آقای متیسن
اکبر گنجی، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر، که بیش از ۵ سال است در زندان اوین در تهران زندانی است، از ۱۶ ژوئن بر علیه شرایط غیر انسانی زندان، به اعتصاب غذا دست زده است. بر اساس اطلاعاتی که از طریق همسر وی و سازمان گزارشگران بدون مرز بدست ما رسیده است، روز گذشته وی در شرایط ناامیدکننده ای قرار داشته و جانش در خطر است.
آقای گنجی، ۲۲ آوریل سال ۲۰۰۰ دستگیر شد. بازداشت وی بر مبنای چند مقاله که در آن ها نقش مقامات سیاسی سطح بالای کشور را در قتل روشنفکران مخالف در سال ۹۸ اثبات کرده بود، صورت گرفت. او همچنین بخاطر شرکت در کنفرانس برلین، پیرامون اصلاحات در ایران، به جرم ضدیت با اسلام توسط حکومت مجرم شناخته شد.
۱۳ ژانویه ۲۰۰۱، او به ۱۰ سال زندان محکوم شد. در می ۲۰۰۱، محکومیتش به ۶ ماه تقلیل یافت اما در ۱۵ ژوئیه ۲۰۰۱، دادگاه عالی حکم قبلی را قابل قبول ندانست و به حکم قبلی بازگشت و وی را به ۶ سال زندان به جرم اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام محکوم کرد.
از آن زمان تاکنون آقای گنجی محکومیت خود را در شرایطی غیرانسانی می گذراند. او در سلول انفرادی به سر می برد، اجازه ملاقات با خانواده و وکلای خود را ندارد و از حق برخورداری از مداوای بیماری هایش محروم است. او از بیماری آسم رنج می برد و مشکل جدی استخوان دارد. وضعیت سلامتی او بحرانی و بستری شدن فوری او الزامی است. پزشکان زندان از سه سال پیش بدین سو معتقد بودند که گنجی می بایست تحت مراقبت های پزشکی در خارج از زندان قرار گیرد اما مسئولین قوه قضائیه این نظر پزشکان را انکار می کنند.
او در تاریخ ۱۹ می ۲۰۰۵، دست به اعتصاب غذای نامحدود زد که ۲۴ می، پس از آن که توانست آزادی موقت خود برای مداوا را به دست آورد، به طور موقت به اعتصاب خود خاتمه داد. در تاریخ ۱۵ ژوئن دادسرای عمومی حکم توقیف وی را صادر نمود و گنجی دوباره به اعتصاب خود ادامه داد.
این که آقای گنجی بتواند مداوای پزشکی خود را ادامه دهد مسئله ای حیاتی است. از شما می خواهم که با تمام قدرت خود هر کاری که می توانید در راه آزادی هر چه سریعتر آقای گنجی صورت دهید تا وی بتواند از مراقبت های پزشکی لازم استفاده کند. به ویژه فکر می کنم اقدامی فوری از سوی ریاست پارلمان و سفارت ها در تهران واجب باشد.
امیدوارم دقت لازم را مبذول دارید. بهترین درودهای مرا بپذیرید.
هلن فلوتر
-آقای میشل متیسن مشاور و نماینده رئیس سیاست اتحادیه اروپا در زمینه حقوق بشر