با پایان جنگ دوم جهانی در سال ۱۹۴۵، جامعهی جهانی برای حفظ منافع کشورها و حفاظت از کرامت انسانی، به تدوین و امضای معاهدات بینالمللی حقوقی پرداخت. «اعلامیۀ جهانی حقوق بشر» از بارزترین این پیماننامهها است که در یک سند ۳۰ مادهای، روز دهم دسامبر ۱۹۴۸ توسط مجموع سازمان ملل به تصویب رسید.
معاهدۀ حقوق بشر بازشناسی و حفظ شأن و کرامت انسانی را مبنای آزادی، عدالت و صلح در جهان برمیشمارد. با این حال، پس از گذشت هفتادوچهار سال از امضای این پیماننامه، چگونگی عمل به آن در دنیای درگیر با چالشهایی مانند جنگ، نابرابریهای انسانی، ناکارآمدی سیستم مالی جهانی، نژادپرستی و تغییرات اقلیمی با انتقادهای بسیاری روبهروست.
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) ضمن بزرگداشت این روز و با باور به لزوم حفظ شأن و کرامت انسانی، در ساختن دنیایی بهتر و عادلانهتر و عاری از جنگ و خشونت، خود را با بسیاری از آزادیخواهان جهان همسو و همصدا میداند.
سازمان ما اعلامیۀ جهانی حقوق بشر را گامی مثبت و قابل اتکا در تاریخ معاصر دنیا میداند و همراه و همگام با جنبش نوین «زن، زندگی، آزادی»، به استقبال این روز جهانی میرود. در پاسداشت این روز، در برنامهای در سامانۀ «زوم» تلاش میکنیم چالشهای امروزین «حقوق بشر» را از زوایای گوناگون به بررسی بنشینیم.
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
گروه کار تبلیغات و مجازی
تاریخ: ۱۹ آذر ۱۴۰۱ برابر با ۱۰ دسامبر ۲۰۲۲
ساعت : ۱۹ به وقت اروپای مرکزی ، ۲۱:۳۰ به وقت ایران