پنجشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۳

پنجشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۳

استعارۀ مرغ و پاهایش
نقطه مشترک حکومت‌های غیردمکراتیک، دیکتاتوری و یا تمامیت‌خواه با جریان‌های برانداز، سرنگونی‌طلب و یا انقلابی در این است که برای هر دوی آنها "مرغ یک پا دارد"! برای اصلاح‌طلبان مذهبی...
۲۷ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید مقیسەای
نویسنده: سعید مقیسەای
در نقد دیدگاه آقای بهزاد کریمی در مقاله‌ای تحت عنوان بلوع سیاسی جامعه و انتظار از اپوزیسیون دموکراتیک
سرخوردگی از اپوزیسیون، به‌ویژه؛ خارج کشور و سرکوب شدید و شکستن مقاومت مردم و تحمیل اختناق برجامعه که امید به بروز هر جنبش اعتراضی را به یاس تبدیل کرده است،...
۲۷ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
محکومیت حکم اعدام شریفه محمدی از سوی سه سندیکای کارگری ایتالیا
از دولت ایتالیا درخواست می‌نماییم، از مسیرهای ارتباطات دیپلماتیک خود برای درخواست لغو فوری و بدون قید و شرط حکم اعدام شریفه محمدی و آزادی بی‌قید و شرط کلیۀ معترضین...
۲۷ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سه سندیکای کارگری ایتالیا
نویسنده: سه سندیکای کارگری ایتالیا
پرده‌ی آخر نمایش انتخاباتی نظام، بلوغ سیاسی جامعه و انتظار از اپوزیسیون دمکراتیک
جامعه‌ی معاصر ایرانی‌ به وقت خود بهره‌گیری از «فرصت‌»های درون نظام را آزموده و نتیجه‌ی آزمون خود را که مبین سترونی آن بود، ثبت حافظه‌‌اش کرده است. ارزش روی‌کرد جامعه...
۲۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
مرگ در «منطقۀ امن»
اسکات اندرسون، معاون هماهنگ کننده «اونراوا»( آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک) گفت در بیمارستان «ناصر» شاهد «بعضی از وحشتناک‌ترین صحنه هایی بودم که در ۹...
۲۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: پروین همتی
نویسنده: برگردان: پروین همتی
به یاد سیمین بهبهانی، شاعری مبارز و مدافع حقوق زنان!
سیمین بهبهانی، با زبانی صریح و بی‌پرده، از دردها و رنج‌های زنان جامعه‌اش سخن می‌گفت و همواره می‌کوشید که ادبیات و هنرش را برای آشکار کردن دردها ی جامعه و...
۲۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
خسرو خوبان!
گفت: یک روز با دخترم رفتیم کهریزک. قرار شد اونجا ازم نگهداری کنن، همۀ کارهارو انجام شد از دخترم ضمانت ۵۰ملیونی خواستند، پرسیدم این برای چیه؟ گفتند برای زمانی که...
۲۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام شوقی
نویسنده: بهرام شوقی

خرداد خونین

آنچه در پی می آید، گزارش تفصیلی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در خصوص رویدادها، نقض حقوق بشر و اقدامات دستگاه امنیتی پس از انتخابات در محدود زمانی ۲۲ خردادماه تا ۱۲ تیرماه سال ۱۳۸۸ است.

واحد تحقیقات موضوعی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران

این گزارش ضمن ارائه تعاریف کلی از انتخابات و معیارهای انتخابات سالم، به بررسی اعتراضات مردمی و خشونت نیروهای نظامی میپردازد، مجموع گزارشات کلی از بازداشتهای جمعی افزون بر سه هزار شهروند، ارائه آمار از ۳۴ جان باخته خشونتهای اخیر و همچنین مشخصات ۷۰۰ بازداشت شده قسمتهای دیگر این گزارش را تشکیل می دهد.
انتخابات
انتخابات در واقع سلسله اقدامات و عملیات منسجم و پیوسته ای است که در یک محدوده جغرافیایی مشخص و زمانی محدود ومعین صورت می گیرد و منجر به برگزیده شدن فرد یا افراد و یا موضوع و مرام خاصی از سوی اکثریت مردم می شود.اجرا و انجام این سلسله اقدامات و عملیات که منتج به این نتیجه گردد، اصطلاحاْ برگزای انتخابات نامیده می شود. در همین رابطه دهمین دورهٔ انتخابات ریاست جمهوری ایران، در تاریخ جمعه، ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ خورشیدی، برابر با ۱۲ ژوئن ۲۰۰۹ میلادی، برگزار شد.
معیارهای انتخابات آزاد
حق حاکمیت در هر کشور تنها میتواند برآمده از خواست مردم آن کشور باشد که در انتخابات راستین، آزاد، و منصفانه ــ که بطور دورهای برگزار میشود ــ و مبتنی بر حق رأی همگانی، برابر، و مخفی است بیان میگردد.
حقوق انتخاباتی
هر شهروند بزرگسال این حق را دارد که :
– در انتخابات، بدور از هرگونه تبعیض، رأی بدهد
– به یک پروسهی نام نویسی کارآمد، بیطرف، و بدور از تبعیض دسترسی داشته باشد.
– در صورت سلب حق رای باید بتواند به یک سیستم رسیدگی به شکایات دسترسی داشته باشد.
– دسترسی برابر و موثر به حوزهی رأی گیری موجود باشد.
– رأی هر فرد باید وزنی برابر با رأی دیگری داشته باشد.
– حق رأی دادن بطور مخفی بلاشرط است و نمیباید بهیچوجه محدود گردد.
حقوق کاندیداتوری
ـ هر کس حق دارد در ادارهی کشور خویش مشارکت داشته باشد و میباید از امکان برابر برای کاندیدا شدن در انتخابات برخوردار باشد.
– هر کس حق دارد برای کارزار انتخاباتی به عضویت حزب یا سازمانی سیاسی درآید، یا همراه با دیگران حزب یا سازمانی سیاسی را بوجود آورد.
ـ دسترسی برابر به رسانه ها ــ بویژه رسانه های اطلاع رسانی جمعی
ـ امنیت جانی و مالی کاندیدا ها میباید پذیرفته شده و تأمین گردد،
ـ برخورداری از حمایت قانون و جبران حقوق نقض شده هر کاندیدا در جریان انتخابات
ـ در صورت وجود شکایت ، دسترسی به یک هیئت رسیدگی که هم توانایی بررسی چنین تصمیماتی را دارد و هم بتواند اشتباهات را بلافاصله و بطور واقعی تصحیح نماید.
ـ کاندیداها باید حقوق و آزادیهای دیگران را محترم شمارد.
ـ کاندیداها باید نتیجهی انتخابات آزاد و منصفانه را بپذیرد.
اعلام نتایج و آغاز اعتراضات در ایران
در پی اعلام نتایج دهمین دورهٔ انتخابات ریاست جمهوری ایران و اعلام پیروزی دوبارهٔ محمود احمدینژاد که از سوی برخی از تحلیلگران سیاسی بهعنوان کودتا نامیده شد، تظاهراتی در خیابانها و میدانهای تهران و همچنین شهرهای دیگر ایران، توسط هزاران تن از معترضان به نحوهٔ شمارش آرا و حامیان میرحسین موسوی، رقیب اصلی احمدینژاد در انتخابات، در تاریخ ۲۳ خرداد به راه افتاد. این اعتراضات که روزهای بعد نیز ادامه یافت با برخورد نیروهای پلیس ضد شورش و حامیان شبهنظامی حکومت در سپاه و بسیج روبرو شد؛ بهطوریکه شدت آن در تهران در دههٔ گذشته بیسابقه بود. در روز ۲۵ خرداد، حدود ۳ میلیون نفر از معترضان با حضور میرحسین موسوی، محمد خاتمی و مهدی کروبی در راهپیمایی بزرگی در خیابانهای مرکزی تهران از میدان امام حسین تا میدان آزادی شرکت کردند که به بزرگترین راهپیمایی ضد دولتی از زمان انقلاب بهمن ۱۳۵۷ بدل شد.
دامنه اعتراضات به نتایج انتخابات به شهرهای دیگری همچون اصفهان، شیراز، اراک، ارومیه، گرگان، مشهد، اهواز، کرمانشاه، رشت، انزلی، تبریز، بندرعباس، آمل، یزد، زاهدان نیز گسترش یافت و مکرراً خیابانها و میادین اصلی این شهرها صحنه اعتراضات و زد و خورد نیروهای شبه نظامی و انتظامی با مردم بود، در این رهگذر هزاران شهروند معترض بازداشت و صدها تن کشته و زخمی شدند.
نیروهای نظامی و به خصوص شبه نظامی موسوم به بسیج یا لباس شخصی با خشونت بی حد و حصری عملا اصول اساسی قوانین جاری همچون اصل ۲۷ قانون اساسی را زیر پا گذارده و کمترین اعتراض مسالمت آمیز را با خشونت پاسخ گفتند، ابعاد دهشتناک خشونت ها اعتراضات جهانی را بر انگیخت.
قطع شبکه های ارتباطی و ممانعت از اطلاع رسانی
همزمان با آغاز رای گیری در ایران و قطع سرویس پیام کوتاه اختلال در ارتباط گیری و اطلاع رسانی آغاز شد و با اوج گرفتن اعتراضات اجتماعی در ایران دامنه بی سابقه ای یافت.
پیامک
سرویس ارسال پیامک از شب قبل از انتخابات ۲۲ خرداد از کار افتاد. شهروندان ایرانی که تا قبل از آن و در زمان تبلیغات انتخابات آمار ارسال پیام کوتاهشان به رقمی در حدود ۱۰۰ میلیون پیامک در روز رسیده بود، درست از شب قبل از انتخابات با قطع این سرویس خدماتی از سوی شرکت مخابرات ایران مواجه شدند. البته وزارت مخابرات بسیار با تاخیر اعلام کرد که این مساله مشکل فنی است و ربطی به مسالهی انتخابات و وقایع بعد از آن ندارد، اما آن چیزی که همهگان بر آن اتفاق نظر داشتند همین ربط این موضوع به مسالهی مخابرات بود. با توجه به اعتراضهای گستردهی سرانجام این سرویس از روز ۱۰ تیرماه بعد از تائید انتخابات توسط شوری نگهبان وصل شد که در اقدامی عجیب هر پیامک ارسالی تا چند مرتبه تکرار می شود و بعضی تحلیل گران بر این باورند این اقدامی است برای جبران خسارت هیجده روز قطعی این سرویس درآمد زا.
موبایل
تلفنهای همراه هم مشکلی همچون سرویس پیامک داشتند.. با شروع گستردهی اعتراضهای میلیونی مردم ایران و حضور آنان در خیابانها مخابرات به طور کامل همهی تلفنهای همراه ایرانیان را از کار انداخت. مسالهیی که در مورد آن هیجگونه اظهارنظری از سوی دولت مطرح نشد و آنها از پاسخگویی از آن تا کنون سر باز زدهاند. در تمامی تجمعاتی که مردم ایران در خیابانها برگزار میکردند تلفنهای همراه قطع میشد. بسیاری بر این عقیدهاند که این موضع به خاطر جلوگیری از گزارش دهی و اطلاعرسانی از اعتراضهای مردمی ایران صورت گرفته است. حتا در تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی در میدان بهارستان هر شهروندی که در حال صحبت با موبایل بوده است یا بازداشت شده یا مورد ضرب و شتم و برخورد توهینآمیز مامورین لباس شخصی قرار گرفته است. البته دامنه قطعی تلفنی در روزهای اخیر و در محل تجمعات به تلفن های ثابت نیز کشیده شد.
اینترنت و فیلترینگ
در حالی که در شب ۲۲ خرداد شمارش آرا آغاز شده بود و تلفنهای همراه و سرویس پیامک از کار افتاده بود و فعالین سیاسی و مدنی یک به یک بازداشت میشدند، بسیاری از سایتهای خبری و وبلاگها به محاق فیلتر رفتند و در عرض یک شب صدها سایت و وبلاگ از سوی کمیتهی فیلترینگ مورد فیلتر قرار گرفت، سایتهای حامی مهدی کروبی و میرحسین موسوی و محسن رضایی و وبلاگهای هواداران آنها اولین پایگاههای اینترنتی بودند که فیلتر شدند و از دسترس همهگان خارج شدند. قلمنیوز، آیندهنیوز، سحامنیوز، عصر ایران، سایت شخصی محسن رضایی از جمله سایتهایی بودند که مورد فیلترینگ قرار گرفتند. شبکههای اجتماعی که با توجه به بازداشت گستردهی رزونامهنگاران و توقیف مطبوعات و فیلترینگ به محلی مهم برای اطلاعرسانی قرار گرفتهبودند نیز فیلتر شدند. یاهو مسنجر، فیس بوک، توییتر و یوتیوپ از این دست شبکهها بودند. همزمان با این فیلترینگ گسترده سرعت اینترنت نیز در ایران به شدت کاهش پیدا کرد و پهنای باند اینترنت در ایران بسیار کم شد. در این میان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قالب شبکهی گرداب دست به انتشار بیانیههایی تهدیدآمیز نسبت به کسانی که مشغول اطلاعرسانی و بیان رویدادها بودند پرداخت و حتا در بیانیهیی عجیب از کار افتادن بسیاری از سایتها را به سرویس دهندهگان آمریکایی نسبت داد.
حملات اینترنتی
با شروع فیلترینگ در ایران و بستن راههای اطلاعرسانی حملات اینترنتی به پایگاههای خبری از سوی فیلتر کنندهگان در دستور کار قرار گرفت. شدت حملات این گروه به قدری زیاد بود که بسیاری از سایتهای اینترنتی از کار افتاد و کسی نمیتوانست از آنها استفاده کند. در پی این اقدام مردم معترض به نتیجهی انتخابات دست به اقدام متقابل زدند و خبرگزاریهای همسو با دولت که از بودجهی عمومی استفاده میکنند همچون فارس و ایرنا را مورد هدف قرار دادند. وبسایت هرانا خبرگزاری مجموعه فعالان حقوقبشر در ایران از جمله سایتهای بود که مورد حمله قرار گرفت و هک شد.
توقیف و سانسور نشریات
محدودیت رسانهیی در همهی ابعاد آن از شب ۲۲ خرداد آغاز شد. توقیف و سانسور مطبوعات هم از مهمترین مسائل دنبال شده از سوی دولت بود. توقیف روزنامهی کلمهی سبز و سانسور دیگر مطبوعات و فشار بر روی آنها روزنامهنگارانشان از جمله اقدامات انجام شده از سوی دولت بود. حتا روزنامهی اعتماد ملی ارگان حزب اعتماد ملی و کروبی یکی از کاندیدهای اصلاحطلب فردای انتخابات صفحهی اول خود را سفید گذاشت و دلیل آن را عدم اجازهی برای منتشر کردن بیانیهی کروبی در مورد نتایج انتخابات عنوان کرد. بازداشت روزنامهنگاران از همان شب ۲۲ خرداد آغاز شد و دهها روزنامهنگار و خبرنگار بازداشت و روانهی زندان شدند. احمد زیدآبادی، محمد قوچانی، کامبیز نوروزی، عبدالرضا تاجیک، مهسا امرآبادی، ،کیوان صمیمی بهبهانی،بهزاد باشو، سید خلیل میراشرفی،مصطفی قوانلو قاجار سمیه توحیدلو ،محمد عطریانفر، شکوفه آذر سعید لیلاز، محمد قوچانی، علی مزروعی، ژیلا بنی یعقوب ،بهمن احمدی امویی از جمله روزنامهنگارانی هستند که بازداشت شدهاند. این مسئله تا آنجا گسترش یافت که سازمان گزارشگران بدون مرز ایران را بزرگترین زندان روزنامه نگاران در جهان عنوان کرد.
اختلال در تماس های برون مرزی
با توجه به سیاست عدم اطلاعرسانی وقایع جاری در ایران از سوی دولت در تماسهای برون مرزی هم شهروندان ایرانی با مشکل مواجه بودند و شاهد اختلالهای وسیع در ایران. کسانی هم که با ایران تماس میگرفتند و یا بالعکس در بسیاری موارد موفق به ایجاد این ارتباط نمیشدند.
اخراج روزنامه نگاران خارجی و محدودیت سایرین
در همان روزهای اول بعد از ۲۲ خرداد خبرنگاران خارجی تهدید به خروج از ایران شدند و به آنها گفته شد که هر چه سریعتر از ایران خارج شوند. تا کنون دو تن از خبرنگاران خارجی بازداشت و روانهی زندان هم شدهاند. این دو از رونامهی واشنگتن تایمز و هفته نامهی نیوزوویک بودهاند. بسیاری از آنان بعد از خروج از کشور افشا کردند که تهدید جانی شده بودند که اخبار غیر واقعی ار از ایران منتشر کنند. دولت در طی روزهای اخیر بسیاری از رسانههای خارج از ایران را به دخالت داشتن در آن چیزی که اغتشاشهای ایران میخواندد متهم کرده است. این در حالی است که آنان هر گونه راه اطلاعرسانی صحیح برای ایرانیان و جهانیان را بسته است و سعی در بستن راههای بیشتری دارند.
حمله به دانشگاهها
پس از اعلام نتایج انتخابات، همزمان با موج اعتراضات خودجوش مردمی در تهران و دیگر شهرهای بزرگ کشور، اعتراضات دانشجویی-مردمی در دانشگاههای مختلف کشور آغاز شد. همزمان نیروهای امنیتی و انتظامی نسبت به سرکوب جامعه معترض دانشجویی در سراسر کشور اقدام نمودند. در این رهگذر سه برخورد خونین با دانشجویان صورت گرفت.
کوی دانشگاه صنعتی اصفهان
در پی اعتراض جمع کثیری از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان به نتایج انتخابات در اواخر روز ۲۳ خرداد و اوایل بامداد ۲۴ خرداد نیروی انتظامی با ارسال تعداد زیادی از نیروهای ضد شورش مبادرت به ضرب وشتم شدید دانشجویان نمود.در این اقدام صدها نفر از دانشجویان به شدت زخمی شدند و وسائل شخصی انها توسط مهاجمین تخریب شد.همچنین ۱۴۰ نفر بازداشت. در پی این حوادث شورای دانشگاه امتحانات را به مدت ۱۷ روز به تعویق انداخت.گفتنی است رئیس دانشگاه خسارت وارد شده را حدود بیست وپنج میلیارد ریال اعلام کردهاست.
کوی دانشگاه تهران
نیرویهای پلیس و لباس شخصی در تاریخ ۲۵ خردادماه به کوی دانشگاه تهران یورش برده و به ضرب و شتم شدید و مجروحکردن دانشجویان پرداختند. در جریان تلاش نیروهای انصار حزبالله و گارد ویژه برای ورود به کوی دانشگاه تهران، بیش از پانزده نفر از دانشجویان تنها به علت اصابت گلوله به شدت مجروح شدند. پس از آن با حمله نیروهای لباس شخصی و انصار حزبالله به تجمع دانشجویان ساکن کوی دانشگاه تهران، دانشجویان ساکن کوی در اثر اصابت گلوله، زنجیر، چاقو، باتوم و چماق به شدت مجروح شدند. نیروهای امنیتی که دور تا دور کوی را از شب تحت اختیار داشتند، چند بار برای ورود به کوی تلاش کردند که این تلاش با مقاومت دانشجویان ناکام مانده بود. اما پس از آغاز حملهٔ نیروهای امنیتی به کوی دانشگاه که با پرتاب نارنجک صوتی، گاز اشکآور و تیراندازی زمینی به تمام درهای کوی دانشگاه همراه بود، توانستند وارد کوی دانشگاه شوند و
کوی دانشگاه شیراز
کوی دانشگاه شیراز نیز در روز ۲۵ خردادماه مورد حمله قرار گرفته بود که به گفته منابع دانشجویی به قتل چند دانشجو و مفقود و بازداشت شدن صدها دانشجوی دیگر انجامید. در این حمله خسارات هنگفتی به خوابگاههای دانشجویان و دانشگاه وارد شد.
سایر دانشگاهها
دانشگاه نوشیروانی بابل، دانشگاه مازندران، دانشکده نفت اهواز، دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه زاهدان، دانشگاه بوعلی همدان، دانشگاه تبریز منجمله دانشگاههای دیگر در کشور هستند که صحنه اعتراضات دانشجویی و برخوردهای امنیتی با آنان بود، لازم به ذکر است کماکان در بعضی از دانشگاههای مورد اشاره همچنان دانشجویان بازداشتی یا تحت پیگرد وجود دارد.
برخوردها / آمارها
اعتراف گیری و پخش
تا کنون اعترافات دو روزنامه نگار به نامهای امیر حسین مهدوی و مازیار بهاری (خبرنگار ایرانی کانادایی شبکه چهار انگلیس و نیوزویک) به صورت عمومی منتشر شده است.
نظر به سوابق دستگاه امنیتی در ایران و مدعیات افرادی که پیش تر اعترافاتی به شکل مذکور از آنان منتشر شده بود و تاکید بر اینکه تحت فشار و شکنجه مجبور به اعترافات غیر حقیقی شده بودند، سازمانهای مدافع حقوق بشر نسبت به خطر شکنجه زندانیان برای اخذ اعترافات غیر حقیقی هشدار داده اند.
منابع مطلع از فشار و شکنجه فعالان برجسته اصلاح طلب ایران به قضد اخذ اقاریر غیر واقعی خبر می دهند و عنوان می دارند به زودی این سناریو قربانیان بیشتری خواهد گرفت.
برخوردهای فله ای و جمعی
مهمترین برخوردها و بازداشت های جمعی به روایت اسناد را میتوان به شرح ذیل اعلام کرد :
۲۳خرداد – در حمله به خواب گاههای دانشگاه صنعتی اصفهان:نیروهای یگان ویژه و انصار حزب الله، بیش از ۶۰ نفر از دانشجویان را بازداشت و توسط دو دستگاه اتوبوس به مکان نامعلومی منتقل کردند.
۲۴ خردادماه – سردار احمدرضا رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد ۱۷۰ نفر از شرکت کنندگان در تظاهرات اعتراض دستگیر شده اند و تعدادی از طراحان اصلی تحت تعقیب هستند.
۲۵ خردادماه- نیروهای نظامی و امنیتی به تجمع مردم در زاهدان حمله کرده و دهها نفر را بازداشت کردند.
۲۵ خردادماه- بنا به اخبار رسیده از تبریز نیروهای امنیتی روز دوشنبه ۲۵ خردادماه با مراجعه به خوابگاه های دانشجویان دختر و پسر داخل دانشگاه تبریز حدود ده تن از دانشجویان این دانشگاه را بازداشت و با مینی بوسی به مکانی نامعلوم منتقل کردند.
۲۶ خردادماه – بیش از ۱۵۰ دانشجوی متحصن دانشگاه مازندران توسط نیروهای امنیتی با ضرب و شتم بازداشت شدند. نیروهای بسیج و مامورین امنیتی لباس شخصی مسلح به باتوم، قمه و چوب دستی به تناوب به دانشگاه حمله می کردند.
۲۷ خردادماه – یحیی میرزا محمدی دادستان تبریز اعلام کرد: ۵۰ الی ۶۰ نفر از مردم شرکت کننده در راهپیمایی به اتهام اخلال در نظم عمومی تجمع غیر قانونی و برهم زدن نظم توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
۲۷ خردادماه – محمدرضا حبیبی دادستان اصفهان گفت : ۲۰۰ نفر از مردم شرکت کننده در اعتراضات توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
۲۷ خردادماه – جعفر گل محمدی دادستان زنجان گفت : ۳۰ نفر از مردم شرکت کننده در اعتراضات توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
۲۷ خرداد – بر اثر تیراندازی مامورین امنیتی به راهپیمایی اعتراض مردم در اصفهان ۴۵ نفر مجروح و یک نفر بنام ” حسین الف ” کشته شد. مجروحان به علت اصابت ساچمه و باتوم که اکثرا به چشم و یا سر آنها اصابت کرده، در بیمارستان شریعتی بستری می باشند.
۲۷ خردادماه – در جریان حمله به کوی دانشگاه تهران ۲۰۰ دانشجو بازداشت شدهاند. یک مقام دانشگاه تهران به خبرگزاری مهر گفتهاست که ۸۰ تن از این دانشجویان آزاد شدهاند.
۲۸ خردادماه – گزارشهای رسیده از شهر تبریز نیز از بازداشت بیش از ۱۰۰ نفر از شخصیتهای برجسته مدنی این شهر خبر میدهد.
۲۸ خردادماه – ایسنا از بازداشت هفت نفر در تجمعات اخیر زنجان خبر دادهاست. جعفر گلمحمدی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان به ایسنا گفتهاست که در طول هفته گذشته ۲۳ نفر دستگیر شده بودند که اکثر آنها با اخذ تعهد آزاد شدهاند.
۲۸ خردادماه – گزارشها حاکی از بازداشت ۲۰ دانشجو در همدان است. یک عضو کمیته روابط عمومی ستاد دانشجویی کل کشور مهدی کروبی، این خبر را تأئید کردهاست.
۲۸ خردادماه- در جریان اعتراضات روز سهشنبه دانشجویان دانشگاه مازنداران در حدود ۱۰۰ دانشجو بازداشت شدند. گفته میشود ۱۱ دانشجوی این دانشگاه همچنان در بازداشت هستند.
۲۹ خردادماه – امیرالله شمقدری سرپرست معاونت امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی اعلام کرد : ۸۶ نفر از مردم شرکت کننده در راهپیمایی اعتراض توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند.
۲۹ خردادماه – ۱۵۰ دانشجوی دانشگاه سمنان پس از تجمع اعتراضی بازداشت شدند.
۲۹ خردادماه – ذبیح الله خدائیان رئیس کل دادگستری استان لرستان اعلام کرد : تعدادی از مردم شرکت کننده در راهپیمایی اعتراضی توسط مامورین اداره اطلاعات و نیروی انتظامی در خرم آباد بازداشت شدند.
۳۱ خردادماه – سردار احمدرضا رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد: ۴۵۷ نفر از شرکت کنندگان در تظاهرات اعتراضی روز ۳۰ خرداد دستگیر شده اند و تعدادی از طراحان اصلی تحت تعقیب هستند.
۳۰ خردادماه – فرمانده کل ناجا از زخمی شدن ۴۰۰ پرسنل خود در طی درگیریها تا تاریخ ۲۹ خرداد خبر داد
۳۱ خردادماه – سردار احمد رضا رادان معاون فرماندهی نیروی انتظامی خبر کشته شدن ۱۰ نفر و مجروح مصدوم شدن ۱۰۰ نفر را تایید کرد.
۱ تیرماه – نیروهای امنیتی با حمله با دفتر روزنامه «کلمه سبز»، به صاحب امتیازی میرحسین موسوی ۲۵ نفر از کارکنان این روزنامه را بازداشت کردند.
۳ تیر – عصر امروز مهندس میرحسین موسوی جلسه ای با اساتید عضو انجمن اسلامی مدرسان دانشگاه های کشور داشت که بعد از این دیدار ۷۰ نفر از افراد حاضر در جلسه دستگیر شدند.
۴ تیرماه : فرمانده سپاه سیدالشهدای استان تهران :قریب به ۳۰۰ نفر از جانبرکفان بسیجی به شدت زخمی شدند و هماکنون در بیمارستانها در حال مداوا هستند و ۸ نفر از بسیجیان قهرمان نیز در این حادثه تلخ به درجه رفیع شهادت نائل شدند
۶ تیرماه – بیش از ۲۰ نفر از زنانی که روز گذشته، ششم تیرماه در اعتراض به بازداشتهای اخیر و خشونتهای اعمال شده علیه معترضان، در پارک لاله تهران گرد هم آمده بودند، از سوی نیروی انتظامی دستگیر شدند.
۱۰ تیرماه – فرمانده نیروی انتظامی روز چهارشنبه اعلام کرد که در رویدادهای پس از انتخابات ۱۰۳۴ نفر به دست نیروهای ناجا دستگیر شدهاند و دیگر دستگیریها از سوی بسیج و نیروهای اطلاعات بوده است.
۹ تیر – دادستان اصفهان از آزادی ۲۸۰ نفر از بازداشتشدگان در ناآرامیهای اخیر خبر داد. محمدرضا حبیبی در گفتوگو با خبرنگار حقوقی ایسنا، اظهار کرد: حدود ۲۸۰ نفر که دارای اتهام اخلال در نظم عمومی بودند با اخذ تامین مناسب آزاد شدند.
۱۰ تیرماه – فرمانده ناجا کشته شدن ۲۰ نفر را که وی آنها «اغتشاشگر »خواند تایید کرد.
جان باختگان غیر نظامی
به دلیل شرایط امنیتی و ممعانت دولت از گردش آزاد اطلاعات و همچنین گستردگی بی سابقه نقض حقوق بشر در ایران در طی روزهای اخیر، عملا امکان ارائه لیست و آماری جامع و مستدل در خصوص جان باختگان وقایع اخیر وجود ندارد، اما منابع دولتی بر اساس اعلامهای مختلف حداکثر جان باختگان را ۲۰ شهروند و ۸ شبه نظامی(بسیجی) عنوان داشته اند اما منابع غیردولتی این آمار را تا ۲۱۰ شهروند عنوان می نمایند.
اکثر خانواده های جان باختگان برای برگزاری مراسم ترحیم و تدفین با محدودیتهای عدیده ای از سوی نهادهای امنیتی روبه شدند و در بعضی از موارد گزارش شده است برای تحویل دادن جسد از خانواده های داغدار طلب پول شده بوده است. دولت و نهادهای مربوطه برای پیگرد عوامل دخیل در کشتار مردم بی دفاع اقدام مثبتی را سامان ندادند و کشته شدگان را اغتشاشگر خواندند.
تعدادی از اسامی جان باختگان به شرح ذیل است :
۱. حسین طهماسبی، ۲۵ ساله در جریان تجمعات اعتراضی روز دوشنبه ۲۵ خرداد ماه در خیابان نوبهار کرمانشاه مورد حملهی مأموران مسلح وابسته به دولت قرار گرفته و در اثر ضربات وارده جان خود را از دست داد.
۲/ بهمن جنابی ۲۰ ساله، شاغل در مغازه نصب و تعمیرات شوفاژ – تهران
۳/ مهدی کرمی ۲۵ ساله، ۲۵ خردادماه، محل فوت تقاطع جنت آباد وخیابان کاشانی، اصابت گلوله به گلو.
۴/ ندا آقا سلطان، ۲۷ ساله، دانشجوی فلسفه، ۳۰ خردادماه، محل فوت خیابان کارگر شمالی، تقاطع خیابان شهید صالحی و کوچه خسروی، به دلیل اصابت گلوله نیروهای لباس شخصی به قلب .
۵/ ناصر امیرنژاد، ۲۶ ساله، اهل یاسوج، دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران در رشته هوا-فضا، تاریخ ۲۵ خردادماه در ابتدای خیابان محمد علی جناح در تیراندازی نیروهای بسیج به قتل رسید.
۶/ فاطمه رجب پور، ۳۸ ساله ، به قتل رسیده در تاریخ ۲۵ خردادماه در خیابان محمدعلی جناح.
۷/ سرور برومند، ۵۸ ساله، به قتل رسیده در تاریخ ۲۵ خردادماه در خیابان محمدعلی جناح.
۸/ محمد حسین برزگر ۲۵ ساله دیپلم شغل آزاد به دلیل اصابت گلوله به سر در تاریخ چهارشنبه ۲۷ خرداد در میدان هفت تیر جان باخت و در یکشنبه ۳۱ خرداد بعد از تعهد گرفتن از خانواده در قطعه ۳۰۲ به خاک سپرده شد
۹/ سید رضا طباطبایی ۳۰ ساله لیسانس حسابداری ، کارمند به دلیل اصابت گلوله به سر در ۳۰ خرداد در خیابان آذربایجان جان باخت و چهارشنبه ۳ تیر بعد از تعهد گرفتن از خانواده در قطعه ۲۵۹ به خاک سپرده شد.
۱۰/ ایمان هاشمی ۲۷ ساله شغل آزاد به دلیل اصابت گلوله به چشم شنبه ۳۰ خرداد در خیابان آزادی جان باخت و چهارشنبه ۳ تیر در قطعه ۲۵۹ به خاک سپرده شد
۱۱/ . پریسا کلی ۲۵ ساله فارغ التحصیل رشته ادبیات به دلیل اصابت گلوله به گردن در یکشنبه ۳۱ خرداد در بلوار کشاورز جان باخت و سه شنبه ۲ تیر در قطعه ۲۵۹ به خاک سپرده شد
۱۲/ محسن حدادی ۲۴ ساله برنامه نویس کامپیوتر شنبه ۳۰ خرداد به دلیل اصابت گلوله بر پیشانی در خیابان نصرت جان باخت و سه شنبه ۲ تیر در قطعه ۲۶۲ به خاک سپرده شد.
۱۳/ محمد نیکزادی ۲۲ ساله فارغ التحصیل عمران در سه شنبه ۲۶ خرداد به دلیل اصابت گلوله به سینه در میدان ونک جان باخت و شنبه ۳۰ خرداد در قطعه ۲۵۷ به خاک سپرده شد.
۱۴/ علی شاهدی ۲۴ ساله بعد از دستگیری و انتقال به کلانتری در تهرانپارس یکشنبه ۳۱ خرداد به دلایل نامعلوم در کلانتری جان باخت پزشکی قانونی علت مرگ وی را نامشخص اعلام کرده اما خانواده وی معتقدند به علت ضربات باتوم در کلانتری به قتل رسیده است، وی ۴ تیر در قطعه ۲۵۷ به خاک سپرده شد.
۱۵/ واحد اکبری ۳۴ ساله شغل ازاد و متاهل دارای یک دختر ۳ ساله در شنبه ۳۰ خرداد به دلیل اصابت گلوله به پهلو در خیابان ونک جان باخت و سه شنبه ۲ تیر در قطعه ۲۶۱ به خاک سپرده شد.
۱۶/ ابوالفضل عبدالهی ۲۱ ساله فوق دیپلم برق ۳۰ خرداد در مقابل دانشگاه صنعتی شریف به دلیل اصابت گلوله به پشت سرجان باخت و سه شنبه ۲ تیر در قطعه ۲۴۸ به خاک سپرده شد.
۱۷/ سالار طهماسبی ۲۷ ساله دانشجوی کارشناسی مدیریت بازرگانی رشت شنبه ۳۰ خرداد در خیابان جمهوری به دلیل اصابت گلوله به پیشانی جان باخت ودوشنبه ۲ تیر در قطعه ۲۵۴ به خاک سپرده شد.
۱۸/ فهیمه سلحشور ۲۵ ساله دیپلم یکشنبه ۲۴ خرداد به دلیل اصابت باتوم به سر و خونریزی داخلی در میدان ولی عصر بعد از انتقال به بیمارستان در تاریخ ۲۵ خرداد جان باخت و ۲۷ خرداد در قطعه ۲۶۶ به خاک سپرده شد.
۱۹/ وحید رضا طباطبایی ۲۹ ساله لیسانس زبان انگلیسی چهارشنبه ۳ تیر در بهارستان به دلیل اصابت گلوله به سر جان باخت و ۶ تیر در قطعه ۳۰۸ به خاک سپرده شد.
۲۰/ کیانوش آسا دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد رشتهی پتروشیمی و از نخبگان دانشگاه علم و صنعت ایران در جریان تظاهرات روز دوشنبه ۲۵ خرداد ماه میدان آزادی تهران در اثر اصابت گلوله توسط افراد موسوم به لباس شخصی جان خود را از دست داد، وی پس از انتقال به کرمانشاه در آن شهر دفن شد.
۲۱/ اشکان سهرابی، نوجوان ۱۸ ساله، دانش آموز، شنبه ۳۰ خرداد ماه بر اثر اصابت گلوله ای که از سوی نیروهای امنیتی و بسیج شلیک شد، در گذشت. محل جان باختن وی حدفاصل تقاطع رودکی وسرسبیل بود.
۲۲/ فرزاد جشنی فرزند سید جافر ، اهل آبدانان از توابع استان ایلام، محل جان باختن تهران، ۳۰ خردادماه
۲۳/ مصطفی غنیان دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران، اهل مشهد، زمان فوت ۲۵ خردادماه در کوی دانشگاه تهران به وسیله نیروهای لباس شخصی .
۲۴/ نادر ناصری، ۳۰ خردادماه، خیابان خوش، محل دفن بابل
۲۵/ مسعود خسروی، ۲۵ خردادماه، میدان آزادی، مدفون در بهشت زهرا
۲۶/ مسعود هاشم زاده، ۳۰ خرداد ماه ، تهران، محل دفن شمال کشور
۲۷/ ایمان نمازی دانشجوی رشته عمران دانشگاه تهران، ۲۵ خردادماه ، کوی دانشگاه
۲۸/ کاوه علی پور، ۱۹ ساله، شنبه ۳۰ خردادماه ، تهران
۲۹/ اسامی شش شهروند جان باخته دیگر عبارت است از شیلر خضری، میدان بهارستان، مبینا احترامی و فاطمه براتی و آقایان کسری شرفی، کامبیز شعاعی و محسن ایمانی، کوی دانشگاه ۲۵ خردادماه (نیازمند منابع بیشتر)
بازداشت شدگان
لیست ذیل در بردارنده اسامی و مشخصات مستند شده ۷۰۰ شهروند معترض، فعال سیاسی، مدنی و روزنامه نگار است که در طی روزهای اخیر و به خصوص پس از آغاز اعتراضات مردمی در ایران بازداشت شده اند، قوه قضائیه برای تعیین تکلیف وضعیت هزاران بازداشت شده که نظر به حجم آماری و گزارشات بالغ بر سه هزار تن را در بر میگیرد کمیته ای تشکیل داده است. این حجم بازداشت با توجه به محدوده زمانی در تاریخ ایران پس از انقلاب بی سابقه است.
