چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۹

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۹

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

دستمزد، مرکز چالش رژیم در مقابل کارگران

نرخ تورم در سال جاری بنا بە برآوردهای کارشناسان مستقل حداقل بە ١٥ درصد خواهد رسید و در نتیجە آن افزایش اسمی ١٢ درصدی بە سایر سطوح دستمزدی حتی اگر قطعی شود، با احتساب نرخ تورم واقعی کنونی و رشد آن در سال جاری موجب کاهش ٣ درصد دستمزد غیر حداقل بگیران می شود، و در خوش بینانه ترین حالت، دستمزد حداقل بگیران را ثابت نگە می دارد. بدین ترتیب همان طور کە انتظار هم می رفت، برندە مذاکرات مزدی امسال نیز کارفرمایان هر دو بخش دولتی، خصوصی و دولت حامی شان بودند کە توانستند بخشی از دستمزدها را ثابت و بخش دیگری را حتی ٣ درصد کمتر از تورم پائین بیاورند.

سال دشوار، پر فراز و نشیب ٩۶ پایان یافت اما تکلیف دستمزد سال ٩٧ کارگران نیمە کارە ماند و بە فروردین همین سال موکول شد. سال گذشتە برای نخستین بار شورای عالی کار نتوانست تا قبل از پایان سال در مورد میزان افزایش دستمزد ها تصمیم بگیرد. این شورا تنها توانست در نهایت روی افزایش دستمزد حداقل بگیران بە میزان ١٩،٨ درصد تصمیم بگیرد و آن را مصوب کند. اما تصمیم گیری در مورد میزان افزایش دستمزد در سایر سطوح مزدی را بە فروردین موکول کرد.

مذاکرات شورای عالی کار این بار نیز در پشت درهای بستە انجام شد و جزئیات آن به واسطە نگرانی از واکنش کارگران و تاثیراتی کە ممکن بود این واکنش ها روی تصمیم شورا بگذارد، پنهان نگاە داشتە شد و گاها هم کە اظهار نظری در این خصوص می گردید، بسیار مبهم و متناقض بود و بر ابهامات می افزود. 

در نهایت شورا در ٢٧ اسفند مزد اسمی حداقل بگیران را با ١٩،٨ درصد افزایش از ٩٣٠ هزار تومان در ماە بە یک میلیون و ١١۴ هزار و ١۴٠ تومان افزایش داد، اما در مورد سایر سطوح مزدی صحبت از یک افزایش ١٢ درصدی است کە البتە هنوز قطعی بە نظر نمی رسد.

علی خدایی یکی از نمایندگان بە اصطلاح کارگری در شورای عالی کار، پس از اعلام این تصمیم شورای عالی کار مدعی شد کە گویا این افزایش گامی بە پیش برای کارگران است و قدرت خرید از دست رفتە کارگران در سال گذشتە را بە آنها بر می گرداند! او در حالی چنین ادعایی را مطرح می کند کە حداقل هزینە سبد خانوار بنا بە برآورد شورای عالی کار ٢،۶٧٠ میلیون و حداقل هزینە خانوار شهری تا ۵ میلیون تومان در ماە از طرف کارشناسان مستقل برآورد می شود. او مبلغ افزودە بە دستمزد حداقل بگیران را بیش از دو برابر نرخ تورم سال ٩۶ خواند و با این استدلال در واقع کوشش کرد تصویر وارونەای از واقعیت را بە خورد کارگران بدهد. اما نیک کە بنگریم نتیجە مذاکرات مزدی برای کارگران حتی بدتر از سال گذشتە بودە است.

چرا کە نرخ تورم رسمی در ایران همیشە کمتر از آن چە وجود دارد، اعلام می شود و خود علی خدایی این را بهتر از دیگران می داند، ولی بە عمد از روی آن می گذرد تا بە نتیجە دل خواهش اعتبار ببخشد و در توجیه سیاست های ضد کارگری حکومت اسلامی خاک بر چشم کارگران و مردم بپاشد.

