایران

نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی

Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!

گزارش یک جنایت!

پیرامون تراژدی اخراج صدها هزار افغان‌ از ایران به انتظار داوری سخت فردا ننشینیم، در عمل به وظیفه‌ی امروزین بپاخیزیم!

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران