دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۹

دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۹

تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند
یک مطالعه و نظر سنجی جدید, تأثیر روانی عظیم جنگ بر کودکان و جوانان در نوار غزه را این گونه بر آورد کرده است:  ۴۴ درصد از کشته شدگان کودک...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی
رودررو با فرهنگ کشی: یادی از غلامحسین ساعدی
غلامحسین ساعدی ریشه در آب و خاک فرهنگ، زبان و تاریخ ایران و مردم ایران داشت. این ریشه در او چنان قوی و محکم بود که درد غربت تا آخرین...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: عباد عموزاد
نویسنده: عباد عموزاد
جلوگیری از ملاقات به خاطر عدم رعایت حجاب
... وقتی از ملاقات مهراوه بابت حجابش جلوگیری کردند، شرایط برای او که بارها از ملاقات مادر و پدرش، طی سال های گذشته، با موضوعیت حجاب محروم شده بود، غیرقابل...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده
نویسنده: نسرین ستوده
در سومین سالگرد «جنایت عمدی» حکومتی یاد بکتاش آبتین را گرامی می‌داریم
پرونده‌ی «جنایت عمدی»، جنایت آشکاری که به مرگ بکتاش آبتین انجامید، همچنان گشوده است و هرگز مشمول مرور زمان نخواهد شد مگر آن که آمران و عاملان این جنایت و...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
امروز بیش از هر زمان جامعه ما نیاز به گفت‌وگو دارد؛ o گفت‌وگوی میان خودمان، o گفت‌وگو با دیگرانی که در عرصه هستند، o گفت‌وگو با جهان، o گفت‌وگو با...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌میهن
نویسنده: هم‌میهن
سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه 1403
• درسال ۹۶ حاکمیت یکدست با توهم حل مشکلات کشور شکل گرفت • آنچه ما اصلاح طلبان تحت عنوان راهبرد انتخاباتی خود در انتخابات ۱۴۰۳ اعلام کردیم، تلاش بر تحقق...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آذر منصوری
نویسنده: آذر منصوری
مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش
کیهان از زمانِ مِهبانگ مدام در حال گسترش است. آیا این روند هم‌چنان ادامه خواهد داشت؟ در این‌صورت آیا زمانی خواهد رسید که بخشِ عمدهٔ کیهان برای همیشه غیرقابل مشاهده...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: دکتر حسن بلوری
نویسنده: دکتر حسن بلوری

دعوت موسوی و کروبی از مردم برای مشارکت گسترده در ۲۲ خرداد

میرحسین موسوی و مهدی کروبی ، طی دیدار و گفتگو با یکدیگر، بر حضور و مشارکت جدی مردم در ۲۲ خرداد، سالگرد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کردند

به گزارش سحام نیوز، روز گذشته مهدی کروبی به دیدار میرحسین موسوی رفته و پیرامون مسائل سیاسی – امنیتی کشور در آستانه نخستین سالگرد انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری و همچنین اقدامات عملیِ مشترک، گفتگو و تبادل نظر کردند.

تاکید بر اهمیت خرداد ماه حماسه ساز

بر اساس این گزارش، دو رهبر جنبش سبز، با اشاره به فرارسیدن خرداد ماه، بر اهمیت روزهای دوم خرداد به عنوان روز حرکت جدید از سوی مردم، سوم خرداد به عنوان روز حماسی آزادسازی خرمشهر، ۱۴ خرداد روز درگذشت رهبر فقید جمهوری اسلامی، ۱۵خرداد به عنوان فرازی حساس از تاریخ معاصر، رویدادهای ۲۲خرداد و روز حماسی ۲۵خرداد و همچنین ۳۰خرداد تاکید کرده و به بحث و تبادل نظر پرداختند.

ضرورت ثبت رخدادهای یکسال اخیر

گزارش مذکور خاطرنشان ساخت میرحسین موسوی و مهدی کروبی، در این دیدار بر ضرورت ثبت و تدوین دقیقِ حوادث، اظهارات و مواضع اتخاذ شده از ۲۲خرداد ۸۸ تا کنون تاکید کرده و آنرا “در جهت پیشرفت جنبش سبز و نشان دادن مسیر حق جویی و حق طلبی ملت”، بسیار مهم ارزیابی کردند.

اطلاع رسانی پیرامون تظاهرات ۲۲ خرداد

دو شخصیت جنبش سبز همچنین تصمیم گرفتند تا در صورت اخذ مجوز راهپیمایی برای ۲۲ خرداد، در سطح ملی از مردم برای شرکت در راهپیمایی دعوت بعمل آید و در صورت عدم صدور مجوز، “جهت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی، با تنوع و تکثری که شبکه های اجتماعی دارند، به صورت مسالمت آمیز جریان اطلاع رسانی صورت گیرد.”

سرکوب بیهوده است

کروبی و موسوی همچنین ضمن تاکید بر “بیهوده بودن سرکوب و مقابلۀ خشونت آمیز با جنبش سبز و گسترش امواج آن، “آگاهی همگانی علیرغم همه محدودیت ها” و همچنین “اتفاقات یک هفته اخیر در دانشگاههای کشور”، را نشانه ای از بی اثر بودن ضرب و زور در برابرمطالبات به حق مردم دانسته و تصریح کردند “مردم به دنبال حقوق تصریح شده انسانی در قانون اساسی و خواهان انتخاباتی غیر گزینشی و آزاد و نیز خواهان آزادی رسانه ها و آزادی زندانیان سیاسی هستند.”

در این جلسه ضمن اشاره به حملات شبه نظامیان و لباس شخصی های مسلح به سلاحهای سرد و گرم و بیسیم، به مردم و دفاتر و شخصیت های حامی جنبش، تاکید شد: این اقدامات، سازمان یافته و دنباله همان فجایع کهریزک و کوی دانشگاه می باشد که امروز به شکل دیگری ظاهر شده است .

حمایت از نوری زاد و پناهی

این گزارش همچنین از ابراز تاسف موسوی و کروبی نسبت به ضرب و شتم محمد نوری زاد، نویسنده و مستندساز زندانی و اعمال خشونت و فشارهای مضاعف بر یک هنرمند زندانی (جعفر پناهی)، این رویه را “ظالمانه”، “در جهت ارعاب” و “بر اساس یک برنامه از پیش تعیین شده” ذکر کرده و خاطرنشان کردند: این حرکات ظالمانه دل هر دلسوز نظام را به درد می آورد.”

سکوت در برابر ظلم، دلیل اتفاقات اخیر است

کروبی و موسوی در این جلسه تصریح کردند: “همه اتفاقات اخیر، ناشی از سکوت در مقابل ستم و مظالم بوده” و تاکید کردند “برای جلوگیری و ختم این روشهای غیرقانونی و غیرشرعی، باید بدون توجه به عقاید و اتهامات افراد و گروه های مختلف، از حقوق آنها دفاع شود؛ چرا که رویه اسلامی دفاع از حقوق مظلوم است، با هر گرایش و طرز تفکر.”

کروبی و موسوی با ابراز نگرانی نسبت به “شیوع گسترده دروغ در گفته ها” و همچنین “دستکاری آمار و اطلاعات کشور” توسط مسئولین، هشدار دادند که شیوع دروغ، ضمن ویران کردن اوضاع اقتصادی و سیاسی و فرهنگی جامعه، قطعا به بنیان های فکری جامعه نیز لطمه خواهد زد.

آنها خاطرنشان ساختند “باید به همه گفت که اسلام مخالف دروغ و فساد است و باید به مردم بگوئیم حساب فساد و سایر اقدامات غیر انسانی و غیر قانونی را از اسلام جدا کنند.”

تحلیلی بر مشکلات جامعه

دراین جلسه موسوی و کروبی ضمن تبادل نظر پیرامون اوضاع اقتصادی کشور، “افول صنایع ملی، گسترش بیکاری و وضعیت بد حقوق بگیران، کارگران و معلمان” را، به عنوان مهمترین مشکلات اقتصادی کشور عنوان کردند و تصریح نمودند “منحرف کردن اذهان مردم از دلایل اصلی گریز از هنجارها، تاکتیکی برای انحراف ذهن مردم است و دولتمردان به جای دلیل تراشی، بیکاری و گرانی را کنترل کنند و از اقتصاد ملی حمایت کنند؛ آنگاه خواهند دید که بسیاری از جرم ها کاهش پیدا می کند.”

رسانه ملی؟

موسوی و کروبی همچنین به انتقادات جدی از صدا و سیما پرداخته و خاطرنشان کردند اگر صدا و سیما از سیاست یک صدائی و انحصار طلبی دست بردارد، در سطح جامعه با اقناع و وحدت بیشتری روبرو خواهیم بود.

آنها همچنین این پرسش را مطرح کردند که این چه دستگاهی است که بدان لقب رسانه ملی داده اند، ولی از اخبار و نظرات ملت در آن خبری نیست؟

آنها در پایان با اشاره به در پیش بودن سالگرد درگذشت رهبر فقید جمهوری اسلامی، به اثرات بدِ وارونه نشان دادن و قلبِ عقاید و منش سیاسی وی از سوی حاکمان، صدا و سیما و رسانه های خارجی اشاره کرده و متذکر شدند “متاسفانه برای وارونه نمایی آنچه دردهه اول انقلاب گذشته، صداهای بیگانه و صدای حاکمان هماهنگ عمل می کند که ضرورت دارد با توجه به در پیش بودن مناسبت ۱۴ و ۱۵خرداد، آگاهی بخشی صادقانه و بدون تعصب از آن دوران صورت گیرد.”

تاریخ انتشار : ۸ خرداد, ۱۳۸۹ ۹:۴۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند

رودررو با فرهنگ کشی: یادی از غلامحسین ساعدی

جلوگیری از ملاقات به خاطر عدم رعایت حجاب

در سومین سالگرد «جنایت عمدی» حکومتی یاد بکتاش آبتین را گرامی می‌داریم

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه ۱۴۰۳