لیست بازداشت شدگان شناسایی شده به ترتیب حروف الفبا به شرح ذیل است :
۱. آدرین جلالی – دانشجوی دانشگاه تهران
۲/ آرمان جدایی- بازداشت شده در تاریخ ۲۸ خرداد در توپخانه – محل نگهداری نامشخص
۳/ آرمان عبدالهی- بازداشت شده در تاریخ ۲۵ خرداد در انقلاب – اوین
۴/ ابراهیم خوش چهره ـ تاریخ بازداشت۳۱ خرداد – ملی مذهبی
۵/ ابراهیم رایدیان _ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد _ دانشجو
۶/ ابراهیم عزیزی _ ۳۱ خرداد _ دانشجو
۷/ ابراهیم نظری _ نام پدری: بهرامعلی _ محل نگهداری ـ محل نگهداری زندان اوین
۸/ ابراهیم یزدی _ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد _ دبیر کل نهضت آزادی _ آزاد شد
۹/ ابراهیم بهروزنیا _ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد _ محل بازداشت خیابان رودکی
۱۰/ ابراهیم زاهدیان _ دانشجوی دانشگاه تهران
۱۱/ ابراهیم عزیزی _ دانشجوی دانشگاه تهران
۱۲/ ابوالفضل عابدینی _ تاریخ بازداشت ۹ تیر در منزل _ عضو مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران_ ارگان بازداشت کنند اطلاعات اهواز
۱۳/ احد رضایی _ محل بازداشت منزل _ عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران _ ارگان بازداشت کننده اطلاعات زنجان
۱۴/ احسان احسانی _ تاریخ بازداشت ۳ تیر _ دانشگاه مازندران و فعال دانشجویی
۱۵/ احسان باقری _ عضو ستاد موسوی
۱۶/ احسان باکری _ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد _ عضو ستاد میرحسین موسوی
۱۷/ احسان بهروز _ فرزند محمود _ محل نگه داری ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۸/ احسان حسینی _ تاریخ بازداشت ۱ تیر _ محل بازداشت هفت تیر _ محل نگه داری نامشخص
۱۹/ احسان دهقانی شنبه _ نام پدر حسین _ محل نگهداری ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۰/ احسان نویدی ـ تاریخ بازداشت ۲۶ خردا د ـ محل بازداشت خیابان آزادی آزادی ـمحل نگهداری اوین
۲۱/ احمد احمدیان ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۲۲/ احمد افجه ای ـ تاریخ بازداشت ۲۳ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران
۲۳/ احمد جابری ـ دانشجوی دانشگاه امیرکبیر
۲۴/ احمد ریگی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشگاه زاهدان ـ ارگان بازداشت کننده اطلاعات زاهدان
۲۵/ احمد زید آبادی ـ تاریخ بازداشت ۲۳ خرداد ـ سازمان ادوار
۲۶/ احمد سرحدی ـ فرزند محمد ـ محل نگهداری زندان قزلحضار
۲۷/ احمد قربان زاده ـ فرزند صادق ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۸/ احمد مرادی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ عضو ستاد میرحسین موسوی
۲۹/ احمد ولی زاده ـ فرزند قنبرعلی ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۰/ احمدرضا احمدی – تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو شاخه جوانان نهضت آزادی ایران
۳۱/ اردلان سلمانی فر ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۲/ اسکندری ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۳۳/ اسمائیل قربانی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۳۴/ اسماعیل جلیلوند ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ محل بازداشت منزل ـ فعال دانشجویی دانشگاه شیراز
۳۵/ اسماعیل قربانی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۳۶/ اشکان ذهابیان ـ تاریخ بازداشت ۲۹ تیر ماه ـ دانشجوی دانشگاه مازندران
۳۷/ اشکان مجللی ـ تاریخ بازداشت ۲۳ خرداد ـ عضو جبهه مشارکت
۳۸/ اصغر پشتکارـ فرزند فلاح ـ محل نگهداری ـ محل نگهداری کمپ کهریزک
۳۹/ اکبر آقایی ـ تاریخ بازداشت ۳۰خرداد ـ محل بازداشت خیابان آزادی ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۰/ اکرم کبیری ـ فرزند محمد علی ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ محل بازداشت ولیعصر ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۱/ البرز ـ تاریخ بازداشت ۲۳ خرداد ـ استاد دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین
۴۲/ العطار رشیدی ـ دانش آموز
۴۳/ الهه ایمانیان ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۴۴/ امان الله شجاعی ـ ۳۱ خرداد ـ روزنامه نگار بوشهری
۴۵/ امید خاتمی ـ تاریخ بازداشت۲ تیر ـ محل بازداشت میدان ونک ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۶/ امید رضایی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۴۷/ امید سهراوی ـ دانشجو
۴۸/ امید محدث ـ آزاد شد
۴۹/ امید مهر اندیش ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۰/ امیدرضا سردار زاده ـ تاریخ بازداشت ۱ تیر
۵۱/ امیر آریا زند ـ جبهه مشارکت
۵۲/ امیر احمدی ـ فرزند یونس ـ ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۳/ امیر امیریـ محل نگهداری زندان اوین
۵۴/ امیر امینی فر ـ تاریخ بازداشت ۲۸ خرداد ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۵/ امیر حجازی ـ تاریخ بازدشات۱ تیر ـ محل بازداشت خیابان کریم خان
۵۶/ امیر حسین جهانی
۵۷/ امیر حسین رحیمی ـ آزاد شد
۵۸/ امیر رضایی فر ـ تاریخ بازداشت ۳ تیر ـ محل بازداشت بهارستان
۵۹/ امیر کلهر ـ دانشجوی دانشگاه آزاد کرج
۶۰/ امیر محجوبی ـ فرزندمحسن ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۱/ امیر مردانی ـ تاریخ بازداشت ۲۶ تیر ـ محل بازدشات دانشگاه تبریز ـ دانشجو
۶۲/ امیرحسین استیری ـ دانشجوی دانشگاه امیرکبیر
۶۳/ امیرحسین محمدی ـ دانشجوی دانشگاه آزاد میبد
۶۴/ امین افضلی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۶۵/ امین جهانی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ مح بازداشت دانشگاه تبریز ـ دانشجو
۶۶/ امین سمیعی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۶۷/ امین صبوری ـ تاریخ بازداشت ۲۸ خرداد ـ محل بازداشت میدان ونک ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۸/ امین مراد ـ فرزند منوچهرـ محل نگهداری زندان اوین
۶۹/ امین نظری ـ عضو شورای مرکزی تحکیم وحدت
۷۰/ امین نیک زاده ـ ۷ تیر ماه ـ محل بازداشنت دانشگاه ـ دانشجوی دانشکده نفت اهواز ـ آزاد شد
۷۱/ امیر اقتنایی ـ تاریخ بازداشت ۲۸ خرداد ـ مسئول شعبه خراسان سازمان دانش آموختگان ایران
۷۲/ امیر حسین جهانی ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۷۳/ امین افضلی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۷۴/ امین سمیعی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۷۵/ ایاسون آتاناسیادیس ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ خبرنگار یونانی نشریه واشینگتن تایمز
۷۶/ ایمان بصیری راسته ـ فرزند عباس ـ محل نگهداری زندان اوین
۷۷/ ایمان پور تهماسب ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۷۸/ ایمان ثفقت ـ فرزند محسن ـ محل نگهداری زندان اوین
۷۹/ ایمان شیدایی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۸۰/ ایمان صدیقی ـ تاریخ بازداشت ۲۸ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه مازندران
۸۱/ ایمانی ـ دانشجو
۸۲/ ایمانی ـ تاریخ بازداشت ۲۳ خرداد ـ استاد دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین
۸۳/ ایمان پورطهماسب ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۸۴/ ابراهیم پور عبدالله – زندان اوین
۸۵/ احمد رضا عبادی – زندان اوین
۸۶/ اردشیر امیر ارجمند- زندان اوین
۸۷/ اشکان کارخانه – زندان اوین
۸۸/ امان الله شهسوانی – زندان اوین
۸۹/ امیر حجتی – زندان اوین
۹۰/ امیر حجتی – زندان اوین
۹۱/ امیر حسین مصباح – زندان اوین
۹۲/ امیر عباس کلهر – زندان اوین
۹۳/ ایلیا فراستی – زندان اوین
۹۴/ باقر اسکوئی ـ تاریخ بازداشت ۲۶ خرداد ـ عضو ستاد کروبی
۹۵/ باقر فتحعلی بیگی ـ تاریخ بازداشت ۳۰خرداد ـ محل بازداشت منزل – زنجان ـ عضو ستاد دانشجویی میرحسین موسوی و از اعضای نهضت ازادی
۹۶/ بتول قربانزاده ـ فرزند پرویزـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ گرافیست ـ محل نگهداری زندان اوین
۹۷/ برزو پرورش ـ تاریخ بازداشت ۳۰خرداد ـ محل بازداشت خیابان آزادی
۹۸/ بهادر علیزاده ـ تاریخ بازداشت ۱ تیر ـ محل بازداشت خیابان هفت تیر ـ محب نگهداری ـ محل نگهداری زندان اوین
۹۹/ بهاره حسینی ـ دانشجو
۱۰۰/ بهاره شهیدی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ ارگان بازداشت کننده اطلاعات آمل
۱۰۱/ بهرام بهرامیان – تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه صنعتی اصفهان
۱۰۲/ بهرام زندی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۰۳/ بهرام شعبانی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۱۰۴/ بهرام کاردان ـ جبهه مشارکت
۱۰۵/ بهرام یوسف نژاد ـ فرزندعلیرضا ـ محل نگهداری ـ محل نگهداری کمپ کهریزک
۱۰۶/ بهروز فرزادی ـ فرزند شیرزاد ـ تاریخ بازداشت ۱ تیر ـ محل بازداشت میدان هفت تیر ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۰۷/ بهروز نوروزی ـ تاریخ بازداشت ۳ تیر ـ محل بازداشنت میدان بهارستان
۱۰۸/ بهزاد باشو ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ محل بازداشت منزل ـ کاریکاتوریست
۱۰۹/ بهزاد نبوی ـ تاریخ بازداشت ۱۶ خرداد ـ سازمان مجاهدین انقلاب سلامی
۱۱۰/ بهمن احمدی عمویی ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ روزنامه نگار
۱۱۱/ بهمن امویی- تاریخ بازداشت سی و یک خرداد- محل بازداشت منزل-روزنامه نگار
۱۱۲/ بهنام خدابنده لو- تاریخ بازداشت بیست و چهار خرداد- دانشجوی دانشگاه تهران
۱۱۳/ بهنام عظیمی کنده- فرزندگل محمد-محل نگهداری ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۱۴/ بیتا صمیمی زاد- تاریخ بازداشت۳۰ خرداد-فعال دانشجویی- محل نگهداری بند نسوان ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۱۵/ پدرام رفعتی- دانشجوی دانشگاه امیرکبیر
۱۱۶/ پروفسور ایزدی- تاریخ بازداشت بیست و هفت خرداد- محل بازداشت دانشگاه همدان- دانشیار دانشکده مکانیک دانشگاه همدان
۱۱۷/ پروفسور مجذوبی- تارخ بازداشت بیست و هفت خرداد- محل بازداشت دانشگاه همدان- دانشیار دانشکده مکانیک دانشگاه همدان
۱۱۸/ پناهی- پزشک
۱۱۹/ پوریا شریفیان – تاریخ بازداشت بیست و چهار خرداد- دانشجوی دانشگاه بوعلی همدان- آزاد شد
۱۲۰/ پویا ترابی- تاریخ بازداشت بیست و هشت خرداد- محل بازداشت انقلاب- محل نگهداری ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۲۱/ پوریا فیض اللهی – زندان اوین
۱۲۲/ پیام پیکری- تاریخ بازداشت یازده تیرماه- محل بازداشت دانشگاه- فعال دانشجویی دانشکده نفت اهواز
۱۲۳/ پیام حیدر قزوینی- دانشچوی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین
۱۲۴/ پیمان عارف- تاریخ بازداشت بیست و هشت خرداد- عضو شاخه دانشجویی جبهه ملی ایران
۱۲۵/ پیمان قدیمی- فرزندمحمد حسین- محل نگهداری ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۲۶/ پیام پورنگ- دانشجوی دانشگاه تهران
۱۲۷/ پیمان کهندانی- تاریخ بازداشت سی خرداد- محل بازداشت خیابان آزادی
۱۲۸/ تارا سپهری فر- تاریخ بازداشت هشت تیرماه- محل بازداشت مسجد قبا- دبیر انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف- آزاد شد
۱۲۹/ تقی رحمانی ـ تاریخ بازداشت ۲۲ خرداد ـ روزنامه نگار/ ملی مذهبی ـ آزاد شد
۱۳۰/ ثمن صاحب جلالی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۱۳۱/ جاوید فخریان ـ آزاد شد
۱۳۲/ جاوید رمضانپورـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ عضو ستاد میرحسین موسوی
۱۳۳/ جت بختیاری ـ تاریخ بازداشت ۲۶ خرداد ـ فعال دانشجویی ـ آزاد شد
۱۳۴/ جلال بهرامی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ محل بازداشت منزل ـ عضو ستاد دانشجویی میرحسین موسوی ـ ارگان بازداشت کننده اطلاعات زنجان
۱۳۵/ جلال بهرامی صادق رسولی ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ محل بازداشت منزل – زنجان
۱۳۶/ جلال منیری ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ خیابان جیحون
۱۳۷/ جلیل شرابیان لوـ دکتر جراج
۱۳۸/ جمیله سالار ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ ارگان بازداشت کننده اطلاعات آمل
۱۳۹/ جواد اسکوئی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ مل بازداشت خیابان آزادی ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۴۰/ جواد امام ـ تاریخ بازداشت ۱۰ تیر ـ محل بازداشت منزل ـ عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی
۱۴۱/ جواد جابری ـ تاریخ بازداشت ۲۸ خرداد ـ محل بازداشت پانزده خرداد ـ محل نگهداری زندان قزل حصار
۱۴۲/ جواد یزادنفر ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو دانشگاه تهران
۱۴۳/ جهان بخش خانجانی ـ حزب کارگزاران سازندگی
۱۴۴/ جهانگیر محمودیـ تاریخ بازداشت ۲۶ خرداد ـ روحانی ـ ارگان بازداشت کننده اطلاعات خرم آباد
