سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۰۸

سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۰۸

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی

دفاع از جمهوریت یا مشروعیت زدایی از نظام

آری ما مشارکت کنندگان در انتخابات به جد معتقدیم در شرایط فعلی راه حل مشکلات اقتصادی و سیاسی و اجتماعی کشور از مسیر تعمیق شکاف دولت - ملت نمی گذرد. اما متاسفانه شکاف دولت- ملت به خاطر استبداد ورزی هسته سخت قدرت از سال ٨٨ بدین سو علیرغم ترمیم نسبی در دولت اول روحانی مدام عمیق و عمیق تر شده است مشارکت کمتر از پنجاه درصدی مردم در انتخابات دیروز حاکی از تعمیق این شکاف است.

از دوستان عزیز چه آنان که در انتخابات شرکت کردند و چه آنها که مخالف شرکت بودند و چه مرددین تقاضا دارم درنگی بر کنش خویش نمایند و مکثی بر این سوال: کنش ما معطوف به کدام هدف قابل دسترس بوده است. دفاع از جمهوریت نظام یا مشروعیت زدایی از کل نظام؟        

ما ایرانیان راه سنگلاخ دمکراسی خواهی را از ۱۱۵ سال پیش آغازیده ایم، و اکنون به میانه رسیده ایم. گسست هایی همواره درروند دموکراسی خواهی داشته ایم. گسست هایی از جنس استبداد مطلقه رضا شاهی و یا از جنس رژیم کودتایی محمد رضا شاهی که به انقلاب انجامیده است. حکایت انقلاب بهمن با بهار آزادی سه یا چهارساله اش و بازگشت به سرکوب و استبداد در سایه جنگ و ترور تا رجعت به اهداف انقلاب بهمن در خرداد ۷۶ تا جنبش سبز در سال ۸۸ و کودتای انتخاباتی تا دولت روحانی و اکنون اینجا در خرداد ۱۴۰۰ با تدارک شبه کودتایی با هدف ذبح جمهوریت نحیف نظام در پای اسلامیتی از جنس حجتیه و تفکر مصباح و جبهە پایداری.                                                                                                                    

آری هدف ما شرکت کنندگان  در انتخابات دفاع از جمهوریت نظام  بوده است نه مشروعیت زدای از نظام. آری ما آگاهانه روی اسبی بازنده شرطبندی کردیم با احتمال برد پنج تا ۱۰ درصد. شهامت به خرج دادیم  واز آبروی خویش مایه گذاشتیم تا بلکه کاری کنیم. البته که می دانسیم دیکته نانوشته غلط ندارد. نیک می دانستیم که در فردای باخت دوست و دشمن زبان به شماتت ما خواهند چرخاند. ما ابله نبودیم ما به قدر توان خواستیم جلو این کودتای خزنده قد علم کنیم. خواستیم اعلام وجود کنیم. درغیاب مدعیان اصلاح طلبی و در زیر سایه سنگین سکوت سترون آنها وناز وافاده های روشنفکرانه شان… تاج زاده می دانست که رد صلاحیت می شود آمد به میدان و حرف هایی زد تا بگوید ما نمرده ایم. ما مقابل شبه کودتای شما ایستاده ایم با تمسک به خطابه درخشان مارتین لوترکینگ خطاب به سیاهان آمریکا که می گفت “رویایی دارم” تاج زاده گفت: ما ایرانیان از آبشخور مشروطه سیراب می شویم و رویایی داریم رویای دموکراسی و تغییر قانون اساسی. شما نمی توانید رویای ما را بکشید. این کار .جنبشی در بدنه اجتماعی اصلاح طلبان پدید آورد. مهدی کروبی هم از آبروی خویش مایه گذاشت و از حصر پیام مشارکت و حمایت از همتی فرستاد.