  از طرف دیگر نرخ تورم در سال جاری بنا بە برآوردهای کارشناسان مستقل حداقل بە ١۵ درصد خواهد رسید و در نتیجە آن افزایش اسمی ١٢ درصدی بە سایر سطوح دستمزدی حتی اگر قطعی شود، با احتساب نرخ تورم واقعی کنونی و رشد آن در سال جاری موجب کاهش ٣ درصد دستمزد غیر حداقل بگیران می شود، و در خوش بینانه ترین حالت، دستمزد حداقل بگیران را ثابت نگە می دارد. بدین ترتیب همان طور کە انتظار هم می رفت، برندە مذاکرات مزدی امسال نیز کارفرمایان هر دو بخش دولتی، خصوصی و دولت حامی شان بودند کە توانستند بخشی از دستمزدها را ثابت و بخش دیگری را حتی ٣ درصد کمتر از تورم پائین بیاورند.

یکی از دلایل نیمە کارە ماندن تکلیف دستمزدها و موکول شدن آن از اسفند بە فروردین بخاطر این بودە کە جای مانور باز بماند کە اگر عکس العمل تندی از طرف کارگران شد، بتوانند در تصمیم های شان تعدیل متناسب با حجم اعتراض ها انجام دهند کە البتە این خود به خاطر دل واپسی از تکرار خیزش مردمی دی ماە است.

تن ندادن بە افزایش واقعی دستمزدها و تکرار رویە سال های گذشتە نشان داد کە دولت از خیزش دی ماە ٩۶ کە ریشە در فقر، بی عدالتی و اعتراض های کارگری و ستم گری دولت اسلامی دارد، درس لازم را نگرفتە و بە آسانی راضی بە تجدید نظر در رویکردهای عدالت ستیزانە شان نیستند؛ حتی خامنەای کە در بحبوحە خیزش دی ۱۳۹۶ بە صحنە آمد و بە منظور آرام کردن مخالفان و معترضان وعدە رفع بی عدالتی ها را داد، در سخنرانی نوروزی اش حرفش را پس گرفت و منکر بی عدالتی، فقر و فلاکت کم سابقەای کە گریبان مردم را گرفتە شد.

مبارزە بر سر دستمزد یکی از مهمترین عرصە های مبارزاتی بین نیروی کار و صاحبان سرمایە است و کم و کیف و سطح دستمزد در هر کشوری تابع توازن نیرو و ابزار و امکاناتی است کە هر یک از طرفین در اختیار دارند. در ایران این توازون بواسطە سرکوب سندیکاها و احزاب کارگری بە سود صاحبان کار و سرمایە بهم خوردە و همە ابزار و امکانات دفاعی کارگران را از بین بردە اند و بە کارگران اجازە دادە نمی شود کە خودشان را بە وسایل دفاعی لازم از حقوق شان تجهیز کنند. در مقابل کارفرمایان و سرمایە داران از همە امکانات لازم از حزب و اتحادیە و رسانە گرفتە تا قدرت دولتی برخورداند و بە کمک آنها می توانند بە راحتی دستمزدها را پایین نگە دارند، قوانین کار را بە سود خودشان تغییر دهند و کارگران را سرکوب کنند. پیداست کە در چنین شرایطی نباید توقع داشت کە شورای عالی کار، دولت، مجلس و … کە همگی در اختیار سرمایە داران هستند سطح دستمزدها را افزایش دهند و یا بی طرف عمل کنند. افزایش واقعی دستمزد بدون بر هم زدن این توازون یک طرفە از طریق سازمان یابی نیرومند و متشکل شدن در اتحادیە ها، احزاب کارگری و شرکت در فعالیت های سیاسی و متحد شدن کارگران با جریان های اجتماعی، مترقی و فشردە شدن صفوف نیروهای چپ و عدالت خواە میسر نیست. نیروهای مدافع نظام نا عادلانه و استبدادی از لحاظ تعداد، اقلیت کوچکی بیش نیستند با این وجود به خاطر این کە سازمان یافتە هستند و نهادهای قدرت را به همین واسطە بە دست آوردەاند، می توانند اکثریت جامعە را از حق و حقوق شان محروم و سیستم باب میل خودشان را بر اکثریت مردم تحمیل کنند. اکثریت جامعە هرگاە متشکل شوند بە آسانی می تواند این اقلیت کوچک زیادە خواە، مستبد و مخرب را سر جایش بنشانند.

 

 

 

 
بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۸ فروردین, ۱۳۹۷ ۷:۱۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!