۱۴۵/ حاجی پور ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۱۴۶/ حامد احسانی تبار ـ فرزند غلامعلی ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۴۷/ حامد ایرانیان ـ فرزند محمدـ محل نگهداری زندان اوین
۱۴۸/ حامد ایرانشاهیـ تاریخ بازداشت ۲۶ خرداد ـ عضو شورای سیاستگذاری سازمان دانش آموختگان ایران
۱۴۹/ حامد باقری ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۵۰/ حامد سعیدلو ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۵۱/ حامد شیخ علی شاهی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو ی دانشگاه تهران
۱۵۲/ حامد عبدلی اکبرـ محل نگهداری زندان اوین
۱۵۳/ حامد محمدی – محل نگهداری ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۵۴/ حبیب خدنگی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۱۵۵/ حجت اسماعیلیـ سازمان مجاهدین انقلاب سلامی
۱۵۶/ حجت الله امیری ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۱۵۷/ حجت بختیاری ـ دانشجو
۱۵۸/ حدیث زمانی ـ دانشجو
۱۵۹/ حسام الدین باقری ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه صنعتی بابل
۱۶۰/ حسام نصیری ـ دانشگاه آزاد تهران مرکز
۱۶۱/ حسن رضا لو ـ فرزند شبیر ـ محل نگهداری ـ محل نگهداری کمپ کهریزک
۱۶۲/ حسن مادی خواه ـ روزنامه نگار
۱۶۳/ حسن معادیخواه ـ تاریخ بازداشت ۲۸ خرداد
۱۶۴/ حسن فراهانی – زندان اوین
۱۶۵/ حسین آقاپور – زندان اوین
۱۶۶/ حسین باری – زندان اوین
۱۶۷/ حسین زمانیان – زندان اوین
۱۶۸/ حمید ترقی – زندان اوین
۱۶۹/ حسین اتابک ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۷۰/ حسین احمدی ـ فرزند حسین ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۷۱/ حسین بیگلر حسنی ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۷۲/ حسین حامدی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۱۷۳/ حسین حسینی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ محل بازداشت خیابان فاطمی ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۷۴/ حسین دلیر ـ تاریخ بازداشت ۱ تیر ـ کارگردان سینما
۱۷۵/ حسین رئیسیان ـ تاریخ بازداشت ۲۹ خرداد ـ استاد دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین
۱۷۶/ حسین رحیمی ـ تاریخ بازداشت ـ ۷ تیر ـ دانشجوی دانشکده نفت اهواز ـ آزاد شد
۱۷۷/ حسین زمان ـ خواننده
۱۷۸/ حسین زینلی سرلیه ـ فرزند محمد ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۷۹/ حسین شکوهی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ روزنامه نگار
۱۸۰/ حسین عبدالهی ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ محل بازداشت خیابان آزادی
۱۸۱/ حسین مجاهد ـ تاریخ بازداشت ۲۶ خرداد ـ محل بازداشت منزل ـ دبیرکل حزب جامعه مدنی
۱۸۲/ حسین نوبخت ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۱۸۳/ حسین حامدی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۱۸۴/ حسین شکوهی ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ روزنامه نگار بوشهری
۱۸۵/ حسین نوبخت ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۱۸۶/ حمدالله نامجو ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ محل بازداشت منزل ـ فعال دانشجویی دانشگاه شیراز
۱۸۷/ حمزه غالبی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ عضو ستاد میرحسین موسوی و عضو جبهه مشارکت
۱۸۸/ حمزه فراتی راد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۱۸۹/ حمزه قالبی ـ کمپین موسوی
۱۹۰/ حمید ستوده ـ تاریخ بازداشت ۲۸ خرداد ـ محل بازداشت میدان توچخانه
۱۹۱/ حمید عموزاده خلیلی ـ تاریخ بازداشت ۹ تیر ـ آزاد شد
۱۹۲/ حمید قزوینی ـ فرزند صمدی ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۹۳/ حمید کارخانه ـ فرزند امان الله ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۹۴/ حمید نوروزی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ محل بازداشت خیابان آزادی ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۹۵/ حمیدرضا جهان تیغ ـ تاریخ بازداشت ۵ تیر ـ دانشگاه بابل ـ عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
۱۹۶/ حمیدرضا محمدوالی ـ فرزندمسعود ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۹۷/ حمیدرضا نصیر پور- فرزند علی ـ محل نگهداری زندان اوین
۱۹۸/ حمیده ماحوزی ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ روزنامه نگار بوشهری
۱۹۹/ حنیف سلیمی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو دانشگاه تهران
۲۰۰/ خانم ثابتی ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۲۰۱/ خانم شاملو ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۲۰۲/ خوش چهره ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد
۲۰۳/ دادی زاده ـ پزشک
۲۰۴/ داود حیدری ـ فرزند صالح ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۰۵/ داود سلیمانی ـ جبهه مشارکت
۲۰۶/ داود صفری نیا – تاریخ بازداشت ۲۸ خرداد ـ محل بازداشت میدان ونک ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۰۷/ داور زاهدار
۲۰۸/ دانیال فرجی – زندان اوین
۲۰۹/ داوود قهرمانی ـ فرزند یوسف ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۱۰/ درویش ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ استاد دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین
۲۱۱/ دکتر پناهی ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۲۱۲/ دکتر جلیل شربیانلو ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ منزل ـملی مذهبی – اطلاعات تبریز
۲۱۳/ دکتر داود سلیمانی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت
۲۱۴/ دکتر سعید حجاریان ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد عضو ـ شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی
۲۱۵/ دکتر سعید شیرکوند ـ عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی
۲۱۶/ دکتر سلطانی آذر ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۲۱۷/ دکتر سیدمصطفی تاج زاده ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت
۲۱۸/ دکتر سیف لو ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۲۱۹/ دکتر عبدالله رمضان زاده ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ قائم مقام دبیرکل جبهه مشارکت ایران اسلامی
۲۲۰/ دکتر علی اشرف سلطانی آذر ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران
۲۲۱/ دکتر علی اصغر خدایاری ـ عضو سابق شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی
۲۲۲/ دکتر علی تاجرنیا ـ عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی
۲۲۳/ دکتر علی محدث ـ تاریخ بازداشت ۹ تیر ـ مدیر رشته علوم کامپیوتر دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر
۲۲۴/ دکتر علی مهرداد ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ عضو شاخه جوانان نهضت آزادی ایران
۲۲۵/ دکتر غفار فرزدی ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ محل بازداشت منزل ـ ملی مذهبی ـ ارگان بازداشت کننده اطلاعات تبریز
۲۲۶/ دکتر غفارزاده ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۲۲۷/ دکتر غلامرضا ظریفیان ـ معاون وزیر علوم در دولت سیدمحمد خاتمی
۲۲۸/ دکتر لعیا فرزدی ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۲۲۹/ دکتر محسن امین زاده ـ عضو موسس جبهه مشارکت ایران اسلامی
۲۳۰/ دکتر محسن میردامادی ـ دبیرکل جبهه مشارکت ایران اسلامی
۲۳۱/ دکتر مهدی خزعلیـ ـ تاریخ بازداشت ۸ تیر ـ مدیر انتشارات حیان ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۳۲/ ذاکری ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ عضو ستاد میرحسین موسوی
۲۳۳/ رامین رویگردانـ فرزند نبی الله ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۳۴/ رامین ساری اصلانیـ فرزند افشین ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۳۵/ رامین سلیمان زاده مقدم – فرزند محمود ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۳۶/ رجبعلی مزروعی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ رئیس کانون صنفی روزنامه نگاران
۲۳۷/ رحمان کعبی فرزند محمد حسن ـ محل نگهداری کمپ کهریزک
۲۳۸/ رحمان یعقوبی ـ تاریخ بازداشت ۲۹ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه مازندران
۲۳۹/ رحمت الله امیری ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران
۲۴۰/ رحیم مددی ـ تاریخ بازداشت ۲۶ خرداد
۲۴۱/ رحیم یاوری ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۲۴۲/ رضا ارجینی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ محل بازداشت منزل ـ عضو ستاد دانشجویی میرحسین موسوی – اطلاعات زنجان
۲۴۳/ رضا ارکوازی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۲۴۴/ رضا جعفریان ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه همدان آزاد شد
۲۴۵/ رضا رحیمی ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ محل بازداشت خیابان کارگر جنوبی ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۴۶/ رضا زینلی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۲۴۷/ رضا عرب ـ تاریخ بازداشت۹ تیر ـ دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران – اطلاعات بابلسر
۲۴۸/ رضا علیجانی ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ ملی مذهبی ـ آزاد شد
۲۴۹/ رضا کاظمی ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ ـ محل بازداشت منزل ـ از اعضای جنبش مسلمانان مبارز – فومن
۲۵۰/ رضا لطفی ـ دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد
۲۵۱/ رضا محسنی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خردادـ محل بازداشت میدان ونک ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۵۲/ رضا مرادی ـ فرزند رستم ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۵۳/ رضا همایی ـ عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی
۲۵۴/ رامون دهقانی – زندان اوین
۲۵۵/ روح الله باقری ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۲۵۶/ روح الله رحیم پور ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۲۵۷/ روح الله شفیعی ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ عضو شاخه جوانان نهضت آزادی ایران
۲۵۸/ روح الله شهسوار ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ روزنامه نگار و کمپین موسوی و عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی
۲۵۹/ روح الله شهسواری ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ رئیس ستاد ۸۸ در استان خراسان رضوی
۲۶۰/ روح الله صحرایی ـ نهضت ازادی
۲۶۱/ روزبه امانی ـ تاریخ بازداشت۳ تیر ـ محل بازداشت بهارستان
۲۶۲/ رها ده رحیم پور
۲۶۳/ زویا حسنی ـ از اعضای جبهه مشارکت
۲۶۴/ زهرا توحیدی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ دانشجوی محروم از تحصیل
۲۶۵/ زهرا صادق زاده حلاجـ فرزند احمد ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ خانه دار ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۶۶/ زهرا مجردی ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت
۲۶۷/ زهره آقاجری ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت – آزاد شد
۲۶۸/ زینب کریمی بیوک ـ تاریخ بازداشت ۲۲ خرداد ـ خانه دار ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۶۹/ ژیلا بنی یعقوب ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ محل بازداشت منزل ـ روزنامه نگار و فعال حقوق زنان
۲۷۰/ سارا رنجبری ـ فرزند حسن ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۷۱/ سامان صاحب جلالی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۲۷۲/ سجاد بازوند ـ دانشجوی دانشگاه تربیت معلم
۲۷۳/ سجاد طاهرزاده ـ تاریخ بازداشت ۱۱ تیر ـ محل بازداشت دانشگاه – دبیر انجمن اسلامی دانشکده نفت اهواز
۲۷۴/ سعید ارباب زهی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ زاهدان ـ ارگان بازدات کننده اطلاعات زاهدان
۲۷۵/ سعید الله بداشتی آزاد شد
۲۷۶/ سعید باقریـ محل نگهداری زندان اوین
۲۷۷/ سعید پرویزی ـ دانشجو
۲۷۸/ سعید رضا صمدی ـ تاریخ بازداشت ۳تیرـ محل بازداشت میدان بهارستان
۲۷۹/ سعید شریعتی ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ـ آزاد شد
۲۸۰/ سعید شیرکووند ـ جبهه مشارکت
۲۸۱/ سعید عباس زادهـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در خیابان آزادیـ محل نگهداری کمپ کهریزک
۲۸۲/ سعید لیلاز ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ روزنامه نگار
۲۸۳/ سعید نبوی ـ محل بازداشت در منزل