ما تخم مرغ های خودرا در سبد براندازانی از جنس “شورای مدیریت  گذار” نگذاشتیم ما نه در میدان استبداد بازی کردیم نه در سودای گسست از سنت دموکراسی خواهانه مشروطیت و انقلاب بهمن ما باز اصالت را به صندوق رای دادیم. شاید یخ رخوت و دلسردی در بدنه معترض جامعه آب شود و مددی کند و میز بازی اقتدارگرایان و محافظه کاران را بر هم بزند. ما در بازی تحریم و نه به جمهوری اسلامی که از سه سال پیش در آن سوی مرزها نطفه بسته بود و سویه ای براندازانه داشت وارد نشدیم چرا که درطیف متنوع تحریم طلبان هیچ گفتمانی نمی تواند هژمون شود. نخواستیم با عافیت طلبی چند روزی سرمست و سرخوش از نشئه پیروزی عدم مشارکت خویش را به رخ دیگران بکشیم.

اما نوک پیکان شماتت و انتقاد ما باید متوجه هسته سخت قدرت و شورای نگهبان و حلقه های  نظامی – امنیتی باشد. که اعتقادی به جمهور مردم ندارند و پس از رسوایی آنها در کودتا و تقلب انتخاباتی سال ۸۸ به مهندسی قبل از انتخابات روی آورده اند. و هماهنگ با براندازان به مثابه دوتیغه یک قیچی به تعمیق شکاف دولت-ملت همت گماشته اند.همان کسانی که در سال ۹۶  با شعار مرگ بر روحانی به کمک علم الهدی تظاهرات ضد حکومتی را از مشهد کلید زدند تا دولت منتخب مردم را زمین بزنند و در سال ۹۸ تظاهرات مسالمت آمیز فرودستان شهری را به خاک و خون کشیدند. هواپیمای مسافری را ساقط و سپس حاشا کردند همان کسانی که با بی شرمی تمام در مناظره های انتخاباتی طوفانی از دروغ و افترا وعده به پا کردند و تمام ناملایمات و مشکلات کشور را به دولت حسن روحانی نسبت دادند و کلمه ای از جنگ اقتصادی ترامپ و تحریم کشور توسط آمریکا و پاندمی کرونا بر زبان نراندند.

آری ما مشارکت کنندگان در انتخابات به جد معتقدیم در شرایط فعلی راه حل مشکلات اقتصادی و سیاسی و اجتماعی کشور از مسیر تعمیق شکاف دولت – ملت نمی گذرد. اما متاسفانه شکاف دولت- ملت به خاطر استبداد ورزی هسته سخت قدرت  از سال ۸۸ بدین سو علیرغم ترمیم نسبی در دولت اول روحانی مدام عمیق وعمیق تر شده است مشارکت کمتر از پنجاه درصدی مردم در انتخابات دیروز حاکی از تعمیق این شکاف است. تنها وفاق و اجماع ملی مسیر توسعه سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی مارا هموار می کند و صندوق رای هنوز می تواند فیصله بخش منازعات سیاسی واقتصادی باشد. شکی نیست که وظیفه حکومت است خیابان را برای اعتراضات مسالمت آمیز وخشونت پرهیز اقشار و طبقات مختلف امن کند.                                                                                                                                                                                                         

و سخن آخر آقای رئیسی به عنوان رئیس جمهورکشور و بلکه مسئول دربرابر همه ایرانیان از اواسط مرداد در پاستور مستقر می شود. باید با باندهای منفعت طلب و مافیایی اطرافش فاصله بگیرد. باید بتواند به وعده های انتخاباتی اش در دفاع از محرومان و تهی دستان جامه عمل بپوشاند. باید مطالبات آزادیخواهانه طبقه متوسط و ۴۲ میلیون نفر ایرانی که به وی رای ندادند را هم آویزه گوش خود کند. مناسبات با کشورهای همسایه و قدرت های جهانی را بهبود بخشد و دولتی سرکار بیاورد که در خورشان و منزلت ملت ایران باشد. حتی المقدور پایبند به همین قانون اساسی نیم بند باشد.                                                   

29خرداد ۱۴۰۰

تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد, ۱۴۰۰ ۸:۰۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون