سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۵

سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۵

خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی
مارکوزه ذهنگرایی "فلسفه زتدگی" را فلسفه "مشخص" نامید و از آن طریق به مخالفت و انتقاد از مارکسیسم، پرولتاریا، و حزبش پرداخت، وی بحران کاپیتالیسم را مقوله ای از "هستی"...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت - بخش دوم
در واقع، خشونت اساساً از عنوان این لایحه حذف و دچار تغییر شده است. این‌که حتی خودِ مفهوم خشونت نیز حذف می‌شود، بسیار معنادار است. کلماتی که به عنوان مفاهیم...
۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه علمدار
نویسنده: فاطمه علمدار
آنتروپی
پیرمرد می‌گوید دیگر آن چشمِ نافذِ گذشته، آن شم، آن حساسیت تُند و تیز کودکی را نداریم ولی می‌دانیم که در این زندگی سراسر مصیبت، در عین آن که ضعیف...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دیده در باده نهادم، گفت مستی
باید چشم ها را از نو شست، باید زیر باران رفت، و نترسید از خیسی ... ، باید چشم از پنجره بر گرفت، باید افق را دید...... 
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی - دادگاه بدوی
از همان لحظه بازداشت، رفتار غیرقانونی برخلاف مدلول مواد فوق از طرف به‌اصطلاح "مامورین تحقیق" شروع شد و به‌اصطلاح "اقاریری" که امروز اساس کیفرخواست را تشکیل می‌دهد با اتکاء به...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
در میان ستاره ها
آنان گم نشدند در دقیقه های مرگ، در لحظاتِ بودن یا نبودن!، میان ستاره ها، ریشه دواندند در اعماقِ کهکشانها......
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی

خاتمی در هراس از پیروزی رفت، نه شکست

خاتمی برای پیروزی می بایست بیشتر به مردم تکیه می کرد و آنها را به قضاوت فرا می حواند. خاتمی از استقبال مردم از یک طرف و بر انگیختن خشم ولی مطلقه فقیه از طرف دیگر هراسید. خاتمی از پیروزی ترسید نه از شکست!

در میان بهت و حیرت همگانی، خاتمی با نامه ای گنگ و مبهم با شاه بیت «اخلاق» میدان مبارزه انتخابات ریاست جمهوری را ترک کرد. موضوع تعهد اخلاقی وی چه کسانی هستند؟ انبوه طرفداران وی که خواهان ماندن خاتمی در صحنه بودند، یا از ما بهتران؟ همه گزارشها از سفرهای استانی او بیانگر استقبال گسترده مردم از وی بود. شرط اخلاق، پایبندی به مردم و هزاران جوانی بود که با شور وشوق ستادهای ۸۸ را برافراشته بودند. برخی از جریانات مانند مجمع روحانیون مبارز با آگاهی به این که با کلی بافیهای اخلاقی نمی توان افکار عمومی را فریفت، قول داده اند تا در آینده ای نا معلوم «رمز و راز» این انصراف را باز کنند. چرا خاتمی که حتما به این «رمز و راز» آگاه بود، در نامه انصراف خود هیچ اشاره ای به آنها نکرده است؟ آیا مردم نامحرم هستند؟ آری! مردم برای خاتمی نامحرم هستند. با ورود میر حسین موسوی، که احتمالا با پیامک بیت رهبری قدم رنجه کرده است، خاتمی برای پیروزی می بایست بیشتر به مردم تکیه می کرد و آنها را به قضاوت فرا می حواند. خاتمی از استقبال مردم از یک طرف و بر انگیختن خشم ولی مطلقه فقیه از طرف دیگر هراسید. خاتمی از پیروزی ترسید نه از شکست! اخلاق مورد اشاره وی چیزی بیش از دلگیری از عهد شکنی« بالابی ها» نیست.

عقب نشینی عیرمترقبه خاتمی آرایش نیروهای سیاسی را در انتخابات دسخوش دگرگونی عمیق کرده است. نیروهای اصلاح طلب «آچمز» شده اند. ارتجاع حاکم حد اقل موقتا از کابوس دوم خرداد دیگری رها شده است، و از زبان جنتی هشدار می دهد که هر کاندیدای دیگری به جز «بیت رهبری» به عنوان براندای نرم تلقی خواهد شد. جریانات عمده اصلاح طلبان مانند جبهه مشارکت اسلامی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، مجمع روحانیون مبارز وعده تعیین سیاست جدید انتخاباتی را در روزهای آینده داده اند. برای اصلاح طلبان پر کردن خلاء کناره گیری خاتمی امری دشوار خواهد بود. واقعیت این است که جریانهای عمده اصلاح طلب به بازنگری عمیق و همه جانبه در سیاستهای خود نیاز فوری دارند. اگر قرار است اصلاح طلبان پراکنده از آزمون انتخابات پرواز نکنند، ضروری است تا در سه عرصه عمده به شرح زیر تغییر مشی دهند:

۱ـ کنار گذاشتن ناپیگیری در مبارزه با ارتجاع حاکم. رژیم ولایت مطلقه فقیه مرکز اعمال دیکتاتوری علیه جامعه ماست و بدون برچیدن بساط آنها نمی توا ن مردم سالاری را در کشور حاکم کرد. نمونه برجسته مماشات با دیکتاتوری دولت خاتمی بود که علیرغم حمایت انبوه مردمی بر خلاف اصل بسیج مردم، سیاست مهلک «چانه زنی» در بالا را در پیش گرفت. سیاستی که به ارتجاع فرصت داد تا بر سراسیمگی آغازین خود غلبه کرده و به ضد حمله بپردازد.

۲ـ محتوای برنامه اقتصادی اصلاح طلبان نه تنها تفاوت چشمگیری را با ارتجاع باز تاب نمی دهد، بلکه با تاکید بر سیاستهای نئولیبرالی و تایید سیاستهای صندوق بین المللی پول و بانک حهانی، مواضع مشترکی با ذوب شدگان در ولایت فقیه را نشان می دهد. مضون و معیار ترقی خواهی در دوران جهانی شدن سرمایه داری نئولیبرال مقابله و مبارزه با آن است. بدون چنین مبارزه ای، هیچ جنبشی از پایگاه محکم مردمی بر خوردار نخواهد بود. تلاش امپریالیسم جهانی به سرکردگی آمریکا برای تسلط بر میهن ما واقعیتی انکارناپذیر است. در مبارزه علیه این سلطه گری نمی توان قناعت پیشه کرد. بدون درگیرشدن در مبارزه علیه امپریالیسم جهانی، هویت ملی اصلاح طلبان زیر علامت سئوال خواهد رفت.

۳ـ اصلاح طلبان باید مرز «خودی و غیرخودی» را در مبارزه جدی علیه ارتجاع در نوردند و فارغ از خط قرمزهایی که ارتجاع برای آنها کشیده است با اپوزسیون مترقی نظیر حزب توده ایران، سازمان فداییان اکثریت، اتحاد فداییان خلق، حریانات ملی ـ مذهبی و … وارد اتحاد و مبارزه مشترک علیه ارتجاع شوند. این تنها پاسخ علمی به “چه باید کرد؟” در شرایط دشوار کنونی است. تجربه ارزشمندی در زمینه اتحاد، با حرکت «مطالبه محور» در داخل و خارج از کشور شروع شده است که باید با تمام قوا مورد حمایت قرار گیرد.

تاریخ انتشار : ۶ فروردین, ۱۳۸۸ ۱۱:۳۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خاموش شد آن شمع صبور!

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت – بخش دوم

آنتروپی

دیده در باده نهادم، گفت مستی

دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی – دادگاه بدوی