۲۸۴/ سعید نیکخواه ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ عضو ستاد میرحسین موسوی
۲۸۵/ سعیده کردی نژاد ـ از اعضای جبهه مشارکت
۲۸۶/ سعید زراعت کار ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ عضو شاخه جوانان نهضت آزادی ایران
۲۸۷/ سعید نور محمدی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ عضو شاخه جوانان جبهه مشارکت
۲۸۸/ سلطانی آزاد ـ پزشک
۲۸۹/ سمیه توحید لو ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو و وبلاگ نویس
۲۹۰/ سمیه لقایی علیار ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ دانشجو ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۹۱/ سوسن آل آقاناصر ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ محل بازداشت میدان انقلاب ـ دانشجو ـ محل نگهداری زندان اوین
۲۹۲/ سوگند علیخواه ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ دانشگاه مازندران ـ فعال دانشجویی
۲۹۳/ سهراب احدیان ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۲۹۴/ سهراب احمدی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۲۹۵/ سهند بختیارپور ـ تاریخ بازداشت ۱۱ تیر ـ محل بازداشت دانشگاه – دبیر سابق انجمن اسلامی دانشکده نفت اهواز
۲۹۶/ سهیل اقدم صالح – فرزند داود ـ محل نگهداری کمپ کهریزک
۲۹۷/ سیامک احمدی ـ تاریخ بازداشت ۴ تیر ـ محل بازداشت میدان بهارستان
۲۹۸/ سیامند غیاثی ـدانشجوی دانشگاه کرمانشاه و کمپین کروبی
۲۹۹/ سیاوش حاتم ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دبیر کل انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه های همدان ـ آزاد شد
۳۰۰/ سیاوش سبیمی نژاد ـ تاریخ بازداشت ۱ تیر ـ دانشجوی دانشگاه مازندران
۳۰۱/ سیاوش صفوی ـدانشجو
۳۰۲/ سیاوش فیاض ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۳۰۳/ سامان حسینی – زندان اوین
۳۰۴/ سجاد سلطان علی – زندان اوین
۳۰۵/ سجاد طاهری – زندان اوین
۳۰۶/ سعید انوری – زندان اوین
۳۰۷/ سعید برادر – زندان اوین
۳۰۸/ سعید بهرامی – زندان اوین
۳۰۹/ سعید ترابی – زندان اوین
۳۱۰/ سعید شایسته – زندان اوین
۳۱۱/ سعید الله آقا صالح – بازداشت شده در تاریخ ۲۱ خردادماه – کمپ کهریزک
۳۱۲/ سید رضا فاطمه – زندان اوین
۳۱۳/ سید محمد حسین حسنی – زندان اوین
۳۱۴/ سینا گرامی – زندان اوین
۳۱۵/ سید آرمین میر خواجه الدین ـ فرزند سیدجمال ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۱۶/ سید جواد حسینی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۳۱۷/ سید حسین میرزاده ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۳۱۸/ سید خلیل میراشرافی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ تهیه کننده تلویزیون
۳۱۹/ سید علیرضا بهشتی شیرازی ـ تاریخ بازداشت ۲ تیر ـ بازداشت در محل کارـ سردبیر روزنامه کلمه سبز
۳۲۰/ سید محمد رئوف صفاریـ فرزند سید احمد ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۲۱/ سید نوید قاضی ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد در میدان هفت تیر ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۲۲/ سید هادی شاه ولایتی ـ فرزند سید احمد ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۲۳/ سید هاشم خواستار ـ تاریخ بازداشت ۲۹ خرداد فعال صنفی ـ زندان وکیل آباد مشهد
۳۲۴/ سینا برازجانی ـ تاریخ بازداشت ۲۶ خرداد ـ محل بازداشت خیابان آزادی ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۲۵/ سینا فرهمند ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ محل بازداشت شهرک غرب ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۲۶/ سیامند غیاثی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه رازی کرمانشاه
۳۲۷/ سیاوش صفوی ـ تاریخ بازداشت ۲۹ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه مازندران
۳۲۸/ سیاوش فیاض ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۳۲۹/ سید جواد حسینی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۳۳۰/ سید حسین میرزاده ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۳۳۱/ سید خلیل میراشرفی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ محل بازداشت در منزل ـ تدوینگر تلویزیونی
۳۳۲/ سید محمد باقر اسکویی ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ رئیس ستاد دانشجویی مهدی کروبی
۳۳۳/ سیف الله رمضانی ـدانشجوی دانشگاه تهران
۳۳۴/ شابتی – کمپ کهریزک
۳۳۵/ شاملو – کمپ کهریزک
۳۳۶/ شاهین رجب زاده منفرد ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۳۷/ شایان قلی پور – زندان اوین
۳۳۸/ شاهین میرزایی – فرزند علی همت ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۳۹/ شاهین نصیری نیا ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در میدان انقلاب ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۴۰/ شاهین نوربخش ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ عضو جبهه مشارکت
۳۴۱/ شاهین عسگری ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در میدان توحید
۳۴۲/ شایان منصوری تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در تقاطع شادمانـ محل نگهداری زندان قزل حصار
۳۴۳/ شروین بیگلری ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ انقلاب ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۴۴/ شریف معیری ـ فرزند عباس ـ محل نگهداری زندان قزل حصار
۳۴۵/ شکوفه آذر ـ تاریخ بازداشت ۸ تیر ـ مسجد قبا ـ خبرنگارروزنامه سرمایه ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۴۶/ شمس الله میانه دری ـ فرزند قرمان ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۴۷/ شوانه مریخی ـ دانشجوی دانشگاه مازندران
۳۴۸/ شهاب الدین طباطبایی ـ کمپین موسوی
۳۴۹/ شهاب حساراتـ فرزند محمد علی ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۵۰/ شهاب طباطبایی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ از مسئولان ستاد میرحسین موسوی
۳۵۱/ شهاب عبدی نسب ـ تاریخ بازداشت ۲۶ خرداد در خیابان آزادی ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۵۲/ شهاب مقدس ـ تاریخ بازداشت ۱تیر در میدان توحید
۳۵۳/ شهریار حسین بر ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشگاه زاهدان ـ عضو هئیت رئیسه ستاد دانشجویی مهدی کروبی در استان سیستان و بلوچستان ـ اطلاعات زاهدان
۳۵۴/ شیخ موسی رجایی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ روحانی ـ ارگان بازداشت کننده اطلاعات آمل
۳۵۵/ شیوا نظرآهاری ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ محل کار ـ عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر
۳۵۶/ صابر امیری ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد در میدان ۷ تیر
۳۵۷/ صادق رسولی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در منزل ـ عضو ستاد دانشجویی میرحسین موسوی- اطلاعات زنجان و نهضت آزادی
۳۵۸/ صادق نوروزی
۳۵۹/ صدیقه صادق زاده- تاریخ بازداشت سی خرداد – محل نگهداری زندان اوین
۳۶۰/ صدیقه گلشن لطفی- فرزند بهمن ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ حسابدارـ محل نگهداری زندان اوین
۳۶۱/ صمد بیگی- تاریخ بازداشت سی خرداد – محل بازداشت خیابان آزادی
۳۶۲/ صمد مهرعلی تبار- دانشجوی دانشگاه تهران
۳۶۳/ صیف الله رمضانی – تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۳۶۴/ صیفی لو- پزشک
۳۶۵/ ضیاالدین نبوی- تاریخ بازداشت بیست و شش خرداد- معلم
۳۶۶/ طاها عظیمی- تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد- محل بازداشت خیابان یادگار امام
۳۶۷/ طاهره مرعشی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ آزاد شد
۳۶۸/ عادل دهدشتی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ مسئول ستاد یاران دبستانی و جبهه مشارکت
۳۶۹/ عاطفه خواجه نصیر ـ تاریخ بازداشت۳۰ خرداد در خیابان نواب ـ محل نگهداری زندان
۳۷۰/ عاطفه نصیری- فرزند فضل الله ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ در خیابان ونک ـ کتابفروش ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۷۱/ عباس اختری ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در خیابان نواب ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۷۲/ عباس پوراظهری ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد در منزل ـ ملی مذهبی ـ ارگان بازداشت کننده اطلاعات تبریز
۳۷۳/ عباس جعفری زهدـ فرزند مهدی ـ محل نگهداری کمپ کهریزک
۳۷۴/ عباس علم ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد در خیابان ستار خان
۳۷۵/ عباس کوشاـ تاریخ بازداشت۹ تیر ـ عضو دفتر سیاسی جبهه مشارکت
۳۷۶/ عبدافتاح سلطانی ـ تاریخ بازداشت۱۶ خرداد ـ وکیل
۳۷۷/ عبدالرضا تاجیک ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دبیر سیاسی روزنامه شرق
۳۷۸/ عبدالفتاح سلطانی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ وکیل دادگستری
۳۷۹/ عبدالله مومنی ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ دفتر ستاد شهروند آزاد، سخنگوی سازمان اداوار تحکیم وحدت ـ بند ۲۰۹
۳۸۰/ عبدالله نوری ـ تاریخ بازداشت ۲۷خرداد در میدان هفت تیر ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۸۱/ عرفان محمدی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۳۸۲/ عزت تربتی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۳۸۳/ عطا رشیدی ـ دانشچوی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین
۳۸۴/ علوم غمدیده ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۳۸۵/ علوی ـ عضو نهضت آزادی ایران
۳۸۶/ علی احمدی ـ دانشجو
۳۸۷/ علی افشار ـ فرزند خدابخش ــ محل نگهداری زندان اوین
۳۸۸/ علی اکبر صمدی ـ تاریخ بازداشت۳۰ خرداددر خیابان جمهوری ـ محل نگهداری قزل حصار
۳۸۹/ علی پاشاه ـ تاریخ بازداشت۳ تیر در میدان ونک
۳۹۰/ علی پورخیری ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ عضو جبهه مشارکت
۳۹۱/ علی تاجر نیا ـ جبهه مشارکت
۳۹۲/ علی تقی پور ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ عضو جبهه مشارکت
۳۹۳/ علی حبیبی- فرزند حنیف ـ محل نگهداری زندان اوین
۳۹۴/ علی خلج ـ تاریخ بازداشت۱ تی در میدان هفت تیر
۳۹۵/ علی دیناریـ تاریخ بازداشت ۲۹ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه مازندران
۳۹۶/ علی رائی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۳۹۷/ علی رفاهی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۳۹۸/ علی شجاعی ـ دانشجوی دانشگاه هرمزگان
۳۹۹/ علی شکوریـ تاریخ بازداشت ۳ تیر در میدان تجریش
۴۰۰/ علی طباطبایی ـ محل بازداشت در بلوار کشاورز
۴۰۱/ علی عباسی ـ دانشجوی دانشگاه مازندران
۴۰۲/ علی عقیلی ـ تاریخ بازداشت۳ تیر در میدان بهارستان ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۰۳/ علی فاتح ـ تاریخ بازداشت۳ تیر در میدان امام حسین ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۰۴/ علی محقر ـ تاریخ بازداشت۲۶ خرداد ـ عضو ستاد میرحسین موسوی
۴۰۵/ علی ملازمی دانشجوی رشته مهندسی مکانیک نیروگاه دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۰۶/ علی مهاجر ـ حزب کارگزاران
۴۰۷/ علی مهرداد ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ عضو شاخه جوانان نهضت آزادی ایران
۴۰۸/ علی نظری ـ تاریخ بازداشت ۲۹ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه مازندران
۴۰۹/ علی وفقی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ عضو ستاد میرحسین موسوی
۴۱۰/ علی هادیان ـ تاریخ ۲۴ خرداددر خیابان شریعتی ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۱۱/ علی تقی پور- بازداشت شده در تاریخ نهم تیرماه – دبیر فنی سابق دانشگاه مازندران
۴۱۲/ علیرضا بابالو ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان
۴۱۳/ علیرضا جمال اسفرجانی نژادـ فرزند محمد حسین ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۱۴/ علیرضا خوشبخت ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ دانشجوی محروم از تحصیل
۴۱۵/ علیرضا شیخی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۴۱۶/ علیرضا شیرازی ـ تاریخ بازداشت۲ تیر ـ روزنامه نگار
۴۱۷/ علیرضا کیانی دانشجوی دانشگاه مازندران
۴۱۸/ علی بیکس ـ دانشجوی دکترای رشته تاریخ دانشگاه آزاد
۴۱۹/ علی راعی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۴۲۰/ علی رفاهی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۴۲۱/ علیرضا شیخی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۴۲۲/ علیرضا کیانی ـ تاریخ بازداشت ۲۹ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه مازندران
۴۲۳/ علیرضا کیانی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ دانشکده پردیس مازندران – فعال دانشجویی
۴۲۴/ علیرضا هاشمی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ دبیرکل سازمان معلمان ایران
۴۲۵/ عماد بهاور ـ عضو نهضت آزادی ایران
۴۲۶/ عباس قادریان – زندان اوین
۴۲۷/ عباسعلی گودرزی – زندان اوین
۴۲۸/ علی عامیران – زندان اوین
۴۲۹/ علی محمدی – زندان اوین
۴۳۰/ علی مرادی – زندان اوین
۴۳۱/ علیرضا خدادادی – زندان اوین
۴۳۲/ غفار زاده ـ پزشک
۴۳۳/ غفار فرزادی ـ پزشک
۴۳۴/ غمدیده ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۴۳۵/ فائزه هاشمی رفسنجانی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ نماینده سابق مجلس ـ آزاد شد
۴۳۶/ فاطمه خواجه نصیریـ فرزندجواد ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ دانشجو ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۳۷/ فتاحی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ عضو ستاد میرحسین موسوی
۴۳۸/ فرحان صادق پور ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۴۳۹/ فرحان صادق پور ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۴۴۰/ فرزانه رنجبری ـ فرزند خلیل ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد در خیابان انقلاب، خانه دار- محل نگهداری زندان اوین
۴۴۱/ فرزانه کمانی تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد در خیابان امیرآباد ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۴۲/ فرشاد طاهری ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۴۴۳/ فرشید حیدری زمین ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۴۴۴/ فرناز کمانیـ فرزند اسماعیل ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ دانشجو ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۴۵/ فرهاد بینا زاده ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۴۴۶/ فرهاد شیر احمد ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۴۴۷/ فرهاد نصرالله پور ـ جبهه مشارکت
۴۴۸/ فرهاد شیر احمد – زندان اوین
۴۴۹/ فریبرز سروش
۴۵۰/ فریناز معیریان ـ فعال دانشجویی ـ بند نسوان ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۵۱/ فریده هاشمی نژاد ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ آزاد شدند
۴۵۲/ فض الله جوکارـ دانشجو
۴۵۳/ فضلی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ استاد دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین
۴۵۴/ فهیمه رمضانی افشار ـ فرزند حسن ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ شاغل در تولیدی چاپ پارچه ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۵۵/ کاظم رحیمی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۴۵۶/ کامبیز صائمیـ فرزند مصطفی ـ محل نگهداری زندان قزلحضار
۴۵۷/ کامبیز نوروزی ـ تاریخ بازداشت۷ تیر ـ دبیر حقوقی انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران- بند ۲۰۹
۴۵۸/ کامران ایروانی ـ فرزند بهرام ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۵۹/ کامران برهانی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در میدان بهارستان ـ محل نگهداری بند ۲۰۹ زندان اوین
۴۶۰/ کاوه ثروتی ـ تاریخ بازداشت۳۰ خرداد ـ کمپین موسوی
۴۶۱/ کرامت الله زارعیان جهرمی- فرزند فرج ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۶۲/ کریم ارقنده پور ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ وبلاگ نویس
۴۶۳/ کریم امامی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۴۶۴/ کریم باقرپور یزدی ـ تاریخ بازداشت۳ تیر ـ محل بازداشت بیمارستان بقیع ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۶۵/ کریم ارغنده پور ـ تاریخ بازداشت۲۶ خرداد ـ عضو ستاد میرحسین موسوی
۴۶۶/ کریم امامی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۴۶۷/ کورش شهبازی ـ تاریخ بازداشت۳ تیر ـ محل بازداشت یمارستان بقیع ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۶۸/ کوروش زعیم ـ تاریخ بازداشت۳۱ خرداد ـ جبهه ملی
۴۶۹/ کیانوش موسوی ـ فرزند رضا ـ محل نگهداری کمپ کهریزک
۴۷۰/ کیوان راوی ـ فرزند کیومرث ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۷۱/ کیوان صمیمی بهبهانی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ روزنامه نگار
۴۷۲/ کیومرث احمدی ـ ۳۰ خرداد ـ بلوار کشاورز ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۷۳/ لعیا فرزادی ـ پزشک
۴۷۴/ لیلا سلمانی پور ـ فرزند احمد ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ شغل طراح لباس ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۷۵/ مازیار بهاری ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ خبرنگار کانادایی هفته نامه آمریکایی نیوزویک
۴۷۶/ مازیار یزدانی ـ تاریخ بازداشت ۲۹ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه مازندران
۴۷۷/ ماشاالله حیدرزاده ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ روزنامه نگار بوشهری
۴۷۸/ متین اسدیان ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ محل بازداشت خیابان امیر آباد شمالی
۴۷۹/ مجتبی پور محسن ـ تاریخ بازداشت ۲۵خرداد ـ روزنامه نگار
۴۸۰/ مجتبی تهرانی ـ تاریخ بازداشت ۸ تیر ـ خبرنگار سایت اعتمادملی
۴۸۱/ مجتبی خندان ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ عضو شاخه جوانان نهضت آزادی ایران
۴۸۲/ مجتبی رجبی ـ دانش آموز
۴۸۳/ مجتبی رحیمی ـ دانشچوی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین
۴۸۴/ مجتبی علیجانی ـ دانشجوی دانشگاه امیرکبیر
۴۸۵/ مجتبی محمدیان ـ تاریخ بازداشت ۴تیر ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۸۶/ مجتبی نیک زاد ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۸۷/ مجزوبی ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ استاد دانشگاه
۴۸۸/ مجید اسلامی ـ فرزند غدیر ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۸۹/ مجید جباری
۴۹۰/ مجید دری ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد درمنزل ـ فعال دانشجویی
۴۹۱/ مجید زین العابدین- فرزند داود ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۹۲/ مجید سعیدی ـ تاریخ بازداشت ۴ تیر در خیابان ولیعصر
۴۹۳/ مجید سلاح وند ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۴۹۴/ مجید عسگری- فرزند محمود ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۹۵/ مجید معتمد زاده – فرزند علی اکبر ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۹۶/ مجید نعمتی ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد در خیابان انقلاب ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۹۷/ مجید وهابـ فرزند بیرامعلی ـ محل نگهداری زندان اوین
۴۹۸/ مجید جابری ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران
۴۹۹/ مجید سپهوند ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۵۰۰/ مجید نیری ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران
۵۰۱/ مجتبی صفری – زندان اوین
۵۰۲/ مجتبی کاظمی – زندان اوین
۵۰۳/ محرمعلی افشاری ـ فرزند مسعود ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۰۴/ محسن آزموده ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۵۰۵/ محسن امین زاده ـ تاریخ بازداشت۱۶ خرداد ـ جبهه مشارکت
۵۰۶/ محسن بابازاده ـ تاریخ بازداشت۲۷ خرداد در خیابان کریم خان ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۰۷/ محسن باباییـ فرزند رجبعلی ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۰۸/ محسن باستانی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در اصفهان
۵۰۹/ محسن برزگر ـ تاریخ بازداشت ۲۸ خرداد ـ دانشجو دانشگاه مازندران
۵۱۰/ محسن حبیبی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۵۱۱/ محسن حبیبی مظاهری ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۵۱۲/ محسن حکیمی ـ عضو نهضت آزادی ایران
۵۱۳/ محسن روزبهان ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ عضو ستاد ۸۸ در استان خراسان رضوی
۵۱۴/ محسن صفائی فراهانی ـ جبهه مشارکت
۵۱۵/ محسن لطیفیان ـ فرزند ـ محمد مهدی ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۱۶/ محسن میر دامادی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ دبیر کل جبهه مشارکت
۵۱۷/ محسن نوروژی مازندرانی نژاد – فرزند حسین ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۱۸/ محسن نوری ـ تاریخ بازداشت۳۰ خرداد ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۱۹/ محمد اسماعیل حق پرست ـ تاریخ بازداشت۱ تیر در میدان ۷ تیر ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۲۰/ محمد باقر بخشی ـ فرزند ارسلان ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۲۱/ محمد باقر شعبان پور ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۵۲۲/ محمد بدیعی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در حوالی خیابان بهبودی ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۲۳/ محمد بلوری ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۵۲۴/ محمد بیات ـ تاریخ بازداشت۳۰ خرداددر خیابان آزادی
۵۲۵/ محمد توسلی ـ تاریخ بازداشت۱۶ خرداد ـ مدیر دفتر سیاسی جنبش آزادی در ایران
۵۲۶/ محمد جعفر زرین ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ فعال سیاسی
۵۲۷/ محمد جعفری ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه رازی کرمانشاه و کمپین کروبی
۵۲۸/ محمد جواد مهردادیان ـ فرزند ماشاالله ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۲۹/ محمد حاجی زاده فرزند حسین ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۳۰/ محمد حسن رضایی ـ فرزند داور ـ محل نگهداری زندان قزلحضار
۵۳۱/ محمد حسن گل پسندـ فرزند اسماعیل ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۳۲/ محمد حسین بهمنی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در میدان توحید ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۳۳/ محمد حسین حسینی- فرزند علی اکبر ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۳۴/ محمد حسین امامی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۵۳۵/ محمد خوانساری ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۵۳۶/ محمد داودیان ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۵۳۷/ محمد درمناکی فراهانی ـ تاریخ بازداشت ۴ تیر در میدان بهارستان ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۳۸/ محمد دلیری ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۵۳۹/ محمد رضا آبادی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۵۴۰/ محمد رضا احمدی نیا ـ نهضت ازادی
۵۴۱/ محمد رضا حکمی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۵۴۲/ محمد رضا خاتمی ـ تاریخ بازداشت ۲۳ خرداد ـ جبهه مشارکت
۵۴۳/ محمد رضا علایی پور ـ جبهه مشارکت
۵۴۴/ محمد رضوانی ناظری ـ فرزند محمد امیر ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۴۵/ محمد شکوهی ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ عضو جبهه مشارکت
۵۴۶/ محمد صیادی ـ تاریخ بازداشت۲۶ خرداد ـ عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی – زندان الوند شهر همدان
۵۴۷/ محمد عطریانفر ـ تاریخ بازداشت۱۶ خرداد ـ حزب کارگزاران
۵۴۸/ محمد علمی ـ دانشجوی دانشگاه مازندران
۵۴۹/ محمد قائم مقامی ـ تاریخ بازداشت ۱ تیر ـ عضو سازمان دانش آموختگان ادوار تحکیم وحدت
۵۵۰/ محمد قوچانی ـ تاریخ بازداشت ۲۸ خرداد ـ سردبیر روزنامه اعتماد ملی
۵۵۱/ محمد کرامتی ـ تاریخ بازداشت ۲۸ خرداد در میدان آزادی ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۵۲/ محمد کریمی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۵۵۳/ محمد محمدی ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۵۴/ محمد مختاری ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ جمهوری – محل نگهداری نا مشخص
۵۵۵/ محمد مصطفایی ـ تاریخ بازداشت ۴ تیر در منزل ـ وکیل دادگستری ـ آزاد شد
۵۵۶/ محمد مهدی امانی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد در هفت تیر ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۵۷/ محمد مهدی یوسفی ـ فرزند محمد ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۵۸/ محمد مهدی یداللهی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در خیابان جمهوری
۵۵۹/ محمد میراحمدـ فرزند حسین ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۶۰/ محمد ابراهیم خسروتاج – زندان اوین
۵۶۱/ محمد باقری – زندان اوین
۵۶۲/ محمد حسن علیخانی – زندان اوین
۵۶۳/ محمد رضا حسنی – زندان اوین
۵۶۴/ محمد رضا سلطان فر – زندان اوین
۵۶۵/ محمد رضا هاشمی – زندان اوین
۵۶۶/ محمد عظیمی – زندان اوین
۵۶۷/ محمد علی کارگران – زندان اوین
۵۶۸/ محمد علی کشاورز – زندان اوین
۵۶۹/ محمد نجاری – زندان اوین
۵۷۰/ محمدرضا احمدی نیا ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ عضو شاخه جوانان نهضت آزادی ایران
۵۷۱/ محمدرضا بیات ـ فررزند محمود ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۷۲/ محمدرضا جلایی پور ـ سخنگوی کمپین موج سوم حمایت از خاتمی و موسوی
۵۷۳/ محمدرضا حدآبادی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۵۷۴/ محمدرضا حکمی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۵۷۵/ محمدرضا خاتمی ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ آزاد شد
۵۷۶/ محمدرضا کاویانی فرزند محمد حسن ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۷۷/ محمدرضا کوهینی تفرشیـ فرزند ماشاالله ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۷۸/ محمدرضا مرادی مجاهد ـ فرزند مسعود ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۷۹/ محمدعلی ابطحی ـ عضو مجمع روحانیون مبارز
۵۸۰/ محمدعلی صادقی ـ محل بازداشت خیابان ولیعصر ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۸۱/ محمدعلی ولی زادهـ فرزند قنبرعلی ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۸۲/ محمود ابراهیمی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ عضو حزب همبستگی
۵۸۳/ محمود دلبری ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۵۸۴/ مرتضی الیاسی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در میدان صادقیه ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۸۵/ مرتضی خانی ـ کمپین کروبی
۵۸۶/ مرتضی رضا خانی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۵۸۷/ مرتضی سپه ـ تاریخ بازداشت ۳ تیر در میدان بهارستان
۵۸۸/ مرتضی کمالی ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ محل نگهداری زندان اوین
۵۸۹/ مرتضی جانبازی ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۵۹۰/ مرتضی جعفری فرد – زندان اوین
۵۹۱/ مرتضی سیطری – زندان اوین
۵۹۲/ مسلم دلشاد – زندان اوین
۵۹۳/ مظاهر پرهیزگار – زندان اوین
۵۹۴/ مهدی حبیبی – زندان اوین
۵۹۵/ مهدی طاهریان – زندان اوین
۵۹۶/ مهدی فرجی – زندان اوین
۵۹۷/ مهدی کریمی – زندان اوین
۵۹۸/ میلاد پیشداد – زندان اوین
۵۹۹/ مرجان فاعظی ـ تاریخ بازداشت ۱ تیر ـ دانشجو
۶۰۰/ مرجان فیاضی ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ محل بازداشت دانشگاه مازندران- فعال دانشجویی
۶۰۱/ مرضیه بهرامی کوشکی ـ فرزندنوروزعلی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ کتابفروش ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۰۲/ مریم عامری ـ کمپین کروبی
۶۰۳/ مریم عامریان ـ فعال مدنی ـ آزاد شد
۶۰۴/ مریم محمدی ـ فرزند محمد ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد دانشجو ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۰۵/ مسعود عسگری ـ تاریخ بازداشت ۴ تیر در میدان بهارستان
۶۰۶/ مصطفی تاج زاده ـ تاریخ بازداشت ۲۳ تیر ـ سازمان مجاهدین انقلاب سلامی
۶۰۷/ مصطفی حاجی زاده ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۰۸/ مصطفی شجری- فرزند حسن ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ در میدان انقلاب ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۰۹/ مصطفی فتاحی
۶۱۰/ مصطفی قوانلو قاجار ـ تاریخ بازداشت ۱ تیر ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۱۱/ مصطفی منفرد ـ تاریخ بازداشت ۱۱ تیر ـ محل بازداشت دانشگاه – فعال دانشجویی دانشکده نفت اهواز
۶۱۲/ مصطفی مهدی زاده ـ دانشجوی دانشگاه بوعلی همدان
۶۱۳/ مصیب ابراهیمی ـ دانشجو
۶۱۴/ منصور عظیمی ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۱۵/ منصور غفاری ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۶۱۶/ منصور نبی زاده ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ عضو ستاد میرحسین موسوی
۶۱۷/ منصور وفا ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد در منزل – زنجان عضو ستاد دانشجویی میرحسین ـ ارگان بازداشت کننده اطلاعات زنجان
۶۱۸/ موسی ساکت ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ دبیر سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی در استان آذربایجان شرقی
۶۱۹/ مونا لاهوتی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد آزاد شد
۶۲۰/ مهتاب آجودانی ـ فرزند مهدی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداددر خیابان انقلاب ـ خانه دارـ محل نگهداری زندان اوین
۶۲۱/ مهتاب نصیر پور ـ تاریخ بازداشت ۸ تیر ـ هنرمند سینما و تئاتر
۶۲۲/ مهدوی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ امام جمعه سابق آمل – اطلاعات آمل
۶۲۳/ مهدی باقری ـ فرزند مجید ـ محل نگهداری زندان قزلحضار
۶۲۴/ مهدی ترکمن ـ دانشجو
۶۲۵/ مهدی خدادادی ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۶۲۶/ مهدی درویشی
۶۲۷/ مهدی رجب سلوکات ـ جلیل ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۲۸/ مهدی عبایی ـ تاریخ بازداشت ۲۸خرداد ـ رئیس شاخه خراسان رضوی جبهه مشارکت ایران اسلامی
۶۲۹/ مهدی کریمی ـ تاریخ بازداشت ۱۱ تیر ـ محل بازداشت دانشگاه- فعال دانشجویی دانشکده نفت اهواز
۶۳۰/ مهدی مجیدی ـ تاریخ بازداشت ۲۶ خرداد در میدان ونک ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۳۱/ مهدی مسافر ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه همدان آزاد شد
۶۳۲/ مهدی یار بهرامی
۶۳۳/ مهدیان میناوی ـ جبهه مشارکت
۶۳۴/ مهران خوشرو ـ ۳۰خرداد – محل بازداشت خیابان هاشمی
۶۳۵/ مهرداد بال افکن ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد ـ عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در اصفهان
۶۳۶/ مهسا امرآبادی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ روزنامه نگار
۶۳۷/ مهندس بهزاد نبوی ـ عضو حزب کارگزاران سازندگی
۶۳۸/ مهندس دادیزاده ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۶۳۹/ مهندس شهاب الدین طباطبایی ـ عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی
۶۴۰/ مهندس مجید جابری ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۶۴۱/ مهندس محسن صفایی فراهانی ـ عضو شورای مرکزی و رئیس هیات اجرایی جبهه مشارکت ایران اسلامی
۶۴۲/ مهندس مهدی یار بهرامی ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز
۶۴۳/ مهندس یحیوی ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد در منزل ـ ملی مذهبی ـ اطلاعات تبریز
۶۴۴/ میثم زارعی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۶۴۵/ میثم محمدحسن نقاش ـ محمد تقی ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۴۶/ میثم ورق چهر ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ عضو جبهه مشارکت
۶۴۷/ میلاد ثوری ـ تاریخ بازداشت۲۳ ۳۰ خرداد در نواب
۶۴۸/ میلاد چگینی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۶۴۹/ میلاد قریبیان ـ فرزند محمود ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۵۰/ میترا عالی ـ دانشجوی دانشگاه امیرکبیر
۶۵۱/ میلاد حسینی کشتان ـ تاریخ بازداشت ۲۹ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه مازندران
۶۵۲/ ناصح فریدی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ فعال دانشجویی
۶۵۳/ ناصر اکبری ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در خیابان انقلاب محمود ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۵۴/ ناصر زمانی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۶۵۵/ ناهید سیاهوند دانشجو
۶۵۶/ ندا فرقانی ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد در خیابان انقلاب ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۵۷/ نریمان احمدی مقدم ـ تاریخ بازداشت ۲۶ خرداد در میدان ونک ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۵۸/ نریمان گوهری ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد در میدان صادقیه ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۵۹/ نریمان مصطفوی – تاریخ بازداشت ۸ تیر در مسجد قبا ـ عضو انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر – آزاد شد
۶۶۰/ نسترن خدا رحیمی ـ دانشجو
۶۶۱/ نسیم ریاحی ـ دانشچوی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین
۶۶۲/ نیما کاکاوند – زندان اوین
۶۶۳/ ناصر نمازی – زندان اوین
۶۶۴/ نعمت خوش چهره – فرزند سعدالله – زندان اوین
۶۶۵/ نصرالله عطابخشی – بازداشت شده در ۳۰ خردادماه – کمپ کهریزک
۶۶۶/ نوید احدی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در خیابان جیحون ـ محل نگهداری زندان گوهردشت
۶۶۷/ نوید حقدادی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۶۶۸/ نوید خوش نگاه ـ فرزند محسن ـ محل نگهداری کمپ کهریزک
۶۶۹/ نیما پرتوی ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۷۰/ نیما حسینی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در خیابان جیحون ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۷۱/ نیما کاکاوند ـ تاریخ بازداشت ۳ تیر در میدان بهارستان ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۷۲/ نیما نحوی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ عضو انجمن اسلامی انجمن اسلامی دانشگاه بابل- اطلاعات بابل
۶۷۳/ وجیهه مقدم ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۷۴/ وحید اسماعیلی ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۷۵/ وحید امیریان ـ دانشجو
۶۷۶/ وحید اناری ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ دانشجو
۶۷۷/ وحید پاشایی ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۷۸/ وحید جراحی ـ تاریخ بازداشت ۲۴ خرداد ـ محل بازداشت میدان فاطمی ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۷۹/ وحید زینعلی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در میدان ولیعصر ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۸۰/ وحید محمدی ـ فرزند موسی ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۸۱/ وحید نوریـ فرزند دوستعلی ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۸۲/ وحید اناری ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۶۸۳/ هادی احتظاظی ـ تاریخ بازداشت ۲۹ خرداد ـ از فعالان ملی – مذهبی – اطلاعات همدان
۶۸۴/ هادی پلاور ـ دانشجوی دانشگاه امیرکبیر
۶۸۵/ هادی دشتی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداد در میدان هفت تیر ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۸۶/ هادی کحال زاده ـ تاریخ بازداشت ۲۶ خرداد ـ عضو شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان ایران – آزاد شد
۶۸۷/ هانیه یوسف پور
۶۸۸/ هانیه یوسفیان ـ تاریخ بازداشت ۳۱ خرداد ـ عضو ستاد میرحسین موسوی در شیراز
۶۸۹/ هدایت آقایی ـ حزب کارگزاران
۶۹۰/ هدایت الله آقایی ـعضو حزب کارگزاران سازندگی
۶۹۱/ هدی صابر ـ تاریخ بازداشت۲۳ خرداد ـ ملی مذهبی و روزنامه نگار ـ آزاد شد
۶۹۲/ هما روستا ـ تاریخ بازداشت ۸ تیر ـ هنرمند سینما و تئاتر
۶۹۳/ همایی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد ـ عضو ستاد میرحسین موسوی
۶۹۴/ هومن اسکندری ـ تاریخ بازداشت ۲۶ خرداد در منزل ـ عضو حزب پان ایرانیست
۶۹۵/ یعقوب شائولیان ـ فرزند یوسف ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۹۶/ یوسف داداشی ـ تاریخ بازداشت ۳۰ خرداد در خیابان آزادی ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۹۷/ یونس دهقان منش ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداددر خیابان امیر آباد ـ محل نگهداری قزل حصار
۶۹۸/ یونس سلیمی ـ تاریخ بازداشت ۲۷ خرداددر خیابان مفتح ـ محل نگهداری زندان اوین
۶۹۹/ یاسر جعفری ـ دانشجوی دانشگاه تهران
۷۰۰/ یعقوب زاده ـ تاریخ بازداشت ۲۵ خرداد ـ عضو نهضت آزادی ایران – تبریز

تاریخ انتشار : ۱۶ تیر, ۱۳۸۸ ۴:۴۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

استعارۀ مرغ و پاهایش

در نقد دیدگاه آقای بهزاد کریمی در مقاله‌ای تحت عنوان بلوع سیاسی جامعه و انتظار از اپوزیسیون دموکراتیک

محکومیت حکم اعدام شریفه محمدی از سوی سه سندیکای کارگری ایتالیا

پرده‌ی آخر نمایش انتخاباتی نظام، بلوغ سیاسی جامعه و انتظار از اپوزیسیون دمکراتیک

مرگ در «منطقۀ امن»

به یاد سیمین بهبهانی، شاعری مبارز و مدافع حقوق زنان!